- 8 Kasım 2018
- 5.786
- 13.900
- 248
Allah yolunuzu bahtinizi açik etsin. Biliyorum bu gibi şeyleri burda konuşmak yasak ama komşumuzda ayni duruma şahit olmuşdum 10 yil once. Odasina almamalar, yuzunu gormek istememeler. Seni gorunce akreo goruyorum demeler. Büyü yapilmişdi helal yolla rukye yaptirdi. Kuran ayetleriyle tam bir saat surmuşdu. Sonrada tamamen duzeldi. Belki oyle bir durumdur. Ben de tibbi yonunu ilk omce dusumuyorum tabi ama insan şahit olunca aklina gelmiyorda değilBen tek celsede 10 dakikada boşandım. Yeni bir eve taşındık kızımla, yeniden başladık hayatımıza.
İdil inan ki buralarda okuduğum ve beni en çok etkileyen konulardan birisi senin konun. Yazımından , tavırlarından ne kadar nahif bir insan olduğun belli oluyor. Eşin ne yaşadı bilmiyorum ama burada az çok senin neler yaşadığını okuduk. Seninle üzüldük. Tek bildiğim o adam saçma sapan tavırlar ve hareketler ile yuvasını dağıttı. Seninde canını yaktı. Ama sen güçlü durdun hala duruyorsun ve hayatına devam edeceksin. Ve belki yıllar sonra gelip diyeceksin ben neler yaşadım nelere üzülmüşüm...Aslında ne istediğini bilmiyordu. Birde benim gibi sakin birinin herseyi bir celsede bitireceğini düşünmüyordu. Ben edebimden, bunca yılın hayrına sessizce bekleyince, hep beklerim, o isterse dönerim vs.. sandı. Önce protokol için uzattı herseyi, saçma sapan şeyleri problem etti, sonra benim boşanmak için acele ettiğimi söyledi bunun sebebini(!)merak ettiğini ima etti
Mahkeme gününü 2 gün içinde alınca gelmek istemedi, benim sabahları başım ağrıyor gibi(!) komik bir gerekçe sundu, sırf dava uzasın diye hakimle ağız dalaşına girdi, hakime hanıma hastalığından bahsedince anlayışlı davrandı, sonrada oturdu ağladı.
Yaşadığım hiçbirseyin mantığa sığar yanı yoktu.
Bu tür yorumlar yasak. Banlanma ihtimaliniz var uyarmak istedim. :)Allah yolunuzu bahtinizi açik etsin. Biliyorum bu gibi şeyleri burda konuşmak yasak ama komşumuzda ayni duruma şahit olmuşdum 10 yil once. Odasina almamalar, yuzunu gormek istememeler. Seni gorunce akreo goruyorum demeler. Büyü yapilmişdi helal yolla rukye yaptirdi. Kuran ayetleriyle tam bir saat surmuşdu. Sonrada tamamen duzeldi. Belki oyle bir durumdur. Ben de tibbi yonunu ilk omce dusumuyorum tabi ama insan şahit olunca aklina gelmiyorda değil
Biliyorum riske girdim. Tutamadim kendimiBu tür yorumlar yasak. Banlanma ihtimaliniz var uyarmak istedim. :)
Ben ilk ağızlardan ne yapıldığını duydum zaten akıl yürütmeme gerek kalmadı. Üstünede birde sağlık problemi çıktı, aslında yaşadıklarının sıkıntısıyla belki de sağlık problemi yaşadı. Sebep ne olursa olsun yaşanacak hersey yaşandı, hep söylendiği gibi hersey olacağına vardı .Allah yolunuzu bahtinizi açik etsin. Biliyorum bu gibi şeyleri burda konuşmak yasak ama komşumuzda ayni duruma şahit olmuşdum 10 yil once. Odasina almamalar, yuzunu gormek istememeler. Seni gorunce akreo goruyorum demeler. Büyü yapilmişdi helal yolla rukye yaptirdi. Kuran ayetleriyle tam bir saat surmuşdu. Sonrada tamamen duzeldi. Belki oyle bir durumdur. Ben de tibbi yonunu ilk omce dusumuyorum tabi ama insan şahit olunca aklina gelmiyorda değil
Çok teşekkür ederimİdil inan ki buralarda okuduğum ve beni en çok etkileyen konulardan birisi senin konun. Yazımından , tavırlarından ne kadar nahif bir insan olduğun belli oluyor. Eşin ne yaşadı bilmiyorum ama burada az çok senin neler yaşadığını okuduk. Seninle üzüldük. Tek bildiğim o adam saçma sapan tavırlar ve hareketler ile yuvasını dağıttı. Seninde canını yaktı. Ama sen güçlü durdun hala duruyorsun ve hayatına devam edeceksin. Ve belki yıllar sonra gelip diyeceksin ben neler yaşadım nelere üzülmüşüm...
ilk mesajı okuyup yazmıştım direkt. gerçekten film gibi, çok geçmiş olsun, size kolaylıklar diliyorumSiz konuyu tam okuyamadınız sanırım
Beyin ameliyatı oldu zaten, düzelen değişen birsey olmadı. Maalesef aile denilecek bir ailesi yok
Psikiyatrik tedaviye asla yanaşmadı. Öfke problemi de oluştu, sonradan barışmak için uğraştı ama onun bile abuk sabuk yaptı. Yaşadıklarımı anlatsam film gibi, inanınki yıllarca sırtımda bile taşırdım eski eşimi, ben gerçekten onu çok severdim, bu süreçte yaşadıklarım, duyduklarım beni herseyden soğuttu, buz gibiyim, içimde bitireli çok olmuştu herseyi, sadece dava açmak için ameliyat olup iyileşmesini bekledim.
Rabbim kimseyi yuvasıyla sınamasın, yaşamam gerekiyormuş yaşadım
Dünya güzeli bir kızım var , yeni bir düzen kurduk çok şükür.
Çok enteresan gerçekten bu kadar sevip göklere çıkartan biri sanki nazar değmiş gibi dibe çekmesi bir anda.Hayatım boyunca hiç kötü niyetli olmadım. Kötü niyetli nasıl olunur bilmedim
Yaşadıklarımdan sonra iyiye dair hiçbirsey kalmadı içimde.
Beni bu hayatta en çok yücelten, sevildiğimi hissettiren insan, yine beni yerin dibine sokan eski eşim oldu
Ben babamı 12 yıl önce kaybettim, bir öldüğünde çok ağlamıştım birde eski eşim beni terkettiğinde keşke ölmeseydi yanımda olsaydı diye çok ağladım.
O kadar çok şey yaşadımki bir senede. Mahkeme salonuna girince üzüleceğimi sanmıştım, hiçbirsey hissetmedim,eski eşim hüngür hüngür ağladı , ben arkama bakmadan çıktım..
Bu hayatta kimse vazgeçilmez değil..
Sosyal medyayla çok aramız yoktu zaten , paylaşım yapmazdım.Çok enteresan gerçekten bu kadar sevip göklere çıkartan biri sanki nazar değmiş gibi dibe çekmesi bir anda.
Çok durum,sosyal medya da filan paylaşırmıydınız mutluluğunuzu ?
I idildil , son gelişmeleri okudum, sana zamanında bunu yazmışım, şimdi ne kadar doğru bir tespit yaptığımı anladım. Seni kurban seçmiş, ama elinde patlamış. Umarım tedaviye yanaşır, şu saatten sonra kendi faydasına olur.Paronayalarını kusmak için sizi seçmiş. Bunları dışarı anlatırsa ne tepki alacağını kestiriyor. Akrabalar mecburen duydu, elinde olsa onlara da duyurmazdı. Böyle birini biliyorum, benziyor; paronayak halleri, sizi suçlarken kullandığı saçma argümanlar, olaylar arasında kurduğu sağlıksız bağlantılar, birşeylerden tetiklenip kurban seçtiği birinden bunların acısını çıkartması, dün dediği ettiği şeyi bugün gözünüze baka baka yalanlıyor ise tam anlamıyla klinik vaka ile karşı karşıyaysınız.
Katip bir baştan bir sondan okudum konuya yüzde yüz vakıf değilim.
Başından beri ağır psikiyatrik bir hastalığının başladığını düşünüyorum. Birçok kişi aynı şeyi düşündü. Bu insanlar akıl süzgecini kaybediyorlar, aklına geleni yapıyorlar söylüyorlar. Ama ters tepki gösteren olunca geri adım atıyorlar. Arkadaş ve iş çevresi olunca geri adım hemen geliyor, ailesi ve akrabaları ile zaten soğukmuş, geriye rahat davranabileceği tek eşi kalmış. Onu gitmez sanmış, bir ömür çeker sanmış. Ama yanılmış. Ara ara yoklayacaktır, I idildil in çok dikkatli olması lazım, adam tedaviye yanaşmamış, serseri mayın gibi dolanıyor etrafta.Katip bir baştan bir sondan okudum konuya yüzde yüz vakıf değilim.
Anladığım kadarıyla beyin kanaması geçirdiği için İdil hanımı ve kızını üzmüş bu yüzden boşandılar.
Peki kurban seçme durumu nedir psikolojik bir vaka mi?
Yokluyor zatenBaşından beri ağır psikiyatrik bir hastalığının başladığını düşünüyorum. Birçok kişi aynı şeyi düşündü. Bu insanlar akıl süzgecini kaybediyorlar, aklına geleni yapıyorlar söylüyorlar. Ama ters tepki gösteren olunca geri adım atıyorlar. Arkadaş ve iş çevresi olunca geri adım hemen geliyor, ailesi ve akrabaları ile zaten soğukmuş, geriye rahat davranabileceği tek eşi kalmış. Onu gitmez sanmış, bir ömür çeker sanmış. Ama yanılmış. Ara ara yoklayacaktır, I idildil in çok dikkatli olması lazım, adam tedaviye yanaşmamış, serseri mayın gibi dolanıyor etrafta.
Kızını sormuyor mu ? Araları nasıl ?Yokluyor zatenabuk sabuk şeyler için arıyor, arabanın lastiğini değiştirdin mi? Kaskoyu ne yaptın? Nasılsın? vs… Benden ters bir cevap alırsa agresifleşiyor.
Daha çok soğuyorum her aramasında, bir kere kızını sormaz mı insan
Demişsiniz ya “etrafında eşinden başka kimse yokmuş” diye. Gerçekten öyleydi, kimsesiz gibiydi, hem arkadaşım oldu, hem yoldaşım, hem eşim , hakkını yemem banada aileme de 4 elle sarıldı, yaşadıklarımı bir mantık çerçevesine oturtamadım hala, bıraktım ucunu bende.
Umarım tedavi olur, kendine yaptığı en büyük kötülük tedavi olmamak. Alemin delisini çekecek değildin ya, tedavi de olmuyorsa tabi boşanacaktın. Zannettiği şey olmadı, ya bi ömür 4 duvara bakacak ya tedavi olacak, kaçarı yok.Yokluyor zatenabuk sabuk şeyler için arıyor, arabanın lastiğini değiştirdin mi? Kaskoyu ne yaptın? Nasılsın? vs… Benden ters bir cevap alırsa agresifleşiyor.
Daha çok soğuyorum her aramasında, bir kere kızını sormaz mı insan
Demişsiniz ya “etrafında eşinden başka kimse yokmuş” diye. Gerçekten öyleydi, kimsesiz gibiydi, hem arkadaşım oldu, hem yoldaşım, hem eşim , hakkını yemem banada aileme de 4 elle sarıldı, yaşadıklarımı bir mantık çerçevesine oturtamadım hala, bıraktım ucunu bende.
Önce kızımızı aramadı sormadı, sonra ufak ufak aramaya başladı, bende teşvik ettim kızımı, babanla konuş diye, bir iki kez yüzyüze görüştüler. Ama eski eşim bir ayar tutturamadı, kızımda ben onu görmek istemiyorum dedi. Kızım babasının yalancı olduğunu düşünüyorKızını sormuyor mu ? Araları nasıl ?
Çocuğu zorlama bi şeye, arayı iyi tutmak senin de onun da görevi değil, tek taraflı olmaz bu işler.Önce kızımızı aramadı sormadı, sonra ufak ufak aramaya başladı, bende teşvik ettim kızımı, babanla konuş diye, bir iki kez yüzyüze görüştüler. Ama eski eşim bir ayar tutturamadı, kızımda ben onu görmek istemiyorum dedi. Kızım babasının yalancı olduğunu düşünüyor
8 yaşındaki kızım şu cümleyi kurdu “ anne sen babamla hiç kavga etmezdin, babam sonradan hep sana kızdı, sen yinede kavga etmedin. O bizi bırakıp gitti, o beni haketmiyor , benim babamda sen olsan olur mu? Onu görmek istemiyorum”
Çocuk vermesi gereken tepkileri verdi ama babası bir türlü arayı yumuşatmayı beceremedi. Hersey biraz daha sakinleşene kadar beklemede kalıyorum, yaşıda küçük bazı şeyleri anlatamıyorum.
Ya işte çocuk bile görüyor , biliyor , hissediyor.Önce kızımızı aramadı sormadı, sonra ufak ufak aramaya başladı, bende teşvik ettim kızımı, babanla konuş diye, bir iki kez yüzyüze görüştüler. Ama eski eşim bir ayar tutturamadı, kızımda ben onu görmek istemiyorum dedi. Kızım babasının yalancı olduğunu düşünüyor
8 yaşındaki kızım şu cümleyi kurdu “ anne sen babamla hiç kavga etmezdin, babam sonradan hep sana kızdı, sen yinede kavga etmedin. O bizi bırakıp gitti, o beni haketmiyor , benim babamda sen olsan olur mu? Onu görmek istemiyorum”
Çocuk vermesi gereken tepkileri verdi ama babası bir türlü arayı yumuşatmayı beceremedi. Hersey biraz daha sakinleşene kadar beklemede kalıyorum, yaşıda küçük bazı şeyleri anlatamıyorum.
Çocuk deyip geçme diyor ya pedagog gerçekten küçük yaşta bile herşeyin nasilda farkındalar.Önce kızımızı aramadı sormadı, sonra ufak ufak aramaya başladı, bende teşvik ettim kızımı, babanla konuş diye, bir iki kez yüzyüze görüştüler. Ama eski eşim bir ayar tutturamadı, kızımda ben onu görmek istemiyorum dedi. Kızım babasının yalancı olduğunu düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?