Gelen çocuklarına da böyle sofrada sürekli laf çarpıtan bir anneanneye mi sahipsiniz peki?
Belki de yemeği yetişmedi kadının. Sizi bir saat sonra geleceksiniz sanıp ocağı acmamisti. Ya da yetiştirmedi panik oldu.
Benim ananem de çoğu yaşlı insan gibi bir şeyi on kere söyler. Çünkü kadının hayatında bir atraksiyon yok. Bütün gün evde. O yüzden aynı konuları açar durur.
Sizin kaynana da o ekoldendir belki. Konu bulamadikca , sofra yetismeyip iki ayağı bir pabuca girdikce 'ah haber verseydiniz...' diyip durmuştur.
Hep aynı şeyi yapıyor.
Geçen ay da gittiğimizde ben sizi önce bekliyordum geciktiniz gibi laflar söyledi. Yanı o istiyor ki sadece kendi istediği saatte oraya gidelim ve eve gelelim. Bizim uygunluğumuz hiç önemli değil.
Yani normal olan bu değil mi:) o zaman da belki sizi yemeğe bekliyordu o saatte, her şey hazırlandı bekle bekle yok. Siz gelince de tekrar ısıtmak zorunda kaldı. Ne bileyim firindaki kaşarli yemeğinin kaşarları artık akışkan değil. Ya da aç karnına beklediler 'ha geldi ha gelecek' diye. :)
Ya da çaya bekliyordu börekler soğudu..
sizin beklediğiniz misafir erken ya da geç gelse (anneniz ya da kaynananiz olsa bile) siz uyuz olmaz misiniz ??
madem size o saat uymadı plan yaparken 'yok şu saatte geliriz' deyin, ya da gün içinde arayın , biraz gecikeceğinizi söyleyin. Bu zaman tüm sorunlar çözülür .
Kaynananizin yaptigi hoş bir davranis değil ama Belli ki çat kapıdan hoşlanmayan bir kadin. Bunu biz bile anladık birkaç sayfada. Belki de bu zamansiz gelip gitmeleri adet edindiyseniz ısrarla söylemiştir ki bir dahakine bari arayın diye.
Çatışma çıkacak bir konu göremedim ben.
Ama bence siz bu korona günlerinde kaynanaya gitmekten rahatsız olmuşsunuz esas olarak. Bu dönemde bile gittiyseniz daha çok hürmet görmek istemissiniz ama keşke gitmeseydiniz. Siz hamilesiniz , onlar yaşlı...yani iki taraf da risk grubundayken gereği var mı akraba ziyaretlerinin?