Bencil anne mi oluyorum şimdi

Sanırım yanlış ifade ettim, eşim işi gereği sürekli dışarda , bu yüzden iki kişilik dünya dedim , yoksa kızımla güzel bir ilişkisi var yani baba hasreti vs gibi şeyler yok
ıh bence kendınızı yalnız hıssedıyorsunuz bılıncaltınızdakı dokuluverdı. baba sureklı dısarda olabılır ama varlıgını her an hıssettırebılır benımde babam sureklı yurt dısına cıkmak zorunda kalırdı ısı dolayısıyla kı ben 86 dogumluyum o zaman telefonlar falan boyle kolay degıldı aradıgında anında ulasamıyordun ona ragmen dunyamda vardı

sızın dunyanızda yok bu sıkıntı ...

Kızımı çok sevdiğim için elimdeki tüm gücü onun için kullanabilmek, en iyisini sunmak istediğim için 2. Çocuğu düşünmüyorum. Ona daha çok vakit ayırabilmek, dünyayı beraber gezmek istediğim için kardeş düşünmüyorum. Tam tersi doğan büyük kardeşten çalıyor genelde.. ilgisini,mecburen anne babasını, zamanı.. 2. Çocuk için 1. Yi yapmak gibi bir duruma bürünüyor olay kendimden ve çevremden gözlemlediğim.

Bir çocuğu hakkını vererek büyütmek aşırı zor… yoksa aman doğan büyür felsefesiyle 5 tane de doğrulur ne var ki.. kendin istersin bu bir dürtüdür ayrı, ancak ne suçlaması ne yalnızlığı..tam tersi kardeşi olduğu için mahrum kaldıkları için suçlanmak daha olası. Ejder meyvesi yemeyen birinin canı ejder meyvesi çeker mi?

Anne kendini hazir hissetmiyorsa orda bitmistir iste. Arkadasiniza ne Allah askina. O mu sizin yerinize doguracak ve büyütecek. Millet keske bir haddini bilse..kardes güzel birseydir, ama mutsuz bir anne beraber getirecekse kalsin.

Genelde eşim sorulmuş . Eşim işi gereği sürekli dışarda , bana kalsa 5 tane isterim bakacak olan sensin diyor yani tamamen bana bırakmış durumda. . Bakabilirim dersem yapacakmışım falan filan . Kızımı ben tek başıma büyüttüm zaten
Tatlım çocuğun kardeşten çok babaya ihtiyacı var hele ki kız çocuksa gelişimi için muazzam önemli. Tek çocuk yapmak seni kötü anne yapmaz ama babasıyla iletişimi kopuk babanın yoklugunun kabul edildiği bir ailede sadece anneye bağımlı bir çocuk büyütmek... bilemedim?

Kızıma bazen bakıyorum,sırf seni için bir çocuk daha yapacağım diyorum sen yalnız kalma diye.Benim sizin kadar sabrım olmamasına rağmen.Cunku eminimki ilerde oda ister bir kardeşi olsun,dertlerini paylaşsın.Hic birsey yapmasalar bile bu dünyada yalnız kalmasını istemem kızımın.Ha gprusmeyebilirler anlasamayabilirler,belki nasip değildir ikinci de olmayabilir.Ama bu ihtimalleri düşünerek hareket edemeyiz ki.Oyle olur veya olmaz.Ben kendimden örnek biliyorum 4 kardeşiz.Bu durumdan çok da memnunum.Ha çok mu sıkı fikiriz.Hayir.Ama yinede paylaştığımız güzel anılar oldu. Yalnız olmadığını biliyorsun vs.Sirf benim rahatım keyfim bozulacak diye çocuğumu da bile isteye yalnız bırakmam istemem.Dedigim gibi çocuk olsun olmasın en azından işin sonunda onu dusundugum icin böyle bir karar vermiş olmam onemli.Sizin düşünceniz de kesinlikle yanlış değil,hatta haklısınız bile ama şu da var ki kızınızda ilerde neden kardeşim olmadı diyebilir

Yaw isteyen 1 yapar isteyen 5 , kime ne? Insanlara tek cocukta vicdan yaptirmakta cok cocukta vicdan yaptirmakta ayni sey. Yaw buyuten onlar mi ki soZ sahibi olsunlar? Her secis bir vazgecistir..

Sirf benim rahatım keyfim bozulacak diye çocuğumu da bile isteye yalnız bırakmam istemem.
Allalla 2. çocuk veya hiç çocuk dusunmeyenlerin derdi hep kendi rahatlari mi gerçekten? Çocuğumu dusunmesem bu kadar sevmesem 5 çocuk yapardım, doğurur doğurur salardim sokağa, dogurmaktan kolay, evlattan güzel ne var? Ama şu anda bırakın rahatı afedersiniz sırf onun geleceği eğitimi için bır yerlerimi yırtıp çalışarak ona sagladigim imkanları , ilgiyi 2. ye saglayamam, üstelik ilki de mağdur olur, niye yapayım ki bunu evladima? 2. Çocuk yapmama kararı alırken kendi rahatım hiç aklıma gelmemişti valla, enteresan

Son düzenleme:
Sanırım yanlış ifade ettim, eşim işi gereği sürekli dışarda , bu yüzden iki kişilik dünya dedim , yoksa kızımla güzel bir ilişkisi var yani baba hasreti vs gibi şeyler yok

Sürekli dişarda olan baba. Tabiki hasret var. Bez değiştirmek, banyosunu yaptirmak, yatirmak, yedirmek, .. Bunlarin hepsi bağ kuruyor. Çocuğa güven ve yakinlik veriyor. Hele bir kiz çocuğu için baba figüru çok önemli.

Allalla 2. çocuk veya hiç çocuk dusunmeyenlerin derdi hep kendi rahatlari mi gerçekten? Çocuğumu dusunmesem bu kadar sevmesem 5 çocuk yapardım, doğurur doğurur salardim sokağa, dogurmaktan kolay, evlattan güzel ne var? Ama şu anda bırakın rahatı afedersiniz bır yerlerimi yırtıp çalışarak ona sagladigim imkanları , ilgiyi 2. ye saglayamam, üstelik ilki de mağdur olur, niye yapayım ki bunu evladima? 2. Çocuk yapmama kararı alırken kendi rahatım hiç aklıma gelmemişti valla, enteresan
Genelleme yapmadım ben.Tabiki sizin sebeplerinizde çok mantıklı.Ama bu şekilde düşünenler de yok değil.

Allalla 2. çocuk veya hiç çocuk dusunmeyenlerin derdi hep kendi rahatlari mi gerçekten? Çocuğumu dusunmesem bu kadar sevmesem 5 çocuk yapardım, doğurur doğurur salardim sokağa, dogurmaktan kolay, evlattan güzel ne var? Ama şu anda bırakın rahatı afedersiniz bır yerlerimi yırtıp çalışarak ona sagladigim imkanları , ilgiyi 2. ye saglayamam, üstelik ilki de mağdur olur, niye yapayım ki bunu evladima? 2. Çocuk yapmama kararı alırken kendi rahatım hiç aklıma gelmemişti valla, enteresan

Hayir kendi rahatimizi niye düşünmeyelim? Erkek yapinca normal, biz kim köpekmiyiz? Cocuğun kardeşi olmamasi travma sebebi değildir, ancak çocuğun kardeşi olupta mutsuz, gergin, stresli annesi olmasi travma sebebidir.

Birinci çocuk için ikinciyi yapmak çok sacma ve bencilce bence.
Bakabilecekseniz istiyorsaniz bir insan evladina daha gereken ilgiyi alakayi verebilecekseniz yapilir çocuk.
Annemin kafa yapisina bakarsak mesela beni b abim yalniz kalmasin diye yapmiş, abimle kurdugu gönül bağının çeyreğini benimle kuramadığına eminim.
Çunku eminim ki kendi istemedi çevre baskasi, aman yalniz kalmasindi vs. Şimdi iki çocuguz alo nasilsin demekten acil durumlarda yanina gidip 2 3 gun destek olmaktan başka yaptigim hic bir sey yok.
Benim cocugumda tek, neden yalniz kalsin isterse ilerde evlenir onunda çocuklari yada çocuğu olur vs. Kimseye söz hakki düşmez bu konuda kısacası siz bakabilecekseniz yaparsiniz.

Merhabalar , muhtemelen daha önce de benimle aynı sorunu yaşayanlar olmustır . Kısaca anlatayım, 5 yaşında kızım var , öğretmenim. Gayet güzel iki kişilik çok mutlu bir dünyamız var kızımla. Benim annemle olan ilişkim tam bir fiyasko idi, annem erkek evlat düşkünü meşhur annelerden biriydi ve beni de ananem büyütmüştü neyse Ama korktuğum basıma gelmedi bu konuda . Kızıma sonsuz bir sevgi verdim şimdiye kadar, umarım bundan sonraki süreçte böyle devam ederim.
Sorun şu ki , beni kim görse ikinci çocuğu soruyor . Yaşım 35 , kendımı bi kere psikolojik olarak hazır hissetmiyorum , kızıma verdiğim emeğin enerjinin yarısını verebileceğimi sanmıyorum. Aslına bakarsanız istemiyorum da. Bu iki kişilik dünyada mutluyuz biz.. Ama bir söz kafama takıldı , çocuğumu sevıyorum dıyorsun ona bir kardeş bile vermiyorsun diyen bir arkadaşım beni içerden bi yerden yakaladı sanki. Hep tek kalacak kendi rahatın için yazık etme vs vs dedi, sizce doğru mudur , onun çocuğunun halası veya dayısı olmayacak - vs vs ben ölünce büyük derin acılar mı yaşayacak.. vicdan azabı hiç bitmiyor mu ? Bir tane bile yapmayacak mısın diyorlar , benim için çocuk büyütmek yedir uyut mantığından çok çok ötede bi yerde . Kızım çok istediğim bir bebekti , ıkıncı çocuk sırf birisi yalnız kalmasın diye yapılırsa ona da haksızlık olmuyor mu ??? . Her neyse sizce kızım ilerde nemi suçlar mı aranızda tek çocuk olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim
Zorlu bir süreç sonrası ikizlerim oldu. 18 aydır kendim ailelerin yardımıyla baktim. Bende öğretmenim. Pandemi sürecinde gebeydim. 11 Mart tan beri evdeyim. Tüm rutin hayatım değişti. Pandemi ve ikiz bebekle maalesef sosyal hayatım bitti. Pandemi çok daha büyük etken. Bebeklerimin bakımında aileler yardım etse de dümen benim elimdeydi. Sizin gibi çocuk büyütmek benim için de çok başka boyutta olduğu için ve bebeklerim ikiz olduğundan aşırı derecede psikolojik olarak yıprandım. İkinci dönem başlama yazımı verdim. Rutin hayatıma donmek istiyorum. Sizin şunu çok rahatlıkla diyebilirim tek bebeğim olsa bende ikinciyi çok çok düşünerek karar verirdim. Kafa yapısı olarak uyku saatlerinden yemek saatlerine kadar. Beslenme alışkanlıklarıdan zihinsel gelişimlerine varana kadar her şeyi sil baştan yaşamak istemezdim. Bu bebeği sen gerçekten istemedikçe dünyaya getirme . Sen mutsuz olacaksan bu iki çocuğunu da etkileyecek. Bakımda eşiniz zaten pasif durumda. Dertsiz başını hiç ağrıtma derim 😅

Kızım tek başına kalmasın diye istemediğim bir gebeliği neden yaşayayım Allah var ben de düşünmüyorum. Arkadaşınız kendi çok istiyorsa doğurabilir kimse tutmaz ama başkasının hakkında konuşmaya hakkı yok karışmamalı

Yaw isteyen 1 yapar isteyen 5 , kime ne? Insanlara tek cocukta vicdan yaptirmakta cok cocukta vicdan yaptirmakta ayni sey. Yaw buyuten onlar mi ki soZ sahibi olsunlar? Her secis bir vazgecistir..
Asıl çok çocuk bende vicdan oluşturur hepsine aynı şartları sunabilir miyim diye. Annelik rahat insanın işi. Benim gibi ruh hastalarına göre değilmiş. İkiz bebeklerimi emzirme de dahi adil olma derdine girmekten helak düştüm. 1.5 yaşındalar aynı kafa devam. Şimdi gelde bu kafa ile çok çocuk yap. 🙄

Tek çocukluyum kardes yapmayı düşünmüyorum. bu bizi bencil yapmaz arkadasi olması için bir cocuk daha gerekmiyor siz arkadas olursunuz heleki cocuk ruhlu yapiniz varsa tamamdir.zaten okula gidecek bol bol arkadaslari olur.asil tek kalmasin diye cocuk yaparsaniz karninizdaki bebegede haksizlik edersiniz.yeterince ilgilenemeyebilirsiniz ikisiyle. Kardesler arasinda kiskanclik catisma oluyor birine yaparken digerine yapmazsaniz (maddi manevi) kardesine düşman bile olabilir.. Maddiyatta onemli tek cocugun bile masrafı çok iki cocuk icin yetebiliceksiniz ve istiyorsaniz yapın.ama baskalarinin lafiyla cocuk yapılmaz.herkes kapısını kapattığında tek başına kalır.bu sizin hayatiniz ona göre karar verin..

Son sözüm bu sizi bencil yapmaz:KK51:

Kızıma bazen bakıyorum,sırf seni için bir çocuk daha yapacağım diyorum sen yalnız kalma diye.Benim sizin kadar sabrım olmamasına rağmen.Cunku eminimki ilerde oda ister bir kardeşi olsun,dertlerini paylaşsın.Hic birsey yapmasalar bile bu dünyada yalnız kalmasını istemem kızımın.Ha gprusmeyebilirler anlasamayabilirler,belki nasip değildir ikinci de olmayabilir.Ama bu ihtimalleri düşünerek hareket edemeyiz ki.Oyle olur veya olmaz.Ben kendimden örnek biliyorum 4 kardeşiz.Bu durumdan çok da memnunum.Ha çok mu sıkı fikiriz.Hayir.Ama yinede paylaştığımız güzel anılar oldu. Yalnız olmadığını biliyorsun vs.Sirf benim rahatım keyfim bozulacak diye çocuğumu da bile isteye yalnız bırakmam istemem.Dedigim gibi çocuk olsun olmasın en azından işin sonunda onu dusundugum icin böyle bir karar vermiş olmam onemli.Sizin düşünceniz de kesinlikle yanlış değil,hatta haklısınız bile ama şu da var ki kızınızda ilerde neden kardeşim olmadı diyebilir
İkinci bebeğiniz sizin için ne anlam taşıyor. İlk çocuğunuza oyuncak almaktan bahseder gibi bahsediyorsunuz. İkinci bir çocuğum olsun derseniz anlarım ama ilk çocuk için bir çocuk daha çok anlamlandiramiyorum.

Asıl çok çocuk bende vicdan oluşturur hepsine aynı şartları sunabilir miyim diye. Annelik rahat insanın işi. Benim gibi ruh hastalarına göre değilmiş. İkiz bebeklerimi emzirme de dahi adil olma derdine girmekten helak düştüm. 1.5 yaşındalar aynı kafa devam. Şimdi gelde bu kafa ile çok çocuk yap. 🙄
Anneligin neresi rahat ayol😐😂 evet adaletli olmak istiyorsun, ama sartlara gore hareket ediyorsun..yani seninkiler ikizmis esit davraniyorsundur…ama ilk cocuk 2. Cocuk olunca ister istemez buyuk muamelesi goruyor.. sonraki cocuklarda oyle.. ama bu her zaman kotu birsey degil bana kalirsa.. cocuklar boyle boyle ogreniyolar bazi seyleri. Yani yasadiklari her zorluk neden kotuluk olsun onlara? Sahsen ben 10 yil 20 yil sonra gorusurler mi acaba aralari iyi mi
Olur kotu mu diye dusunmuyorum, su animizin tadini cikarmaya calisiyorum. Allah buyuktur ilerde baglari guclu olur olmaz Allah bilir

Back
X