Ben ve kör talihim.

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Merhabalar,
Uzun zamandır konu açmamıştım. Arkadaşlar derdim şu, çok ama çok şanssız bir insanım. Artık lanetlendiğimi falan düşünmeye başlıycam :(
Üstüne üstlük kendimden 2 kat bahtsız bir sevgilim var. Beraberken işlerimizin hepsi ama hepsi ters. Bi oh diyemedik şimdiye kadar. bilmiyorumkismile

Yaşım 20.
Ama birşeyler için çabalamaktan o kadar yoruldum ki şimdiden! Çünkü ne yapsam illaki bir şey çıkıyor yoluma taş koyuyor.
Aklınıza gelebilecek her konuda terslikler yaşıyorum. Kimi küçük, kimi büyük.
Durağa giderim otobüs 1 dk önce geçmiş olur yarım saat beklerim.
Yeni bir şey alırım illaki bozuk sorunlu falan çıkar. ya da aldıktan hemen sonra bozulur gider.
sınav kazanırım, o seneye kadar 1. yi ücretsiz kayıt eden okul para ister, kayıt olamam. alsanaalsanasmile
Hani derler ya elini attığını kurutuyor diye. Tam olarak öyleyim.

Sevgilimse benden daha kötü durumda. Hangi işe girse ya işyeri kapanıyor, ya maaşını vermiyorlar. Bişeye ak dese kara çıkıyor. Hep mi yanlış hareket ediyoruz bilmiyorum ki! Haftanın 7 günü çalışıyor, ben de haftada 3 gün çalışıyorum para biriktirip ileriye yatırım yapmak için illaki bir şey çıkıyor. Paramızın ne bereketi var ne kendimiz harcayabildik. Ya bi acil durum oldu, ya o sırada işleri iyi gitmedi biriktirdiğimizi tükettik. Mesela kredi kartı vardı 2 sene önce 500 lira da borcu. birden işyeri kapandı, borç ödenemedi. bi kısmı ödendi ama faiz artmaya devam etti vs. şimdi var 3000 lira borç.
aylık gelirimiz ortalama 1000 lira. neye yetiştirelim ki? zaten evi falan da yok, çalıştığı yerde kalıyor zavallım :sinifsinif:

Kısacası çok bunaldım. Bu hep böyle gidecekmiş gibi geliyor. talihin dönmesi diye bir şey var mıdır? Kurşun mu döktürsem ne bunun çaresi ya :gitme:

Allah çirkin şansı versin yarabbbim amin.

benden sana tavsiye, kalbini ferah tut, ve şık sık şükret, arada ihtiyacı olanlar aelindne geldiğinc, küçük de olsa yardım et, bunlar gelirin bereketidir..
ve en önelisi de, sabah erken kalkmaya çalıi, ve uyanır uyanmaz ayağın yere basmadan önce besmel çek, yani günü ilk adımını atarken dua ile ve besmele ile başla, ve aklına geldiğkçe her işine beslemle işle başla da bak gör ozaman bütün işlerin ne güzle tıkırında gidiyo..
bir müddet dene bakalım, eminim ki bana teşekkür edeceksin..

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum, ama emin ol insan hayatı böyle bazı dönemlerde çok şanilı bazı dönemlerde şanssız. sirde sen galiba çok takıyorsun, sakınan göze çöp batar:) akışına bırak herşeyi. bende senin gibiyim kafama çok takar geceleri uyuyamam ama ne zaman kendime dert etmesem o iş çözülür gider. her zaman "herşeyin hayırlısı olsun" diye dua et. para biriktirme mevzusuna gelince ben her ay 1 altın alırımçocuk olunca kolaylık olsun diye ama illaki bişey çıkar toplu halde bozdururuz, hpayat böyle ne yapalım

Birinini ahını falan mı aldın canm ya

Olabilir mi acaba? valla düşünüyorum da bilmiyorum ki hiç. Öyle aklıma gelen bi kötülük de etmedim kimseye. :(
ben bi tanıdıklardan helallik isteyeyim en iyisi ilk iş olarak. fisfisfis

Çok sevdiğim bir laf vardır: "ıyiyi düşün, iyi başına gelsin." Belki boş laf gibi gelecek sana ama biraz dene. Şanssızım dedikçe şansın kapanır. Kendine bahtsız gözüyle bakma.

ayyyy canım yaaa okuyunca aklıma eşimle ben geldim............zemuszemusçıkmaya başladığımız günden beri bizimde hep terslik terslik üstüne geldi senin dediğin gibi otobüs olayından tut önemli bir çok şeyde de dedik bizde bişey var :)bukadarda şansız olunmazki ikimizde birbirimizden beteriz derdik bir süre sonra bu olayı kabullendik...eşimin tayini çıktı sonra çıkmadan dedikki çıka çıka olmadık yer burası çıkar bize bak gör dedik gerçektende bu lanet yer çıktı.........sempatiksalakcinni..şok olduk neyse tam 5 yıl sonra şükürler olsun şansımız geri döndü her işimiz rast gitmeye başladı şimdi düzgün olmasına şaşırır olduk ...........sabret Allah sevdiği kulunu sınarmış derler ..:kahve:.hiç isyan etmedik şimdi mükafatını aldık eşimle ...........sabredin emin ol böyle gitmicek .....sana anlatsam tek tek yaşadıklarımızı daha neler varmış dersin emin ol ..........sıkma canını düzelecek herşey ....a.s.

iyi düşün iyi olsun bence sen hep olumsuz tarafından da bakıyorsun hayata

benden sana tavsiye, kalbini ferah tut, ve şık sık şükret, arada ihtiyacı olanlar aelindne geldiğinc, küçük de olsa yardım et, bunlar gelirin bereketidir..
ve en önelisi de, sabah erken kalkmaya çalıi, ve uyanır uyanmaz ayağın yere basmadan önce besmel çek, yani günü ilk adımını atarken dua ile ve besmele ile başla, ve aklına geldiğkçe her işine beslemle işle başla da bak gör ozaman bütün işlerin ne güzle tıkırında gidiyo..
bir müddet dene bakalım, eminim ki bana teşekkür edeceksin..

dikkat de ederdim aslında bunlara. babam küçükken alışkanlık kazandırmıştı. yemeğe oturduğumuzda besmele çekerim, şükrederim benden zor durumda olanlara bakıp. ama bu ara ihmal ettim galiba. Tamam bunu deniycem. hatta aklıma geldikçe şükredip besmele çekeyim ben. babannemin bi tesbihi vardı aklına geldikçe gece olsun gündüz olsun yapardı. Teşekkür ettim nurbeyza yerimseniben

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum, ama emin ol insan hayatı böyle bazı dönemlerde çok şanilı bazı dönemlerde şanssız. sirde sen galiba çok takıyorsun, sakınan göze çöp batar:) akışına bırak herşeyi. bende senin gibiyim kafama çok takar geceleri uyuyamam ama ne zaman kendime dert etmesem o iş çözülür gider. her zaman "herşeyin hayırlısı olsun" diye dua et. para biriktirme mevzusuna gelince ben her ay 1 altın alırımçocuk olunca kolaylık olsun diye ama illaki bişey çıkar toplu halde bozdururuz, hpayat böyle ne yapalım

canım biraz kontrol delisi olmam da etken sanırım. sanki ben bi işi yönetmeliyim gibi bir hisse kapılıyorum. ama hayatta elimizde olmayan şeyler de var, doğru söylüyorsun akışına bırakmak lazım. ah bi atabilsem üstümden şu her şey plan dahilinde olsun zihniyetimi....

Ben de bakış açısına göre olayların değiştiğine inanırım.
ınatla mutsuzum dediğinizde mutsuz olursunuz, inatla mutluyum dediğinizde mutlu olursunuz.
Nasıl seslenirseniz onu duyuyorsunuz.
Bu bahsettiğiniz şeyler bir çoğumuzun başına geliyor, herşey malum güllük gülistanlık gitmiyor.
Herşeyin iyi olacağına inanırsan ve onları çağırırsan, tabi aynı zamanda onlar için emek verirsen, mutlaka gerçekleşeceğine inanıyorum. Gerçekleşmiyorsa da gerçekleşmemesi hayırlıdır.
Hiç bir emeğin boşa gittiğin düşünmem ben.

hayır canmm sn çok şanslı bi insansın yanlış biliyosun 10 kere bn şanslıyım de bakaymmm:D

ayyyy canım yaaa okuyunca aklıma eşimle ben geldim............zemuszemusçıkmaya başladığımız günden beri bizimde hep terslik terslik üstüne geldi senin dediğin gibi otobüs olayından tut önemli bir çok şeyde de dedik bizde bişey var :)bukadarda şansız olunmazki ikimizde birbirimizden beteriz derdik bir süre sonra bu olayı kabullendik...eşimin tayini çıktı sonra çıkmadan dedikki çıka çıka olmadık yer burası çıkar bize bak gör dedik gerçektende bu lanet yer çıktı.........sempatiksalakcinni..şok olduk neyse tam 5 yıl sonra şükürler olsun şansımız geri döndü her işimiz rast gitmeye başladı şimdi düzgün olmasına şaşırır olduk ...........sabret Allah sevdiği kulunu sınarmış derler ..:kahve:.hiç isyan etmedik şimdi mükafatını aldık eşimle ...........sabredin emin ol böyle gitmicek .....sana anlatsam tek tek yaşadıklarımızı daha neler varmış dersin emin ol ..........sıkma canını düzelecek herşey ....a.s.

Ay inşallah :-)
bizde de ne hikayeler var bi bilsen. Ama evet asla isyan etmemek lazım. sabır en önemli erdemlerden biri. Bi gün düzelecek diye inanmak istiyorum çünkü böyle olumsuzluklar insanı çok yıpratıyor. Ne zaman bu kadarı da olmaz artık canım dediğim şeyler başımıza geldi :bbo:
Bekleyip iyi düşünücem artık... hihoyyyt
sizin de bahtınız açık olsun hep..

Ben de bakış açısına göre olayların değiştiğine inanırım.
İnatla mutsuzum dediğinizde mutsuz olursunuz, inatla mutluyum dediğinizde mutlu olursunuz.
Nasıl seslenirseniz onu duyuyorsunuz.
Bu bahsettiğiniz şeyler bir çoğumuzun başına geliyor, herşey malum güllük gülistanlık gitmiyor.
Herşeyin iyi olacağına inanırsan ve onları çağırırsan, tabi aynı zamanda onlar için emek verirsen, mutlaka gerçekleşeceğine inanıyorum. Gerçekleşmiyorsa da gerçekleşmemesi hayırlıdır.
Hiç bir emeğin boşa gittiğin düşünmem ben.

O zaman hemen iyi yönlerine bakıp evrene pozitif mesajlar gönderiyorum :))
Her zaman derim şanslıyım aslında, bana herşeyden çok değer veren birini verdi Allah, bu kadarı kafi diye ama inşallah devamı da gelir, artık böyle bazı güzel şeylerin kendiliğinden oluvermesini o kadar çok özledim ki..... kafamda büyük problemler olmadan gezip dolaşmak çok lüks bişey gibi gelmeye başlamıştı bana.

Dove...!
Elinde seni seven bir adam ve Allah'a şükür sağlığın var.
E, azmin de var!
Bence şu an yapmanız gereken iyi düşünmek ve pozitif olmak.
Kendini negatif yükledikçe üstünde kötü enerjiyle donatıyorsun.
Bunun hayatına yansıması çok doğal.
Her şey iyi ve daha da iyi olacağını biliyorum de kendine sürekli.
Göreceksin olacak.
Hayatta başarılar tatlım a.s.

Dove...!
Elinde seni seven bir adam ve Allah'a şükür sağlığın var.
E, azmin de var!
Bence şu an yapmanız gereken iyi düşünmek ve pozitif olmak.
Kendini negatif yükledikçe üstünde kötü enerjiyle donatıyorsun.
Bunun hayatına yansıması çok doğal.
Her şey iyi ve daha da iyi olacağını biliyorum de kendine sürekli.
Göreceksin olacak.
Hayatta başarılar tatlım a.s.

Teşekkür ederim HayyaL.
Elimde beni seven bi adam var ama benim dışımdaki herkes ona karşı.
sanırım benim bu umutsuzluğumun asıl kaynağı bu. Çünkü ne yaparsam yapayım ya ailem ve çevrem üzülecek ya da O. ve iki durumda da ben...
yine de iyi düşünücem belki ben sağlam durursam her şey daha kolay olur :))))
opuyorumnanaktan

yaptıklarınızı sorgulayın belki bir yerde yanlış yapıyorsunuzdur. en basit örnek, otobüse nasıl olsa yetişirim diye sallana sallana durağa gidiyor olabilirsinz : )

iş konusundaki talihsizliklerin sebebi ne olabilir, iş konusundaki yetersizlikler olabilir mi?

yaşadığınız olumsuzluklar talihten mi kaynaklanıyor yoksa sizden mi kaynaklanıyor bunu belirlerseniz çözüme adım atarsanız. eğer sizde sorun yok talihte ise sorun bunu çözse çözse dua çözer :lepi: tabii inanıyorsanız:icecream:

diğer bir yanda, nasıl düşünürsen ve nasıl inanırsan öyle olur..

Teşekkür ederim HayyaL.
Elimde beni seven bi adam var ama benim dışımdaki herkes ona karşı.
sanırım benim bu umutsuzluğumun asıl kaynağı bu. Çünkü ne yaparsam yapayım ya ailem ve çevrem üzülecek ya da O. ve iki durumda da ben...
yine de iyi düşünücem belki ben sağlam durursam her şey daha kolay olur :))))
opuyorumnanaktan

Karşı olsunlar onlar yaşamayacak o adamla sen yaşayacaksın!
Sen tanıyorsun o adamı onlar değil.
:olmaz:
Mücadeleye gücün var mı ondan haber ver sen.
Gerisi yalan dolan tantana...
kaydirigubbakcemile3

canim ben de cok sanssizim ben de kafama gore birini bulamadim millet nasil buluyor ya kariyer sahibi zengin sadik ve yakisikli insanlari, ben bu ozelliklerden 1 tanesini tasiyani bile bulamadim yaa off :(:(

Back
X