Bencil anne mi oluyorum şimdi

Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Valla halalarimla dayilarimla gorusmuyorum bile
Kimse vay benim halam dayim yok diye kahrolmaz bence 😂

Anneligin neresi rahat ayol😐😂 evet adaletli olmak istiyorsun, ama sartlara gore hareket ediyorsun..yani seninkiler ikizmis esit davraniyorsundur…ama ilk cocuk 2. Cocuk olunca ister istemez buyuk muamelesi goruyor.. sonraki cocuklarda oyle.. ama bu her zaman kotu birsey degil bana kalirsa.. cocuklar boyle boyle ogreniyolar bazi seyleri. Yani yasadiklari her zorluk neden kotuluk olsun onlara? Sahsen ben 10 yil 20 yil sonra gorusurler mi acaba aralari iyi mi
Olur kotu mu diye dusunmuyorum, su animizin tadini cikarmaya calisiyorum. Allah buyuktur ilerde baglari guclu olur olmaz Allah bilir
Kafası rahat olacak. Kaçta yattığını takmayacak, yediğine odaklamayacak. Bitki büyütür gibi ver geç.. var çevremde fazlasıyla ne güzel keşke çeyreği olsam diyorum bazen.. amanla başlayan bir cümle kuruyor sanaki evlere şenlik 😅 yok bende orasını düşünmezdim . İki çocuklu güzel . İkizde olsa farklı zamanlarda da olsa. Ama 4 5 çocuk nefesim kesiliyor 🤣🤣

Hayir kendi rahatimizi niye düşünmeyelim? Erkek yapinca normal, biz kim köpekmiyiz? Cocuğun kardeşi olmamasi travma sebebi değildir, ancak çocuğun kardeşi olupta mutsuz, gergin, stresli annesi olmasi travma sebebidir.
Anneliği doğru anlayan kadın bı kere bile dogursa hayatı boyunca asla önceki gibi rahat edemiyor ki, sürekli gözün açık diken üstünde olacak, çevresiyle ilişkilerini, kişiliğini , bağımsızlığını ilmek ilmek öreceksin, 30 yaşına da gelse ihtiyacı olduğunda doğru rehberlik edebilecek donanımın olacak..vs. Yoksa çocuğu memeden kesilince anneliği kafada bitirip "görevim bitti rahat ettim şimdi 2. yi 3. yü yapayım" diyenlerin rahatlığına ben de hayranım gerçekten

Kafası rahat olacak. Kaçta yattığını takmayacak, yediğine odaklamayacak. Bitki büyütür gibi ver geç.. var çevremde fazlasıyla ne güzel keşke çeyreği olsam diyorum bazen.. amanla başlayan bir cümle kuruyor sanaki evlere şenlik 😅 yok bende orasını düşünmezdim . İki çocuklu güzel . İkizde olsa farklı zamanlarda da olsa. Ama 4 5 çocuk nefesim kesiliyor 🤣🤣
Agauaha zamanla alisirsin bence😐😂 anladim demek istedigini..heleki su zamanda cocuk buyutmek cok
Zor. Eskiden bizler sokaklarda oyunda oynardik ailemize bi agirligimiz pek yoktu.. ama suan cocuklarla okul disinda kaliteli vakit gecirmek istiyorsun. Bu her zaman mumkun olmuyor. Yatma saatini yemek saatini takiyorsun ister istemez ama gun geliyor yiyolar yani.. biz biraz fazla dert ediyoruz sanki.. birde bence krese okula vs baslayinca daha bi duzen olusuyor.. ama dersen kolay mi? Asla degil.

Agauaha zamanla alisirsin bence😐😂 anladim demek istedigini..heleki su zamanda cocuk buyutmek cok
Zor. Eskiden bizler sokaklarsa oyunda oynardik ailemize bi agirligimiz pek yoktu.. ama suan cocuklarla okul disinda kaliteli vakit gecirmek istiyorsun. Bu her zaman mumkun olmuyor. Yatma saatini yemek saatini takiyorsun ister istemez ama gun geliyor yiyolar yani.. biz biraz fazla dert ediyoruz sanki.. birde bence krese okula vs baslayinca daha bi duzen olusuyor.. ama dersen kolay mi? Asla degil.
Aynen bunları kast ediyorum. Çok yorucuymus. 32 yaşında anne oldum. Birde hayatı okumak, çalışmakla geçmiş biri olarak üstünde bu kadar didikliye didikliye bebe büyütmek cidden çok yordu. Daha yolun başındayim bu gidişle erken ölürüm. Eşimin çocuk büyütmeme yorumu 🤣 kreş yolu görünüyor benimkilere böylelikle bende belki anneliği abartanlar kulübünden çıkarım. Kaybettiğim ruhumu bulurum 🤣🤣 herkesin gönlüne göre olsun her şey.

Aynen bunları kast ediyorum. Çok yorucuymus. 32 yaşında anne oldum. Birde hayatı okumak, çalışmakla geçmiş biri olarak üstünde bu kadar didikliye didikliye bebe büyütmek cidden çok yordu. Daha yolun başındayim bu gidişle erken ölürüm. Eşimin çocuk büyütmeme yorumu 🤣 kreş yolu görünüyor benimkilere böylelikle bende belki anneliği abartanlar kulübünden çıkarım. Kaybettiğim ruhumu bulurum 🤣🤣 herkesin gönlüne göre olsun her şey.
Keske hersey yemekleri uykulari olsa.. hersey daha kolay olurdu… ama sen sanslisin ikiz olmasi iyi bence.. dusunsene her yere ayni zaman gidecekler ve daha az zorluk cekecekler belki.. krese beraber okula
Beraber belki beraber spora gidecekler.. ilerisi icin Allah Kerim
Ama hayat onlarla cok guzel💞

İkinci bebeğiniz sizin için ne anlam taşıyor. İlk çocuğunuza oyuncak almaktan bahseder gibi bahsediyorsunuz. İkinci bir çocuğum olsun derseniz anlarım ama ilk çocuk için bir çocuk daha çok anlamlandiramiyorum.
Yani ikinci cocugum olduğu zaman onun da yeri ayrı olacağı için hiç öyle düşünmedim.Ikisi de evladım sonuçta.Evlat çok güzel bisey.Sirf kızım için değil tabii,sabrım olsa bakanım da olsa uc dört bile yapardım.

Keske hersey yemekleri uykulari olsa.. hersey daha kolay olurdu… ama sen sanslisin ikiz olmasi iyi bence.. dusunsene her yere ayni zaman gidecekler ve daha az zorluk cekecekler belki.. krese beraber okula
Beraber belki beraber spora gidecekler.. ilerisi icin Allah Kerim
Ama hayat onlarla cok guzel💞
Kesinlikle daha şimdiden el ele tutuşup falan oynuyorlar böyle çok şanslısınız diyorum. Annelik çok çok güzel eminim biri de üçü de olsa her seferinde yeniden kendini özel hissettirir. Haklısın ben daha yolun başındayim ve belki zamanla bu günlerini özler olacağım. Allah hepsine güzel yazılar yazsın. Korusun onları 🥰

Yaw isteyen 1 yapar isteyen 5 , kime ne? Insanlara tek cocukta vicdan yaptirmakta cok cocukta vicdan yaptirmakta ayni sey. Yaw buyuten onlar mi ki soZ sahibi olsunlar? Her secis bir vazgecistir..
Burada bile tek çocuklu olanlar birden fazla çocukluya, birden fazla çocuğu olan ya da düşünen tek çocukluya alttan alta laf söylüyor aslında. Bu işin tek bir doğrusu yok hâlbuki.

Yani ikinci cocugum olduğu zaman onun da yeri ayrı olacağı için hiç öyle düşünmedim.Ikisi de evladım sonuçta.Evlat çok güzel bisey.Sirf kızım için değil tabii,sabrım olsa bakanım da olsa uc dört bile yapardım.
Benimde sabır bol imkan bol yardımcı olsa ikizin üstüne bir ikiz daha 😅 yok yok bende ne o kadar sabır var ne imkan. Rabbim bekleyen isteyen herkese nasip etsin. Evlat yüreğin ağzında yaşatan ama hiçbir şeye değişilmez bir şeymiş. Güzel günler görsünler 🤲

Burada bile tek çocuklu olanlar birden fazla çocukluya, birden fazla çocuğu olan ya da düşünen tek çocukluya alttan alta laf söylüyor aslında. Bu işin tek bir doğrusu yok hâlbuki.
😂 oyle mi dersin? Kimsenin sartlari ayni degilki.. belki ben 3 cocuga iyi bakarim sen 1 cocuga.. yani bu illa maddi olarak degil.. zaman, sabir, emek bunlarin hepsini barindirir. Tek cocuklular super ilgileniyo olmuyolar illa.. ya da tersi..

Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Ahahahahahahah insanlar ne tuhaf ya valla hem gülüp hem sinirleniyorum :D Ben tek çocuğum 25 yaşındayım hala bana ve anneme nasıl kardeşi kızzzz tüh olsaydı iyiydi insanın kardeşi gibisi olmuyor gidecek yerin oluyor gibi aptal aptal konuşuyorlar. Arkadaş tamam kardeş iyi hoşta bakalım bu insanın ikinci çocuğu yapacak imkanı var mı? O psikolojide mi? Kardeş olsun diye hiçbir şey düşünmeden maddi manevi hazırlanmadan çocuk mu yapılır? Ha yapanlar var sonuç belli oluyor ya ilgilenmiyor ya okutamıyor ya eğitemiyor ona vakit ayıramıyor bunu her aile yaşıyor ama hiç durumun olmadan bir çocuk daha yapmak mesela mantıksız ya da sizin de dediğiniz gibi istemiyorum diyorsunuz en basitinden bundan iyi bi cevap olabilir mi? Çocuk şakaya gelmiyor. Ben çok mutluyum valla memnunumda bunu dediğim de bile daha dur ileri de ihtiyaç duyacaksın diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor ha illa mutsuz edecekler yani ona çabalıyorlar :D Ha bir de kardeş var kardeş var dayım teyzem gibi kardeşin olursa tövbe estağfirullah yalnız öl daha iyi. Beterleri de var bir de kardeşin olduğu için atsan atılmıyor satsan satılmıyor maalesef :D Ben zaten çocukken bile annem sorardı istemiyorum derdim ha o isteseydi karşı çıkmazdım benim fikrim olmaması yönündeydi hiç ihtiyaç duymadım bir de maddi anlamda bakamazlardı ben üniversiteyi çok şükür dışarı da geze geze okudum ama kardeşim olsaydı dışarı da okuyamazdım da :)

Kesinlikle daha şimdiden el ele tutuşup falan oynuyorlar böyle çok şanslısınız diyorum. Annelik çok çok güzel eminim biri de üçü de olsa her seferinde yeniden kendini özel hissettirir. Haklısın ben daha yolun başındayim ve belki zamanla bu günlerini özler olacağım. Allah hepsine güzel yazılar yazsın. Korusun onları 🥰
Evet birbirlerine arkadas resmen.. masallah💞

Çok isteyerek bir evlat sahibi oldum. Çok şükür rabbim bize bağışlasın çok seviyorum. Bir kardeşim var, çok severim hiç yalnız hissetmedim sayesinde. Eşiminde bir kardeşi var, kendini bildi bileli eşime sorun çıkarır. Maddi manevi yıprattı adamı ve tabi beni bile.. Oğlum tek kalacak diye üzülüyorum bende ama benim içinde çocuk büyütmek olayı doyur uyut altını temizle gibi bi olay değil. Belki bi çocuk daha yapmazsam bencillik etmiş olurum, ama bi çocuk yaparsam iki çocuk içinde kısıtlı imkan sunabilirim ve oğluma şu an sunduğum imkanları sunamam. Bence kim ne derse desin boşverin. Mutsuz bi anneyle kardeşli olarak büyüyeceğine mutlu bi anneyle yalnız büyüsün..

Çok isteyerek bir evlat sahibi oldum. Çok şükür rabbim bize bağışlasın çok seviyorum. Bir kardeşim var, çok severim hiç yalnız hissetmedim sayesinde. Eşiminde bir kardeşi var, kendini bildi bileli eşime sorun çıkarır. Maddi manevi yıprattı adamı ve tabi beni bile.. Oğlum tek kalacak diye üzülüyorum bende ama benim içinde çocuk büyütmek olayı doyur uyut altını temizle gibi bi olay değil. Belki bi çocuk daha yapmazsam bencillik etmiş olurum, ama bi çocuk yaparsam iki çocuk içinde kısıtlı imkan sunabilirim ve oğluma şu an sunduğum imkanları sunamam. Bence kim ne derse desin boşverin. Mutsuz bi anneyle kardeşli olarak büyüyeceğine mutlu bi anneyle yalnız büyüsün..
Kesinlikle öyle. Çocuğunu ye içir okula gönder rutini olmamalı onunla ilgilenmeli, konuşmalı, eğitmeli, kendinden bir şeyler katlamalısın ama iki çocuk birden olduğunda üstelikte çalışırken bunlar çok zor oluyor aile desteği de herkeste olmuyor. Çocuk sadece yapmak düşüncesinden çıkmalı bence. Ben anneme keşke dayılarım olmasaydı şuan hem benim psikolojim ve özgüvenim çok daha iyi olurdu hem de senin iki dairen daha olurdu diyorum gerçekten de öyle bizi dolandırdıkları gibi benimle de çok uğraşırlardı keşke annem tek çocuk olsaydı. Bir de böyle keşkeler doğurabiliyor kardeşler :)

Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki.
ben olsam bu hadsizi hayatimdan cikartirim. Sanki her kardes muthis anlasiyor, harika gorusuyor. Amcam babamin cenazesine bile gelmedi, daha once ben de gelmem, sen de gelme dedigi icin haber vermedik. Annemle dayimin yilda 2 telefon gorusmesi yoktur. kardesim benimle bir problemi oldugunda once arkadaslari ile konusmayi tercih eder.
Istiyorsaniz yapin ikinci cocugu ama ikinci cocugun asla ilk cocuk icin pozitif oldugunu dusunmuyorum.
Su an mutfakte tereyag isinsin kizimla kurabiye yapalim diye bekliyorum. Kardesi oldugu zaman vakit bulup da onunla boyle oynasabilecegimi hic sanmiyorum.

abimlerle annemiz bir değil. çocukken değil de büyüdüklerinde hem annemden hem de benden uzaklaştılar. her düştüğümde keşke bir ablam olsaydı, bir kız kardeşim olsaydı diyorum. çünkü biliyorum ki arkadaşlarım hiçbir zaman bir abla yerini tutamaz. sonra da diyorum demek ki hayırlı olan buydu. olup hayırsız bir kardeş olacağına.. yani demem o ki maddi durumunuz, bilhassa manevi durumunuz buna müsaitse bence yapın. ancak kızımla iki kişilik dünyamız diyorsunuz bu dünyada pek babaya yer yoksa önce babaya yee açmak daha mantıklı geldi.

ben olsam bu hadsizi hayatimdan cikartirim. Sanki her kardes muthis anlasiyor, harika gorusuyor. Amcam babamin cenazesine bile gelmedi, daha once ben de gelmem, sen de gelme dedigi icin haber vermedik. Annemle dayimin yilda 2 telefon gorusmesi yoktur. kardesim benimle bir problemi oldugunda once arkadaslari ile konusmayi tercih eder.
Istiyorsaniz yapin ikinci cocugu ama ikinci cocugun asla ilk cocuk icin pozitif oldugunu dusunmuyorum.
Su an mutfakte tereyag isinsin kizimla kurabiye yapalim diye bekliyorum. Kardesi oldugu zaman vakit bulup da onunla boyle oynasabilecegimi hic sanmiyorum.
Bu kadar istemeyip 2. Yi mi yaptin😯

Buarada evet ilk zamanlar yapamayacaksin ama sonra ucunuz oynasacaksiniz💞

6 teyzem, 3 dayım, 4 amcam, 2 halam var. Olmasalardı olur muydu olurdu valla, belki çok güzel de olurdu.
Ortanca dayımla görüşmek bile istemiyorum şu an mesela, amcalarım yine aynı, babamı ezmekten, üzmekten başka bir işe yaradıkları yok.

Bence ilk çocuk için ikinciyi yapmak, ikinci çocuğa haksızlık. Arkadaşınız saçmalamış.

Back
X