- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.344
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Suan istemedigin hersey ilerde lazim olucak ve yine alacaksin...
40 tl caydan diyosun iyi hos ama , o caydani belki bir kac ay kullanirsin , ama kalitelisini yillaeca kullanirsin..
Cok güzel bir soz var..
Ucuz Mal Alacak , Kadar Zengin Degilim.
Bir kurus fazla olsun , ama uzun omurlu olsun.
Tabiki yinede sen bilirsin.
Bu acayip tercih meselesi olan bir şey, atıyorum bulaşık makinasını çok programlı olmazsa almazdım ama tabak çanak gibi şeylere 3 kuruş bile fazla vermem. Halıya hiç para vermedim ama oturma odasinin perdelerine bastim parayi.
Ben bunu begendim deyip gecin yani icinize ne siniyorsa sonrasinda kullanacak olan sizsiniz. Tok gözlü desinler diye begendiginizi almamazlik etmeyin sadece, burda o bazi seyler bir defa alinir lafi devreye giriyor.
Aha aynı benim kafa
Biz düğün alışverişine daha çıkmadık ama konuşulduğu zaman ben de aynen sizin gibi düşünüyorum ve iki taraftan aileler de ağız birliği etmişler gibi üstüme geliyorlar. Ha öyle zengin falan da değiliz, iki tarafında malı mülkü yok doğru düzgün ama olmuşken en iyisi olsun diyerek hareket ediyorlar. Sanırım karşı çıkmak anlamsız. Ben şimdiden pes ettim, kim ne yapıyorsa yapsın
Bazı konularda hak verdm hani 5 programlı olacağına 3 programlı olan makine gibi.. ama misak yatak odası takımı konusunda hak veremedim.. ben de aynı kafadaydim.. ucuz olan takım aldım fakat şu an her tarafı dökülüyor.. her şeyin kalitelisini almaya çalışırım kullanış durumuna göre tabii ki.. önemli olan bu ayrımı yapabilmek. .
Bana kalsa eşyanın en azı makbul illaki her şeyin en iyisi en süperi en son modeli lazım değil.İşimi görsün yeter.
Zaten 2 kişi yaşayacaksınız evde ne kadar alanı ne kadar eşyayı kullanacaksınız.Yettiği kadar alın.
İnanın o 5 li cezveler, yakında uydu olup uzaya uçacak buzdolapları,utanmasa ütü yapacak çamaşır makineleri...çok da olmazsa olmaz değiller.
Az eşya çok huzur.Temiz olsun borçsuz olsun.
Bana da garip geldi aslında.
1000 liralık şeyle 5000 liralık şey nasıl aynı olabilir ki?
Estetiğe, güzelliğe önem vermemekten kaynaklı bir durum bence.
Bakış açısı farkı.
Ama saygı duymak lazım. Yaşayacak olan sensin.
Iyi geceler kizlar.
Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.
Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.
Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.
Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.
Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.
Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?
Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)
Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.
Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?
Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.
Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.
Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
ya konunun hepsini okuyamadım da şuna bende hastayım. sanki çok geniş salonları varmış gibi yok yemek masası yok efendim vitrin yok işte bardaklar için özel bölmenin olduğu vitrin yahu bu ev kadınlarında ne kadar gereksiz eşya merakı var zaten var ufak bir salonun daha da daraltmaya hemde üstüne para vermeye ne gerek var. yok birde misafir takımı bilmemne yahu misafirin benden üstün ne ayrıcalığı var ona ayrı takım alıcam kendime ayrı.Iyi geceler kizlar.
Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.
Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.
Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.
Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.
Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.
Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?
Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)
Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.
Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?
Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.
Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.
Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
bazi şeyleri uzun vadeli dusunmek lazim ama iste. buzdolabi gibi bir seyi en iyi enerji sinifindan almazsan faturaya yansir, 3 programli bulasik makinasinda en kisa yikama programi bulamazsin. Her seyi ceviz alamayiz mobilyada ama moduler mobilyanin adisi tasinirken mahvolur.Ben hic bu acidan bakmadim. Aklima bile gelmedi.
Evleneli 8 yıl oldu..Benimle birlikte evlenip ucuz mobilya alan arkadaşlarımın TAMAMI mobilyalarını ikinciye değiştirdiler ve dolayısıyla ikinci masrafı yapıp birincisinden zararlı çıktılar...1000 liralık yatak odasıyla 5000 liralık yatak odası arasında güzellik değil malzeme farkı var. .Sunta alırsan 1 sene sonra kapaklarını toplarsın ciddi söylüyorum ve şu an da söylediklerine pişman olursun..Aynı şey koltuk takımı içinde geçerli ,sünger değil koltuğun iskeleti önemli...Benim koltuklarım da hiçbir deforma yok ve ben onları 8 yıl önce 3500 liraya aldım..İnanılmaz memunum bana kalırsa bir 10 yıl daha taş gibi dururlar. .Çaydanlık 150 lira olmazsa kulpları yanar elinde kalır ,ya da dış boyaları dökülür ama illa ki bir şey olur..Ayrıca kahvaltılık,yemek takımı ,misafir bardakları gereksiz demişsin hiç mi misafir gelmeyecek,hiç mi özenmeyeceksin şıkır şıkır masalara ..Gidip 1500 liralık yemek takımı alma sade ama şık daha uygununu al ,,Eğer bulaşık makinen 2 programlı olursa saatlerce şar şar şar yıkar durur,eğer çamaşır makinen 9 kg olmazsa korkarım battanıyeleri ve yorganları banyoda elinde yıkarsın . .Yani her şey sizi kazıklamak için değil bazı şeyler sizin konforunuz için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?