Resti çekeceksin başka yolu yok. Seviyorum ayrılamıyorum diyorsan eğer onun seni ne kadar sevdiğinden de emin olursun.
Gayet ciddi ve tavizsiz bir şekilde, ben evet dedim ama düşündükçe vazgeçiyorum. İlk senemizde ne rahat sarılıp bir film izleyebileceğiz, ne başbaşa bir romantik akşam yemeği yiyebileceğiz, sevişmelerimiz bile gizli saklı olacak. Ben böyle bir hayat istemiyorum. İlk iki sene bir daha gelmeyecek, ilk yıllarımı güzel yaşamak evden daha önemli. Ya iki sene evlenmeyelim para biriktirelim iki sene sonra evi alır evleniriz yine ayrı yaşarız, yada evlenelim ama ayrı eve çıkalım. Ben kesinlikle annenle oturamam de.
Eğer kabul etmezse de üzülmezsin. Seni sevmiyor demektir. Seninle bir yuvayı değil annesiyle oturmayı tercih etmiştir.
Bu durumda sen değil o karar vermiş olur için de rahat olur.
Ama geri adım atma
Cidden evliliğini yaşayamazsın, mutlu hiç olamazsın.
Benim kayınvalidem evime bir hafta geldi kaldı, aman oğluşum sever sen dur ben pişireyim dedi, sürekli televizyon bile izlerken beni kıskanıp sarılmaya kalktı. O bir haftayı bana dar etti. Ki seninki anneci benim eşim anneci değil, ben sinirlenip annen neden seni böyle bebek gibi seviyor dediğimde kibarca annesini uyardı kadın kendine çeki düzen verdi mesela. Ama ona rağmen, çok ilgili evladına düşkün bir anne senin dışarda kalmış hissetmene neden oluyor. Kendini o evde yapayalnız hissedebilirsin. İkisi aşk yaşarken sen ilk yılında uzakta sinirle izleyebilirsin, bu hisse değer mi kendi evini almak?
İnsanın kendi evinde rahat rahat uzanıp televizyon izleyememesi, kendi sevdiği yemeği pişirememesi, özel günlerde başbaşa romantik yemekler yiyememesi çok zor.
Ev alınır ama evliliğin ilk yılları geri gelmez.
Kesinlikle taviz verme. Gerekirse evlenme ama bu konuda taviz verme cidden aynı evde olmaz. Restini çek