Bende bir gariplik mi var? nasil ikna ederim?

Ozellikle yatak odasi takimi, koltuk takimlari, beyaz esyalar gibi uzun vadeli kullanilacak seylerde sakin ucuza kacma derim. Zaten soyleyenler olmus, o fiyat farklari artik goruntuden degil kullanilan malzemeden dolayi ortaya cikiyor. 400 lira verdigimiz bir cift botun aynisini 50 liraya da yapiyorlar, ama birini 3 yil birini 3 ay giyebiliyorsun, ufacik bir ornek :KK51:

Beyaz esya da keza cok onemli, uzun vadeli dusun, elektrik sarfiyati, programlar ile sana kazandiracagi zaman, kullanislilik vs bunlar cok onemli. O yuzden bu gibi seylerde alabileceginin en iyisini almaya calis. Mutfak takimiydi, bardak takimiydi bunlar zaten ufak kalemler, zaman icinde ihtiyac duydukca da tamamlayabilecegin seyler. Ama mobilyalar, beyaz esya, pahali elektronik aletler gibi olmazsa olmazlarda daha sagduyulu davranmani oneririm.

Son olarak yine yazan olmus ama ben de tekrar edeyim, "Ucuz mal alacak kadar zengin degilim" cidden cok ama cok dogru bir soz, hic unutulmamali :)

Cok dogru demişsin, iskeletine bakmadan simine bakip koltuk takimi alana aciyorum resmen. Agzi yuzu yamulmus oluyor koltugun 1 sene sonra.

Aynen ,mobilya, halı önemli ..Halıları ucuza alırsan iki kere yıkanıp geldiğinde uçları lime lime dökülüyor ..Ya da kılı tüyü içinde tutuyor ..Bu konulara hakim olmak önemli ..Ama millete hava atmak için değil sağlam mobilya kullanmak ve ikide bir de tamirata gitmemek için ...

Bak tecrübeli hanımlar nasıl da biliyor :rolleyes:
Bana kalsa bekarlık evimizdeki eşyalarla devam ederim ben, ama kazın ayağı öyle değil anladığım kadarıyla. Borca harca girilmişken 1 kere en iyisi alınsın, uzuuuun yıllar kullanılsın diye düşünülüyor.. :)

Bak tecrübeli hanımlar nasıl da biliyor :rolleyes:
Bana kalsa bekarlık evimizdeki eşyalarla devam ederim ben, ama kazın ayağı öyle değil anladığım kadarıyla. Borca harca girilmişken 1 kere en iyisi alınsın, uzuuuun yıllar kullanılsın diye düşünülüyor.. :)

Evet çünkü sonra hayat telaşından mobilyaları değiştirmek kolay olmuyor..Örneğin ben yatak odamdan sıkılmıştım ama gidip baktığımda beğendiğim takımlar 8000 falan ,sadece bakmakla yetiniyorum şimdilik..Çünkü evim yok ,kiradayım ev almak istiyorum ..Gidip ikide birde mobilya değiştirmek bana saçma geliyor..Siz siz olun 3 takım 5 bin lira diyenlere kanmayın ,iyisini alın :)

Aynen ,mobilya, halı önemli ..Halıları ucuza alırsan iki kere yıkanıp geldiğinde uçları lime lime dökülüyor ..Ya da kılı tüyü içinde tutuyor ..Bu konulara hakim olmak önemli ..Ama millete hava atmak için değil sağlam mobilya kullanmak ve ikide bir de tamirata gitmemek için ...

İnsan hata yapıyor, yapmıyor değil shaggy halıyı icat edene devamlı içimden görüşlerimi bildiririm mesela. Ütü masanı gidip içine hava basılan cinsinden almana gerek yok ama iyi ütü harcayacağın zamanı çok kısaltır. Misafir şıkır şıkır ev görsün diye değil, onlar gelmeden iki saate temizliğin kolayca üstünden geçebiliyorsan önemli. Şu marka neden almadınız diyebilme kapasiteli gerzek komşu için eşya alınmaz zaten.

halı falanda insan zaten 3 yıldan sonra sıkılıyor yeni almak istiyor, çok kalitesiz olmamakla birlikte çok pahalısını almak gereksiz, sonra halı daha sağlam ama sen sıkılmış oluyorsun, lekelerine rağmen atmaya kıyamıyorsun... ama mobilya özellikle yatak odası kolay kolay değiştirilmiyor, koltuklardanda en iyisi en fazla 5 yıl dayanıyor.. ama yatak odası öyle değil, sonra gıcırdamaya başlayan bir yatakta yatmak zorunda kalırsınız, komşulara da yazık... Bence yatak odası dışında diğerleri sallamasyon olabilir ama çok da sallamosyon olmasa iyi tabi, koltuklarını da çok dandik alırsan 1 yılda kuması tahtası falan gider, öyle kullanmak zorunda kalırsın... ayy bilemedim, çok pahalı olmayıp orta kalite olan şeylere yinelebilirsin bence.

Beyaz esya konusu cok onemli. 7 ile 9 kg arasinda cok fark var. 2 ve 5 programli makinada da oyle. Benim super 50 dk programim var acayip super adi gibi :) zaten 2-3 programli makinalari sirketler aliyor dusun artik. Mobilyada da kalite onemli ama tabak canakta oyle degil. Ucuza aldigim super hem cok renkli hemde uzun omurlu seyler var. Onlarda farketmiyor. Salon takimi zaten sacmalik.. 150 tl cok fazla caydanlik icin yani caykolik degilsen her zmn kullanmicaksan al hem şık hem ucuz bise misafir gelince kullanirsin ben oyle yapiyorum.. Her seyin bir fiyati var hayatta ve pahali olan kaliteli olan degildir her zaman. Yani ayni seyi hem koctasta hem bu ucuzluk yerlerinde goruyorum koctas 2 3 kati fiyat koyuyor mesela.. Arastiripta almak lazim hic sevmem kaziklanmayi :D

Seni cookkk iyi anliyorum. Kendinize yetecek kadar sey al ama begenerek al. Zaten zaman icinde dizeceksin. Ikinci ele bile karsi degilim. Yalniz millete anlatma, herkes vir vir konusur.
Iyi geceler kizlar.

Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.

Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.

Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.

Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.

Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.

Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?

Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)

Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.

Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?

Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.

Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.

Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?

Yemek takimi, kahvalti takimi belki de catal bicak takimi icin fikrine katilabilirim ama 40 liraya utu masasi aldim.Simdi 2.sini alacagim cunku neden iyisini almadim ve kirildi.Hem 3 haftadir masasizim hemde gecen yil 90 lira mi oooo cok pahali dedigim utu masasi icin lafimi yiyip onu alacagim.Annemler camasir mak. Alacaklardi gidip iyisi yerine ortalama bir makina aldilar ve bu sene 4. Kez servis geliyor.
Yani ucuz alacagim diye lutfen kalitesiz seyler almayin.Alacaginiz 10 liralik celigin 10 defa inceltilmis hali olan caydanlik 2 ayda kararacaktir.Icinize siniyorsa onu oyle kullanmak tamam da ne bileyim bence bazi urunlerde saglam parayi verip iyiyi almak sart.Utu de ona keza.Hepsi utulemiyor mu diyeceksin.Hayir utulemiyor yani.Birinde kol kasi yapiyorsun digerinde elinin altindan kayiyor.Dersen bana farketmez enerjimi harcarim sen bilirsin ama yazik etme gucune.

Ne ucuzu ne pahalisi olsun orta karar kaliteli şeyler olsun sonra pişman olursunuz. Kaynanam bana bir utu almisti evlenirken 2. Kullanımda utu sigortaları attirmaya başladı kadim çok mahcup oldu sonra o utuye verdiği para yanina kar kaldi gitti daha iyisini aldi. Uzun sureli kullanabileceğiniz şeylerde ucuza kacmayin derim yoksa basiniza daha çok masraf acarsiniz.

Bazı lüzumsuz şeyleri almanakta haklısınız. Mesela kahvaltı takımı, cezve takımı size gereksiz geliyordur, almayın. Yemek takımının pasta tabaklarını kullanırsınız kahvaltıda. Cezveyi 5li değil de 3lü alırsınız ya da 2 farklı boy alırsınız, yeter. Misafir takımlarından ben de hoşlanmıyorum. 2,5 senelik evliyim, ihtiyaç da duymadım, güzel bir takım aldım, misafire de gündeliğe de kahvaltıya da aynısını kullanıyorum...

Ama ucuz pahalı konusunda katılmıyorum maalesef. Evimdeki eşyaların hepsini en iyi markalardan aldım. Buzdolabım dijital ekranlı, çamaşır makinem 9 kg, bulaşık makinem çok programlı. Bana göre bunlar lazımdı.

Ucuza para verip sonradan uğraşmaktansa bi kere alıp gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Ama bu değil ki gidip de ilk girdiğim yerden aldım. Beyaz eşyadan çaydanlığa varana kadar herşeyi araştırarak uygun fiyata bulmaya çalıştım.

Vitrin, konsol almadım ama yemek masamı sandalyelerimi iyi bir marka aldım. Gidip misafir takımlarına ayrı, günlük yemek takımlarına ayrı para vermedim de, bir tane ama güzel birtakım aldım

Evlendikten 5 sene sonra aldığınız ucuz malların alınmaması gerektiğini, kırk yılda bir olsa da misafir geldiğinde o gereksiz parçaların gerekliliğini anlarsınız.

bazı konularda size katılıyor gibiyim.
mesela duvardan duvara kırk kat perdeye, konsol vitrin takımına, bilmem kaç takım nevresime, set set çay meşrubat bardaklarına falan ne gerek var? özellikle kırılacak şeyleri az almak en iyisi, çünkü sürekli yenileri çıkıyor ve genciz, hevesleniriz. evi onlarla doldurmanın anlamı yok. ama beyaz eşya, elektronik ve mobilya iyisinden alınmalı bence. bu arada öğretmenler gününde indirim olur, güzel ataştırırsanız çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Her şeyin en iyisi en pahalisidir diye bir şeyyok ama bazi ürünlerde parayi basman gerekiyor tabiricaizse mesela perde mesela mobilyalar mesela iyi porselenler görsellik de önemli Allah mutlu etsin :)

Aynı benim kafadasın
Ben çok sıkılıyorum aynı eşyalardan ve 3 kere de taşındım
Eşyalar pert oldu
Çaydanlığım 25 tl lik geçen akşam ocakta unuttum yandı içi kapkara oldu.
100 tl vermiş olmadığım için çok mutluyum
Seneye işim gereği başka şehre gideceğim giderken de bu eşyaları halılarım ve takı dolabım ve çalışma masam hariç hepsini satıp gitcem
Kendi evim olunca kaliteli mobilya alacağım ama yine vitrin falan almam ben gereksiz şeyler bence
Mesela misafirlik yemek takımını ben günlük yaptım
Onlarda yiyoruz. Evdeki en güzel eşyaları en yumuşak havluları ben kullanırım misafire özel hiçbir şey yok evde :)
Yalnız beyaz eşyaları a++ almanı tavsiye ederim. Benim çamaşır makinesi 7 kg ama Yorgan yıkayamakta zorlanıyor alırsam belki 9 alırım bi dahaki sefer
Bulaşık makinesi çok program fark etmez ama mutlaka 45 ya da 60 dk lık kısa süren bi programı olsun. Yatağı kaliteli al yoksa bizimki gibi iki senede gıcırdamaya başlar ve her yerin tutulur :) uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorsan sağlam mobilyalar alabilirsin. Gereksiz parçaları alma ben elimden gelse evin yarısını atıcam az eşya olmasına rağmen. Hiç sevmiyorum kalabalığı.
Mutluluklar şimdiden.

Slimsigara, ben de seneye evleniyorum be aynı sizin gibi düşünüyorum:KK49: Hatta ben de konu açmıştım bu konuyla ilgili:KK76:

Daha evli olmadığımdan mı bilmiyorum ama bana da çok gereksiz geliyor. Biz neredeyse 10 senedir dijital göstergesiz buzdolabi kullanıyoruz evde, çamaşır makinemiz inoks değil ama sağ olsunlar, çalışıyor ikisi de. Eşyaya bu kadar bağlanmayı, eşyayı hedef hâline getirmeyi hiç doğru bulmuyorum, bu sebeple ben de size ve Minilis'e katılıyorum:KK48:

Bir de, kırk yılda bir geldiğinde "Ay keşke misafir meşrubat takımım olsaydı, şıkır şıkır sofram olsaydı" diye düşüneceğim misafir bir daha gelmesin, bana uyar:KK14:

Ben senın yerınde olsam cok esyada gozun yok bence ıyı de yapıyorsun ıvır vızır hem para hemde evde kalabalık

Madem cok abartıya kacmak ıstemıyorsun kalıtelısını al aldıgına degsın yatak mesela ucuza kacma gardrop kapakları tutma yerleri bır ıkı kullanımda dıs malzemesı soyulan çirkin gorunen yenı evlı gardropları gordum oyuzden nıye pahalısını alayımkı dıye dusunme ayrıca gecen gun evdekı caydanlıgım buyuk bıze fazla dıye yenı bı caydanlık aldım 100 kusur liraydı kulpu sapı gayet saglam ama

Iyi geceler kizlar.

Yaza dugunum var. Allaha sukur ne nisanlimin ailesiyle ne annemle bir sorunumuz yok. Her sey istedigimiz gibi gidiyor. Baba tarafimla evlenmemi istemedigi icin gorusmuyoruz.

Nisanlimla ortak ve ailelerimizin destekledigi bir kararimiz var. Borcsuz evlenmek. Altinimiz bilmem neyimiz bize kalacak tamamen. Simdiden esyalari alip borclarini kapatacagiz.

Bugun esya almaya gittik. Dugun paketleri onceligimiz. Hani onlarda degisim yapmak ya da tek dukkandan alip cikmak mantikli geliyor. Ikimiz de cok yogun calisiyoruz, kosturulmuyor.

Paketlerde de oyle seyler var ki bence gereksiz, atiyorum misafir su bardagi takimi??? Atiyorum hali??? Ortada ev yok ki haliyi niye alayim simdiden. Bugun gittigimiz yerdeki satici adamla garip diyaloglarimiz oldu.

Ornegin adam diyor ki yeni evleniyorsunuz misafir su bardagi takimini niye cikartiyorsunuz? -napicam ki onu, hem vitrin konsul falan da istemiyorum tv unitesi masa sandalye koltuk alicam ben lazim degil o bardak takimi.

Ya da diyor ki bulasik makinesi 5 programli, bana 2 programli yeter gibi geliyor. Hadi 3 programli olsun. Buzdolabi dijital gostergeli olsun'mus. Niye??? Hepsi sogutuyo niye en gosterislisini alayim? 9 kgluk camasir makinesi de istemiyorum, 7 olunca noluyo?

Diyorum ki kahvalti takimi bu kadar parcali olmasin. (Ki bahaneydi bence hic olmasin? Calisiyoruz haftada tek gun kahvalti edicez ayrica takimi napalim lazim olursa aliriz ayrica?)

Yatak odalarinin hepsi birbirinin aynisi bence. 1000 tl olani da 5000 tl olani da. Gozume kestirdigimi begeniyorum.

Ben yeni evleniyorum diye niye 150 milyonluk caydanlik kullanayim ya? Evdeki 40 liralikla ayni. Ne bileyim cezve takimim niye 5li olsun?

Adam en son "ne tok gozlusun hicbir sey istemiyorsun"a getirdi, askimin da aklina soktu o tilkiyi. Su an her seyimi annem yapacagi icin(babam destek olmuyor malum, tamamen yok maddi manevi) utandigimi, isteyemedigimi dusunuyor. Ki gercekten oyle bir sey yok. Ben kendi yasayacagim eve yabanci kalmak istemiyorum.

Bu konuda nisanlimin ailesi de sanirim isteyemedigimi dusunuyor. Nisan yuzuklerimizde de ayni sey olmustu. Ben "oha alt tarafi yuzuk niye vereyim o kadar para?" dedigimde eve gelip sevgilimin babasindan firca yedim. Firca derken, niye begendiysek almamisiz fircasi. Zenginler de gozleri para gormuyor degil. Pazarcilik yapiyorlar, evleri falan hicbir seyleri yok. Slim begendiyse alinsin, cocuklar mutlu olsun kafasindalar.

Kizlar bende mi gariplik var? Utanmadigimi nasil anlatabilirim?

Bazı söylediklerin mantıklı, bazıları değil.
Kullanmayacağın şeyleri alma tabiki. Misafir su bardağı, kahvaltı takımı falan bence de gereksiz. Hatta yatak örtüsü ıvır zıvırı da gereksiz.

Benim evimde de az ve öz eşya vardır. Vitrin konsol falan almadım. Ama devasa bir tv ünitesi aldım. Kocaman bir kitaplık yaptırdım mobilyayla uyumlu. Benim konsola değil kitapları, cd'leri ve dvd'leri depolayacak yere ihtiyacım vardı. Ayda bir misafir gelince kullanacağım yemek takımlarını koymak için konsol çok gereksiz geldi. Mutfak dolapları ne işe yarayacakki o zaman.

Ama her şeyin kalitelisini aldım. 40 liraya çaydanlık almadım onun 5 katı paraya çay makinası aldım. Mobilyamı mdf almadım, daha fazlasını ödeyerek ham ağaç aldım. Nevresimlerimi pamuklu olanlardan aldım. Beyaz eşyamız zaten eşimin bekar evinden geldi. Sadece bulaşık makinasında uygun fiyatlı olanı alarak hata yaptım. 2.5 sene oldu henüz evleneli, bulaşık makinasını değiştirmeyi düşünüyoruz. Al sana ekstra masraf. İyisini alsam en az 8-10 sene kullanırdım.

Ivır zıvıra para vermemek konusunda haklısın. Kaliteli yerine ucuztercih etmek konusunda en büyük hatayı yaparsın.

Eger arada bir far olmasaydi hepsi tek fiyat olurdu fix. Digerine 5000 demisler ki bir artisi vardir. Mesela yapim malzemeleri cok onemli. Ablam 5 yillik evliliginde 4 ev degistirdigi icin mobilyalari hep mahvoldu kenarlari asindi vs. Tamam mantikli dusunuyorsunuz ama alindi mi kalitelisi alinsin ki size uzun yillar dayansin. Su bardagi takimi vs ben de sizle ayni dusunurdum. Ya da bulasik mak. 2 programli bizimki yetiyor iste.

Back
X