• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben şimdi ne yapacağım???çaresizim

cemre2323

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
187
1
16
Ankara
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var
Eşim resmen bana şiddet uyguluyor.ağlamaktan yazamıyorum bile.az önce saçma bir meseleden tartıştık ve birden bana vurmaya başladı.yatakta uyumadan önce konuşuyorduk ve ben onun bildiği şeyi inkar etmişim diye.iki konu açmıştım zaten beni bunaltan şeyleri ama konuları kısa geçmiştim fakat hep şiddet vardı.ben affediyordum hep sonunda gelip özür diliyordu falan ben çok çene yapıp onu tahrik ediyormuşum.yaptığım çenede doğru bildiğimi söylemem.çok kötüyüm şuan ellerim titriyor gözüm yüzüm şişmiş.üstüste vurdu yüzüme.bende çıldırdım tabi sinir krizi geçirdim.birde bana sen defol git diyor.yarın git bu evden 10 gün için ben toparlanıcam ve bu iş bitecek dedim diye.sen defol git diyor.şimdi gitti başka odaya bende yatak odasına kilitledim kendimi.ben ağzımı açıp savunmaya geçtiğimde üstüme çıkıp ağzımı kapatıp bana vuruyor resmen.
Eşimin psikoloji çok bozuk.size kısaca anlatmaya çalışayım.severek evlendik.(ama sanırım o benim kadar sevmedi sevse ne olursa olsun bana vurmazdı hem de kaç kez)biz nişanlandıktan 2 gün sonra eşimin babası kansere yakalandı.zaten eşim hassas bir insan işleri bozuk diye bile bunalıma girmişti ama ben nişanlıyken çalışıyordum ona hep ikimiz çalışırız hallederiz diyordum.neyse birde babasına da çok düşkün olduğu için öğrenince bunalıma girdi.tabiki çok zor bir durumdu.neyse tedaviye başlandı kemoterapi falan.1 sene nişanlı kaldık ama o süre içinde ben nişanlıyken çok bunalımlıydık eşim ailesi falan.düğümüzü yapalım istedik herkesin ortak fikriyle ve evlendik.işte aynı evin içine girince her şey daha da net ortaya çıkmaya başladı.evlendikten 1 gece sonra ailesine gittik o gece ve daha sonra bir çok gece onlara kaldıkbaşbaşa kalamadık hiç..onu anlıyordum beklide babasıyla son günleriydi.neyse yaz oldu ve öğrendik ki babasının kanseri yayılmış beyne kadar.tabi eşim yedi kafayı.annesi ve babasına bizde kalacaksınız biz ilgileneceğiz sizinle dedi ve bize geldiler.o günden sonra iyice çekilmez olmaya başladı ama ben ailesini çok sevip saydığımdan dolayı katlanıyordum bir şekilde eşime.sonra bir gece bütün ailesi bizdeyken herkesin içinde eşim bana bağırmaya başladı yemek yüzünden.bende ağladım tabi.neyse herkes gitti ben mutfaktayken geldi beni itmeye başladı falan bende annesi duymasın diye ne yapıyorsun kendine gel dedim o sırada duymuş annesi girdi mutfağa annesi ona kızdı ne istiyorsun bu kızdan melek gibi karın günledir eziyet ediyorsun dedi ve eşim bana bir tokat patlattı hem annesinin yanında şok oldum.annesi aldı beni odama soktu sakın ol kızım dedi.ağladım sabaha kadar uyuya kalmışım.sabah gözümü açtım annesi kızım eşin kaza yapmış dedi ve neye uğradığımı şaşırdım.eşim bana vurduktan sonra evde içki varmış onu içmiş arabayla çıkmış ve kaza yapmış.allahım dedim benim yüzümden hemen kendimi suçladım.halbuki o bana vurmuştu..neyse o geceden sonrada tabi hiçibişey eskisi gibi olmadı.eşimin bacağı çok ağır yaralandı kırıldı.6 ay sonrada basını kaybettik.allah rahmet eylesin.1 seneyi geçti kemik kaynamıyor hala.2 kere ameliyat oldu ve tekrar ameliyat diyorlar.psikolojisi çok bitik halde.tabi benimde.bu süreç içinde bile kaç kere şiddete maruza kaldım anlatamam.sebebide benim çok konuşup çene yapmam ve bağırmammış.peki size soruyorum eşim bana her konuda beni aşağılarken ben kendimi savunmaya geçtiğimde haksız mı oluyorum.sinirlerimi yıprattiğinda sesim yükselince tokadı hak ediyor muyum?ve inanan bu süreçte 1 sene kayınvalidemle beraber yaşadık.o beni hep korudu eşme ama o da eşini kaybedince oğluna daha da bağlandı galiba ben daha çok desteksiz yalnız kaldım.annesi beni hep yanında istiyorsu bundan sonra beraber yaşayacağız falan demeler.tamam yaşardık ama eşimi sürekli şımartıyordu ve eşim annesinin yanında kavga ediyordu benimle.ailesinden ve ondan iyice bunalmıştım.2 ay annemi ailemi göremediğim oldu.oğlu ne hata yapsa kızım o erkek sen susacaksın oldu.2 ameliyatından sonra eşime ya evimize döneriz yada boşanırız dedim ve evimize döndük.anneside burada yaşamayı kabul etmedi.önceki konularımı okuyanlar neden eşimin düzensizliğine bozulduğumu neden bebek için hazır olmadığımı ve neden gebeliğim kimyasal bile olsa onu içimde tutmayı beceremediğimin bende yaşattıklarının ne kadar yaralayıcı olduğunu anladınız mı?bu geceki kavgada dün doktora gıttık amelıyat için fikir olsun diye ikii farklı doktora gittik.bana dün dediki bitane doktor var ben onada muayene olacağım.bende neden bugunku doktorlar senın tum sorularını cevaplamadımı yetmedimi sana dediğim için inşallah ailenden birinin başına bu olay gelir de çaresiz kalırsın sen diye beddua edince bende çıldırdım başladım bağırmaya çağırmaya.dün yine ustume yurudu ama bana diyoki kızım sen piskopatsın bak nasıl çan çan bağırıyorsun.bende sen bana beddua ediyosun ben senin için neler katlandım dedim.dün küsmüştük.neyse ben bugun onunla hiç ilgilenmedim eşim ama hep ilgi bekler o bebek gibi tvsini izler ps.oyunu oynar ama bende hep ilgi göstermek zorundayım.ilgi göztermedim işte yemek falan yedik.işten gelmişti.ben temizlik falan yaptım yattım.geldi yatağa oda yattı şaşırdım hatta heralde özür dileyecek dedim.sarıldı bana dünkü hastane konusunu açtı bende ben artık ilgilenmiyorum dedim.eşimin hasta belgelerinden birinde bir sorun vardı dunu sekrete bunu duzelttırın yoksa sonra çok uğrasırsınız demişti.neyse çok uzatmamayım ben sekreterin dediğini onaylıyorum diye bana sarılırken beni sıkmaya başladı bende kalmaya çalıştım sonra ne olduğunu anlamadan üstüme çıktı ve karanlıkta bana vurmaya başladı.sen kocanı dinlemezsin cahil karı sen elin sekreterini savun ancak ne çenebaz karısın ancak konuşursun.benim dediğimi kabul edeceksin.neler neler..şok oldum.bende çırpınmaya başladım bir belge için karın bu tokatlarımı hak ediyor dedim.beni sürekli tahrik ediyorsun pislik susmuyorsun her şeyi bildiğini sanıyorsun.bende çıldırdım artık.
Ne olursa olsun ben bunları hak edecek ne yaptım allahım.herkez bütün akrablar çevre diyorki cemre senin bu sıkıntılı 2 senede yaptığını kimse yapmaz.eşin yatsın kalksın senin gibi eşi olduğuna şükretsin.9 ay yattı evde ben baktım ona.bu tokatları hak edecek neyaptım.ben konuşamazmıyım.insan değimliyim.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.hep eşimde zor günler geçirdi sakatlık korkusu falan derken affettim onu.peki ya şimdi.ben ne olacağım.yüzüm gözüm şişmiş.
Ben napıcam anneme gitsem anlatsam annem kalp hastası onu üzmek istemiyorum..ve hemen alır beni buradan.ben artık ne yapacağımı şaşırdım.hep düzelir diye umut ettim bebeğimiz olur diye bekledim.ama olmuyor işte.hep kendisinin ölüceği ile tehdit ediyor.kaç kez gitmeye katlım bırakmadı özürler diledi iki gün sonra aynı.ben nerde hata yaptım.Allah’ım yardım et.

üstteki yazıyı gece yazmıştım 3,30 civarı ama eşim neti kapatmış geldi yanıma ağladı bacağı moralini bozuyormuş ben üstüne gidiyormuşum.bende seninle konuşmak istemiyorum diyorum üstüme geliyor.şimdi yattı tabi ben uykusuz.göz kapağım kan toplamış..yüzüm şiş,kalbim paramparça,sabrım sınanıyor,vücudum güçsüz,ruhum hasta halde kaldım.

bırakıp gitmem mi gerek sabretmem mi?hangisi doğru.sussam konuşmasam hiç sesim çıkmasa hiçbir şeye fikrimi söylemesem sesim yükselmese pısıp kalsam...ne olacak ne değişecek benden başka..

ne olursa olsun sebep , sonucu bu olmamalı bence al karsına konuş ama sözünü kesmeden dinlemeli
yaşadığın acıları nasıl incindiğini anlamalı eğer dinlemez dersen uzunca bir mektup yaz herşeyi sıkıntılarını anlat
görebileceği biryere koy okusun sonra tutumuna göre karar verirsin buna rağmen umursamaz bir tavır takınırsa aileni haberdar edip bir çözüm arayın Allah yardımcın olsun.....

Evlıliğin şiddete devam ettiği sürece yürüyemeyceğni ona anlatma idrak etmesini sağla.
Her zaman yanında destekcisi oldugunu ve olacağnı ama bu davranışlarıyla olayların farklı yönlere gittğni söyle.
Anladğm kadarıyla eşinde denge problemi var pişman olup ağlyor vs. Yani bu tür davranmayı kendsi de istemyr.yaşadıklarını sebeb olması olağan. Ve kadınların en büyük hatası ne zaman ne şekilde knusacğnı kestirememesi.ama senin kocan icin gecerli dgl bu cnkü gerekçe HER NE OLURSA OLSUN sonuç ŞİDDET olamaz. Eşine bunları izah et.Bosanma taraftarı dğlm ama evliliğin devam etmsi icin eşinin psikolojik tedavinin yanında iradeli davranmaya çalısması gerek.

Dngesz insanla yasamak zor ama bazen susmakta lazim odayi terk etmek kavganin buyumesini engeller cogu zaman karsilikli duzeltilmesi gereken bi durum tabiki hakkini ara ama ses tonun yukselmeden sakin sevecen bi sekilde tatli dil yilani deliginden cikarirmis bi de oyle dene derim ben

şiddet ne olursa olsun hiç bir zaman bir evlilikte olmamalı bence...
ya bir insan bir kadına niye el kaldırır ne kadar piskolojisi bozuk olursa olsun..
allah akıl fikir vermiş sonuçta bizlere...
bebeğinin olmuyor olması şuanda zaten zor bi imtahan bi de kocan böyleymiş.
sabret demekten başka bişey gelmiyor insanın elinden.
birde hani sakin olduğu bi zaman kendinizi tatlı dille sakin sakin anlatsanız, güzel hitaplarda bulunarak kocanıza..
ne kadar üzüldüğünüzü falan söyleyin, evliliğimizi yürütmemiz için bunları halletmemiz lazım de..
niye şiddete başvuruyomuş onu sor.. ağrıma gidiyo de ben karınım sonuçta de.

Boşanmayı düşünmüyorsan suyuna git de dayak bari yeme. :( Offf allah yardımcın olsun uzaktan bile ne zor.

kötü günler geçirmiş olabilir hala geçirioda olabilir ama bu sana şiddet uygulucak anlamına gelmez şiddetin hiç bi haklı sebebi yok bana göre ne olursa olsun ya bi psikologa gidip tedavi olsun ki düzeliceni hiç sanmıorum anlattığın kadarıyla sölüyorum ya da sen git ailene anlat bu böle gitmez canım bigün dayaktan öldürür atar seni ailenin kapına ailen üzülücek ama onların senin arkanda destek olduğunu sahip çıktıklarını bilsin o zaman belki kaybetme duygusuna kapılıp düzelebilir ama bu şekilde hayat sürmez sende başka değerli bişey yok bu hayatta :19:

Eşiniz bence fazla şımartılmış, yaptığınız fedakarlıkları görmüyor mu Allah aşkına yazık günah ya, sanki eşi değilde düşmanısın. Fikir ayrılıkları, karşıt düşünceler tabiki olabilir, adam hep her söyledğine peki, haklısın demeni istiyor.

tamam sıkkıntıları var ama bu durum senin istediğ zaman üstüne çıkıp dövmesini gerektirmiyor

herkesin bin türlü sıkıntısı var , destek almalı belliki kendi kendine düzelicek bi durum değil

kendi canının kıymetini bil azcık dövüp dövüp özür dilemekle olmaz bu işler

birde bir dövmesinden sonra darp raporu al derim dursun elinin altında

şımartmışsın işte adamı....
boşanmayacaksan susmayı öğren...
yok kendimi savunucam diyosan restini çekmekte geç bile kalmışsın...
allah yardım etsin..

Arkadaşım unuttun galiba? Senin sadece bir hayatın var.Bu mu yani hayattan alabileceğin, yaşayıp görebileceğin, geçireceğin ömrün bu mu? Allah aşkına ne bebeği, sen hiç gözünü kapatıp eşinin bebeğine şiddet uyguladığı bir anı kafanda canlandırdın mı?Emin ol hiç de imkansız değil.Birazcık aklın varsa çık şimdi evinden en yakın sağlık biriminden darp raporu al.Polise git eşini evden uzaklaştır.Kafasında bir şey dank etsin.Ya kimsin sen ya? Değil ayağın kırık, hilkat garibesi bile olsan bir insan evladına her canın sıkıldığında tekme tokat dalamazsın.Ne sevgisi Allah aşkına ne o seni seviyordur, ne de sen onu.aralarında böyle bir bağ, ilişki olan hangi iki insan birbirini seviyor olabilir ki? Yapmayın ya, bunları okuta okuta beni dert sahibi hastalık sahibi yapacaksınız.İçim şişti, sıkıldı.Kardeşim kendine gel, kendini koru, insan evladısın sen unutma.Eşinin sana bunları yapabilmesi için elinde hiçbir sebebi yok...

arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için.sabah tam size konuyu açtım ki tekrar yattığı yerden kalktı geldi yanıma.bende forum kapatmak zorunda kaldım.şımarıklıklar yapıyo bana.bende git yanımdan diyorum hala şımarıyo.bacağı ağrıyomuş gibi numaralar yapıyo.çıldırıcam.hep vicdamı sömürüyo.
ve gözüm morarmış ve yarın ben annemle bulubşacaktım şimdi gittiğimde beni görmeyecek mi böyle.zaten annem eşimin edepsizliklerinin çoğunu bilir ama bana cemre bak doğru söyle vurdu mu sana hiç der.bense söylemedim hiç bana vurduğunu.ama eşimin annesi onun bana şiddet uyuladığını biliyor.ama hep onun elinden alırdı beni ve bana şöyle derdi.aynı babasının huyları var.ben hep tatlı dille kocama kendimi beğendirmeye çalıştım sende sus ne surat yap ne cevap ver ona her dediğine haklı de onun derdiama anne haksız ben konuşamayacaksam bu evliliğin ne anlamı var dedim.ben eşimle flört ederk evlendim.evlendikten sonra böyle oldu.tamam zor dönem geçiriyor anladım ama onunla beraber nişanlılıktan beri bende zor dönemler yaşadım.ben bu tokatları şiddeti psikolojk şiddeti hak ediyor muyum diye ona soruyordum.cevapveremiyor oğlumda olsa erkek sonuçta diyor sonra oğluna bebeğim ne yemek istersin diyordu.ben çıldırmayayım da kim çıldırsın.kızlar eşim evet çok şımartılmış.bir ere hiçbir insanı beğenmez.dünde sırf doktorları beğenmedi ve bende bir konuyu savundum diye çenem çok olmuş oldu.
birde neymiş onu ben çıldırtmışım.
kaç kere ya psikoloğa gidelim düzelmeye çalış benim halim kalmadı sana nasıl davranacağımı şaşırdım dedim.bana sen konuşma çenene hakim ol bana bağırma yeter diyor.
konuşmadım denedimde ama o zaman da evlilk diye bişey kalmıyor.o zamanda düzensiz bir evlilik bebek gibi bir kca başlıklı konu açmıştım.oradan bakabilirsiniz.
ben kafayı yemek üzereyim.....bugün şu gözümü yanaklarımın şişmiş halini görünce diyorum ki bugün net bir karar vererek bir adım atmam lazım..yoksa kendşme birşey yapıcam artık anlaması için....

Dngesz insanla yasamak zor ama bazen susmakta lazim odayi terk etmek kavganin buyumesini engeller cogu zaman karsilikli duzeltilmesi gereken bi durum tabiki hakkini ara ama ses tonun yukselmeden sakin sevecen bi sekilde tatli dil yilani deliginden cikarirmis bi de oyle dene derim ben

bana sen cahil cahil konuşuyorsaun dediği zaman konuşmada bende ya bazen susamıyorum yada cahil olmayan biriyle konuş o zaman diyorum küfür ediyor asıl o beni bağırmaya tahrik ediyor.tabiki benimde hatalarım vardır.bir diyorki sana bütün gücümle vurmuyorumki vursam geberirsin sen bunada vurmak mı diyorsun diyor.

bana sen cahil cahil konuşuyorsaun dediği zaman konuşmada bende ya bazen susamıyorum yada cahil olmayan biriyle konuş o zaman diyorum küfür ediyor asıl o beni bağırmaya tahrik ediyor.tabiki benimde hatalarım vardır.bir diyorki sana bütün gücümle vurmuyorumki vursam geberirsin sen bunada vurmak mı diyorsun diyor.

İste tahrik olmican canim sorun burda esin cok sinirli bu adamla yasamak istiyosan susacaksin sonra onun siniri gecince sakin sakin kedicik ses tonuyla azcikta aglamakli bi halde ne kadar kirildigini uzuldugunu anlatacaksin yada katlanmiyorum sana deyip vurcan kapiyi cikcan alttan al sakin ol zor biliyorum ama

tamam sıkkıntıları var ama bu durum senin istediğ zaman üstüne çıkıp dövmesini gerektirmiyor

herkesin bin türlü sıkıntısı var , destek almalı belliki kendi kendine düzelicek bi durum değil

kendi canının kıymetini bil azcık dövüp dövüp özür dilemekle olmaz bu işler

birde bir dövmesinden sonra darp raporu al derim dursun elinin altında

şimdiye kadar darp raporu alacak kadar yapmamıştı ama ona bak gözümü ne hala getirdin diyorum sonra üzülüyor.ben gözüne vurmadım ki diyor.
nasıl hangi hastaneden alırım raporu verirler mi bilemiyorum.bende rapor almayı düşündüm.burada bana en yakın kadın hastalıkları hastanesi var sadece orası verir mi acaba

İste tahrik olmican canim sorun burda esin cok sinirli bu adamla yasamak istiyosan susacaksin sonra onun siniri gecince sakin sakin kedicik ses tonuyla azcikta aglamakli bi halde ne kadar kirildigini uzuldugunu anlatacaksin yada katlanmiyorum sana deyip vurcan kapiyi cikcan alttan al sakin ol zor biliyorum ama

evet ikisinden birini yapmam gerektiğini biliyorum.sustuğum zaman iyice şımarıyor.daha da üzüme geliyor.o çok sinirlidir ve hep derki ben seninle evlenine sinirlerime hakim olmayı öğrendim bende bumu hakim olmuş yönün derim.ama yok sonra çektikleri yaşadıkları ona bahane oluyor vicdanımı kullanıyor.yaptığı psikolojik baskıyla da beni çığrımdan çıkarıyor.dediğiniz gibi ya çıkıp gitmem gerek ya da kabullenip susmam gerek..ama gururum kalmadı sanki hiç..zaten onun ailesinin yapısıda budur yani kimseyi beğenmezler kendilerine bakmadan herkesi sürekli eleştirirler..

Devlet hastanesi veriyo rapor zaten hastanede poliste oluyo hemen aliyo ifadeni sikayetci olursan esini direk aliyolar ama bunu bosanacaksan yap esin sinirli bi adam zaten ver bence kararini ama iyi dusun tasin bu senin hayatin belki bosaninca daha iyi olacaksin bilemiyosun ki Allah yardimcin olsun

Eşin psıkoloğa gıdıcekse devam et bence denemiş olursun en azından ... Ama kabul etmıyorsa al darphane raporunu , ben boşan dıyemem , ama arkadasım nekadar sabırlıymışsın ... Ve korun ... Sakın sakın bebek bu durumda hıç bışeyı çözmez ...

Back
X