• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende bir gariplik mi var? nasil ikna ederim?

sizinle benzer dusuncelerimiz var. ben de evlenirken cevze su takimi vs vs almadim. hele o bufeye konan islrmelitakimlari olsem almam. zaten bufe de almadim. tabak konan bir bufe aldim o kadar. gereksiz esyaya karsiyim. aldiklarim parca basina pahali seyler olur genelde ama evimde fuzuli hicbirsey yok. evinizr mudahale ettirmeyin. boyle istiyorumdiyin itiraz ederlerse de netlesin.

Iyi geceler kizlar.

Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.

Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.

Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.

Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.

Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.

Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?

Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)

Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.

Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?

Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.

Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.

Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
Allah nasip ederse ömür boyu 2 kişi kalmayacaksınız. Biz de henüz 2 kişiyiz ama inan bana 8kglık çamaşır makinesi bile bazen yetmiyor

Ben de yeni evliyim. Misfir bardak takimi tarzi fuzuli seyleri ben de almadim. Harika guzel bardaklar var cesit cesit aldim begendiklerimden hem de cok ucuza.
Ama ornek verdiginiz diger konularda katilmiyorum cunku buyuk esyalar her sene alinmiyo. Hatta cocuk cocuk olunca masraf arttigi icin esya degistirmek hayal olur. Almisken duzgun seyler alin bence.
Caydanlik konusunda ben de ucuz aldim ama pisman oldum hemen karariyor :)
Almadigin seyler evlendikten sonra teker teker seni pisman eder :)

misafir barağı , 5li cezve takımı, kahvaltı takımı, yumurta dilimleyici vs vs vs bunlar bana da çok abartılı geliyor ve sevgilimle bizde borçsuz evlenme planları yapıyoruz aynı sizin gibi...

ama şöyle düşün şu yukarda saydıklarıma vereceğin parayla kullanacağın eşyalarını daha kaliteli al bence..

Cikis noktan guzel.
Fazla ve luzumsuz esyaya bosa para harcamamak.
Bumu uygularken onune gelen herseyden kismayacaksin ama.
5li cezve takimi yerine 3lu olabilir.
Perdelerini yapi marketlerden begendigini alabilrsin.
Yumurta pisiriciymis,
Yogurt mayalayiciymis,
Gibi antin kuntin seyleri de ilerde ihtiyac duyup duymayacagima gore alirim diyebilirsin.
Zaten bunlar ev hediyesi getireceklerin alabilecekleri kategorisinde durmali : D
bunlardan kisman akillica ama
uygun oluyor diye elektronikte yapacagin kesintilere dikkat etmelsin.
Arastirarak karar verebilirsin bu konuya.
Kullanici yorumlari ciddi yol gosterici oluyor.
5kg camasir makinasi simdi yetebilir.
Ama yarin kurutma makinasina da ihtiyac duyacagini hatirlatmak isterim.
Beskg yerine dayanikli kurutmali camasir makinasi almak ilk bakista cok kulfetli gibi gelebilir ama uzun vadede rahatlatir.
Zaten beyaz esya zirt pirt alinip atilacak bir sey de degil.
Bulaaik makinasinin ki program olmasi goreceli bir kavram.
Bem alti program kullaniyorum.
Kizim kucukken kirlenen cok fazla kucuk tabak canagim bardagim oluyordu yarm yukte yikiyordum tasarruflu oluyor.
Hala da kullanirim
ekonomik programi vs
detaylara girince aslinda su anda farkinda olmadigin ihtiyaclarin oldugunu farkediyorsun.
Bunlari onceden arastirip
ihtiyacinin ve lukslerinin neler oldugunu belirlemen lazim.
Bu sekilde tespit edersen daha verimli bir dugun alisverisi olur bence.
Kolay gelsin : )

Back
X