Bende bir gariplik mi var? nasil ikna ederim?

Gerçekten de misafir bardak takımı nedir?
Eve gelen misafir benden daha mı değerli, neden onlar için ayrı bardak tabak alıyorum, neden benim kullandığımı kullanamıyorlar.
Bu tarz şeyleri ben de acayip gereksiz buluyorum.
Evimde sadece misafirler için kullandığım hiçbir şey yok, olmasın da.
Sen de kimin ne dediğini hiç takma, sana nasıl uyuyorsa öyle al eşyalarını.

Kizlar hepinize tesekkur ederim. Icimi rahatlatanlariniz da olmus kafami karistiranlariniz da :)

Maddiyat ya da cimrilikten degil aslinda yaptigim. Atiyorum ilerde nette gezerken gordugum bardak takimini aldigimda koyacak yerim olsun istiyorum. Atiyorum kahve makinem olacak zaten ona aliskinim yani cezve takimi o acidan sacma geliyor.
Mobilya konusunda da gecen sene annemle evimizin mobilyalarini sifirladik. Imalatcidan aldik, yatak odasi 900 yapboz koltuk tk 800 falandi. Ya da ornek vereyim kocaman duvar unitemiz var. 400 tlye yaptirmistik. Ama memnunuz bunlardan. Hem de cok! Kafamda bunlar var acikcasi. Yine yaptiralim desek borc bolunecek ve bolunurse zorlaniriz gibime geliyor. Hazir mobilyadan anlamiyormusum ben galiba.

Iyi geceler kizlar.

Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.

Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.

Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.

Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.

Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.

Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?

Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)

Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.

Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?

Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.

Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.

Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
Bence bu tarz düşüncelerini alışveriş esnasında dile getirmektense öncesinde nişanlınla karşılıklı oturup "hayatım ben diyorumki alışverişlerimizde uçuk fiyatlara kaçıpta çok borçlanmayalım. Beğenmezsek yada ileride yetersiz gelirse üst modelleriyle yada yenileriyle değiştiririz, bu şekilde para tasarrufu yapabiliriz, buda bizim şu süreç için lehimize olur" diye konuşsaydın, karşı tarafla bir hareket ederdin. Bu şekilde açık ve net ben nişanlının yerinde olsam "bu kadın cimri" yada "hevesi yokmuş evlenmeye" derdim, ne kadar düşüncelerin doğru olsada.. Ve ben cimri bir insanla asla evlenmem, yada o heyecanı görmediği kişi ile. Bence senin hatan bu olmuş. Yoksa düşüncelerine yanlış demiyorum ama her düşüncenin ifade edilme adap ve ortamı vardır. Geç kalmış değilsin, bence nişanlını al karşına ve güzel bir konuşma ile ona düşüncelerini ilet.

Iyi geceler kizlar.

Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.

Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.

Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.

Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.

Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.

Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?

Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)

Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.

Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?

Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.

Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.

Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?
Neden kaliteli ve guzel almak yerine ucuz alıyorsun ki 5000 de var 1000 tl ye de doğru ama kalite ve görsellik farkı var ayrıca su bardağı kahvaltı takımı hepside gerekli illa misafir olmasına gerekmiyo kocanla güzel sofra hazırlayıp yemek istemezmisin

Aynı ben. Ben yatağın altına baza almaya bile gerek yok diye düşünüyorum, sen yine iyiymişsin. :KK45:

Bence konuya hakim olmadığınızdan böyle düşünüyorsunuz. 2 bin liraya aldığınız yatak odası 2 seneye dağılır. Ha her 5 binlik kalitelidir demiyorum ama alırken masif mi sunta mı mdf mi ona bakın. En kalitelisi ve oahalısı masiftir onu 3e 5e alamazsınız 8-10binden başlar. En mantıklısı mdf almak sunta gibi çabuk dağılmaz masif kadar pahalı değildir. Biraz da gelecek planınıza göre düşünün aman ben sıkılırım 3-5 seneye bunu atar yenisini alırım diyorsanız ucuzunu alın, orta vade diyorsanız mdf ay ben buna bayıldım 20 sene benle olsun benle yaşlansın diyorsanız masif ağaç. Ben yatak odamı ağaç aldım çünkü klasik bir model ve çok beğendim ama salon için mdf tercih ettim değiştiririm ileride diye.

Ayrıca beyaz eşyada belli başlı markalar dışına çıkmayın. Buzdolabım ve bulaşık makinam samsung memnun değilim. Fırınlı ocağım siemens çamaşır makinam bosch çok memnunum. Miele, bosch, siemens bence beyaz eşyada tercih edilmesi gereken markalar.

Bunun haricinde ufak tefek şeyleri kafanıza göre belirleyebilirsiniz. Benim perdelerim bedavadan biraz pahalıya mal oldu ikea, english home ve eminönü sağolsun aynı evin perdelerini taç'tan alsam 3-4 bini bulurdu. Belki daha güzel olurdu bilemiyorum ama benim için önem teşkil etmediğinden hiç düşünmedim bile açıkçası.

Kısacası ucuz ya da pahalı tercih etmek kişisel bir şey evet ama sonuçlarını da bilmek gerekiyor tercihleri yaparken.

Aynı ben. Ben yatağın altına baza almaya bile gerek yok diye düşünüyorum, sen yine iyiymişsin. :KK45:
Ahaha işte ben ama dımdızlak kaldım baza almadığımdan yorganlar battaniyeler yazlıklar kışlıklar derken koşa koşa baza almaya gittim sonra. Ama benim evde yüklük dediğimiz dolaplardan yok sizin evde dolap varsa fazladan almayabilirsiniz tabii

Önceliklerinize göre değişir bu. Ben mobilya ve beyaz eşyada uzun süre kullanabileceğim dayanıklı ürünler aldım. Inanin her ürün aynı kalitede olmuyor. Ama örneğin -kiracı olduğum için - tüm perdelerimi pazardan aldım. Çok memnunum. İlerde kendi evim olursa o zaman diktirebilirim.

Mutfak eşyası da yavaş yavaş tamamlanır diye düşünüyorum. Misal cezve takımı şart değil. Takım olacak diye kullanılmayacak eşyaların eve yığılmasının anlamı yok.

Ama konuya yazılan bazı yorumlara da anlam veremedim. Misafire özenli davranmanın kötü bir tarafı yok. Ayrı yemek takımı şart değil ama en azından takım halinde ve günlük kullanımdan yıpranmamış ürünlerle sunum yapmak misafire özenin bir parçasıdır. Misafir takımı almanın sebebi günlük kullanımda eşyaların çabuk yıpranmasıdır zaten. Tabi ki isteyen alır istemeyen almaz. Ama bunu insanın kendine, misafir kadar değer vermemesi şeklinde yorumlamak da doğru değil.

Ben anlamadım hem biz üstlenicez ödiycez diyosun hem ailelere kalacak anlamadım ?

Konsol istemiyorum diyodunda mutfağında yer olacak mı ?

Haftada 1 kere kahvaltı için takım mı diyosun daha çok önem vermen gerek

Bence konuya hakim olmadığınızdan böyle düşünüyorsunuz. 2 bin liraya aldığınız yatak odası 2 seneye dağılır. Ha her 5 binlik kalitelidir demiyorum ama alırken masif mi sunta mı mdf mi ona bakın. En kalitelisi ve oahalısı masiftir onu 3e 5e alamazsınız 8-10binden başlar. En mantıklısı mdf almak sunta gibi çabuk dağılmaz masif kadar pahalı değildir. Biraz da gelecek planınıza göre düşünün aman ben sıkılırım 3-5 seneye bunu atar yenisini alırım diyorsanız ucuzunu alın, orta vade diyorsanız mdf ay ben buna bayıldım 20 sene benle olsun benle yaşlansın diyorsanız masif ağaç. Ben yatak odamı ağaç aldım çünkü klasik bir model ve çok beğendim ama salon için mdf tercih ettim değiştiririm ileride diye.

Ayrıca beyaz eşyada belli başlı markalar dışına çıkmayın. Buzdolabım ve bulaşık makinam samsung memnun değilim. Fırınlı ocağım siemens çamaşır makinam bosch çok memnunum. Miele, bosch, siemens bence beyaz eşyada tercih edilmesi gereken markalar.

Bunun haricinde ufak tefek şeyleri kafanıza göre belirleyebilirsiniz. Benim perdelerim bedavadan biraz pahalıya mal oldu ikea, english home ve eminönü sağolsun aynı evin perdelerini taç'tan alsam 3-4 bini bulurdu. Belki daha güzel olurdu bilemiyorum ama benim için önem teşkil etmediğinden hiç düşünmedim bile açıkçası.

Kısacası ucuz ya da pahalı tercih etmek kişisel bir şey evet ama sonuçlarını da bilmek gerekiyor tercihleri yaparken.
Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung hiç bi sorun yok
(

Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung taş gibiler sorun yok
Buzdolabı mekanizması ters keşfedemwdipiniz için sorun yaşıyo olabilirsiniz ( cold üstte colder altta yani kademe arttıkça ısı düşüyo azalttıkça dolap soğuyo )

Arkadaşım Bosch çamaşır makinası aldı 1 yıllık evi 2 kere yeni makina gönderdiler ne yıkıyo ne sıkıyo

Perdeye gelince çok büyük taç Mağazası'nda beğendim tülleri msi 110 liraydı sonra sokak arasında küçük bi dükkanda 25 liradan yaptırdım aynı perdeyi

Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung hiç bi sorun yok
(

Elektronik şans işi bütün beyaz eşyalarım samsung taş gibiler sorun yok
Buzdolabı mekanizması ters keşfedemwdipiniz için sorun yaşıyo olabilirsiniz ( cold üstte colder altta yani kademe arttıkça ısı düşüyo azalttıkça dolap soğuyo )

Arkadaşım Bosch çamaşır makinası aldı 1 yıllık evi 2 kere yeni makina gönderdiler ne yıkıyo ne sıkıyo

Perdeye gelince çok büyük taç Mağazası'nda beğendim tülleri msi 110 liraydı sonra sokak arasında küçük bi dükkanda 25 liradan yaptırdım aynı perdeyi
Benim samsunglar bozuk değil ama başka türlü şikayetlerim var...

Benim de salon ve yatak odası tülleri eminönünden ve taç markası ama mağazada 45 miydi 75 miydi aynen ara bi dükkandan 10 liraya aldık. Yani tercih meselesi kimi 4 bine mal eder kimi 400e kimi makina halısı alır kimi el dokuma bunlar zevkle maddiyatla alakalı ama mobilyalar için konu sahibi yanlış düşünüyor hepsi aynı değil o fiyat farkı çoğu zaman boşa değil

Düşündüklerinizin bir kısmına katılmakla birlikte beyaz eşyalarda A sınıfı enerji tüketenlerden yana kullanmanızı tavsiye ederim.

yorumların hepsini okumadım slim. ama senin kafadan biri olarak yazma gereği duydum. öğrenciyken evlendiğimiz için ne kadar ucuz alırsak eşyaları o kadar iyi olur bizim için dedik. ama yatak odası takımı iki seneye dökülmeye başladı. baza desen altı göçtü gacır gucur sesler çıkartıyor sağımıza solumuza dönsek aşağı kattakiler bizi aktivite içinde sanabilirler o kadar fena. yıllar geçti hala o kafadayım her şeyin uygununu almaya çalışırım. tek farkla,o da şu ki, o zamanlar tek kriterim fiyatı iken şimdi "kalitesi iyi olanlar arasında bütçeme uygun olan" diye seçim yapıyorum. şu an aldığım eşyaları daha özenle seçiyorum. gereksiz olan hiçbir şey yoktur neredeyse evimde, ama olan da iyi olsun yani diyorum.

kiracı olacaksan perdelerinin halılarının on numara olmasına gerek yok zaten. perdelerim pazardan, halılarım anneanne babaanneden. bu durumdan hiç rahatsız değilim. tam benim kafadansın ama dediğim gibi ucuz etin yahnisi diye bir durum var onu da sakın gözden kaçırma. yoksa tabii ki 5li cezve takımına gerek yok.

Benim samsunglar bozuk değil ama başka türlü şikayetlerim var...

Benim de salon ve yatak odası tülleri eminönünden ve taç markası ama mağazada 45 miydi 75 miydi aynen ara bi dükkandan 10 liraya aldık. Yani tercih meselesi kimi 4 bine mal eder kimi 400e kimi makina halısı alır kimi el dokuma bunlar zevkle maddiyatla alakalı ama mobilyalar için konu sahibi yanlış düşünüyor hepsi aynı değil o fiyat farkı çoğu zaman boşa değil

Tabiki mobilyada bir değil 3 senede 1 değiştirmesi gerekir böyle
Daha zararlı çıkacak haberi yok

Kizlar hepinize tesekkur ederim. Icimi rahatlatanlariniz da olmus kafami karistiranlariniz da :)

Maddiyat ya da cimrilikten degil aslinda yaptigim. Atiyorum ilerde nette gezerken gordugum bardak takimini aldigimda koyacak yerim olsun istiyorum. Atiyorum kahve makinem olacak zaten ona aliskinim yani cezve takimi o acidan sacma geliyor.

bardak konusunda aynı düşünüyoruz, ben de almadım. ama cezve için de annem dedi ki "süt ısıtman gerektiğinde bunu kahve makinasında yapamazsın." biz cezveye sadece kahve olarak bakıyormuşuz ama değilmiş.

ben hicbir esyama gozum gibi bakamam. o sebeple en iyisini almak istemem.
nasilsa o yemek takiminin bir kac parcasini kiracagim
o caydanlik piril piril parlmayacak bir yil sonra.
o sebeple ucuz alirim tekrar alirim.
ne gerek var omurluk esya almaya.

Kaliteli ve ekonomik alışveriş her zaman iyidir.. Mobilya ve beyaz eşya ya verilen paraya acınmamalı... Ben 4 senelik evliyim Koltuk takımı mı Çöpe attım yenisini aldım.... Pişmanım..

ben de ilk başta kira oturacağımız için herşeyi pofuduk olanlardan alalım taşınırken zor olmasın diyorum herkes dalga geçio:-)

Buzdolabında enerji tasarrufuna çok dikkat edin alabildiğinizin en iyisini almaya çalışın. Çamaşır, bulaşık makinesi konusunda öyle düşünmüyorum. Enerji sınıfları arasındaki fiyat farkını harcanan elektriğin fiyat farkı çok uZun yıllar sonunda amorti ediyor. Ayrıca bu ürünlerde enerji tasarrufu daha az suyla daha uzun süre yıkama yapmak prensibine dayalı olduğu için çok başarılı bir sonuç çıkmıyor bana göre. Benim makinem 5 kg çift katlı kalın polar battaniyeleri filan yıkıyor. Yastık-10tl yorgan-20-30tl civarı kurutemizleme fiyatları. Zaten yastık yorgan yılda max 2 defa temizlenecek şeyler, buna göre karşılaştırmanızı yaparsınız ama kapasiteye göre büyük bir fark varsa fiyatlarda 7 kg iki kişi için tercih edilebilir. Kurutuculu çamaşır makineleri çok başarılı değil diye biliyorum ama mutlaka bir kurutucu alın. Çamaşır asma ve ütüden çok ciddi zaman tasarrufu kazanacaksınız. Sadece gömlek ve kolay kırışan bazı kıyafetleri ütülemeniz gerekecek ayrıca kıyafetler çok daha güzel kokacak. Mutfak konusunda ihtiyaçlarınıza yönelik hareket etmekte fayda var. Mesela çalışan insanlarsınız ikinizde mikrodalga çok işinize yarar. Eve gelip yemek ısıtmak ısıttığınız tencereyi temizlemekle vs. Uğraşmazsınız. Mikrodalganız ve kahve makineniz varsa cezveye ihtiyaç duymazsınız gercekten. Şimdi almasanız bile ilerde mutlaka alacağınızı düşünüyorum bütün setlerinizi mikrodalgaya girebilen ürünlerden seçmeye çalışın o yüzden. Çaydanlığı 10 yıl kullanırsınız neden kullanmayasınız ki çaydanlık bu, modası olan, teknolojisi gelişen bir ürün değil. Birde tencere-tavayı hep seramik yüzey tercih edin çok büyük kolaylık oluyor temizleme aşamasında.

Ben aç gözlüyüm ozaman iğnemde bile bi tasarımcının imzası olacak bende olan kimsede olmayacak,hem kaliteli hem kullanışlı olacak,ondan sıkılınca o gidecek yenisi gelecek,aylarca gümrükle uğraşılacak!!!
Tanrım yardım etsin aşkım bende böyle :ssz: :53:

Back
X