• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende açtım konumu inancım sağlam :)

sizi bazen okuyorum ve kızıyorum:20: motivasyonunuzu hep düşürüyorsunuz
200 gr. vermişsiniz daha ne dinlemeyin o arkadaşları
bu hafta 200 gram olur haftaya 500 gram değişirki kilo verme oranları
biraz daha olumlu ve motivasyonunuzu yükseltecek kişilerle birlikte olunuz:34:
gidecek bu kilolar artık takibimdesiniz:46::46:

Ah ah annem bile bana olmayan elbisemi giyip nispet yaptı ne yapayım güzelim ?
Ama gerçekten motivasyonum düşmüyor hayret verici şekilde yer yer dalgalanma yaşıyorum ama devam ediyorum
Çok teşekkürler iyiki varsınız :)

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400777838.435896.webp

Çok hoşuma gitti...
Amin..

Ah ah annem bile bana olmayan elbisemi giyip nispet yaptı ne yapayım güzelim ?
Ama gerçekten motivasyonum düşmüyor hayret verici şekilde yer yer dalgalanma yaşıyorum ama devam ediyorum
Çok teşekkürler iyiki varsınız :)

yok artık :1: benim annem manken gibidir 59 yaşında ve çocukluğumdan beri benim kıyafetlerim anneme xxl gibi olur
alıştım artık:86::86::86: kardeşim bile sıskka dır kendileri bense irikıyım bişeyimdir
ama bu kaçınılmaz değilki herşey elimizde
kaçamaklar olur ama ertesi gün nasılsa diyeti bozdum deyip ne bulduysak yemeyecez(ki en çok hata yaptığım yer)
diyeti kiloları verene kadar bozmayacaz
AMİN:52::52:

Hadi ablacıım yılmak yok devaaaam :))200 gr 200 gr dır ayrıca.Ya + larda çıksaydın ne olacaktı onu da düşünmek lazım değil mi?:1:

Çok fena gaza geldim:)
Şimdi üniden arkımı gördüm paylaşım sitesinde bir güzel giyinmiş bir makyaj bir fors dedim waaay neydin ne oldun???!!! Hayran kitlem varken ne hallerdeyim:( tmm hayran kitleme gerek yok ama azıcık saygı duy şu suratına di mi? Öptüm kendisimi;)

Bugün abartı yedim...
Yazmak istemiyorum sonra tekrar okuduğumda yuh demeyim kendime :)
Bilmiyorum ne yapsam dün biraz ağrılarım az diye kalktım leslieyle yürüdüm 45 dk birazdan yemekten 1 saat sonra iyi diye biliyorum ağrım var ama hafif tempolu ilk 20 dksı yürüyeyim

Bugün abartı yedim...
Yazmak istemiyorum sonra tekrar okuduğumda yuh demeyim kendime :)
Bilmiyorum ne yapsam dün biraz ağrılarım az diye kalktım leslieyle yürüdüm 45 dk birazdan yemekten 1 saat sonra iyi diye biliyorum ağrım var ama hafif tempolu ilk 20 dksı yürüyeyim
arada bir abartılı yemek diyete iyi geliyor çünkü sürekli düşük kalori alınca bir süre sonra bünye buna alışıp az yiyoruz diye yediklerimizi depolamaya başlıyor yani kendini korumaya alıyor bende kalori hesabı yaptım ortalama 1200 kalori 80 kiloyla başladım 64 düştüm arada bilinçli olarak fazladan yediğim oldu ki kilo vermem durmasın diye bir gün yada bir öğün çok yediysem diğer günler yada öğünlerde onu telafi ettim yada biraz daha fazla hareket ettim inanın metabolizma daha hızlı çalışmaya başlıyor yeterki moral bozmayın ve vazgeçmeyin yani vazgeçmeyelim hep beraber birde önemli olan korumak tabi yani bir daha almamak inşallah bu sefer almamayı başaracağım bende bunun için uğraşıyorum tabi 5 kilo daha verirsemde iyi olur birde ağrılarım var demişsiniz nedir bilmiyorum ama lütfen spor yapacağım diye sağlığınızdan olmayın diyelim 30 dakka yürüyemediniz o gün 2 dilim ekmek yemezsiniz olur biter yada ertesi gün 1 saat yürürsünüz ben spor konusundada pek yüklenmedim kendime ama sürekli hareket halinde olmaya çalıştım olamadığım zamanda biraz eksik yedim geçmiş olsun hepimize kolay gelsin:16:

Merhabalar
Ortalama 15 gündür diyet sayfalarını ezberledim sanırım... Her ümidimi yitirdiğimde başarı hikayelerini okuyup Allahım bende başarayım ve bundan sonra kalan ömrümde normal kilolu olayım dedim..
54 kilolara düşebilip ardından 6-7 ayda 70lere gelebilen bir insanım geçmişte...
Son dönemde en az gördüğüm kilo 73 şimdi 80 evlilikti çocuktu derken son 3 yıldır 75-83 arası gidip geliyorum ve çok sıkıldım..
Sıkıldıklarım
1. En başta sıkıldığım bu sanırım: insanların laf koyması
2. Sağlığım elden gidiyor her yerimde çıbanımsı yaralar çıktı
3. İstediğim kıyafetler olmuyor
4. Beyaz giymeye hasret kaldım
5. Eşimin arada bir durumuma üzüldüğünü dile getirmesi ama benim taktığımı onun beni böyle de sevdiğini söylemesi:(
6. Hergün yaşadığım kilom ile ilgili yorumlar karşılaştırmalar...

Şuan bunun için neler yapıyorum;
-Kalori cetvelli bi programla 1300ü geçmemeye çalışıyorum
- günde 1-2 dilim ekmeği geçmiyorum
- karnımı içime çekiyorum 50 ye kadar sayıyorum
-10 dk leslie yapıyorum çünkü ayakta kalamıyorum hareket kısıtlılığım var:(

Bu kadar günlük yaşadıklarımı yaza yaza geliyorum bende:)
Şuan 80.2kg
Bel ölçüm 106cm her cuma kilo bildirimim olacak
Saygılar..;)

:)

Merhabalar :)

Ben de ani bir şekilde kilo alıp uzunca bir süre o kiloda sabit kaldım, hatta kabullenip hep o kiloda kalacağımı düşündüğüm zamanlar da oldu. Yaklaşık 2 ay önce bir, iki derken kilo almaya başladığımı fark ettim, 'Tamam' dedim, 'Bu kilo madem sabit değil, o zaman daha azı da olabilir!' :) Oldu da. Yaklaşık 9,5 kg. verdim, 5-6 kilom daha var hedefime :) Geleyim lafın özüne; 'diyet' adı altında hiçbir şey yapmadım. Daha önce çok denedim ama, şok diyetler, düşük kalori diyetleri vs.. Vermesine kilo da verdim, hatta çok kısa sürede ciddi kilolar verdim ama sonuç hep aynı oldu, verdiğimden fazlasını aldım. Ne büyük bir hata yaptığımıysa internette bulduğum bir blogla, yavaş yavaş anladım. Blog 'temiz beslenme' üzerine bir koşucunun günlüğü gibi. Beslenme üzerine çok fazla araştırma yaptım, pek çok kitap okudum, araştırmaları takip ettim, diyetisyenleri takip ettim, makalelerini okudum.. Uzunca bir süre bilgi biriktirdim anlayacağınız :) Sürekli araştırıyor, öğreniyordum ama hiç uygulamıyordum, ta ki 2 ay öncesine dek. Peki bu iki ayda neler yaptım? Özetlemek istiyorum ama yazdıklarınızı yaşamış biri olarak tecrübemi paylaşmak istiyorum, çenem düşerse affınıza sığınıyorum :)

- 'Diyet' yapmadım. Kendime belli bir süre koymadım çünkü amacım beslenme şeklimi kalıcı olarak değiştirmekti. 'Yenilmeyecekler' listesi, 'kibrit kutusu' ölçüleriyle öğünlerimi belirlediğim listeler yapmadım. Canım çok çektiğinde çikolata, pizza gibi çok sevdiğim yiyecekleri yedim ama elimden geldiğince küçük porsiyonlar tükettim ve kaçamaklarımı akşam yemeklerinde yapmamaya dikkat ettim. Gün içinde bir kaçamak yaptıysam akşamları sadece salatayla geçiştirdim ve tabiki kaçamaklarımı sınırlı tuttum, 10 günde bir kez mesela.

- Sağlıklı kategorisindeki her yiyecekten düzenli ve dengeli olarak tükettim, genelde diyetlerde 'yasak' tutulan muz, patates, makarna, kırmızı et, havuç da dahil :) Çünkü vücudumuzun hepsine ihtiyacı var, hepsinin büyük faydaları var. Önemli olan miktarı ayarlamak ve doğru tercih yapmak. Mesela ekmeğimi çavdar, tam tahıllı vb. , makarnamı tam tahıllı aldım, gün içinde toplam 3 porsiyon meyve tükettim, 3-4 dilim ekmek yedim, makarna, bulgur gibi yararlı karbonhidratları tükettiğimde ekmeği 2 dilime indirdim gibi...

- Yağı hayatımdan çıkarmadım çünkü yağların da vücudumuzda görevleri var. Ayrıca hiç yağ tüketmeden beslenildiğinde vücudumuzun depoladığı yağı yakması da mümkün değil, verdiğimiz kilo su ve kas kaybından oluşur. Ancak yağ tercihimi değiştirdim. Zeytinyağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı yağlar tükettim. Ceviz, kavrulmamış fındık, çiğ badem gibi kuruyemişleri sınırlı miktarda tüketerek yağ aldım.

- Yoğurt, süt, peynir gibi ürünlerin yağsız olanlarını tercih ettim. Her gün mutlaka 1 kase yoğurt ve 1 su bardağı süt tükettim, yağ yakımında etkili.

- Sabah kahvaltılarıma yulaf ezmesini ekledim. Yulaf çok sağlıklı, çok yararlı bir besin. 1 gün yulaf ezmesi, 1 gün yumurta olacak şekilde kahvaltı ettim. Bazen tam tahıllı ekmeğe yağsız tost ve yeşillikle ettim kahvaltıyı bazen domates, peynir, zeytin şeklinde. Ama genel olarak bir gün yumurta bir gün yulaf sıralamasına uydum. Yulaf ezmesini 'porridge' denen şekliyle sıcak veya 'overnight oat' denen şekliyle akşamdan sütle ıslatarak soğuk tüketebilirsiniz. Üzerine meyve, tarçın, kuruyemiş ekleyince enfes oluyor :)

- Gün içinde 2-3 fincan yeşilçay içtim, bir iki damla limon ve tarçın ile. Yağ yakımına çok katkısı var.

- 1,5 - 2 litre su içtim günde. Güne yarım limonlu 1 bardak su + 1 kuru incir veya 2 kuru kayısı veya 1 hurma + 1 ceviz veya 2 çiğ badem ile başladım. Yarım saat sonra kahvaltımı yaptım.

- Kahvaltı, ara, öğle, ara, akşam olmak üzere 5 öğün yaptım. Akşama doğru daha hafif yemeye çalıştım. Uyumadan en az 3 saat önce yemeyi kestim.

- Haftada 2 kez balık tüketmeye çalıştım. Brokoli, karnabahar, salatalık, maydanoz, enginar, ıspanak, yulaf, yeşil elma, muz, yumurta, yoğurt, badem, ceviz, zencefil, tarçın, ananas, mantar, kayısı, yeşil mercimek, nohut, lahana, yeşil çay, limon, şeftali, kabak, patlıcan başlıca süper besinler :) Bolca tükettim. Elbette şu an aklıma gelmeyen pek çok sağlıklı yiyecek var. Tabağımı salata, buharda pişmiş sebze, ızgara tavuk/balık gibi besinlerle doldurdum :)

- Aktif olmaya çalıştım. Yürüyüşler yaptım, evde egzersiz yaptım, gideceğim çok uzak olmayan yerlere yürümeye çalıştım, televizyon karşısında aklıma geldikçe hareket ettim en basiti :)

Demiştim size, çenem düşer diye :) Aynı şeyleri hissetmiş biri olarak paylaşmak istedim, faydası olursa ne mutlu. Hedefinize ulaşmanız dileğiyle, sevgiler :)

Telden giriyorum kk ne alıntı yapamadım :(
parhelia:)
Nasıl güzel nasıl hoş nasıl destekleyici ve nasssıl içten yazmışsın
Çok ama çok teşekkür ederim çok iyisin sanırım 2 yada 3 defa okudum yazdıklarını daha da çok okurum:)
Yalnız sorularım olacak şuan çocuk peşimde birazdan Msj atsam? ;)

Telden giriyorum kk ne alıntı yapamadım :(
parhelia:)
Nasıl güzel nasıl hoş nasıl destekleyici ve nasssıl içten yazmışsın
Çok ama çok teşekkür ederim çok iyisin sanırım 2 yada 3 defa okudum yazdıklarını daha da çok okurum:)
Yalnız sorularım olacak şuan çocuk peşimde birazdan Msj atsam? ;)

:)) Seve seve yanıtlarım bilgim yettiğince :)

arada bir abartılı yemek diyete iyi geliyor çünkü sürekli düşük kalori alınca bir süre sonra bünye buna alışıp az yiyoruz diye yediklerimizi depolamaya başlıyor yani kendini korumaya alıyor bende kalori hesabı yaptım ortalama 1200 kalori 80 kiloyla başladım 64 düştüm arada bilinçli olarak fazladan yediğim oldu ki kilo vermem durmasın diye bir gün yada bir öğün çok yediysem diğer günler yada öğünlerde onu telafi ettim yada biraz daha fazla hareket ettim inanın metabolizma daha hızlı çalışmaya başlıyor yeterki moral bozmayın ve vazgeçmeyin yani vazgeçmeyelim hep beraber birde önemli olan korumak tabi yani bir daha almamak inşallah bu sefer almamayı başaracağım bende bunun için uğraşıyorum tabi 5 kilo daha verirsemde iyi olur birde ağrılarım var demişsiniz nedir bilmiyorum ama lütfen spor yapacağım diye sağlığınızdan olmayın diyelim 30 dakka yürüyemediniz o gün 2 dilim ekmek yemezsiniz olur biter yada ertesi gün 1 saat yürürsünüz ben spor konusundada pek yüklenmedim kendime ama sürekli hareket halinde olmaya çalıştım olamadığım zamanda biraz eksik yedim geçmiş olsun hepimize kolay gelsin:16:

Dün akşam görememişim msjınızı :(
Bu spor konusunda çooook doğru demişsiniz çünkü dün yürüyim dedim leslie ile hamlamışım
Şuan yeni uyandım fizik tedaviye gidicem ama her yerim ağrıyor :(

Siz kalori sayarak ne kadar zamanda 64e düştünüz?

Dün akşam görememişim msjınızı :(
Bu spor konusunda çooook doğru demişsiniz çünkü dün yürüyim dedim leslie ile hamlamışım
Şuan yeni uyandım fizik tedaviye gidicem ama her yerim ağrıyor :(

Siz kalori sayarak ne kadar zamanda 64e düştünüz?
geçmiş olsun tedavinize bakın boşverin sporu önce sağlık yediklerinize dikkat edin yavaş olsun sağlıklı olsun ben ilk ay 7-8 kilo verdim gerisinide 3-4 ay sürdü işte yavaş yavaş spora dediğim gibi fazla yüklenmedim kardiyo felan hiç yapmadım yani kendimi zorlamadan yürümeye dans etmeye çalıştım birde bol bol hareket ev işi çiçekti hayvanlardı onlarla ilgilenmek beni yeterince yoruyor zaten artı spora zaman ayıramadım yürümek derkende günlük alış veriş vs dinlene dinlene yani ama yinede işe yarıyor zaten benim evin merdivenleri yetiyor 3 kat in çık her işi kendim yaptığımdan mecburen hareketliyim şimdide deniz mevsimi başladı yüzmeye başlarız birazda öyle gider kilolar yeterki daha almayalım sağlıklı olalım bana kalsa zaten pek zayıflamayıda düşünmüyordumya doktor uyardı mecburen ona söz verdim diye başladım sonrada hoşuma gitti çok sevdiğim bir kotum vardı çokta az giymek nasip olmuştu nedense onu birine vermeye hiç kıyamıyordum onu hedef yaptım kendime ve çok şükür artık içine oluyorum dar mar idare ediyor o sevinci anlatamam sizde kendinize böyle bir hedef koyun hergün deneyin bıkmadan ben öyle yaptım birde sıkılınca yada diyetten vaz geçtiğimde motivasyonum düştüğünde giydim bikinileri aynaya baktım bu vücutla nereye diyeti bozuyorsun dedim kendi kendime hemen başka şeylerle oyalanıp bir bardak su içip yada salatalık felan ayran gibi geçiştirdim iştahımı bir süre sonra zaten kırizler azalıyor şimdi canım hiç bir şey çekmiyor artık kendime felsefe yaptım asla acıkmadan yemiyorum ama gerçekten acıkmadan acıkıncada sadece sağlıklı şeyler geçen gün canım patates kızartması istedi patatesi alıp eve gelene kadar geçti isteğim inanın patatesler öyle duruyor artık salata felan bişey yaparım zaten evde bulundurmuyorum öyle muzur şeyler patatesmiş pirinçmiş tatlıymış vs ekmeğide genelde kendim yaparım onuda yapmıyorum çok canım isterse kepekti çavdardı hazır alıyorum 1-2 gün yersem 3-4 gün ekmek yemiyorum öyle dengelemeye çalışıyorum bol sebze ayran yoğurt cacık salata haşlanmış yumurta peynir bazen et balık böyle işte inanın kafaya takmadan diyet yapılınca daha çabuk veriyor insan kafayı takıp stres yapınca kilo vermede duruyor hepimize sağlıklı ideal kilolar dilerim mutlu ve huzurlu tabi:16:

şu yazıyıda okumanızı tavsiye edrim ben çok faydasını gördüm
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=702994

Son düzenleme:
Yazıyı çok beğendim arkadaşın önerdiği sırt ve göbek kaslarımı kasıyorum artık ;)

Bugün fena değildi bezelye yemeğini daha az yiyebilirdim sanırım
Buarada eşim ekmek yemiyor resmen ya! :) adam ben diyetteyim diye benden önce zayıflayacak belli:)))

Bugün okula uğradım herkes zayıflamışsın dedi mutlu oldummm :)

Şimdi aklıma geldi yaz tatili dönüşü inşallah okulda herkeslerii şaşırtırım amin :) ay desinler incecik olmuşsun ne yaptın yaaa desinler
Ben de dicem herşeyi yedim öyle sıcaktan gitti ;) hehe :) yok ya ben direk derim böle böle yaptım diye direk derim yani saklayamam:)

Back
X