- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.244
- 798
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Bence bu tarz düşüncelerini alışveriş esnasında dile getirmektense öncesinde nişanlınla karşılıklı oturup "hayatım ben diyorumki alışverişlerimizde uçuk fiyatlara kaçıpta çok borçlanmayalım. Beğenmezsek yada ileride yetersiz gelirse üst modelleriyle yada yenileriyle değiştiririz, bu şekilde para tasarrufu yapabiliriz, buda bizim şu süreç için lehimize olur" diye konuşsaydın, karşı tarafla bir hareket ederdin. Bu şekilde açık ve net ben nişanlının yerinde olsam "bu kadın cimri" yada "hevesi yokmuş evlenmeye" derdim, ne kadar düşüncelerin doğru olsada.. Ve ben cimri bir insanla asla evlenmem, yada o heyecanı görmediği kişi ile. Bence senin hatan bu olmuş. Yoksa düşüncelerine yanlış demiyorum ama her düşüncenin ifade edilme adap ve ortamı vardır. Geç kalmış değilsin, bence nişanlını al karşına ve güzel bir konuşma ile ona düşüncelerini ilet.Iyi geceler kizlar.
Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.
Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.
Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.
Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.
Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.
Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?
Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)
Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.
Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?
Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.
Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.
Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
Neden kaliteli ve guzel almak yerine ucuz alıyorsun ki 5000 de var 1000 tl ye de doğru ama kalite ve görsellik farkı var ayrıca su bardağı kahvaltı takımı hepside gerekli illa misafir olmasına gerekmiyo kocanla güzel sofra hazırlayıp yemek istemezmisinIyi geceler kizlar.
Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.
Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.
Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.
Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.
Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.
Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?
Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)
Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.
Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?
Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.
Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.
Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
Ahaha işte ben ama dımdızlak kaldım baza almadığımdan yorganlar battaniyeler yazlıklar kışlıklar derken koşa koşa baza almaya gittim sonra. Ama benim evde yüklük dediğimiz dolaplardan yok sizin evde dolap varsa fazladan almayabilirsiniz tabiiAynı ben. Ben yatağın altına baza almaya bile gerek yok diye düşünüyorum, sen yine iyiymişsin.
Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung hiç bi sorun yokBence konuya hakim olmadığınızdan böyle düşünüyorsunuz. 2 bin liraya aldığınız yatak odası 2 seneye dağılır. Ha her 5 binlik kalitelidir demiyorum ama alırken masif mi sunta mı mdf mi ona bakın. En kalitelisi ve oahalısı masiftir onu 3e 5e alamazsınız 8-10binden başlar. En mantıklısı mdf almak sunta gibi çabuk dağılmaz masif kadar pahalı değildir. Biraz da gelecek planınıza göre düşünün aman ben sıkılırım 3-5 seneye bunu atar yenisini alırım diyorsanız ucuzunu alın, orta vade diyorsanız mdf ay ben buna bayıldım 20 sene benle olsun benle yaşlansın diyorsanız masif ağaç. Ben yatak odamı ağaç aldım çünkü klasik bir model ve çok beğendim ama salon için mdf tercih ettim değiştiririm ileride diye.
Ayrıca beyaz eşyada belli başlı markalar dışına çıkmayın. Buzdolabım ve bulaşık makinam samsung memnun değilim. Fırınlı ocağım siemens çamaşır makinam bosch çok memnunum. Miele, bosch, siemens bence beyaz eşyada tercih edilmesi gereken markalar.
Bunun haricinde ufak tefek şeyleri kafanıza göre belirleyebilirsiniz. Benim perdelerim bedavadan biraz pahalıya mal oldu ikea, english home ve eminönü sağolsun aynı evin perdelerini taç'tan alsam 3-4 bini bulurdu. Belki daha güzel olurdu bilemiyorum ama benim için önem teşkil etmediğinden hiç düşünmedim bile açıkçası.
Kısacası ucuz ya da pahalı tercih etmek kişisel bir şey evet ama sonuçlarını da bilmek gerekiyor tercihleri yaparken.
Bence konuya hakim olmadığınızdan böyle düşünüyorsunuz. 2 bin liraya aldığınız yatak odası 2 seneye dağılır. Ha her 5 binlik kalitelidir demiyorum ama alırken masif mi sunta mı mdf mi ona bakın. En kalitelisi ve oahalısı masiftir onu 3e 5e alamazsınız 8-10binden başlar. En mantıklısı mdf almak sunta gibi çabuk dağılmaz masif kadar pahalı değildir. Biraz da gelecek planınıza göre düşünün aman ben sıkılırım 3-5 seneye bunu atar yenisini alırım diyorsanız ucuzunu alın, orta vade diyorsanız mdf ay ben buna bayıldım 20 sene benle olsun benle yaşlansın diyorsanız masif ağaç. Ben yatak odamı ağaç aldım çünkü klasik bir model ve çok beğendim ama salon için mdf tercih ettim değiştiririm ileride diye.
Ayrıca beyaz eşyada belli başlı markalar dışına çıkmayın. Buzdolabım ve bulaşık makinam samsung memnun değilim. Fırınlı ocağım siemens çamaşır makinam bosch çok memnunum. Miele, bosch, siemens bence beyaz eşyada tercih edilmesi gereken markalar.
Bunun haricinde ufak tefek şeyleri kafanıza göre belirleyebilirsiniz. Benim perdelerim bedavadan biraz pahalıya mal oldu ikea, english home ve eminönü sağolsun aynı evin perdelerini taç'tan alsam 3-4 bini bulurdu. Belki daha güzel olurdu bilemiyorum ama benim için önem teşkil etmediğinden hiç düşünmedim bile açıkçası.
Kısacası ucuz ya da pahalı tercih etmek kişisel bir şey evet ama sonuçlarını da bilmek gerekiyor tercihleri yaparken.
Benim samsunglar bozuk değil ama başka türlü şikayetlerim var...Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung hiç bi sorun yok
(
Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung taş gibiler sorun yok
Buzdolabı mekanizması ters keşfedemwdipiniz için sorun yaşıyo olabilirsiniz ( cold üstte colder altta yani kademe arttıkça ısı düşüyo azalttıkça dolap soğuyo )
Arkadaşım Bosch çamaşır makinası aldı 1 yıllık evi 2 kere yeni makina gönderdiler ne yıkıyo ne sıkıyo
Perdeye gelince çok büyük taç Mağazası'nda beğendim tülleri msi 110 liraydı sonra sokak arasında küçük bi dükkanda 25 liradan yaptırdım aynı perdeyi
Benim samsunglar bozuk değil ama başka türlü şikayetlerim var...
Benim de salon ve yatak odası tülleri eminönünden ve taç markası ama mağazada 45 miydi 75 miydi aynen ara bi dükkandan 10 liraya aldık. Yani tercih meselesi kimi 4 bine mal eder kimi 400e kimi makina halısı alır kimi el dokuma bunlar zevkle maddiyatla alakalı ama mobilyalar için konu sahibi yanlış düşünüyor hepsi aynı değil o fiyat farkı çoğu zaman boşa değil
Kizlar hepinize tesekkur ederim. Icimi rahatlatanlariniz da olmus kafami karistiranlariniz da :)
Maddiyat ya da cimrilikten degil aslinda yaptigim. Atiyorum ilerde nette gezerken gordugum bardak takimini aldigimda koyacak yerim olsun istiyorum. Atiyorum kahve makinem olacak zaten ona aliskinim yani cezve takimi o acidan sacma geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?