Bende mi sorun var yoksa...

KADINIZZ

Hoş Geldin ÇıNaRıMmm...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
664
1
26
36
Ankara
Eşimin ailesini ilk zamanlar çok seviyordum ama artık öyle bi sinirlerimi bozmaya başladılarki görmek dahi istemiyorum yaaa düğün borcunu mobilyanın borcunu hatta gelinliğimin bile parasını ben ödedim halada bi çok borç ödüyorum ve düğünde takılan altınların yüzünü bile görmedim hepsini kaynanam aldı gene ses etmedim neden çünkü sürekli paramız yok diyolar ama bi bakıyorum kendi evlerine yeni eşyalar almışlar son çıkan plazma televizyondan almışlar. 3 sene nişanlı kaldım 1 sendirde evliyim daha 1 çöpü bana alıp hediye ettiklerini bile görmedim. Ama benden herşeyi bekliyolar sürekli aricam sürekli oraya gitcem anneler gününde babalar gününde doüum gününde hediye alcam yoksa yüzüme bile bakmıyolar ama artık zoruma gidiyor bişeyler almadan bişeyler vermek vee bugün kayınpedir doğum günü eşim gene pastasını alcak 2 tane hediye alcak babalar günü ve doğum günü için bende dayanamadım ve eşimle kavga ettim bu yüzden sizce ne yapmalıyım bugün gitmelimiyim genemi sessiz kalmalıyım

eşin ses çıkarmıyorsa gitme tabi.aynı bizimkilerde böyle herşeyimizi kendimiz yaptık bir çöplerini de görmedim.anne babayız diye geçiniyorlar

Kendi borcunu sen ödemelisin tabi, hatan altınlarını vermen. Ne olursa olsun kocaya bile verilmesinden taraf değilim, onlar senin garantindi.:19:

Son düzenleme:
sen sevsen de sevmesen de ,sana faydaları da olsa zararları da esının anne ve babası.o sevıyor ve deger verıyor.bırak hedıyesını alsın ozel gunlerını kutlasın.ılerıde bızler de kayınvalıde olacagız.belkı bızım yaptıklarımız da gelınlerımızı damatlarımızı rahatsız edecek ya da beklentılerını karsılamayacak bılemeyız.

keşke ben de altınlarımı verseydim çalınmazdı en azından:) benimde evimde kavınvalidemin aldığı hiçbir şey yok sadece iki tane şal ördürmüş o var ama sorun etmem asla çünkü durumları yok eşimin babası vefat etmiş Allah rahnet eylesin. kendi yağlarında kavrulmaya çalışıyrlar.ama seninki biraz ters kendine bi şeyler yapıp param yok demesi.eşinle kavga etmen yanlış bekleyip bekleyip birden patlamışsın böyle durumlarda yavaş yavaş ve kızmadan bi şeyleri söylemen gerekiyr.rahatsızlık duyduğunu anlatacaksın sakin ılımlı ve kısa konuşacaksın.eşin de yavaş yavaş anlayacak.diğer türlü ters teper daha da kaymasına yol açarsın.

hayatım bu jenerasyonun kaderı bu düğün borcu ödemek.... sor kac kişi ödemiştir bende ödedim, ablamda ödedi,çevremdeki herkes ödedi ucundan kıyısından. ama boşver sen al gönüllerini 2 kıytırık hedıye sen asaletinle utandır ha cok büyük bişe almada daha küçük al gerçekten kazanan sen oluyorsun. ben denedim ve gerçektende kazandım.hiç canınıda sıkma eşinde sen yaptıkca görüyo yaptıklarını inan bunu zamanla artık o savunuyo senı boşuna kocanıda üzme salla gitsin onlar kar sansınlar.:7:

Son düzenleme:
Kendi borcunu sen ödemelisin tabi, hatan altınlarını vermen. Ne olursa olsun kocaya bile verilmesinden taraf değilim, onlar senin garantindi.:19:

Tamam ailelerin almasından bende yana değilim ama yuva kuranlarındır o altınlar kadının garantisi olabilirmi birlikte kuruluyor yuva ve beraber kullanılmalı altınlar ailelere verilmesin tabi ama kadında alıp bu benim sanada vermem demesi çok yalnış bir tutum kanımca...

EVet hep fedakar olan siz görünüyorsunuz sadece sizin tepki göstermniz yeterli olmaycaktır eşinizin tutumu önemli doğruyu o görmelidir.onun görmesini sağlayın ailesi yüzünden onunla kavga etmenizinde bir işe yaramayıp dahada kötüye sarabileceği kanısındayım

eşine sana hiçbir yardımı dahi olmayanlar için bu kadar kendisini kasmamasını söyleyin

Tamam ailelerin almasından bende yana değilim ama yuva kuranlarındır o altınlar kadının garantisi olabilirmi birlikte kuruluyor yuva ve beraber kullanılmalı altınlar ailelere verilmesin tabi ama kadında alıp bu benim sanada vermem demesi çok yalnış bir tutum kanımca...

EVet hep fedakar olan siz görünüyorsunuz sadece sizin tepki göstermniz yeterli olmaycaktır eşinizin tutumu önemli doğruyu o görmelidir.onun görmesini sağlayın ailesi yüzünden onunla kavga etmenizinde bir işe yaramayıp dahada kötüye sarabileceği kanısındayım

İsteyen istediğini yapar ama ben taraftar değilim kesinlikle. Medeni kanunda bile o altınlar hanımın hakkı, eşiyle evlilik birliği içindeyken harcasalar bile "ev bakmak erkeğin yükümlülüğündedir" sebebiyle boşanırken geri isteme hakkı var. Boşanınca çoğunlukla maddi açıdan bayanlar mağdur olurken geleceklerini düşünüp altınlarını saklamak istemeleri hiç de yanlış bir tutum değil kanımca. Gerekiyorsa düğünde çok açılmasınlar ama yine de altınlarını vermesinler.:19:

güzelim aynı şeyleri bende yaşadım, tek fark altınlarım borca harca gitti. zaten elimde kalan bişey yok... neyse babalar gününde eşin bir pasta almışsa git, pastanı ye, keyfine bak,,, eşinle tarışmaya değmeyecek bir konu.... biliyorum zoruna gidiyor ama yapacak bişey yok, altı üstü küçük bir kutlama.... yani bende senin ne psikolojide oldugunu hissedebiliyorum ama bazen içimizden gelmeyen şeyleride yapıyoruz,
yeni evliydik, dünya kadar borç harçtı.inan ay sonu cebimizde tek kuruş kalmıyodu,.o haldeyken bile ama babalar günüde eşimin babasına takım elbise aldık. dua etti. mutlu ettigime bende sevindim.. biliyordum benden nefret ediyordu ama bazen eşlerimiz için bazı şeyleri görmezden gelmek gerek.... dert etme...

Kendi evinizin ve eşyalarınızın borcunu ödüyor olmanız normal. Hemen hemen herkes böyle yapıyor şimdilerde ' Paşa torunu ' değil ise..

Ama altınlarınızı vermekle hata etmişsiniz ( Borcunuzun olduğunu ve onlarla kapatacağınız söylemeniz kafiydi. Borçta başbaşa kalıyorsunuzda takıda ne bu paylaşım merakı :40: ? Bence haklı iken haksız duruma düşmemek için babalar gününde gitmelisiniz, nasıl sizin babanıza hediye alıp gidiliyorsa eşinizin babasına da gitmelisiniz .. Ama hediyeyi abartmaya gerek yok uygun birşeyler almak ta kafi , önemli olan düşünmek değil midir sonuçta :34:

Eşimin ailesini ilk zamanlar çok seviyordum ama artık öyle bi sinirlerimi bozmaya başladılarki görmek dahi istemiyorum yaaa düğün borcunu mobilyanın borcunu hatta gelinliğimin bile parasını ben ödedim halada bi çok borç ödüyorum ve düğünde takılan altınların yüzünü bile görmedim hepsini kaynanam aldı gene ses etmedim neden çünkü sürekli paramız yok diyolar ama bi bakıyorum kendi evlerine yeni eşyalar almışlar son çıkan plazma televizyondan almışlar. 3 sene nişanlı kaldım 1 sendirde evliyim daha 1 çöpü bana alıp hediye ettiklerini bile görmedim. Ama benden herşeyi bekliyolar sürekli aricam sürekli oraya gitcem anneler gününde babalar gününde doüum gününde hediye alcam yoksa yüzüme bile bakmıyolar ama artık zoruma gidiyor bişeyler almadan bişeyler vermek vee bugün kayınpedir doğum günü eşim gene pastasını alcak 2 tane hediye alcak babalar günü ve doğum günü için bende dayanamadım ve eşimle kavga ettim bu yüzden sizce ne yapmalıyım bugün gitmelimiyim genemi sessiz kalmalıyım

çok yüz wermişsin demekki tepene çıkmışlar...hediye almadım diye surat asmakta neymiş mecburmuyum başka çolun çocuğun yokmu....allah top yekün canlarını alması dileğiyle amin....

çok yüz wermişsin demekki tepene çıkmışlar...hediye almadım diye surat asmakta neymiş mecburmuyum başka çolun çocuğun yokmu....allah top yekün canlarını alması dileğiyle amin....

Tövbe de arkadaşım o nasıl beddua:53:

Altınlarınızın alınmış olmasına kızmış olabilirsiniz ama çözüm anne babaya hediye almamak olmamalı bence...:50::50::50:

Hayır dile komşuna, hayır gele başına... :50::50::50: Eşinizin anne babasından bahsediyoruz el kat yabancı değil :18::18::18:

Hayır dile komşuna, hayır gele başına... :50::50::50: Eşinizin anne babasından bahsediyoruz el kat yabancı değil :18::18::18:

annesi üwey...tam bir cadaloz....peder desen o kadının lafıyla hareket ediyo we üzerime geliyolar hal böyle olunca sende sallamıyosun....ne halleri warsa görsünler herzaman bir adım uzak iyidir dicemde karşı apartmanda oturuyolar....

annesi üwey...tam bir cadaloz....peder desen o kadının lafıyla hareket ediyo we üzerime geliyolar hal böyle olunca sende sallamıyosun....ne halleri warsa görsünler herzaman bir adım uzak iyidir dicemde karşı apartmanda oturuyolar....

Canını yaktıklarına eminim ama sen yinede beddua etme... Onlara bir şey olmaz sana zararı olur bedduanın... :50::50::50:

Back
X