- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.682
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Her koşulda önce kendini düşünen insanlara hayranım.
Vicdan, sevgi, merhamet, vefa gibi duyguları bir kenara iterek nasıl bencil olunulur?
Önce ben, hep ben nasıl denilir?
Bencil insan daha mutlu, daha kıymetli çünkü.
Ben de bencil olmak istiyorum, hiç olamadım.
Olacağım artık yeter diye sinirle karar alsam da üzerime oturmayan bir elbise bu sanki.
Yapamıyorum.
Dert oldu, çünkü tüm hayatımı etkileyen kararları bu kendimi en sona bırakarak almaktan, buna bağlı olarak salak kafam demekten yoruldum..
Bana bencil olabilmem için tavsiyelerde bulunur musunuz?
Bencil insanlardan nefret ederim
İnsanı insan yapan yaratilan her canliya merhamet duymaktir
Böyle kal dünya guzellessin
daha mutlu ve kıymetli değiller bence..
daha yalnız ve daha gözden çıkarılabilirler..
Sakın böyle kalma.Anında değiş.
Yaşlanınca ben senin için şunu bunu yapmıştım,kendimden vazgeçmiştim diyenleri düşün.Ne kadar çirkin ve itici değil mi.
Sen de onlardan olmamak için ufak ufak başla.Başkasına uymayan -ama can da yakmayan-bir hobini ya da istediğin bir şeyi yap.Sonra gelişir.
Bencillik değil de önceliği kendisi olmak diyelim. Bazı durumlarda evet, kesinlikle gerekiyor.
Kendi önceliklerimizi, kendimizi de düşünmeliyiz.
(İnançlı biri isen belirtmek isterim; kendinin kul hakkına girme durumu oluşuyor, belki biliyorsun. Vücudun sana hesap soracak, nefsin... "Kendine hakkını verebildin mi, kendi hakkını gözettin mi?" sorgusu vardır denir)
Bunun için vicdan, sevgi, merhamet ve vefa gibi duyguları bir kenara itmiyorsun, o duyguların beklenti yönünü değiştiriyorsun. Gerçi ben sana böyle tarif ediyorum ama ben ne derece başarılıyım bunda, tartışılır. Çünkü bu karakteristik bir şey.
Benim de bıçak kemiğe dayanır illa bi... İlla "Eeeh yeter ama" raddesine gelirim, ondan sonra değişir çoğu şey.
Ancak ara ara kendi önceliklerimi düşünmeye kendimi zorladığımda bunu yapabiliyorum.
Vicdan duygumu bir kenara itmiyorum, kendime vicdanlı davranıyorum, "Hakkın artık" diyebiliyorum.
Kendime veriyorum önce sevgiyi, merhameti "Çok hırpalandın, bu kez aynısı olmayacak, daha çok sevilmeyi hak ediyorsun" diyebiliyorum.
Bunu yapmaya çalış ki kendini kullandırma.
Çünkü sendeki bu özelliği fark eden insanlar sürekli üzerine üzerine gelecek, daha fazlasını talep etmekten çekinmeyecektir. Bitirirsin kendini... Ben, bir zamanlar önce bitirdim, oradan biliyorum. Değişmek gerek bazen...
Bu durumun yaradılış meselesi olarak düşünüyorum tamam bugün bencil davrancam diyip uyanamazsin ki belki zamanla torpuleyebilirsin 30 yaşına kadar anlattığın gibi olup sonra icinden gelmeyerek değişmek seni nekedar mutlu eder?30 uma merdiven dayadım arkadaşlar.
Bugüne dek bencil insanlardan nefret ederek yaşadım.
En sevmediğim şeydir.
Bana mutluluk veren bir şeyin ucu birine mutsuzluk olarak dokunacaksa o mutluluğu bile istemem ben.
Hep böyle yaşadım.
İnadına çevremi bencil insanlar sardı.
İnadına değersiz hissettirildim.
Bencil olmayışım karşılığında hep salak kafam dedim.
Öyle olmuyor yani olmuyormuş..
Ömrümün kalanını bari ohh iyi yapmışım diyerek yaşayayım istiyorum
Alıştırırak tatlım.Ancak bu şekilde olur.sen başkasının ekmeğini önünden almayacaksın,o ekmekten kendi payını alacaksın.Karşıdaki ekmeği çok seviyor diye kendi hakkından vazgeçmeyeceksin yani.Bunu da fikir olarak verirsen alışacaklar bir süre sonra.Bencilliğin başkasının canını yakmayanı nasıl olur ki bilemedim..
Ufak da olsa bir üzme, karşı tarafın canını yakma kısmı olur sanki.
Konuyu takipteyim ben denedim yapamadim belki bir formulu varsa burda bulurumHer koşulda önce kendini düşünen insanlara hayranım.
Vicdan, sevgi, merhamet, vefa gibi duyguları bir kenara iterek nasıl bencil olunulur?
Olacağım artık yeter diye sinirle karar alsam da üzerime oturmayan bir elbise bu sanki.
Yapamıyorum.
Dert oldu, çünkü tüm hayatımı etkileyen kararları bu kendimi en sona bırakarak almaktan, buna bağlı olarak salak kafam demekten yoruldum..
Bu durumun yaradılış meselesi olarak düşünüyorum tamam bugün bencil davrancam diyip uyanamazsin ki belki zamanla torpuleyebilirsin 30 yaşına kadar anlattığın gibi olup sonra icinden gelmeyerek değişmek seni nekedar mutlu eder?
özünde olacak galiba,aynen anlattığın gibiyim, yıllardır olamadım,bu yaştan sonrada olmaz sanırım!
Evet bu yorum gerçekten faydalı oldu.
Teşekkür ederim.
İnşallah ben de becerebilirim.
Gerekli ama bizim için çok imkansız bir durum,aslında yanlış onlar değil kendimize kıymet vermekten utanan bizleriz!Evet özüme yok, bencillik onayladığım bir şey değil.
Aslında bencil olursam o nefret ettiğim kişiler gibi olacağım.
Ama kıymetli olurum kesin gibi geliyor.
Tabi gerçekten mutlu olur muyum bilmem.
İçten içe ne çirkin bir insansın sen böyle diye kendimi yargılarım sanırım
bencil olunca da pişman olacaksın bence:)Her koşulda önce kendini düşünen insanlara hayranım.
Yapamıyorum.
Konuyu takipteyim ben denedim yapamadim belki bir formulu varsa burda bulurum
Hakkaten bencil insan olmak en iyisi bence bi baksan kafalari rahat hayat onlara guzel
Kendini ikinci planda tutanlarda kendi dertleri yetmiyormus hibi birde kendinden once baskalatinin sikintilarini cozeyim onun bunum isini halkadeyim derdindeler
Birine hayir diyeyim (ki dedigim 2 elin parmaklarini gecmez)
O gece uykuk gelmez ya biz o bencil insanlarin umurlarindamiyiz
İnsan hayata bi kere geliyor ve bence yaşam amacımız mutlu olmak, daha ötesi değil.
Bu nedenle önce kendimizi mutlu etmemiz gerek.
Zaten kendisi mutlu olmayan insanın çevresini de mutlu edebileceğini sanmıyorum.
Bu bir zincir gibi bişey bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?