• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende iyi olabilecek miyim? 😔

Sabah öperek işe uğurladığım ve akşamına canavara dönüşen adam da 1 hafta önce bana araba almıştı, canım karım 3 aylık hamile otobüse- minibüse binmesin diyerek..

Psikiyatrik hastalıklar çok zor anlatılmayacak kadar zor ve karmaşık süreçler. Yaşadıklarımı anlatamam. Sürekli bu evde boğuluyorum diyordu. Evde durmuyordu kaçıp gidiyordu. 4 ayrı çok iyi uzmana göründü. Hepsi aynı hastalığı işaret etti, teşhis kondu ama kucağımda bebeğimle olan bana oldu.
Tedavi olmadi mi?

Doktora gitse , ne olduğunu anlasam , onun için yine uğraşırım, hastalıkta sağlıkta dedik... benimle konuşmaya bile tahammülü yok.. şuan dünyada benden kötü kimse yok... Umarım bundan sonra çok mutlu olursunuz...
Canım ben de onu asla bırakmazdım, her haline razıydım. 10 yıllık evlilikte beni o kadar el üstünde tuttu ki ölene kadar bakar gıkımı da çıkarmazdım. Ama bu hırsız diye beni polise mi ihbar etmedi, annemin önünde çırılçıplak soyunmaya mı kalkmadı, babama yatak hayatımızı mı anlatmadı bütün detaylarıyla.. artık kurtarılacak tarafını bırakmadı evliliğin. İlaçlarını içip kendine geldiğinde o kadar utandı ki yüzümüze bakacak hali kalmamıştı. Yine de ailemin, benim onun kusuruna bakmadığımızı isteyerek yapmadığını söyledim ama devam etmemesi çok daha iyiydi. O kadar rezillik unutulacak gibi değildi. Zaten psikiyatrik hastalıkların özellikle de bipolar bozukluğun özel hayat üzerine yıkıcı bir etkisi olduğunu tüm bilimsel makaleler yazıyor.

Canım ben de onu asla bırakmazdım, her haline razıydım. 10 yıllık evlilikte beni o kadar el üstünde tuttu ki ölene kadar bakar gıkımı da çıkarmazdım. Ama bu hırsız diye beni polise mi ihbar etmedi, annemin önünde çırılçıplak soyunmaya mı kalkmadı, babama yatak hayatımızı mı anlatmadı bütün detaylarıyla.. artık kurtarılacak tarafını bırakmadı evliliğin. İlaçlarını içip kendine geldiğinde o kadar utandı ki yüzümüze bakacak hali kalmamıştı. Yine de ailemin, benim onun kusuruna bakmadığımızı isteyerek yapmadığını söyledim ama devam etmemesi çok daha iyiydi. O kadar rezillik unutulacak gibi değildi. Zaten psikiyatrik hastalıkların özellikle de bipolar bozukluğun özel hayat üzerine yıkıcı bir etkisi olduğunu tüm bilimsel makaleler yazıyor.
Çok üzüldüm...
Çocuğunuzla iletişimi var mı peki?
Ah.. Gerçekten üzüldüm, çok mutlu olun inşallah bundan sonra..

Ama bunlari yapan senin kocan degildi ki, hastalikti

Sizin durumda çok geç olmadan bir tavsiye vereyim. Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum. Eşinizi konuşmak için veya bir sebepten çağırın, ailesi de haberli olsun. Psikiyatri ambulansı isteyin. 5 tane kuvvetli att geliyor. Direnç gösterirse tutup zorla hastaneye götürüp muayene ediyorlar. Zaten dr sizinle de konuşacak. Tüm olanları detaylıca anlatırsınız. Ben malesef bunu çok geç akıl ettim, taş üstünde taş kalmamıştı artık.

Bir başka seçenek valilik veya kaymakamlık izniyle bir ruh- sinir hastalıkları hastanesine yatışını sağlamak. İstemese bile bu yolla yatış yapabilirsiniz.

Çok üzüldüm , benimki de olmayan şeyleri inanarak anlattı bana, beni iki yüzlülükle suçladı, sebebini sorunca verdiği cevap daha garipti.
“ sen benim ailemede kendi ailenede benim hakkımda iyi şeyler söylüyorsun” dedi, bende çünkü sen iyi bir insansın, sana iyi davranıp arkandan kötü konuşmam ikiyüzlü olurdum”dedim ama nafile, Allah yardımcınız olsun.. Ben eşim evi terkettiği günden beri onu aramadım, arkamdan konuşuyorsa bilmiyorum.. ama ayrılmaya kesin karar verdim... belirsizlik çok kötü birsey..

Ben 38 yaşında bir kız çocuğu annesiyim , işimde var çok şükür.. 11 yıllık çok güzel giden bir evliliğim vardı, sakin , huzurlu, insanların maşallah dediği 😔 taki 4 ay önce eşim bu hale gelene kadar ... Bir gecede hayatım mahvoldu sanki... eşim birden değişti hemde anormal bir şekilde, ne istediği belli olmayan biri oldu 😔 önce evi terketmemizi istedi, bize çok kötü davrandı hemde sebepsiz.. sonra siz kalın ben gideceğim dedi , evladımızın gözünün içine bakardı, ben kızdığımda gönlü olmaz kızardı bana... çocuğu bile gözü görmez oldu.. çocuk üzülmesin diye alttan aldıkça ben, o herseyi çocuğun gözüne sokarak yaptı. Anlatmakla bitmeyecek kadar kötü şeyler yaşadım , 11 yıl bizi gözünden sakınan, bizi incitmeyen adam gitti yerine bir canavar geldi, önce başka kadın var sandım ama yok olduğuna emin oldum... benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedim 😔 evine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı, ve bu durumdan da beni sorumlu tuttu , hastanede odasına bile almadı beni.. Diyeceksiniz ki neden cektin , 11 yılın hatrına, ne olduğunu anlamak istedim. Hastaneden sonra 2 aydır evinde öyle yatıyor, ne beni ne çocuğu aramadı.. kardeşi yanında “yenge kimse yok hayatında evde hep arada sırada dayısının dükkanına gidip oturuyo” dedi o kadar.. Benim sabrım gücüm tükendi, boşanmaya karar verdim .. Boşanan arkadaşlar ne olur bana söyleyin, şu içimdeki acı, göğsümdeki ağrı geçecek mi? Hayatım mahvolmuş artık hiç gülemeyecekmişim gibi 😔 Atlatılıyor değil mi? Teselliye ihtiyacım var .
Çok etkilendim bu konudan.
Aklıma ya hayatında biri var ya da psikolojik bir şey diye geldi.
Ya da kötü birisi bir kötülük mü yaptı diye. Ama buna değinmek istemem.

Hayatında biri olsa böyle şak diye 180 derece döner mi insan onu da bilemedim.

Psikolojik bir rahatsızlık daha kuvvetle muhtemel.
Bir şey tetikledi ve gitti aklı fikri.
Çok üzücü gerçekten. Sabır dilerim. Ne yapılabilirki.

Ayni seyi yasadim ben. Eski esim 40 yasinda terk etti. Bir gece durup dururken. Mutsuzum dusunecegim diye. Sonra gidis o gidis. 6 ay bekledim ben. O kendine ev tuttu. Ilk zamanlar oglumu gozu bile gormedi. Merak etme sonra cocugunu gormek istiyor. Ancak eski esim donmedi. 6 ay sonra bosanalim dedi ve bosandik. Bekar hayatini istiyordu sanirim. Sebep ne olursa olsun kafasinda bitiren erkek donmuyor. Kendinizde suc aramayin. Bir hataniz varsa sizi uyarabilirdi ya da konusabilirdi. Eski esim de bir sebep gosteremedi. Agzinin icinde birseyler geveledi. Dogru durust bir bahane sunamadi. Konusma tenezzulunde bile bulunmadi. Aramizi yapmak isteyenlere de ortada cocuk var diyenlere de birsey soylemedi sadece dinlemede kaldi. Ve geri don dedikce de kendini bulunmaz hint kumasi sandi. Sebep sunamaz cunku soyleyecegi birsey yok. Orta yas bunalimi da olabilir aldatma da. Sebep ne olursa olsun gitmek isteyeni bazen birakmak gerekiyor. Biliyorum cok acı, yasadim. Tek soyleyebilecegim hayatini artik kızın icin tek basina idare etmeyi ogrenmen ve mumkun mertebe cocugun sorunlari haricinde ( onu da mesajla) gorusmenen. Cunku aradikca daha cok ters tepiyor. Hatta geri donmesi icin cocugu kullandigini bile dusunebiliyorlar, biz de oyle oldu cocugun problemleri icin aradikca. Ben oglumu pedagoga goturdum. Babam neden gitti dediginde hic yalan soylemedim. Ben de bilmiyorum dedim. Ve biz bosandik. Ben tum hakkimi aldim. Ve bosanirken bir suru yalanini ogrendim eski esin, bu daha da aci idi. Maasini bile 12 yillik evliligimiz boyunca yanlan soylemis. Bosanalim dedigi gun maasini SGK dan dusuk gostermis az nafaka vermek icin. Bir suru seyler ogrendim. Kizin icin hakkini al, haklarindan vazgecme. Sonra pisman olursun. Bu arada esin narsist olabilir mi? Narsistler de bir anda terk eder cunku.

Sizofreniyle ne alakasi var? Adamin sanrilari ya da halusinasyonlari falan yok ki, ani duygu durum degisikligi sadece 🤷🏼‍♀️
Merhaba şizofreni başlangıcında sadece sanrılar ve halüsinasyon olmayabilir. Mesela şizofreni hastası birisinin aile ve sosyal ilişkilerinin bozulması, sosyal içe çekilme, kendisini odasına kapatma kimseyle iletişim kurmama, yüz ifadesinde donukluk, konuşma tonunda farklılık gibi belirtileri olabilir.burada eşi ile ilgili bana eziyet etti demesi falan ufakta olsa olmayan şeyleri söylüyor gibi düşündüm.ama dediğiniz gibi bu kişinin bipolar bozukluğa yani duygudurum bozukluğuna daha çok benziyor.teşhisi ancak alanında uzman hekimler koyabilir.

Çok üzüldüm...
Çocuğunuzla iletişimi var mı peki?
Ah.. Gerçekten üzüldüm, çok mutlu olun inşallah bundan sonra..
Çok teşekkürler. Boşandıktan sonra 3 ay kadar yatarak tedavi gördü. Şimdi biraz daha iyi işine gidebiliyor. Çocuğunu da düzenli görüyor. İletişimleri iyi.

Ne olur dua edin bana. Çok yoruldum, çok yıprandım. Yalnızlıktan çok bunaldım. Artık hayırlı bir yol arkadaşı istiyorum hayattan.. bu kadar hayal kırıklığı üstüne mutlu olmaya çok ihtiyacım var.

Çok teşekkürler. Boşandıktan sonra 3 ay kadar yatarak tedavi gördü. Şimdi biraz daha iyi işine gidebiliyor. Çocuğunu da düzenli görüyor. İletişimleri iyi.

Ne olur dua edin bana. Çok yoruldum, çok yıprandım. Yalnızlıktan çok bunaldım. Artık hayırlı bir yol arkadaşı istiyorum hayattan.. bu kadar hayal kırıklığı üstüne mutlu olmaya çok ihtiyacım var.
Aklıma geldikçe size dua edeceğim.
Ciddi bir imtihan yaşamışsınız. Ama her şey bizler için. Sizin payınıza da düşen bu olmuş.
Tüm kalbimle iyilikler dilerim bundan sonrası için ❤️

Çok üzüldüm , benimki de olmayan şeyleri inanarak anlattı bana, beni iki yüzlülükle suçladı, sebebini sorunca verdiği cevap daha garipti.
“ sen benim ailemede kendi ailenede benim hakkımda iyi şeyler söylüyorsun” dedi, bende çünkü sen iyi bir insansın, sana iyi davranıp arkandan kötü konuşmam ikiyüzlü olurdum”dedim ama nafile, Allah yardımcınız olsun.. Ben eşim evi terkettiği günden beri onu aramadım, arkamdan konuşuyorsa bilmiyorum.. ama ayrılmaya kesin karar verdim... belirsizlik çok kötü birsey..
Bire bir aynı canım. Sadık bir eş olduğum için babama şikayet etti. Sadece ve ilk kez eşimle birlikte olduğum için ağza alınmaz yakıştırmalar yaptı. Evlenmeden önce birlikte olmadığım için evi terk etti.. bunları yaparken 9 yıllık evliydik. Birden problem oluverdi bunlar. Bu suçlamaları ailemin yanında yapıp beni yerin dibine soktu. Kısaca suçlama var ama bir dayanağı yok saçma sapan şeyler.

Ayni seyi yasadim ben. Eski esim 40 yasinda terk etti. Bir gece durup dururken. Mutsuzum dusunecegim diye. Sinra gidis o gidis. 6 ay bekledim ben. O kendine ev tuttu. Ilk zamanlar oglumu gozu bile gormedi. Merak etme sonra cocugunu gormek istiyor. Ancak eski esim dinmedi. 6 ay sonra bosanalim dedi ve bosandik. Bekar hayatini istiyordu sanirim. Sebep ne olursa olsun kafasinda bitiren erkek donmuyor. Kendinizde suc aramayin. Bir hataniz varsa sizi uyarabilirdi ya da konusabilirdi. Eski esim de bir sebep gosteremedi. Agzinin icinde birseyler geveledi. Dogru durust bir bahane sunamadi. Konusma tenezzulunde bile bulunmadi. Aramizi yapnak isteyenlere de ortada cocuk var diyenlere de birsry soylemedi sadece dinlemede kaldi. Ve geri don dedikce de kendini bulunmaz hint kumasi sandi. Sebep sunamaz cunku soyleyecegi birsey yok. Orta yas bunalimi da olabilir aldatma da. Sebep ne olursa olsun gitmek isteyeni bazen birakmak gerekiyir. Biliyorum cok acı, yasadim. Tek soylwyebilecegim hayatini artik kızın icin tek basina idsre etmeyi ogrenmen ve mumkun mertebe cocugun sorunlati haricinde ( onu da mesajla) gorusmenen. Cunku aradikca daha cok ters tepiyor. Hatta geri donmesi icin cocugu kullandigini bile dusunebiliyorlar, biz de oyle oldu cocugun problemleri icin aradikca. Ben oglumu pedagoga goturdum. Babam neden gitti dediginde hic yalan soylenedim. Ben de bilmiyorum dedim. Ve biz bosandik. Ben tum hakkimi aldim. Ve bosanirken bir suru yalanini ogrendim bu daha da aci idi. Maasini bile 12 yillik evliligimiz boyunca yanlis soykemis. Bosabalim dedigi gun maasini SGK dan dusuk gostermis az nafaka vermek icin. Bir suru seyler ogrendim. Kizin icin hakkini al, haklarindan vazgecme. Sonra pisman olursun. Bu arada esin narsist olabilir mi? Narsistler de bir anda terk eder cunku.
Ayni seyi yasadim ben. Eski esim 40 yasinda terk etti. Bir gece durup dururken. Mutsuzum dusunecegim diye. Sonra gidis o gidis. 6 ay bekledim ben. O kendine ev tuttu. Ilk zamanlar oglumu gozu bile gormedi. Merak etme sonra cocugunu gormek istiyor. Ancak eski esim donmedi. 6 ay sonra bosanalim dedi ve bosandik. Bekar hayatini istiyordu sanirim. Sebep ne olursa olsun kafasinda bitiren erkek donmuyor. Kendinizde suc aramayin. Bir hataniz varsa sizi uyarabilirdi ya da konusabilirdi. Eski esim de bir sebep gosteremedi. Agzinin icinde birseyler geveledi. Dogru durust bir bahane sunamadi. Konusma tenezzulunde bile bulunmadi. Aramizi yapmak isteyenlere de ortada cocuk var diyenlere de birsey soylemedi sadece dinlemede kaldi. Ve geri don dedikce de kendini bulunmaz hint kumasi sandi. Sebep sunamaz cunku soyleyecegi birsey yok. Orta yas bunalimi da olabilir aldatma da. Sebep ne olursa olsun gitmek isteyeni bazen birakmak gerekiyor. Biliyorum cok acı, yasadim. Tek soyleyebilecegim hayatini artik kızın icin tek basina idare etmeyi ogrenmen ve mumkun mertebe cocugun sorunlari haricinde ( onu da mesajla) gorusmenen. Cunku aradikca daha cok ters tepiyor. Hatta geri donmesi icin cocugu kullandigini bile dusunebiliyorlar, biz de oyle oldu cocugun problemleri icin aradikca. Ben oglumu pedagoga goturdum. Babam neden gitti dediginde hic yalan soylemedim. Ben de bilmiyorum dedim. Ve biz bosandik. Ben tum hakkimi aldim. Ve bosanirken bir suru yalanini ogrendim eski esin, bu daha da aci idi. Maasini bile 12 yillik evliligimiz boyunca yanlan soylemis. Bosanalim dedigi gun maasini SGK dan dusuk gostermis az nafaka vermek icin. Bir suru seyler ogrendim. Kizin icin hakkini al, haklarindan vazgecme. Sonra pisman olursun. Bu arada esin narsist olabilir mi? Narsistler de bir anda terk eder cunku.
Ben bıraktım zaten , dediğim gibi benden bu kadar bıkan adam yan sokağımdan ev tuttu😔 2 aya yakın oldu hiç konuşmadık sayılır..

Ya yasaklı bir konuda yazdım ama akljma gelen şey olabilir. Bir anda bipolar olmaz ki insan. Bir gecede aniden nasıl değişecek, altında başka bir şey var bunun. Evi iyice ara kontrol et. Eviniz nasıl bir ev, eşya açısındsn kalabalık mı, karanlık mı, boğucu mu, ferah mı?

Çok üzüldüm sizin içinde, bu adam 1 hafta önce benim doğum günüm için mekan kapatan adam , bir hafta sonra bana tiksinerek baktı...
Canım bipolara çok benziyor gerçekten ve bipolar kolay bir rahatsızlık değil.size şunu soyleyim bipolarin tedavisi var yani ilaclarini kullanırsa mutlaka iyi haline donecektir.bu adamın size iyi olduğu halleri varya gerçek kişiliği o işte.ama hastalığı berbat bişey.yani size negatif ve kötü soylemleri kendi fikri değil.hastaligi konuşuyor.bipolar sevdiğini severken göklere çıkarır çok mutlu eder ama hastalık belirtilerinde en çok sevdiğini yerden yere vurur ve şeytan gibi görür o derece.ama ilaçları düzene girince toparlar ve kendisi gibi davranır.

Ben bıraktım zaten , dediğim gibi benden bu kadar bıkan adam yan sokağımdan ev tuttu😔 2 aya yakın oldu hiç konuşmadık sayılır..
Yan tarafindan ev tutmasi cocuga yakin olmak icin. Eski esim de ayni semtten tutmustu ama bana soylememisti nereden tuttugunu. Ben arkadaskarindan ogrenmistim.

Yan tarafindan ev tutmasi cocuga yakin olmak icin. Eski esim de ayni semtten tutmustu ama bana soylememisti nereden tuttugunu. Ben arkadaskarindan ogrenmistim.
Çocuğu görmüyor , aramıyor , sormuyor.. ve boşandığım an buradan taşınıp gideceğimi biliyor yinede burnumun dibinde..

Çocuğu görmüyor , aramıyor , sormuyor.. ve boşandığım an buradan taşınıp gideceğimi biliyor yinede burnumun dibinde..
Evet atak dönemleri öyle oluyor. (Tabii gerçekten bir hastalığı varsa.) Hamileydim ve çalışamıyordum. Aylarca beş kuruş para vermeden beni arayıp sormadan yaşayabildi. Çocuk doğduktan sonra da Yani bebekken çocuğu görmediği birkaç ay oluyordu. Dediklerin hastalık tanımına çok uyuyor canım. Lütfen bir Ambulansla hastaneye kaldır. Özelden şehir yazarsan belki yardımcı olabilirim.

Ben 38 yaşında bir kız çocuğu annesiyim , işimde var çok şükür.. 11 yıllık çok güzel giden bir evliliğim vardı, sakin , huzurlu, insanların maşallah dediği 😔 taki 4 ay önce eşim bu hale gelene kadar ... Bir gecede hayatım mahvoldu sanki... eşim birden değişti hemde anormal bir şekilde, ne istediği belli olmayan biri oldu 😔 önce evi terketmemizi istedi, bize çok kötü davrandı hemde sebepsiz.. sonra siz kalın ben gideceğim dedi , evladımızın gözünün içine bakardı, ben kızdığımda gönlü olmaz kızardı bana... çocuğu bile gözü görmez oldu.. çocuk üzülmesin diye alttan aldıkça ben, o herseyi çocuğun gözüne sokarak yaptı. Anlatmakla bitmeyecek kadar kötü şeyler yaşadım , 11 yıl bizi gözünden sakınan, bizi incitmeyen adam gitti yerine bir canavar geldi, önce başka kadın var sandım ama yok olduğuna emin oldum... benim onun eşyalarına bile dokunmamı yasakladı, onun yattığı odaya bile girmem sorun oldu, beni görünce böcek görmüş gibi bakıyordu.. o kadar saçma ve sebepsiz şeyler yaşadım ki anlatamam.. aileler araya girip ne olduğunu sorunca o kadar komik sebepler sundu ki kimse bir anlam veremedi. En sonunda bir ev tuttu ve gitti evden , tuttuğu ev yan sokağımda yürüme mesafesi 2 dakika, gülsem mi ağlasam mı bilemedim 😔 evine gittiği ilk gün kalp krizi geçirdi ve hastaneye yattı, ve bu durumdan da beni sorumlu tuttu , hastanede odasına bile almadı beni.. Diyeceksiniz ki neden cektin , 11 yılın hatrına, ne olduğunu anlamak istedim. Hastaneden sonra 2 aydır evinde öyle yatıyor, ne beni ne çocuğu aramadı.. kardeşi yanında “yenge kimse yok hayatında evde hep arada sırada dayısının dükkanına gidip oturuyo” dedi o kadar.. Benim sabrım gücüm tükendi, boşanmaya karar verdim .. Boşanan arkadaşlar ne olur bana söyleyin, şu içimdeki acı, göğsümdeki ağrı geçecek mi? Hayatım mahvolmuş artık hiç gülemeyecekmişim gibi 😔 Atlatılıyor değil mi? Teselliye ihtiyacım var .
Bnce sizde domuz büyüsü olmuş olabilir mi? Benim aklıma da direkt bu geldi.

Back
X