"Ben sizi daha sonra bekliyordum" diyen kv🙄

Kayınvalideler gelinlerine çat kapı geldiğinde gelinler rahatsız oluyor, haber verselerdi diyor vs vs. bu sitede de benzer sayısız şikayet var.
Aynı şekilde size de çat kapı gelinse rahatsız olursunuz muhtemelen. E aynı şey kayınvalidelerin de hakkı, onlar da insan, onlar da Haber bekleyebilir bence. Bir dahakine haberli gidersiniz.

Hep birlikte sofrada idik ama eşim gün belirtti sonuçta cat kapı gitmedik ki.
Ben yine de kv yi haksız buluyorum.
Bence sorun sen de.. Hiç sevmem haber vermeden gelen insanı.. Gelmezden bi iki saat önce muhakkak aramanız gerekirdi. 150yıl önce geleceğiz demişsinz kadının onu düşünmesini mi bekliyorsunz.. Ayrıca sofrada söyleyebilir bende öyle gidinceye kadar sçylerim mesela.. Ah haber verseydiniz şunu yapardım bunu yalardım diye.. Gayriihtiyari

Biz haber veririz genelde annemden de oyle gormusumdur ben.Tabi habersiz gitsekte pek laf soylenmez bizde.

Bayramda sokağa çıkma yasağı getirilmesinin amacı neydi acaba? Sonrasında geçmiş bayram ziyaretleri yapılacaktıysa neden yasak geldi ki?

Konunuza gelince kayınvalidenize hak verdim. Anne, baba, evlat da olsa haber verilerek ve karşı tarafın uygun olduğu zamanlar sorularak gidilmesi gerekir.

Ister çocuğu ol ister kapi komşu. Haber verilmeden gidilmez, anneler her dakika hazirdami bekleyecek ya çocuğum gelirse diye ne saçma

Ayrica bayramda sokaga cikma yasağının nedenini anlamayip annesine babasina akrabalarina gidenlere hakkimi helal etmiyorum.

Ben kv gitmeden ararım bişey lazım mı diye sorarım. Oda saolsun hiç aramaz.

Kayınvalideniz habersiz gelse hoşunuza gider mi? Mutfakta masayı kaldırmamış olabilirsiniz, ortalıkta eşya olabilir. Ben görsün istemem.
Aynı şehirdeki annem bile beni aramadan gelmez. Ben çıkıyorum yada geçerken uğradım siye.
Kayınvalideniz haklı. Ben de sevmem habersiz gelinmesinş

Saat veriyoruz mesela iftara aksam yemeğine gittik gecen ay.
Top burda 8.30da patlıyordu 8e geliyordu gittiğimizde.
Ama bizi daha erken beklediğini belirtti :)
Yani onun huyu bu bence.
Çok garip.
Bunu benim annem damadına asla yapmaz mesela.
Bu aşırı bencil bir hareket.
E bu da ayıp. Anneniz yemeğe çağırınca tam yemek saatinde mi gidersiniz. Biraz erken gidip yardımcı olmaz mısınız? Resmen yemeğini yiyip kaçmış gibi oluyor öbür türlü.
Siz nazik değilsiniz

Bence kayinvalideniz normal, siz görgü kurallarından bihabersiniz.
Bir telefon etmek, ne zaman musaitsiniz demek cok zor değil..
Biraz saygı duyun insanlara.
Siz ne zaman müsaitseniz kafaniza gore o zaman gidemezsiniz.
Anne-baba diye 7/24 sizi hazır olda bekliyor olamazlar.

Iftara da anne-baba evine yarim saat kala gidilmez. Eğer vaktiniz uygunsa, işten o Saatte dönmüyorsanız zahmet olacak ama biraz erken gidip salata, sofra biraz yardim edersiniz..

Ben kendi öz be öz annemle de böyleyim.
Size de biraz ince düşünceli olmanızı tavsiye ederim.

Ben anneme giderken bile arıyorum, geliyorum birşey lazım mı diye, maksat gideceğimden haberi olsun. Cat kapı gitmis olmayayım.

Ayrıca kayinvalideniz ne yapsa ne dese sorunlu sizin için çünkü kadınla sürekli bir yarış halindesiniz. Kendisiyle ilgili açtığınız konuları okumak bile yeterli, kadının özel hayatını sorgulayacak kadar takınti yapmışsınız kendisini.

Hakli miyim haksız mıyım diye konu açıyorsunuz genel olarakda haksız olduğunuzu belirten mesajlar almışsınız ki benim görüşümde bu yönde ama siz ısrarla ben haklıyım diyorsunuz madem öyle açmasaydınız konu . Çarşamba geleceksin ama sabah yemeği mi ,öğle yemeği mi akşam yemeği mi? Anne evi diye cat kapı gidilmez orası da sizden bağımsız bir ev sonuçta. Kadın hazırlıksız yakalanmış belki mahcup oldu yemeği yok diye.

Ben gideceğim yere asla habersiz gitmem. Kendi annem babam da dahil. Habersiz geleni de hiç sevmem. Şu gün şu saat denmesi gerekir. Hazırlığım da ona göre olur.
Benim nişanlım habersiz gitmeye bayılır. Sürpriz yapıyormuşuz ona göre. Bir kaç kere anlattım böyle olmaması gerektiğini. Baktım anlamıyor gitceğimiz yere el altından haber veriyorum ona çaktırmadan.
Annesi yalnız yaşıyor mesela. Başka bir ilde. Bir gün bensiz gtti. Habersiz kadının yatağına girmiş hırsız gibi beklemiş. Yüreğine inyordu kayınvalidemin. Araba fırçasıyla saldırmış hırsız zannedip. Bu da böyle bir anımdı🤣🤣🤣
Bu arada korona var korona. Gezmeyin oturun evde. Ben anamı babamı 3 aydır görmüyorum. Her gün arayıp kızıp, ağlıyorlar yine de gitmiyorum.

Hep birlikte sofrada idik ama eşim gün belirtti sonuçta cat kapı gitmedik ki.
Ben yine de kv yi haksız buluyorum.
gün belirtmişsiniz ama saat söylememişsiniz
sizin yaptığınız yanlış
kv size böyle yapsa hiç mi hiç hoşlanmazdınız şu saat bu saat demedi diye

bana biri gelecek olsa bende saat sorarım

demeden edemeyeceğim korona tehlikesi hala devam ediyor anne kv gitmeyin eşinizi de ikna etmeye çalışın

Siz kayınvalidenize takmışsınız, kadının beklentisi gayet mantıklı. Bütün gün sizi hazır mı beklesin? Kahvaltı, öğle yemeği, çay, akşam yemeği hepsini sırayla hazırlasın mı??

Ben anneme giderken bile arıyorum, geliyorum birşey lazım mı diye, maksat gideceğimden haberi olsun. Cat kapı gitmis olmayayım.

Ayrıca kayinvalideniz ne yapsa ne dese sorunlu sizin için çünkü kadınla sürekli bir yarış halindesiniz. Kendisiyle ilgili açtığınız konuları okumak bile yeterli, kadının özel hayatını sorgulayacak kadar takınti yapmışsınız kendisini.

Sizin bu yorumunuzu okuduktan sonra merak edip eski konularına baktım. Konu sahibi -çöpte gördüğü şeye dayanarak - kayınvalidenin özel hayatını bile paylaşmış burada.

Bu bile evlat da olsa kimseyi eve habersiz almamak gerektiğini gösteriyor. Sonra hiç tanımadığınız insanlara en özeliniz anlatılabiliyor böyle.

Back
X