Bencil anne mi oluyorum şimdi

O işler öyle olmuyor. Benim de kardeşim vardı ama 23 yaşındayken vefat etti mesela. Hemen kardeş yap, yalnız kalmasın demek biraz öngörüsüzce oluyor. Bu hayatta her şey var
Çok üzüldüm , basınız sağ olsun , yanlış anlamazsanız neden vefat etti gencecik yaşında acaba

Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Hemen hemen aynı şartlarda ve yastayız.ikinci çocuğu da sadece kendim yapmak istemediğim için yapmıyorum. Çocuğum istemiyor zaten ama istemiş olsaydı da o istiyor diye yapmazdım kesinlikle. Ben istemediğim halde bir çocuk dünyaya getirip o çocuğa haksızlık yapacağıma kardeş yapmayıp diğer çocuğuma haksızlık yapmayı yegliyorum açıkçası .

Genelde eşim sorulmuş . Eşim işi gereği sürekli dışarda , bana kalsa 5 tane isterim bakacak olan sensin diyor yani tamamen bana bırakmış durumda. . Bakabilirim dersem yapacakmışım falan filan . Kızımı ben tek başıma büyüttüm zaten

elbette işinin gerekleri vardır da bence sizin konunuzda kardeşten daha acil şey dünyanızın iki kişilik olması. bu iki kişilik dünya biriniz için babanın biriniz için eşin eksikliğini göstermiyor mu?
ha ne yazık ki toplumsal olarak "bakacak olan anne" mantığı var, babalar daha az sorumluluk alıyor, biliyorum. lakin dünyanızı böyle tanımlamanız dikkat çekici, eşinizin yokluğu çok kanıksadınız ya da ümidi mi kestiniz acaba?

Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
torununuzum dayısı teyzesi olmayacak demek ne kadar saçma. 20 yıllık arkadaşım var tek çocuk eşide öyle tek çocuk çocuklarının teyzeleri amcaları dayıları falan var illa kan bağına gerek yok ben teyzeleriyim eşim amcaları. kan bağından çok daha değerli bağlar var hayatta çocuğunuzu o bağları kuracak şekilde büyütün bence

Hanımefendi çocuk doğunca arkadaşınız mı bakacak?
Bunun çocuğuma kardeş yapmıyorsam onu sevmiyorum demekle ne alakası var?
Hazır değilsiniz, istemiyorsunuz.... Bitti bu kadar.
Olaki ilerde isterseniz o zaman yaparsınız.

Hiç farkında değildim, psikologum sayesinde gördüm, çocukluk travmalarimin sebebi kardeşimmiş.

Onun altında cok ezilmişim.

O anki özgüvensiz durumumun sebebi oymuş.

Tabii ki suçlusu ebeveynlerimin yanlis tutumlari, eşit davranmayışları.

Kardesim daha bebekti, çocuktu, onun bir suçu yok.

Yine de çocukluktan kardesimle hatirladigim muazzam anılarım yok.

Yani ilk çocuğa, kardeş bir mükafat değil her zaman.

Aynı sizin gibi düşünüyorum. 2 çocuğa yetemeyecegimi düşünüyorum onun için tek çocuğum var. Neredeyse 11 yaşında. Hiç kardeş arayan çocuk olmadi normalde ama 3-4 aydır arada senin kardeşlerin var, babamin da var benim neden yok ki diyor.
Sanırım-bildiğim kadarıyla- sınıfındaki herkesin kardeşi olduğu için onların hikayelerinden etkileniyor.

Bu konuda kimseye söz hakkı düşmez. Bakacak büyütecek olan sizsiniz. Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli. Çoğum kardeş istiyor/istemiyor bile demek mantıklı gelmiyor çünkü o daha bir çocuk. Bu kararı siz ve eşiniz vermelisiniz.
Benim annem tek çocuk. Kardeşi ablası abisi yok anneannem vefat ettiğinde çok da gençti ve ağır bir depresyon geçirdi. Her fırsatta der bir kardeşim olsun çok isterdim diye ancak olacak kardeşin ona hayırlı mı hayırsız mı olacağını kimse öngöremez ki.

3 kardesiz biz. Ben 31 oglan 27 kiz 9 yasinda. Kiz zaten cocugum gibi kardeslikle alakasi yok. Oglani da allah islah etsin olmasa daha hayirliydi. 3 yildir gorusmuyoruz. Ha ben 2.ye hamileyim orasi ayri🤭

Yerinizde olsam bu kadar sığ düşünen birisi ile arama yavaştan mesafe koyar ve söylediklerini bu saatten sonra çok da dikkate almazdım.

Siz müsterih olun arkadaşınız ağır saçmalamış.

Bunu sizin için demiyorum ama bu devirde bir veya daha fazla çocugun sorumlulugunu almaktansa( iyi bir insan olarak yetiştirememe vs gibi konular ) bir hayvan sahiplensem daha iyi.

aynı seyı yasamısız
bana da munasebetsızın bır tanesı bencıl oldugum ıcın ıkıncı cocugu dogurmadıgımı soylemıstı

ben kendımı bılıyorum, bırseyı yapacaksam hakkını vererek yaparım ,nasılsa kendı kendılerıne buyurler allah buyuk demem, allah akıl fıkır vermıs beynımızı de kullanalım dıye vermıs ...allah daha ne yapsın? bende bana verdıgı bu beyın nimetını kullanıyorum dusunuyorum. bır taneye yetebılecegımı bılıyorum. ıkıncıyı bu sebeple ıstemıyorum

daha fazla butcem olsaydı ,daha fazla sabrım olsayd,ı bır yardımcım olsaydı o zaman ısterdım . bır cocuk daha yapacaksam suankı cocugumun rızkını bolerek onunkını yarıya ındırerek yapmam, ıkıncıyede bırıncıye sundugum aynı sartı ılk cocugumun hakkına gırmeden yaparım

bana bencıl dıyen aptalın bunu dusunecek kapasıtesı oldugunu sanmıyorum, o yuzden cıddıye almıyorum vıcdanım rahat sızınde vıcdanınız rahat olsun

Bende sizinle aynı girdaptayım, benimde kızım 3 yaşında bende arada kalıyorum eşimi çok seviyorum dünyanın en ilgili babasıdır o istiyor ama ben kararsızım su anda ev borcumuz var en azından borcumuz bitsin öyle düşüneyim diyorum sonra ne gerek var diyorum falan falan 😂 ama 3 kız kardeşiz annemle babamı 2 yıl arayla çok genç yaşta kaybettim çok zor zamanlardı ama kardeşlerim destek değil köstek oldular hep mesela hep dertlerini gelir bana anlatırlar ben hala maddi destek çıkarım onlara arada telefonda konuşursak odur eğer kardeşlik buysa bana daha çok destek olan arkadaşlarım var Allah iyi insanlarla karşılaştırsın zor kararlar

Genelde eşim sorulmuş . Eşim işi gereği sürekli dışarda , bana kalsa 5 tane isterim bakacak olan sensin diyor yani tamamen bana bırakmış durumda. . Bakabilirim dersem yapacakmışım falan filan . Kızımı ben tek başıma büyüttüm zaten

Kizin kardeşten önce, babaya ihtiyaci var. Kardeşi, babadan daha önemli bulmak.. Ne denilir ki..

Ya Allah Allah delircem şimdi, 2.çocuk büyüğünün yaveri mi? Muhabbet kuşu mu bunlar, tek kaldı birini alalım yanına diyecek? 2.çocuğu istemiyorsanız yapmayın, 2.çocuklar ilkinin yoldaşı, yaveri, oyuncağı olmak için gelmemeliler. Asıl büyük bencillik bu.

Ayni yastayiz.. ben de bu konuda cok gelgitler yasadim.. fakat tekrar anne olma istegim agir basti.. 5 yasinda oglum var.. hic kardeş istemiyorum diyen cocuk kardesi olunca cok mutlu bir cocuga dönüştü.. genelde tersi olur derler ama oglumda cok olumlu yönde tepkiler aldik.. okuldan geldiğinde kapidan ilk giriste kardesini soruyor.. yardim ediyor ona büyüyünce nasil oyunlar oynatacaginin hayallerini kuruyor.. suan kizim 5 aylik.. esim cok yardımcı o büyütüyor bebegi desem yeri o yuzden benim icin zor olmadi..
Amaa şu yönu var ki biz 4 kardesiz.. hiç kardeslik bagimiz yok.. kardeslerim birbirinin yüzüne bakmiyor yillardir.. bu yönüyle bakarsak kardesin hayatta yalniz birakmayacaginin bir garantisi yok asla.. hatta bazen düsman bile olabiliyor..
Eger gercekten tekrardan anne olmak isterseniz yapin eger sirf kardes icinse iyi düşünün..
Ama ben yinede her halukarda kardeş iyidir derim..

Birinci çocuk da, onuncu çocuk da çok öznel bir karar.
Ben mesela çok zor bir gebelik geçirdim. Planlı olarak ikinciye hamile kalsam inan bebeğime haksızlık etmiş olurum.
Bu benim şartlarım ama.
Bir başkası için böyle olmayabilir.
Eşiniz ve sizin vereceğiniz bir karar.
Ayrıca ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın baba da dahil olmalı hayatınıza.

Kizin kardeşten önce, babaya ihtiyaci var. Kardeşi, babadan daha önemli bulmak.. Ne denilir ki..
Sanırım yanlış ifade ettim, eşim işi gereği sürekli dışarda , bu yüzden iki kişilik dünya dedim , yoksa kızımla güzel bir ilişkisi var yani baba hasreti vs gibi şeyler yok

Back
X