Nasil konusacagimi agzi bedduali kisilerden ogrenecegimi zannetmiyorumYoksa sen miydin? Yazdığım yeni üyeydi zaten. Sen neden bozuldun ki? Yorgun, bitkin bi annenin üzerine kim gitse aynını yaparım. Tek kişiye de çoğul konuşulmaz! Siz önce nasıl konuşulacağını öğrenin.
Laflarınıza bakıyorum, bir de bunları konuşan adama... İnanın vakit harcamaya değmezsiniz.Nasil konusacagimi agzi bedduali kisilerden ogrenecegimi zannetmiyorumBana çemkirmek, beddua etmenizin ayibini örtmez. Sizin cocuklariniz sizden ne ogrenecek cok merak ediyorum, insanlarla iletisime gecmek yerine bela okumayi mi? Cok yazik, size ve sizin gibilere ay bak yine cogul kullandim
Dovmemek icin. kendimi zor tutuyorum su an kinamayin boyle zor cocuk yok.Su an aglayarak yazoyorum.Cok huysuz bisey
Ah cnm okuyunca kendimi buldum sanki ilk bebegim kolikti ustelik hic emmek istemiyordu yapmadgm denemedigim yol kalmadi gecede 4 hastane geziyorduk morariyordu aglarken. Sutum coktu ama emmiyordu ama ne o ne ben pesettim sutumu sagip verdim kilosuda iyiydi ama bi turlu uyumuyordu 1 dk en fazla 10 dk uyuyarak 24 saatte sadece 2 saat uyuyordu eski resimlerime bakinca halime cok uzuluyorum bu sekilde tam 1.5 yasina kadar surdu ama geciyo bu gunler emin ol annelik zor ama onlar icin herseye deger allah yar ve yardimcin olsunDogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
bu sıkıntılarını al üzerine bir de baba evinde kalmayı ekle canım, düzeliyor emin ol her şey öyle bir düzeliyorki az sabır, Allah dağına göre verirmiş kar, güçlü bir anne olarak gelişmek zorundasın belki, ama az zamanın kalmış yaa şöyle bi iki üç ay daha anc, sürmez bile :)Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Çocuğun bir sıkıntısı olmalıDogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
'Konusan adami' nereden gordun? Yine soyluyorum, üste cikma çabalarin beddua etmenin ayibini ortmez. Keske hatani kabul edip insani bir erdem olan ozur dilemeyi seçebilseydin. Hatani anlamak bu kadar mi imkansiz?Laflarınıza bakıyorum, bir de bunları konuşan adama... İnanın vakit harcamaya değmezsiniz.
Canım ek gıda konusunda kendini yıpratma bak muz yoğurt yiyormuş yani tamamen reddetmiştir demek bu. Ek gıda sonuçta anne sütü ya da formül mamaya ek olarak verilecek şey. Temel besini halkla annesine veya formül mama. Zamanla alışacak. Etmeyi ne zaman bıraktı yani sütun yeni kesilmişse ve bebeğin yediği ek gıdayı diliyle itip çıkarıyorsa bu yemek istememesi değil emme refleksinden kaynaklı bir durum zamanla emme refleksi kaybolacak ve yutmaya başlayacak benim ikibucuK aylıkken sütüm kesildi 4. Ay da ek gıdaya başladım ağzına giden kaşığını yarından çoğunu diliyle çıkarıyordu ama 5. Ayda bu tamamen ortadan kalktı yani bunu fizyolojik olarak oturması neredeyse 1 ay sürdü. Sen ek gıdaya ne zaman başladın? Uyku içinse şunu önereceğim. Sen ayağında sallarken uyuyor ama indirdiğin an uyanıyorsan uykudayken sallanmak istedigindendir iki yolun var biri kolay biri zor. Kolay olan elektrikli sallanan bir beşik al belki o çare olur. Ama 7 aydan sonra seni asıl rahat ettirecek olan başka bir çözüm var kendi kendine uyumayı öğretmek ilk 1 hafta çok zor hiç yipranmadigin kadar yipranacaksin hiç sinir olmadığın kadar sinir olacaksın ama sonrası rahat geçecek. Bebeğini yatağına yatır pis pis yaparak rahatlatmaya çalış elinle karnına bacaklarına dokun baktın durmuyor ağlıyor hemen kucağına al sustuğu an hiç bekletme tekrar yatır bunu belki ilk gece 50 kere yapman gerekecek ama inan her akşam sayı azalacak ikinci hafta bir bakacaksın yatırdığım gibi uyuyor. Tracy hogg un yatır kaldır metodu bu uygulayabilirsiniz çok rahat edersin.Sorun tek uyku deil emmiyo ve suan sutum bitti .Ek gidada yemiyo.Bu kadarlik bebekler herseyi yermis.Sebze meyve corba yogurt .Onun kadarlik yemek yiyen ve emen birini gorunce agliyorum .Cok kotuyum.Cok seviyorum olurum onun icin ama cok cok zor bi bebek
seni anlıyorum canım bak bebek deyip geçme o hissediyor olumsuzlugu benim oglum 34 aylık ve yeni yeni aglamayı bıraktı ama ben çok sabırlıydım asla ama asla vazgeçmedim bi çocuk düşün 3 saat aralıksız aglasın kv kp der amcaları dayıları halası teyzesi anneannesi dedesi bile yaka silker olmuş Allah sabır versin demeye başlamışlardı ben ilk kucagıma aldıgım dan beri ona gözlerinin içine bakarak seni seviyorum seni doğurduğum için hiç pişman degilim dedim bebeğini emmesi ve yemesi için zorlama bir rutin oluştur ben öyle yapmıştım 45 dk bir meme veriyordum ilk aylar 6. 7 ay dan bahsediyorum sonra yavas yavas artırdım benim oglum ek besine 10 aylıkken basladı dr kilosu çok fazla ek besini erteleyin biraz demişti bide çocuklar olumsuz ve gergin ortamdan etkileniyorlar ben çok daralsam da gerekirse diğer odaya gider iyice aglar gözyaşımı siler öyle giderim oglumun yanına iyi bir anne ve dört dörtlük degilim belki ama bu yasa tek basıma getirdim bende bir dönem senin gibi hissettim iyi anne değilim diye çünkü eltim kv ve bazı akrabalar çocugumu ve beni eleştiriyorlardı eşim se sen büyütüyorsun çocuk bizim çocugumuz kimin ne düşündüğü önemli degil bence sen iyi bir annesin dedi ve cesaretlendirdi evet bu çocuk benim yani her hatasıyla herseyiyle onu değiştiremem ki sadece bişeyleri dogru ögretmeye çalışabilirim sende sıkma canını sabret bi sınav gibi düşünDogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Cnn bak aynı benm kizim.geceleyin sık sık kalkıyordu sağ sola donuyorsa reflusu vardır.sakin kusmuyor yoktur deme bnmkiler kusmuyordu.midesine bir baktırın derim. mikrop olabilir bagirsaklarda eğer ki yoksa yavaş yavaş ıalistirin inanın ac buyuttum ve hiç uyumadim kizim 10 aylik 2 yasindada oglum var hep uğraşıyorum kizim için .ins gecicek emin ol birde gece agrı kesici ver.Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
bazı bebeklerin yapısı böyle oluyor malesefallah bol bol sabır versın.
dogdugu andan ıtıbaren mı bu sekılde olumsuz düşünüyorsun? ya da ne zamandır bu sekılde düşünüyorsun?
eğer 7 aydır bu sekılde düşünüyorsan önce bu 'olumsuz'' ruh halini değişir. neyi düşünürsen o gelir sana. cocugun senın bu negatif enerjını bılıyor ve o yüzden bile bu şekilde olabilir.
her şeyi hissediyor o.
her cocuk farklıdır kimsenın cocuguyla kıyaslama.
benımkı 2 aylık sabah aksam sallanan beşik, fön sesıyle uyuyor düşün.yatııryorum 1 saat sonra gözler açılıyor hemen.
kafam şişti artık, ama bu bir süreç biliyorum.
onlar melek daha.. ya bir sorunu var, ya da yapısı böyle.
bak ne güzel 7. aya gelmişin benden şanslısın bence.
bebeğin için doktora danış.
kendini ifade etmesı için çoğu gitmiş azı kalmıs sabret.
Olurmu hiç öyle şey. Birsürü çocuk var böyle al biride benimki. Benimki sadece emerdi. Ama bu çocuğun mizacı ile alakalı kimi anne sütunu reddediyor kimi ek ogune uzun süre alisamiyor. Zaten ek ogun suresi başlayalı1 buçuk ay olmuş. Siz sute muz dışında tadı çok baskın olmayan şeyler katın. Birde ek öğün demek doyması demek değil 3 4 çay kaşığı yese her öğün oda yeter. Günde yarım çay bardağı ek öğün diyor doktorlar. Tabiki yemeyecek puskurtecek ağlayacak. Ama eninde sonunda birgün yiyecek. Ve biraz aç bırakın. Mesela oğlum hiç balık yemez di. Birgun 12 de 5 e kadar yemek vermedim o balığı nasıl yedi şaşırdım.Dogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
Merhaba bende iki çocuk annesiyim biri 4 yaşında biri 10 aylık emin ol kimse o kadar rahat buyutmuyor bazı bebekler huysuz oluyor kimsenin kiyle kıyaslayarak uzme kendini benimde gece uykum hiç yok malesef yarım saatte bir kalkıyor meme istiyor sen emzirmiyorsun anladığım kadar emzige alistir mesela geceleri biraz oyalamis olursunuz ek gidayida sevdiği şeyleri bulmak gerek benim kızım da çok geç alıştı bir düzene koyana kadar 8 aylık di şimdi bebek bisküvi siyle kahvalti veriyorum öğlen 5 kaşık kadar yoğurt yiyor yatıyor kalkincada ya tarhana ya yayla çorbası olacak diğerlerini kabul etmiyor sevdiği şeyler olacak tabi aralarda emiyor akşama doğru meyve veriyorum kendim cam rendeden geçiriyorum gece uyumadan öncede pirinç unlu kaşık mama ları var onu veriyorum ama yinede gece uyumuyor düşün benim alistirmamda kolay olmadı seçici bir bebek cogu şeyi yemiyor benimkide öncelikle sen stresli olursan bu bebeğe de yansır oda huzurs uz olur rahat illaki alisacak buyuyecekler bir şekilde oğluma bakıyorum 4 yaşına nasıl geçmiş yıllar in anki onlar büyüdüğünde ozluyorsun bile o günleriDogdugundan beri gece uykusu olmayan surekli 5 dkkda bi uyanan ve beni asla emmeyrn simdide 7.5 aylik olduk hala ek gida kabul etmeyen bi bebek.O kadar mutsuzumki o kadar cok icim karardiki artik hic bisey duzelmiycek sanki.Defalarca konu actim bununla alqkali.Boylesi cocugu olan gormedim.Aldigim nefes bana hayat deil zehir oluyo sanki.Isyan deil. bnmki sadecw bi annelik endiseso.Bnmi beceremedim emzirmeyi her yolu denedim ya bnmi ogretemedim gece uykularini.Yada onunla ayni ay dogan amcasinin kizinin annesi cokmu iyi bi annede bu sorunlarin hic birini yadamiyo.Cocugum sadece devam sütu aliyo ek gidayi yemiyor sadece muz ve yogurt.Ben ne yapim bi akil verin.Nolcak sonum bnm.Duzelirmi bu cocuk bi gun yermi gece uyurmu.Ben omrum boyunca hep agliycakmiyim boyle.Icimi bile dokucek kimsem yok.Herkez derdime sevinir kime anlatim.ALLAH askina icimi rahatlaticak biseyler soyleyin.Annmde bile kalamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?