• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben şimdi ne yapacağım???çaresizim

şimdiye kadar darp raporu alacak kadar yapmamıştı ama ona bak gözümü ne hala getirdin diyorum sonra üzülüyor.ben gözüne vurmadım ki diyor.
nasıl hangi hastaneden alırım raporu verirler mi bilemiyorum.bende rapor almayı düşündüm.burada bana en yakın kadın hastalıkları hastanesi var sadece orası verir mi acaba

Devlet hastanesi veriyo rapor zaten hastanede poliste oluyo hemen aliyo ifadeni sikayetci olursan esini direk aliyolar ama bunu bosanacaksan yap esin sinirli bi adam zaten ver bence kararini ama iyi dusun tasin bu senin hayatin belki bosaninca daha iyi olacaksin bilemiyosun ki Allah yardimcin olsun

evet arkadaşın dediği gibi devlet hastanesi veriyo yanlız ben şu şekilde biliyorum ; darp raporu alıp şikayette bulunmazsan eşinle ilgili bir işlemde bulunmuyorlar sadece o evrağı alıp saklıyosun kayıtlara işleniyor

ileriki bir zamanda olurda boşanmayı düşünürsen bu rapor senin işine yarıycaktır , sonuçta eşinin düzelebileceğinin garantisi yok

Arkadaşlar artık kadına şiddet söz konusu olunca siz şikayetçi olmasanız bile savcılık kesinlikle gözaltına alıyor..
Sen karakola başvurunca, bu da gözaltına alınınca iyice kinlenir gibime geliyor.. En iyisi annenlere git, onlarla bir karar al gerekirse ondan sonra git şikayetini yap..
Ama tabii evliliği yürütmek istiyorum diyorsan bilemem.. Mazallahh çocuk falan olur böyle bir aileye o zaman daha kötü olur..

evet arkadaşın dediği gibi devlet hastanesi veriyo yanlız ben şu şekilde biliyorum ; darp raporu alıp şikayette bulunmazsan eşinle ilgili bir işlemde bulunmuyorlar sadece o evrağı alıp saklıyosun kayıtlara işleniyor

ileriki bir zamanda olurda boşanmayı düşünürsen bu rapor senin işine yarıycaktır , sonuçta eşinin düzelebileceğinin garantisi yok

inannın çok teşekkür ederim şuan ağlamkatan ne yazdığımı ne okuduğumu anlamıyprum.ellerim titriyor.annem kardeşim nekada yanındayız deselerde onları üzmemek için hep eşimi affettim.sevgimde yok değildi.ama hak etmiyor sevgimi...o kadar yalnızım ki hem maddi hem manevi.annmde kalp hastalığı çıktı ve tansiyon ve şeker çıktı.şimdi bunu ona yasıtsam neler olur bilemiyorum.babam deseniz zaten annemle ayrıldılar biz nişanlamdan 6 ay önce.annemde çok dayak çok şiddet gördü.benim gördüklerim ne ki onun yannda o yüzden annemde tokata bile aşırı karş eşimi parçalar sonra kalp krizi geçirir diye anneme bişey olur diye korkuyorum.
hayat bana küçüklüğümden beri çok acılar verdi şimdi büyüdüm okul bitirdim ve şuanki kadar güçsüz hissetmedim kendimi.
o raporu almam lazım.gözündeki morluk geçmeden.ama şimdi bu evden gitmem gerek onuda biliyorum ama içimde bişey tutuyor beni.hep o lanet kazanın olduğu gece aklıma geliyor.psikolojim iyi bozuldu.eşim böyle durumlarda içkiye meyilli hemen içer gene kendine bişey yapar işler iyice çığrından çıkar diye korkuyorum.

Eşin psıkoloğa gıdıcekse devam et bence denemiş olursun en azından ... Ama kabul etmıyorsa al darphane raporunu , ben boşan dıyemem , ama arkadasım nekadar sabırlıymışsın ... Ve korun ... Sakın sakın bebek bu durumda hıç bışeyı çözmez ...

pko olduğum için yasmin kullanıyordum.sonra rahim duvarım incelmiş doktor hapı bırak artık zaten kistlerde küçülmüş dedi diye bıraktım hapı o ay kimyasal gebelik yaşadım.o da beni çok sarstı.onunla ilgilide konu açmıştım.yani ben zaten çok hassas bir insanım.
hap hala kullanmıyorum ve eşim bebek isteyip duruyor.duygularımı sömürüyo.hangi kadın istemezki ama o bi gün öyle bigün böyle olunca bende yapmak istemiyorum zaten.eğer zaten şu an ondan ayrılamazsam kesinlikle çok dikkatli olmam gerektiğini farkındayım ama inanın şu an allak bullak oldum.sinirlerim çok yıprandı.
ya tedvi olacak ya da bana bişey olacak.zaten onun ailesinin hepsinde var bu sinire hakim olamama durumları kendilerini birşey zannediyorlar.allahım yardım et diye sabaha kadar yalvardım...çıldırmak üzereyim.
çok sağol yorumun için

Şiddet ve baskıyı yaşadığım için söyleyebilirim ki eşiniz şiddet kullanmayı normalleştirmiş. Sizin karşınızda kendisini yetersiz gördüğünü ve kendini ifade edebilecek kapasiteden yoksun olduğunu düşünüyorum.İfade konusunda her çıkmaza girdiğinde bunu tekrarlayacaktır.Bu durum bir çeşit psikopatlık aslında. İyi zamanlarında çok iyi olduklarını, ne kadar sevecen ve verici olduklarını göstermeye çalışırlar, keyifsizken de ortalığı ayağa kaldırırlar.Sorun hakkında konuşarak iletişim kurmak tamamen imkansızdır.Söyledikleriniz karşı tarafa ulaşmaz.Onların kendi doğruları vardır, bu doğruların dışında başka doğruları kabul etmezler.

Yaşadıklarınızın ayrıntısını bilemem ama çok ümitsiz, onur kırıcı, insanı hayvanlaştıran bir durum bu.Ve ileride kan dökülme olasılığını da içerir.Ayrıca biliyorum ki hiç kimşe şiddete, şiddet uygulayanı çok sevdiğinden katlanmaz.Aşırı şiddet uygulanan kişi tehdit ve korkulardan sindiği, rezillikten çekindiği için kavga harici zamanlarda herşey normalmiş gibi davranmaya çalışır.

Hiç bir şiddetin haklı bir tarafı olmayacağını, tahrikin bile bunu meşrulaştırmayacağını unutma.Çünkü şiddet, şiddet uygulayanın tamamen kendisiyle alakalı bişeydir.Onun yetersizliğini gösterir.

Şiddet varsa durum ümitsizdir, iletişim kanalları tıkalıdır.Sistemli bir şekilde kendine yol çiz derim.

şimdi çıkıyorum ki rapor almaya çalışıcam.duanınızı eksik etmeyin.

bence büyük bir ihtimalle kv haklı.şimdi eenim üst kat komşum aynı sizin gibi sürekli kavga ederlerdi.hatta senin anlattıklarınla birebir aynı diyebilirm.kızın ailesi burda yok.biz bunlarala merabalaştık samimi olduk bir süre sonra kavgalarına şahit oldum.adam tam bir çam yarması kızda miyon ufak tefek bişey.allahım ev başıma yıkılıyo sandım çıktım yukarıya bir baktım eşyalar havada uçuşuyor.ama ne yazıkki arkadaşım maalesef hiç susmuyo o konuştukça adam vurmaya yelteniyo kızın söledikleri de yenilir yutulur cinsten değil.sonra eşi sakinleşince eşim konuştu niye böle yapıyorsun kadına diye adam diyoki susmuyo haklı da olsa haksızda olsa ben sinirlenince bana cevap veren kim olursa olsun katlanamıyorum diyomuş.bende kıza dedimki birdaha tartıştığınızda neolur cevap verme bi kezböle dene o sakinleşincede sen başla dedim.ve inanın dediğimi zor da olsa yaptı kız dinledi ve şimdi hiç tık yok ayrıca 2. çocuğu oldu.tabii kv haklı demem adamın erkek kardeşide böleymiş maalesef sinirlenince hiçbirşeyi gözü görmeyen cinsten.bu tür insanlar sinirlenince ne yaptığını bilmiyor Allah muhafaza olaya birde bu açıdan bakıp denesen bişey kaybetmezsin bi kezde konuşşuyosun dediğinde susmayı deneyip sakinleştiğinde konuşsan

Son düzenleme:
Çok üzülerek okudum her bir satirini.. Sana tek tavsiyem bebek olayını askiya almandir. Allah kolaylik versin sana çok zor. Ama seviyorsan her sözünde onu hakli bul, içinden bulmasan da dışından onu destekleyici konus. Adaminwpsikoloji bozuk seni de mahvetmesin canım benim

benim için evlilikte 2 affedilmez şey var.
Aldatma ve şiddet.
düzelir bekle, kurtar evliliğini vs. diyemeyeceğim.
morali bozuk diye kadın dövmek mi lazımmış.
çok konuşuyorsan çarpar kapıyı çıkar gider.
Sakinleşince gelir.
hayvanları bile dayakla terbiye etmiyorlar.
canını seviyorsan bırak bu adamı.

Ya güzelim,Allah'ını seversen git rapor mu alıyorsun ne yapıyorsun annenin evine git.Yok sus,yok kedi gibi ol yok alttan al.HİÇ BİR İNSAN EVLADININ,HİÇBİR İNSAN EVLADINA DARP UYGULAMASININ HAKLI VE GEÇERLİ SEBEBİ OLAMAZ.Senin annen,elin psikopatı seni ziyan etsin diye mi doğurdu.Kızınca içermiş,araba kullanır,kaza yaparmış.Gitsin tedavi olsun.İster istemez yaşadıklarının etkisiyle sinirlerin yıpranmış ve tahammül gücün azalmış.İstem dışı tepkisel olarak bağırıyorsun.Bu da senin savunma dürtün.Bu adamın karşısında sessiz kalıp ezilip büzülürsen daha da yıkar geçer seni.Git hayatını baştan kur.Herkesin anası babası hastalanıyor ölüyor.İnsan evladını kaybediyor.Sen onun psikoloğu değilsin.Bir de çocuk yapmaya kalkıyorsun.Kendine yaptığın kötülüğü,kimse toplansa yapamaz.

Öğle yemeğinde aklıma sen geldin Cemre, eşin hani seni ilk dövüşünden sonra kaza yapmış ya ondan sonra da düzelmemiş bacağı.Allahtan güzel bi işaretmiş o ona, az daha dövsün seni, başına gelecek var.Dayağı normalleştirip sen de az sessiz ol bakalım diyen arkadaşlara çok şaşırıyorum.Onca erkek eşi susmadığında sinirine hakim olamayacağını anlayınca dışarı çıkıyor, dolaşıyor vs.Hadi bir adım daha öteye gideyim bi tokat atmak için elini kaldırıp geri indirenler var.Cemre eşin seni dövmekten zevk alıyor bence, kontrolsüz bir refleks değil, çok çok açık bu.Hatta seni dövmek için önce seni kışkırtıp laf söylemeni bekliyor, eline koz geçince kendince, seni dövüyor.Katlanmak zorunda değilsin...

Şiddet nasihat, yaptırım ile çözülecek birşey değil. Ciddi bir tedavi görmesi lazım.

Acıyı, hakareti sindirebilseniz bile, kendi hayatınız için korkmuyor musunuz? Allah korusun kafanız ağır bir darbe de alabilirsiniz. Sevdiği insana el kaldırabilyorsa kendi gerçekten kaybediyor, ne yaptığını bilmiyordur.

Bence o evden uzaklaşmalısınız. Boşanmasanız bile ailenize sığının uzun bir süre, ve o bu arada kendi davranış bozukluğunu düzeltebilmek adına profesyonel bir yardım alsın. O evliliğiniz kurtarmak için savaşsın.

Allah yardımcınız olsun :(

Şiddet nasihat, yaptırım ile çözülecek birşey değil. Ciddi bir tedavi görmesi lazım.

Acıyı, hakareti sindirebilseniz bile, kendi hayatınız için korkmuyor musunuz? Allah korusun kafanıza ağır bir darbe de alabilirsiniz. Sevdiği insana el kaldırabiliyorsa kendini gerçekten kaybediyor, ne yaptığını bilmiyordur.

Bence o evden uzaklaşmalısınız. Boşanmasanız bile ailenize sığının uzun bir süre, ve o bu arada kendi davranış bozukluğunu düzeltebilmek adına profesyonel bir yardım alsın. O evliliğinizi kurtarmak için savaşsın.

Allah yardımcınız olsun :(

Son düzenleme:
eden buluyor işte...seni haksız yere dövsün eziyet etsin,sonra içki içip kaza yapsın.Allah kimseye vermesin.oh olmuş diyemem, üzücü.. ama resmen kendi etmiş kendi bulmuş.Rabbim ona ders vermek istemiş bence ama o bunu anlamıyor ve hala sana eziyet ediyor.babasının ölmesi çok üzücü tabi.o konuda psikolojik travmalar yaşaması normal.onun tarafından bakınca bu da cok acı verici.ama böyle diye de bütün acısını senden çıkarıp kaba kuvvet uygulamaya hakkı var mı sence?bu yaptıklarını affetmen bir daha tokatlanmana sebep olur.taviz tavizi getiriyor bilirsin.sana hiç saygısı yok bu adamın.ne diyeyim bilmiyorum.çocuk olmadan ayrıl bence dayak yiyorsun .iyi düşün.

o raporu aldıktan sonra onla aynı evde mi duracaksınız :27:
bu tip durumlarda kamu davası açılmıyor mu? ne yani olmaz olasıca kocanıza, ben seni şikayet ettim,
karakola vs. çağırırlarsa haberin olsun mu diceksiniz?
bu saatten sonra o evde kalınmaz ki.. aslına bakarsanız ilk şiddet olayından snr o evden hemen çekip gitmek gerekirdi.
ne olacak şimdi, cidden çok üzülüyorum şiddet gören kadınlara :19:

Eşiniz kaza yapmış Allah ona bir ders vermiş diyenler var (çok haklılar da ) ama eziyetini yine siz çekmişsiniz ... Sağlığı psikolojisi gitmiş size eziyet etmiş... Bu adam ne Allah'ın ne kulun dersinden anlamaz ....

Çok üzüldüm ...

Yerinizde olsam sevgimi yoklardım eğer hala bir umudum varsa psikologa gitmeyi önerirdim . Eğer o gelmezse bile siz tek başınıza gidin... Ya da aile büyüklerinizden birine konuyu açın alsın karşısına konuşsun bu kız sahipsiz değil desin ....

Ama sevginiz bittiyse yormayın kendinizi kadir kıymet bilmez biri için ...

Off ... İçim sıkıldı yemin ederim yazarken bile ...

Aslında evliliğin bana öğrettiği tek şey , ne yaparsanız yapın ne kadar zaman geçerse geçsin kimseyi değiştiremezsiniz... Kabuk bağlamış yara gibi durur o geçmiş ... En ufak bir sözde , olayda kalkar o kabuk ve yine aynı şeyler yaşanır .... Aynı acılar yaşanır durur ...

yaşadıklarınız çok ağır, saçmasapan nedenlerle dayak yıyorsunuz, hoş, mantıklı bır neden olur mu dayak yemek ıcın, sıddet kesınlıkle olmamalı. ben her zaman konusmanın karsılıgı konusmaktır derım, bazen cok agır sozler soyleyebılırız, ya da tahrık edebılırız eslerımızı ama karsılıgında asla ama asla sıddet gormemelıyız, sız mutlu degılsınız gordugum kadarıyla, sıze destek olacak bır aılenız de var.. bence surdurmeyın bu ezıyetı. cunku sıddet bır kere basladı mı bence bıtmıyor, duydugum kadarıyla cozume kavusan pısman olan bır erkek yok bu konuda. omrunuzun sonuna kadar dayak yemek mı sızın hayalınız, gelecek planınız, cocugunuz da yokmus madem, bence ayrılın

merhaba,yazdiklarinizi cok uzulerek okudum. butun kalbimle soyluyorum ki esiniz gibi boyle siddeti normallestirmis insanlar kesinlikle duzelmez,psikolojik yardim almayi kabul etmesi icin bu davranisinin normal olmadigini kabul etmesi gerekir once,ki dayak attiginin ertesi gun gelip utanmadan sizinle,konusmaya calisiyor..yuzunuzdeki morluklardan utanmiyor mu yaziklar olsun.. :50:
caresiz oldugunuzu dusunmeyin,siz o adamin bacaginda kalan arizanin sorumlusu degilsiniz.bi defa bunu anlayin,vicdanimi kotuye kullaniyor diyorsunuz,gidip icki sisesini siz sokmadiniz onun agzina,icmeseymis!! :19:

her bacagi agridiginda,her uzuldugunde sizi kum torbasi olarak mi kullanicak bu adam?
Anneciginiz sizi elin adami dovsun diye mi dunyaya getirdi,bi evlat kolay mi yetisiyor,lutfen guclu olun ve resti cekin yoksa sizde de tamiri cok zor yaralar acilcak :43:

Back
X