Bencil olmanın sırrı?

Hangisi daha kötü bilemedim canım.
Senin fedakarlığının altında bir sevilme isteği var bir parça kendin varsın iyi bari.

Bende sanırım sadece kendimi iyi hissetme var.
Yani ben ancak böyle iyi biri gibi hissediyorum kendimi.

Aksini yaparken kötü biriymiş gibi utanç duyuyorum.

Hakkım olanı isterken bile utanırım ben canım.

Gerçekten :KK43:

Tabi senin durumuna benzer seylerde yasiyirum ornek misal cok samimiyetimin olmadigi insanlarada hayir diyemiyirum yapmak zorundaymidim gibi kendimi hissediyorum hayir dedugimde aklimdan cikmiyor uykularim kaciyor falan

Ana kaynagi nedir orasini bebde bilmiyorum ama tek bildigim bu huyumuzdan vazgecmedigimiz surece biz daha cok harcaniriz

acaba karşı tarafın istediğini yaparsam sevilirim onaylanırım yoksa beni sevmez duygusumu yaptırıyor
Cocukluk ergenlik donemlerinde oyke baslayip bu sekilde yol aldigini dusunuyorum belki suanda mevcuttur tam kestiremiyirum

Yada soyle orneklendireyim seni seviyorum is arkadasimsin senin sevmedigin islerini angaryalarini yapiyorum bu demek oluyor ki seni sevdigimi gosterme seklim

Belki ben seni sevdigimi gosterirsem senin tarafindanda sevilirim umudu

Hangisi daha kötü bilemedim canım.
Senin fedakarlığının altında bir sevilme isteği var bir parça kendin varsın iyi bari.

Bende sanırım sadece kendimi iyi hissetme var.
Yani ben ancak böyle iyi biri gibi hissediyorum kendimi.

Aksini yaparken kötü biriymiş gibi utanç duyuyorum.

Hakkım olanı isterken bile utanırım ben canım.

Gerçekten :KK43:
Nomuu beni kızdırma bak hala aynı şeyi diyorsun:sinirli:
Senin gibi birinin böyle üzülmesine üzülüyorum ben. Günde 100 kere kendi kendine tekrar et, beni mutlu eden neyse onu yapacağım ve bu benim hakkım diye. Bu da dua yerine geçer bir nevi.

Çok haklısın..
Ya başkaları için ömrünü feda eden bir enayi olarak yaşlanacağım.

Ya da bencil bir ihtiyar olarak öleceğim.

Ayy ikisi de çok korkunç :KK43:
aslında en nefret ettiğim insanlar bencil insanlar yalnızca kendini düşünüp karşısındakini düşünmeyenler

İnsanda vicdan merhamet saygı olmalı diye düşünüyorum ama kendinden de ödün vermemek .Seni mutsuz edecek şeylere hayır diyebilmek lazım ince bir çizgi

Senin kötü olma anlayışın doğru değil kuzum, kötü olmak birinin gerçekten kötülüğünü isteyerek ona zarar vermektir. Böyle biri olmaktan da asla endişelenme çünkü senin vicdanın zaten buna izin vermez. Kendi hakkını ve menfaatini korumak kötülük değildir.

aslında en nefret ettiğim insanlar bencil insanlar yalnızca kendini düşünüp karşısındakini düşünmeyenler

insanda vicdan merhamet olmalı diye düşünüyorum ama kendinden de ödün vermemek seni mutsuz edecek şeylere hayır diyebilmek lazım ince bir çizgi
Yanlis anlamayin genelleme yapmak iatemiyorum ama cogunluk boyle konusmasina ragmen

Neden toplumlarda basroller en sevilen insan olan kisiler bencil simarık egosu tavan yapan kimseler oluyor

Ciddi manada insanlara sdlam vermeyi dahi ustunluk sayan insanlar o toplumda hep el ustunde tutuluyor

Peki ben siz yada bizim gibi simarik bencil ibsanlardan nefret edenler nerde

Nomuu beni kızdırma bak hala aynı şeyi diyorsun:sinirli:
Senin gibi birinin böyle üzülmesine üzülüyorum ben. Günde 100 kere kendi kendine tekrar et, beni mutlu eden neyse onu yapacağım ve bu benim hakkım diye. Bu da dua yerine geçer bir nevi.

Senin kötü olma anlayışın doğru değil kuzum, kötü olmak birinin gerçekten kötülüğünü isteyerek ona zarar vermektir. Böyle biri olmaktan da asla endişelenme çünkü senin vicdanın zaten buna izin vermez. Kendi hakkını ve menfaatini korumak kötülük değildir.

Ahh canım inşallah düşünce yapım değişir.
Sen çok haklısın, çok doğru söylüyorsun.
İnşallah geç olmadan ben düzelebilirim.

bencil olmaya gerek yok .
ama kendi kisiligimizin sinirlari ve ihtiyacı var.

kendi ihtiyaclarimizi one koyma hakkimiz var . herkesin var.

tamamen merhametsiz olarak sadece ben demek dogru degil ama kendi gereksimlerini baskalarindan sonra tutmak da degil.

Yanlis anlamayin genelleme yapmak iatemiyorum ama cogunluk boyle konusmasina ragmen

Neden toplumlarda basroller en sevilen insan olan kisiler bencil simarık egosu tavan yapan kimseler oluyor

Ciddi manada insanlara sdlam vermeyi dahi ustunluk sayan insanlar o toplumda hep el ustunde tutuluyor

Peki ben siz yada bizim gibi simarik bencil ibsanlardan nefret edenler nerde

Ben burdayım canım. :D

Aslında sayıca az değiliz ama birbirimize uzağız sanırım.

Toplumdaki dengeyi, düzeni korumak adına dağıtılmış olsak gerek :D

Aynı yerde herkes bencil olsa ortalık savaş alanına dönerdi sanırım :)

sevgili konu sahibi ,
baskalarinin davranislarindan ve duygularindan da sorumlu degiliz. insanlarin aldigi yanlis karara biz sebep olmayiz sonucta herkesin akli var inan ki insanlar bu duygisallgi kullaniyor.

biz vicdan azabi ya da sucluluk duygisu ile kivranirken onlar bizim bu yonumuzu mantikla baktiklari icin cozuyor ve kullaniyor.

size dogan cuceloglunun icimizdeki cocuk kitabinu okumanizi tavsiye ederim . kendinizi bulacaksiniz.

Ben burdayım canım. :KK70:

Aslında sayıca az değiliz ama birbirimize uzağız sanırım.

Toplumdaki dengeyi, düzeni korumak adına dağıtılmış olsak gerek :KK70:

Aynı yerde herkes bencil olsa ortalık savaş alanına dönerdi sanırım :)
Ama ayni yerde bol sayida bencil var bizde benciller kadrosuna mi katilsak netsek:KK14:

sevgili konu sahibi ,
baskalarinin davranislarindan ve duygularindan da sorumlu degiliz. insanlarin aldigi yanlis karara biz sebep olmayiz sonucta herkesin akli var inan ki insanlar bu duygisallgi kullaniyor.

biz vicdan azabi ya da sucluluk duygisu ile kivranirken onlar bizim bu yonumuzu mantikla baktiklari icin cozuyor ve kullaniyor.

size dogan cuceloglunun icimizdeki cocuk kitabinu okumanizi tavsiye ederim . kendinizi bulacaksiniz.

Teşekkür ederim, mutlaka okuyacağım ;)

Ben şahsen o kadroya geçmek istiyorum ama olmuyor işte :)
Kriterlerimiz eksik canım :işsiz:
En buyuk kriterde dogustan burnu havada olmak kucuk daglarin tapusu cebimde hissi olusturmak yok be arkadasim konustuk ettik tartistik bizden is cikmaz kanaati olustu bendede

sevgili konu sahibi ,

O adam benim kahramanım diyebilirim o kitap sayesinde 20 yaşımda neyi neden yaptığımızı keşfettim rahatladım sonra diğer kitaplarınıda okudum.İçimizdeki Çocuk kitabının daha anlaşılabilir olması için sonrada bir kitap daha yazdı.Yetişkin Çocuklar .Kendide benzer duygulardan geçmiş bir insan .O yüzden bana sıcak ve samimi geliyor.

dogan cuceloglu kitapta diyir ki hayir diyemeyenler vs .icin kendi degerimizin karsi tarafin bizi sevmesi ve iyi biri olarak gornesi ile iliskilendirdigimizden boyle oluyor diyor. biz zaten degerliyiz diyor her insan aslinda insan oldugu icin degerli karai tarafin bize degerli hissettirmesi ile olmaz diyo.

ama bizim de sinirlarimiz haklarimiz var insanlara istemedigimiz bir sey icin HAYIR deme hakkimiz var . karsi taraf biz hayir dedigimizde üzülürse bu bizim degil onun sorunu onun duygularindan biz mesul degiliz.

boyle olmamizin sebebi ise sucluluk duyma vs. ailemizim bize kucukken boyle davranmasi . teyzen kuser soyle yap bu kirilir böyle davran vs demeleri . biz bu öylesine soylenmis se

O adam benim kahramanım diyebilirim o kitap sayesinde 20 yaşımda neyi neden yaptığımızı keşfettim rahatladım sonra diğer kitaplarınıda okudum.İçimizdeki Çocuk kitabının daha anlaşılabilir olması için sonrada bir kitap daha yazdı.Yetişkin Çocuklar .Kendide benzer duygulardan geçmiş bir insan .O yüzden bana sıcak ve samimi geliyor.

Yetişkin çocuklar kitabını okumuştum aslında.
Ama çok oldu cidden.
Tekrar okumakta fayda var.

Mutlu olman için illa ki vefasız, merhametsiz, sevgisiz bencil bir kadın olmana gerek yok ki...
Seni üzen insanlarla görüşmeyi kesmen yeterli.
Yanlış yoldan ilerliyorsun buradan bakınca bence...

Back
X