- 21 Ağustos 2014
- 1.381
- 832
- 73
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Sakın böyle kalma.Anında değiş.
Yaşlanınca ben senin için şunu bunu yapmıştım,kendimden vazgeçmiştim diyenleri düşün.Ne kadar çirkin ve itici değil mi.
Sen de onlardan olmamak için ufak ufak başla.Başkasına uymayan -ama can da yakmayan-bir hobini ya da istediğin bir şeyi yap.Sonra gelişir.
Eskiden senin gibiydim.Kıymetsizdim,Şimdi istediğim şeyleri kimseyi incitmeden yapıyorum onlara uymasa da.
Yemin ediyorum daha kıymetliyim ve en önemlisi huzurluyum.
Benim huzursuzluğumla kimse huzurlu olamaz,olmamalı.
Karakterin var,istediklerin var,hayallerin var.Sen varsın.Onlar bireyse ,insansa sen de öylesin.
Ben bencillerdenim.
Nedeni de aslında yalnız kalabilmeyi bilmekten korkmamaktan geçiyor. Tek çocuktum ve çalışan bir annenin çocuğuydum, bazen iş seyahatine gider bir hafta iki hafta dönmezdi. Hani hep yalnız olan bir çocuk olarak insanları kaybetmekten çok da korkmadım. Yani çoğu arkadaşım merhametten ziyade yalnız kalmayı istemiyor dışlanmayı istemiyor ondan hep ne denirse uyum gösteriyor. Benim umurumda olmaz. Kendi kendime sıkılmadan vakit geçirebilirim. Dolayısıyla herkesten önce ben geliyorum, eğer istemediğim bir durumsa asla karşımdakini düşünüp de evet demem. Vicdansız olduğumu düşünmüyorum bana zararı olmayan iyilikleri yaparım ama bana zararı varsa asla kendimi üzemem.
Çok da iyi niyetli olmamak lazım. Sonradan değişir mi bilmiyorum. Ama bence de biraz bencil olmalı Yoksa herkesin isteklerini gerçekleştirip geri kalanlarla da mutlu olmaya çalışmak anlamsız. Yani hepimiz bir kere geliyoruz dünyaya ve bu şansımızı da elalem için kaybetmemeliyiz.
Biraz kendini ön plana almaktan ve kendini mutlu etmeyi amaç haline getirmekten kimseye zarar gelmez bence.
Ben bu tip bir durumda sadece tek bir hayatım var bunun için mutsuz edemem diyorum kendimi gazlıyorum açıkçası.
İyilik timsali bir insan değilim ama bana zararı yok.kesinlikle yalnız kalma olayında doğru tespit yapmışsınız
ben bunu zor yoldan öğrendim
ne kadar verici ve fedakar olursan o kadar kolay gözden çıkarılabilir oluyorsun aynı zamanda
insanlarda şöyle bir algı oluşuyor. x zaten kabul eder, x zaten öyle yapmaz
sanki başkaları için kendimizi adamamız görev gibi algılanıyor
ve bir gün bunu yapmaktan vazgeçtiğimizde sanki kötülük yapıyormuş gibi algılanıyoruz
nomunomuchua nomucum, diğer konularınıda düşünerek, şuan ikilemde olduğun durum bencillik değil bence,
eşin inşallah sağlıklı bir şekilde şark görevini tamamlar,
aşkın sevgin bitmediyse herşeye rağmen eşinle mutluysan yanında ol. Ciddi mutsuzlukların varsa kimseyi tanımadığın bir şehirde çok daha mutsuz olursun. En doğru kararı vermeni diliyorum.
bencillik bir karakter özelliği. vicdanlı duyarlı ve hassas bir yaradılışın varsa üzgünüm ama ne kadar uğraşırsan uğraş bencil biri olamazsın.
Otuzuma yaklaşıyorum.Vur ağzına al lokmasını dedikleri ttiplerdendim .Kimseyi üzmek istemeyen,ordan oraya koşturan bir tip sonra farkettim ki ailem dahil kimse benim için bir şey yapmıyor,üzülmüşüm üzülmemişim umursamıyor o zaman ben de ''HAYIR'' demeyi öğrendim.Bir gecede olmadı ama artık istemediğim hiç bir şeyi yapmıyorum en yakınlarım dahil.
Sen de hayır de,başlarda tuhaf geliyor çekiniyorsun ama bakıyorsun ki en doğrusu bu.Tavsiye ederim.
Olmayinca olmuyo iste arkadasim
Aslinda ne kadar dogruluk payi var bilmiyorumda bence idin icinde biraz sevgiveksikligi sorunsali oldugunu dusunuyorum
Ornek misal hic sevildigimi hissettirenim olmadi bende var olabilmek adina orda oldugumu gosterebilmek icin sevilmek icin hep kendimden feragat ettim sonunda kendi omrumden harcadigimi farkettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?