Bencillik mi edıyorum??

Vefat eden insanlarin isimleri cocuklara agir geliyor ,2 isim koymakda sorun oluyor ,
Esinizle hicbir aileden olmayan isim begenip koysaniz daha iyi olur nacizane fikrim,
Kendinize yeni bir sayfa acin ,
Esinizinde kalbi kirilmamis olur
Dogum olayini benimsemek kadar olum olayinida benimsemek lazim
Allah saglikla bebeginizi kucagina alip buyutmeyi nasip etsin ,

hadi anneni kaybetmişsin kıza onun ismin koymak istemeni anlayalım da babanın ismini neden koyasın

yani bence her çocuğun kendine ait ismi olmalı

senin adını neden şu koymuşlar seninkini neden bu

diye sorunca benimki de iki dedemin adı ya da iki ninemin adı annem onları çok severmiş onların adını vermiş mi denilecek

bence özenip çocuğa özel isim konulmalı

Hep erkekler mi anasinin babasinin ismini koycak. O kadar emegin var Hamilelik dogum bakim acilar dikişler daha neler neler.
Isim koymak senin hakkin bence.
Ama saglikli olsum önemli degil.
Birde ben ölmüş de olsa isimleri konmasindan yana degilim. Cok seviyor olabilirsin ama doğru bulmuyorum. Bir yerde sanki etkiliyor gibi hissediyorum çocukların hayatını.
Cocugum olursa onun ilerde kendi devrine en uygun hangi isim olur diye dusunup koymak istiyorum.
Birde 2 isim koymalari hic sevmiyorum. Mumkun oldugunca kısa isimlee seviyorum.

yani iyice ifşa olacağım ama yazayım babamın adı ismail

şimdi oluma ismail adını mı koyayım

komşu sitede dedesinini adı koyulmuş bir ismail var

çocuklar adını bir türlü anlayamıyor

benim babaannem sakın benim adımı koymayın çocuğa demiş ki onun ismi onun çocukluğunda moda imiş vs vs

annenizin adı da önemli

hayriye nuriye vs vs mi zeynep mi

mesela zeynep göze batmaz ama satı batar

ya da mesela arkadaşımın adı elif gayet olağan bir isim

babaannesinin adı elifmiş

bunlar ikiz, küçük olan ikize o ölebilir diye babaanne adını koymuşlar, diğerine de başka isim

kız ünide psikologda yaşardı

istenmemek nasıl bir duygu acaba

kızcağız delice başarılı idi ikizi akademik olarak başarısızdı vs vs ama o mutlu idi

kızın içindeki fırtınaya bizim aklımız ermeyecek boyutta idi

Sizin anneniz-babanız ne kadar kiymetli ise esiniz içinde öyle. İkisinde de önce benim önce benim babam demeniz bence yanlış.

Gerçi vefat eden annenizin adini koymayı da ben doğru bulmuyorum. Ona farkli bir anlam yüklenmiş gibi oluyor. Yada hep bir buruk acı hatırlatıyor. Belki size olmaz ama babanıza olur.

Yazı tura atın ilk kimin ismi olsun diye illaki koyacaksaniz.

ben anne baba isminni konulmasını doğru bulmuyorum.
gerek te görmüyorum.
annen senin kalbinde.
çocuğa böyle bir yüklemeye hakkımız yok bence.
hele ki vefat eden birinin adını.
benim de annem rahmetli oldu.
eşim kızımıza ilk isim oalrak annemin adını koymayı teklif etti ancak istemedim.
benim annem her an aklımda kalbimde.
kaldı ki kızıma annemin adıyla hitap etmek benim için çok üzücü olurdu.
bu benim hissiyatım tamamen.
bence isim konusunu büyütmeyin.
çok ta anlam yüklemeyin.
sağlıklı olsun yeter.

bende annemi kaybettim ve tek çocuğum ama hiçbir zaman annemin babamın ismini koymayı düşünmedim

Evet malesef bencillik. Eşinle şöyle bir anlaşma yapabilirsin kızsa ben koyayım erkekse sen koy gibi

bence bencillik çocuğada haksızlık ayrıca neden ölmüş bir aile büyüğünün veya hala hayatta olan bi aile büyüğünün adını taşısın ki hatta iki dede ve iki büyükanne ismi birden koymayı düşünüyosun doğru gelmiyor bana

bence kendi anne-babalarımızın ismini çocuklarımıza koymak başlı başına bencillik zaten

çok şükür eşimde benım gıbı anne baba ismini koymaktan hoşlanmıyordu öylede oldu ,

kızlarında dediği gibi annenın adını koy ve diğer adınıda sen koy de kocana ,
erkek olursada bence babamın adı olsun diye diretme yoksa o diretebilir.

8 aylık hamile iken babamı aniden kaybettim, o dönem herkes babanın ismini koyarsın dedi ama ben herkesin kendi adıyla dünyaya gelmesinden yanayım, devam filmi gibi ali 1 ali 2 bana göre değil

Bunu gelenek haline getiren var. Mesela adamın babasının adı ali kendi ismi veli. Adam çocuğuna ali ismini koyuyor. Ali büyüyor evleniyor oğlu oluyr ali de çocuğuna veli ismini koyuyor. Veli büyüyor evleniyor oğlu oluyor ismini ali koyuyor. Çılgınlık

Hep bana hep benim.

Bence 2 isimli olsun siz annenizin ismini koymak istiyorsaniz koyun 2.ismede eşinize sen karar ver deyin artik ister kendi annesinin adini koysun ister koymasin.

Bizde esimle isme karar veremiyorduk.En son eşim ben ayşe olsun istiyorum sen yanina ne koymak istiyorsan koy dedi (ayse ailede kimsenin adi değil) bende meva koydum Oldu bize ayşe meva

Ben bunlardan cok hoslanmıyorum .
Ayrıca tedavı sonucu oldugu ıcınmı nedır cocugumun adını ben tek basıma koydum :) 2. de kı ısımde bellı kımse bısey demıyor sukur

Ben daha hamile falan değildim. Eşimle Ankaraya gitmiştik. Kızılayda yürürken birden kulağıma oğlumuz olursa Mustafa Kemal olsun dedi

Sonra hamile kaldım. Baktık kız ben de masal ismini istedim. Kv rahmetli olmuştu ben hamile kalmadan. Müthiş severdim ilk ismi onun ismi koyalım diye ben teklif ettim eşime. İstemedi ilk. Birkaç gün sonra onun ismini hafif değişik versiyonunu söyledi. Anlaştık iki isimli oldu.

Bu arada ilk isim çok kullanılmaz. Genelde ikinci isim kullanılır.

Bir de ben en çok İspanyol sistemini seviyorum

Anne de baba da bir tane koysun, mesele kalmaz

Buna katılıyorum bak.
Bizim tek bir çocukta olmadı hem annenin hem babanın istediği.
Fakat ilk doğan çocuğun ismini babaya bıraktım ben, ilerde çocuğum olur mu olmaz mı diye düşünmeden.
Çünkü erkekler bu anlamda biraz "benim istediğim olsun, gönlüm olsun" şeklinde bir duruştalar.
Ben kayınvalide - kayınpederin de isme müdahil olmasını istemedim.
Bizim çocuğumuz ve ikimizden biri isim koysun istedim.

Nitekim şimdi 2. hamileliğim ve bu oğlumun ismini de ben koydum.
Eşim ilk çocuğumuza isim seçtiğinde ben hiç bir şekilde itiraz etmedim, hoşuma da gittiği için açıkçası.
Benim seçtiğim isme de eşim itiraz etmedi, o da beğendiği için.

Sözün özü, siz eşinize durumu açıklayıp maneviyatınızı paylaştığınız sürece, bir problem olacağını sanmıyorum.
İnşallah güzel isimleri olur ve adıyla yaşar.
Rabbim hayırlısı ile kucağınıza almayı nasib etsin.

Ben bu doğacak bebeklere ölmüş insanların isminin koyulmasını hiç sevmiyorum. Çocuğa çok fazla bir yük vermiş oluyorsunuz bana göre. Kızınız olursa annenizin ismini vermeseniz de annenize ayıp olacak onu unutmuş falan olmayacaksınız sonuç olarak anneniz kalbinizde sizin. İleride kızınıza annenizin ismiyle hitap etmek bence kötü olur. Diyelim annenizin ismi ayşe, kızınıza bi konuda kızdınız ayşe diye başlayıp nasıl kızabilirsiniz ki ? Bence koymayın annenizin adını, eşinize de haksızlık etmeyin. Çok bencilce düşünüyorsunuz bence.

Yeni bir hayat, yeni bir isim diye düşünüyorum ben. İki isim olayını da sevmiyorum zira kız olursa ileride evlenince bekarlık soyadını da kullanmak isterse çok uzun olacak. Çocuğun bu isimle hayatı boyunca yaşayacağını düşünmek lazım. Anne baba ismi verilmese de onların anısı yaşayacak zaten, göbek adını koyabilirsiniz belki. Tabi siz bilirsiniz ama gerçekten bencillik oluyor. Onunkiler de anne baba çünkü.

ha bu arada mesele bir arkadaşın eşinin babası da ablası da eşi küçükken vefat etmiş

adam evlenmeden oğlum olursa babamın adını koyarım demiş

neyse bunu geçtim

kız olmuş adamın daha 8-10 yaşında olduğu zaman ölen ablasının adını koymuşlar ama bu Ayşe Fatma gibi klasik bir isim

aynı addan kadının kız kardeşi de varmış vs vs

sonunda kadın iki isim olsun da benim kardeşim ile karışmasın demiş

ama iki ismi birlikte söylüyorlar bu aşamada

çocuk büyüyece klasik isim gider moda isim kalır gibi

ya da işte yine benzer bir arkadaşım vardı annesi vefat etmiş abisinin kzıı olmuş annesinin adını vermiş

eee bunun da oldu o da verecekmiş

iki tane aynı ad ve soyadlı kişi ki yaşları da yakın

ona da ikinci ad koydular ve herkes ikincisini söylüyor

aaaaa benim kuzenim de var bak onu unutmuşum

dedemin vefatından az bir süre sonra doğdu esasen ilk çocuğa dayım ad koymuştu ikinciye de eşi koyacaktı ve çocuğun adı belli idi ama dedem vefat edince onun adını da başına koymuşlar

ama dedemin eşi çocuğun babaannesi de dahil kimse o adı söylemedi herkes ikinci adını söylüyor bak ben yazarken yedi kat elleri yazdım da onu unuttum

ben olsam koymazdım zira dedem sağ iken doğan toruna adını koyalım demişlerdi de iştye komşudan da duyduk senin adın sonuda da X diye dedem adıma gerek yok sadece X olsun demişti bu adamın adını ben koymazdım zira o geleceği düşünüp makul olanı isteyecek açık görüşlülüğe sahipti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…