- 21 Kasım 2017
- 29.031
- 126.575
- 598
Dün değil evvelsi gün “Nişan atalı çok oldu, şimdi başka biriyle görüşüyorum.’’ yazmışsınız. Dün de istemeye gelmediler herhalde. Yalan söylerken tutarlı olmalısınız. Ya da belki şey yapabilirsiniz, dürüst olmayı deneyebilirsiniz.Genel bir açıklama yapayım tek yazarken zor oluyor.
Uzun bir ilişkim vardı nişanlandık sonra nisan atmıştım. Burda konu açtım zaten neden olduğunu. Sonra karşıma birisi cıktı bunda sanki direk evlenckmişiz gibi gelişti herşey çok kısa zamanda. Askere gitmeden isteme olsun gelince nisan olur dedik. Küçük çaplı isteme oldu aileler tanıştı ama bu covidden dolayı nisan yapmaktan vazgeçtik. Direk nikah olcak kına da yapmicaz geldiğinde. Yaşayacağımız ev var şu an ama tadilatta. Eşyaları aldık tadilat bitince eve koycaklar. Oda Şubatı buluyor yani. Nisanda askerden gelcek bayram sonrası nikah inşallah. Çok çabuk gelişti herşey. Bende bir an önce evime geçmek istiyorum tabiki. Ama ben başında demiştim yaza gidin diye onlar biz artık burda yaşamak istemiyoruz diye gittiler. Biraz bekleyebilirlerdi mecburi bir durum yok. Yine de beni bencil bulanlar olmuş saygı duyuyorum düzgün yorum yaptıkları için.
Yarım okumuşsunuz hepsini. Nisan attım şu an başka birisiyle birlikteyim. Ikisi başka insanlar yani. Isteme oldu küçük çaplı yaza da düğün inşallah. Nişanlım orda diye orda yaşamıyorum ki ben çevrem orda, orda doğdun büyüdüm birden hadi taşınıyoruz insan için zor oluyor yani
Ay yine mi kandırıldım?Dün değil evvelsi gün “Nişan atalı çok oldu, şimdi başka biriyle görüşüyorum.’’ yazmışsınız. Dün de istemeye gelmediler herhalde. Yalan söylerken tutarlı olmalısınız. Ya da belki şey yapabilirsiniz, dürüst olmayı deneyebilirsiniz.
Ama bir gün önce nişanlı değilmişsiniz. Dün mü yapıldı nişan?Nisan atma mevzusu yazın kapandı ya ağustosta bitti kaç ay geçti üzerinden. O mevzu bitti hayatımda yok.
Istediğim zaman istediğim kişiyle de görüşürüm yeni sevgili bulup bulamayacağımı kimseye soracak degilim.
Yuksek lisans yapıyor yani okuyor. Mm baska ne kaldi? O konuyu actigimda o gun olmadi olaylar. Hani acarsin konuyu ama 10 gun once yasanmistir falan? Ne güzel hemen yalancı yaftası yapıştırıyorsunuz.
Herhalde akşam 10dan sonra zoom üzerinden nisan yaptılar. Nişanlı farklı yerde baba farklı yerde sonuçta nişanlinin ailesi de farklı yerde:)) Salgın zamanı zoom üzerinden yapmaları doğru olmuş:))Ama bir gün önce nişanlı değilmişsiniz. Dün mü yapıldı nişan?
Tabi ki istediğin yerde yaşamak senin hakkın. Herkesin burda eleştirdiği çalışmadığını halde ayrı evde kalmak istiyorsun. Bu bencillik oluyor. Konya da bir işe gir çalış istediğin evi tut , istediğin kadar kal. Diğer türlü komik oluyor. Ne alaka annen , baban başka şehirdeyken senin başka şehirde yaşamak istiyorsun.Ay bir türediniz ki her konunun altında dalga geçmek için üç beş kişi görür oldum. Eğlenmek istiyorsanız başka yere gidin ben aklı başında insanlardan fikir almak için yazdım buraya. Doğduğum büyüdüğüm şehirden ayrılmak istemiyorum nişanlın nişanlın. Niye bir erkek olmadan isteğim olamaz mı? Ya doğru düzgün yorum yapın ya da yapmayın insanların derdi kendilerine yetiyor zaten.
Sende bencilsin bence.Ben işsizim şu an kpssye hazırlanıyorum. Normalde Konyada yaşıyorduk. önce babam iş için Samsuna gitti 4 yıl önce düzen kurdu.
Sonra annem ayrıldı anneannemle birlikte antalyaya yerleştiler. Zaten boşanmışlardı yani düzenleri ayrı.
Ikisi de şimdi farklı şehirdeler. Bende konyadayim buranın kirasını faturalarını anneannem ödüyor. Is baktım ama covid döneminde olduğumuz için zor bulacağımı söylediler, geri dönüşte olmadı. Alerjik bronşitin olduğu içinde biraz tedirginim açıkçası.
Şimdi annemlerin yanına geldim antalyaya. Diyorlar ki o ev boş boşuna para gidiyor kapatalim artık. Haklılar benim için duruyor o ev çünkü ben yaza evlencem çeyizlerim herşeyim orda. Ceyizlerini akrabaya bırakırız diyorlar ama bana çok bencilce geliyor. Yeni taşındılar ben dedim bekleyin evleneyim öyle gidin diye. Beklemediler. Şimdi herkes kendi düzeninde. Bende yeni bir şehirde yaşamak istemiyorum açıkçası annemlerle de babamla da yaşamak istemiyorum çünkü çok kinliyim hepsine. Herkes yoluna bakıyor ama bana ya da kardeşime soran yok. Eşyaları satalım o ev bombeli için duruyor ama bize zarar bombeli gelsin burda bizle yaşasın diyorlar. Şimdi kapatırsak ben gidemicem konyaya daha. Yeni bir duzen yaza kadar. Yazinda dugunden önce haftalık ev tutarız diyorlar. Tamamen düzenim değişecek. Ee ben nolcam? Herkes çok mutlu ben düşünüp duruyorum böyle. Mantıklı bir yola ihtiyacım var
Bu nasıl bir mantıktır yahu aklım almadı. Doğduğunuz büyüdüğünüz şehirden ayrılmak istemiyor olabilirsiniz ama oturduğunuz yerden ben burada yaşayacağım bana bakın deme hakkına sahip değilsiniz. Madem böyle bir isteğiniz var paşa paşa hayatınızı kazanacaksınız. Sizin durumunuz ailesi başka şehirde yaşamaya başlayacağı halde ben taşınmayacağım diye tutturan 5 yaşında çocuğunkine benziyor. Ama 5 yaşında çocuğu orada bırakmazlar, sizi yine iyi bırakmışlar. Keşke en baştan evi kapatsalarmış, baksanıza iyilik yaramamış. İnsanları maddi olarak sıkıştırıyor musunuz zorluyor musunuz umrunuzda değil. Belli bir yaştan sonra ailenizden bu kadar beklenti içinde olamazsınız, üniversite okumuyorsunuz. Bana baksınlar derseniz yanlarına gideceksiniz.Ay bir türediniz ki her konunun altında dalga geçmek için üç beş kişi görür oldum. Eğlenmek istiyorsanız başka yere gidin ben aklı başında insanlardan fikir almak için yazdım buraya. Doğduğum büyüdüğüm şehirden ayrılmak istemiyorum nişanlın nişanlın. Niye bir erkek olmadan isteğim olamaz mı? Ya doğru düzgün yorum yapın ya da yapmayın insanların derdi kendilerine yetiyor zaten.
Tüm konularınızı okudum aslında siz surukleniyorsunuz bence. Uzun süreli ilişkinizden sonra toparlanamamissiniz. Genelde öyle oluyor uzun suren iliskiden cikan 1 ay icinde evleniyor cevremde nisan atan herkes kısa sürede evlendi artık bekleyecek sabri yok diyedir belki. Iyice emin olun evlenmek icin. Eger eminseniz de tadilattaki ev bitince oraya gecin. Çok kısa sürede çok şey yaşanmış sizde haklisiniz ama aileniz her zaman arkanızda durmuş sizde onların yanında olun.
şu süreç de evli insanlar bile işsiz kaldıkları için aileleri ile yaşamaya başladılarBen işsizim şu an kpssye hazırlanıyorum. Normalde Konyada yaşıyorduk. önce babam iş için Samsuna gitti 4 yıl önce düzen kurdu.
Sonra annem ayrıldı anneannemle birlikte antalyaya yerleştiler. Zaten boşanmışlardı yani düzenleri ayrı.
Ikisi de şimdi farklı şehirdeler. Bende konyadayim buranın kirasını faturalarını anneannem ödüyor. Is baktım ama covid döneminde olduğumuz için zor bulacağımı söylediler, geri dönüşte olmadı. Alerjik bronşitin olduğu içinde biraz tedirginim açıkçası.
Şimdi annemlerin yanına geldim antalyaya. Diyorlar ki o ev boş boşuna para gidiyor kapatalim artık. Haklılar benim için duruyor o ev çünkü ben yaza evlencem çeyizlerim herşeyim orda. Ceyizlerini akrabaya bırakırız diyorlar ama bana çok bencilce geliyor. Yeni taşındılar ben dedim bekleyin evleneyim öyle gidin diye. Beklemediler. Şimdi herkes kendi düzeninde. Bende yeni bir şehirde yaşamak istemiyorum açıkçası annemlerle de babamla da yaşamak istemiyorum çünkü çok kinliyim hepsine. Herkes yoluna bakıyor ama bana ya da kardeşime soran yok. Eşyaları satalım o ev bombeli için duruyor ama bize zarar bombeli gelsin burda bizle yaşasın diyorlar. Şimdi kapatırsak ben gidemicem konyaya daha. Yeni bir duzen yaza kadar. Yazinda dugunden önce haftalık ev tutarız diyorlar. Tamamen düzenim değişecek. Ee ben nolcam? Herkes çok mutlu ben düşünüp duruyorum böyle. Mantıklı bir yola ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?