- 28 Ağustos 2016
- 1.168
- 1.392
- 133
- 38
- Konu Sahibi Umutlu1988
-
ah keşke insanlar bunu anlasa . .
kendileri yapıyor sanıyorlar çocukları
allah onlara nimet vermiş ama şükür yok..
geçen biri geçti yanımdan Naber dedi iyim dedim sen nasılsın . . iyi . .
eee naptin bebek yokmu hala yok . . kız benimkinin odası bile hazır ikinci için.. senin daha birinci bile yok..
Henüz bitane çocuğu var ikincinin odası hazirmis o kadar eminki ikinci olacağına . .
benim çocuğum olmuyor bana dediğine bak . .kafamı egdim devam ettim yoluma . . insanlarla ugrasmak o kadar zor ki çok yipratiyor vallaha . ..
Kizlar bu lafi bana bir tanidik dedi. Bende cevabini verdim tabi. Ama yinede icim acidi, insanlarin diline düsmekten. Evlenememek ayip bisey mi? Neden kadn olarak birbirimizubu kadar kiriyoruz? Yas 30...
Canim seni cok iyi anliyorum benimde cocugum olmuyor ama belki en hayirlisi bu bizim icin ,belkide olucak ama zamanini bekliyor.O terbiyesizlerden cok malesef.Benim gozum deger diye hamileligini saklayanlar bile oldu.Hem de en yakinim kuzenim.Gittigimiz misafirlikte benden bebegini saklayan da oldu.Ama ben Allah'a havale ettim ve Ona sigindim.Allah herkesin kalbine gore versin...sanki bazı şeyler insanın kendi elinde .. insanlar ne kadar kötü olmuş. . hersey nasip kısmet . . elinde olan bişey değil herseyin bi vakti zaman ı var . .
adi nin biri de bana aynen şunu dedi..
size dediği gibi . .
Bu doğurana kadar ben 3 cü yü doğururum kadınlar ve kendisi hep birlikte güldü . .
benim çocuğum olmuyor . . yutkundum ağlamamak için çok zor tuttum kendimi . .
üstünden zaman geçti hiç unutmadim aklıma geldikçe üzülüyorum ve diyorumki allahım duyan sensin bilen sen sana havale ediyorum o insanları . ..
İyi mübarek olsun diyeceksin tek kıstasın o muymuş senin derdin onu mu germişKizlar bu lafi bana bir tanidik dedi. Bende cevabini verdim tabi. Ama yinede icim acidi, insanlarin diline düsmekten. Evlenememek ayip bisey mi? Neden kadn olarak birbirimizubu kadar kiriyoruz? Yas 30...
Konuyla alakalı ayete bak çay demle. Çocukların çokluğu cahiliyede bir övünç kaynağıydı. Peygamberimizin erkek çocukları bir bir ölünce gayrimüslimler senin soyun kesik bir oğlun bile yok dediler ve ayetler iniverdi. Ayetler kafirlere yani"Ve lâ tu’cibke emvâluhum ve evlâduhum, innemâ yurîdullâhu en yuazzibehum bihâ fîd dunyâ ve tezheka enfusuhum ve hum kâfirûn(kâfirûne)."
"Onların malları ve çocukları seni imrendirmesin. Çünkü Allah, bunlarla ancak dünyada onların azaplarını çoğaltmayı ve onların kâfir olarak canlarının güçlükle çıkmasını istiyor."
Bazı insanlar varlıkla bazıları yoklukla imtihan edilir,Rabbim bu dünyada her şeyi imtihan sebebi kılmış,siz umudunuzu hiç yitirmeyin,Rabbim en hayırlısını versin sizin ve sizin gibi insanlar hakkında...Siz hep kalbinizi temiz tutun varsın,başkaları kir dolsun...
Canim seni cok iyi anliyorum benimde cocugum olmuyor ama belki en hayirlisi bu bizim icin ,belkide olucak ama zamanini bekliyor.O terbiyesizlerden cok malesef.Benim gozum deger diye hamileligini saklayanlar bile oldu.Hem de en yakinim kuzenim.Gittigimiz misafirlikte benden bebegini saklayan da oldu.Ama ben Allah'a havale ettim ve Ona sigindim.Allah herkesin kalbine gore versin...
Ah be,şu kadınlar ne zaman evliliğin ve çocuk doğurmanın,bir ayrıcalık,bir meziyet yada olağanüstü bir yetenek olduğunu düşünmekten vazgeçecek..
Bunlar güzel şeyler evet de,sıradan şeyler..
Gerçekleştiğinde,superwoman falan olmuyorsun yaniOlsa benim annem olurdu,zira bir sürü çocuğu var.
Sevgili konu sahibi,yerinde olsaydım,sözkonusu arkadaşla muhatap olmazdım...
Buna çok üzüldüm konu sahibininkinden de acı.. Rabbim hayırlısıyla versin inşallah.. onlarda layiklarini versinCanim seni cok iyi anliyorum benimde cocugum olmuyor ama belki en hayirlisi bu bizim icin ,belkide olucak ama zamanini bekliyor.O terbiyesizlerden cok malesef.Benim gozum deger diye hamileligini saklayanlar bile oldu.Hem de en yakinim kuzenim.Gittigimiz misafirlikte benden bebegini saklayan da oldu.Ama ben Allah'a havale ettim ve Ona sigindim.Allah herkesin kalbine gore versin...
Lütfen hissetme,inan bana kötü bir evlilik, bekarlıktan bin beter birşey Allah korusun.Ben de geç evlendim kendi isteğimle,insanların ağzı hiç durmadı tabiki..Zaman zaman problemler olsa da,sevdiğim sevildiğim bir evliliğim var,ona rağmen bekarlığımı özlediğim çok oluyor. Hep hayırlısını iste,etrafındakilere kulak asma,evlendiğinde onlar gelip kurtarmayacak seni sorunlardan.Olmuyorum zaten canim. Ama dert oldu bana, kendimi kötü his ettim, sonucta evlenemedim
Allah en yakın zamanda size de nasip eder inşaallahhh..Şu güzel gecede çok içten diliyorum bunu inşaallah kabul olur.sanki bazı şeyler insanın kendi elinde .. insanlar ne kadar kötü olmuş. . hersey nasip kısmet . . elinde olan bişey değil herseyin bi vakti zaman ı var . .
adi nin biri de bana aynen şunu dedi..
size dediği gibi . .
Bu doğurana kadar ben 3 cü yü doğururum kadınlar ve kendisi hep birlikte güldü . .
benim çocuğum olmuyor . . yutkundum ağlamamak için çok zor tuttum kendimi . .
üstünden zaman geçti hiç unutmadim aklıma geldikçe üzülüyorum ve diyorumki allahım duyan sensin bilen sen sana havale ediyorum o insanları . ..
Lütfen hissetme,inan bana kötü bir evlilik, bekarlıktan bin beter birşey Allah korusun.Ben de geç evlendim kendi isteğimle,insanların ağzı hiç durmadı tabiki..Zaman zaman problemler olsa da,sevdiğim sevildiğim bir evliliğim var,ona rağmen bekarlığımı özlediğim çok oluyor. Hep hayırlısını iste,etrafındakilere kulak asma,evlendiğinde onlar gelip kurtarmayacak seni sorunlardan.
Ayrıca insanların ağzı hiç bir zman durmaz ki,evlenince de çocuk çocuk diye başlayacaklar.
Bi arkadaşım vardı O da böyle marifet sayardı evliliği,benden önce evlendi erken yaşta,gel gör ki evlilik öyle zannettiği gibi tozpembe çıkmadı,şimdi pişman olduğu oluyor arada.
İnşaallah kısa zmanda siz de mutlu bir evlilik yaparsınız ama dediğim gibi dert etmeyin bunu,geç olsun güzel olsun...Öyle tabide bende artik hayal kiriklarindan, biriyle tanisip sonra ayrilmaktan okadar biktim ki. Kendi yuvam olsun, cocuklarim olsun istiyorum. Benden yasca kücük olan akrabalar bile ya evleniyor yada nisanli yada sevgilileri var. Dügünlere bile gidesim gelmiyor artik
İnşaallah kısa zmanda siz de mutlu bir evlilik yaparsınız ama dediğim gibi dert etmeyin bunu,geç olsun güzel olsun...
Insallah allahim sana hayirli saglikli bir cocuk
Aminnm .Ikinizede icten dualariniz icin cok tesekkur ederim .Allah'im sizinde gonlunuzun muradini versin...Buna çok üzüldüm konu sahibininkinden de acı.. Rabbim hayırlısıyla versin inşallah.. onlarda layiklarini versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?