bende boşanıyorum kızlar...

LEMIN

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
97
1
6
İzmir
bende boşanıyorum şöyle kısaca anlatacağım size eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz.ben bu akşam eve gelmiyecektim caresiz bir şekilde eve geldim işten geldim 2 saat oluyor arkamdam eşim geldi 4 gündür konuşmuyoruz . eşime konuşalımmı dedim eşim bana ''ne yaparsan yap artık beni ilgilendirmiyorsun ne halin varsa gör artık sen bittin benim için''dedi evden çıktı gitti .tartışmamızın nedeni kvm misafir geldiğinde bizide çağırır eşimde dediki misafir gelcekmiş annemlere gderiz dedi, bende dedimki her misafir geldiğinde kvme gitmek istemiyorum dedim evde işim oluyor dedim. akraba olsa tamam gideyim ama her misafirde bzi çağırmalarını anlamıyorum dedim eşime ... benim annemler her misafir geldiğinde bzi çağırmıyorlar mı dedim . annemlere nediyeceğim boşanıyoruz nasıl diyeceğim arkadaşlar çok çaresizim çünkü hiç bir şeyimi annemlere anlatmadım yıkılacaklar. hep bu durumlardan tartışıyoruz . aslında eşimle o kadar mutluyuz ki mutlu olduğumuzda ama bu durumlarada hep kavgalar çıkıyor . baştan kvmle mesafeli oldum tartışmalar olmasın diye ama olmuyor yne tartışacak bir şeyler çıkıyor.

Durumunuza çok üzüldüm. Neler yaşamış olabileceğinizi az çok tahmin edebiliyorum. Bu gibi durumlarda eğer evliliğin kurtarılması amaçlanıyorsa kadının bi süre bazı şeyleri alttan alması gerektiğini gördüm. Dediğimi lütfen yanlış anlamayın. Kadınlar sussun kendini savunmasın değil demek istediğim kesinlikle. Evliliğin başları, özellikle o aileye adapte olma süreci aynı şekilde sizin de onlara adapte olma süreciniz çok önemli. Bu dönemde ailesiyle ilgili söylediğiniz her şey yanlış anlaşılmaya müsaittir. Burda da çok kere şahit oldum artık onun ailesi benim! sözlerini. Bu durumu sindirmesi için zamana ihtiyacı var, alışmaya. Sonuçta kaç senedir ailesi onlar, siz değilsiniz. İşte o yüzden size alışmasını ailesi gibi görmesini beklemeliydiniz bazı şeyleri söylemek için. Çevremde gördüğüm oturmuş evliliklerin çoğunun tarihinde sizin çektiğiniz gibi acılar var ama hepsinde de aynı zamanda bu acıları içine atma da var. Çok üzücü ama bilemiyorum anlatabildim mi demek istediğimi.

Bu kadarcık olaydan bosanilmaz güzelim.Boşver eşin sıkılıncaya kadar kalsın annesinden.Hiç ses çıkarma.Normal davran .Onlar çatladın.Eşinden günlük alışveriş paranida ışte. Normak davran mümkün olduğunca.Tek şart onlara üzüntünu belli etme.Gelir en geç salı günü.Annesi gönderir birkere.Kadın alışmıştir rahata.

Buyle seylerden ayrilmaz seni sevmese ilgilenmese anlarim bence yanlis mucadelici olacaksin kadindedigin tutugunu kopariri

Evt ailesi ama benimde bir ailem var ve onun ailesi gbi anlayışsız değil . annemler misafir geldiği zaman çağırmaz zırt pırt misafir geldi hadi gelin yok akraban geldi 1 hafta burda 1 hafta bizlesiniz yani tamam 1 gün gdersin tabiki gdeceksin ama 1 hafata boyunca hayatımızı kısıtlamasını anlamıyorum.eşimin ailesi böyle işte...

canim esinle mutluysan bosanma cok pisman olursun.kv gelecek olursa mesafeni birden koyamiyosan yavas yavas koy zamanla alisirlar merak etme .kocanada guzel guzel anlat sakince bak gor kocanla tartismazsinizda

Buyle seylerden ayrilmaz seni sevmese ilgilenmese anlarim bence yanlis mucadelici olacaksin kadindedigin tutugunu kopariri

cnm eşim beni seviyor bunu biliyorum ama hep bunlardan tartışıyoruz . akrabası geldiğinde hep güzel ağırladım bende severim misafiri gelip gitmeyi sorun bunlar değil . altlı üstlü oturuyoruz dye kvme her misafir geldiğinde bzi çağırması . biz misafirlikteyken eşime bzi arayıp nerde kaldınız akraban geldi apar topar kvme gidiyoruz..daha neler neler...

canim esinle mutluysan bosanma cok pisman olursun.kv gelecek olursa mesafeni birden koyamiyosan yavas yavas koy zamanla alisirlar merak etme .kocanada guzel guzel anlat sakince bak gor kocanla tartismazsinizda

cnm sağl yorumların için ben eşimle gü,zel güzel konuştum . anlattım durumumu ... ama o birden bana ilk tepkisi tüm eşyaları savurdu bir yerlere her yeri dağıttı çok kötüydü . boğazıma sarıldı yeter artık kırıcam bir taraflarını dedi.

Haklısınız. Haksızsınız demiyorum. Ama eşinize benim ailem hiç yapıyor mu? BAK! Demeniz inanın hiç bir işinize yaramazzz. Göremez çünkü. Siz böyle söylerseniz ailenizden de soğuyabilir. Bu tarz konuşarak biz doğruyuz siz değilsiniz al işte bak annene! Bi de benimkine bak Demiş oluyosunuz. Yani yapıcı konuşmak varken siz yıkıcı konuşmuş oluyorsunuz.

haklısın tecrübesizm aslında böyle konuşmamalıydım.

dün saat 12 de eşim geldi ve ben konuşmaya çabaladım ama beni dinlemiyor . bu günle 5 gün olacak ve benimle hala konuşmak istemiyor galiba herşey bitti çok çaresizm . ne yapmalıyım kendi aileme gitmeliyim bu durumda ne yapacağımı bilemiyorum.

boşanmak için çok basit bi sebep gibi geldi bu bana detayları bilmediğim için..ama bence bir süre izin alıp ailenizin yanına gidin..illaki boşanmak zorunda değilsiniz biraz ayrı kalıp kafanızı dinleyin onun da sizi özlemesine fırsat verin bence..

bu konularda asıl önemli olan kısımı;önemsiz bişeymiş gibi laf arasına sokuşturuyosunuz ya hayret ediyorum..

ne demek BOĞAZIMA SARILDI,YETER ARTIK KIRICAM Bİ TARAFINI dedi
adam bildiğim yontulmamış kütük,siz hala diyosunuz ki,5 gündür konuşmaya çalışıyorum.neyi konuşmaya çalışıyosunuz acaba,beni tam dövemedin,gel işini tamamlayı mı?yoksa kv nin misafirini mi???

ne kadarlık evlisiniz? Bunu soruyorum çünkü ben de aynı konulu bir konu açtım..

Kv. çok yakında olduğu için sizi çok sık çağırıyor.. Belki de geliniyle övünmek için belli olmaz..

Bu sıkıntılı durumu atlatınca , aradan bir zaman geçsin ve bence daha uzak bir yere taşının imkanınız varsa..

Şu anki durum için de , sen içindekileri anlatmışsın ama o anlamak istememiş hala çok sinirli demek ki..

Ben de ayrılıp ayrılmama konusunda bocaladığım şu günlerde en çok duydugum sözü sana söylemek isterim..Evlilikte herkes bi yerden sorun yaşar , kimi eşinden , kimi kv , kimi kendi ailesinden, kimi çocuğundan..

bence bunlarda en dayanılmaz olanı eşinden çekilen sıkıntıdır. Eşin zamanla kendi ailesi olduğunu kabullenecektir..Biraz daha idare etmeye çalış.. Sular durulunca kv ile konuş, ben her misafirde gelmezsem olmaz mı , yoruluyorum ya da başka bişeyler uydur..

İşin altında başkaca birikmiş sebepler olabilir bence.

Boşanmak çözüm mü bilmiyorum ama bazen alttan almak, hoşgörü göstermek, anlayışlı olmak gerekir karşılıklı.

Tek kalemde "Bitti artık" demek şu zamanların moda lafı. Bir yuva kolay kurulmuyor.

Sabredin derim. Biraz farklı şekillerde yaklaşın eşinize. Onu da anlamaya çalışın. Biraz empati kurabilirsiniz.

Sakin ve ümit verici bir ses tonu ile konuşun, yapıcı olun.

Bir de, eğer bir sinirlilik, bir kırgınlık ya da kızgınlık varsa biraz uzak durun birbirinize.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre 5-6 senede bir 3-5 aylığına ilişkilere ARA vermenin müthiş faydalı olduğu çıkmış. Bu da makale olarak yayımlanmış...

kvmle kaç defa konuştum evt ben baştan altlı üstlü kabul etmemem lazımdı ama siz ne derseniz değin oldu bir kere ben kvmle bu konu için çok konuştum hep bana surat astı. biz bayanlar olarak neden böyle alttan almak zorundayız bu konuyu ben gitmek zorunda değilim kvme her misafir geldiğinde ama eşimle sorun olmasın dye buna katlanma mecburiyetinde değilim ben eşime bu konuda hiç bir zaman baskı yapmadım. eşimle kaç defa tammam dedi seni anlıyorum dedi ama kavgalar bitmiyor olmuyor . genciz biz rahat brakılmamız gerekirken bu baskı niye... ben bi aile olmak için evlendim brilerine bağlı kalmak için değil onların kuralına göre oynamak için değil. ben evime gelip ayağımı uzatıp dinleneceğim cat kapı kvme brine hadi misafir geldi dye neden gitmek zorundayım.

1 seneyi geçti evliliğimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…