Bende mi sorun var :((

Mns45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2021
72
39
38
Uzun süreli bir ilişkinin ardından tam 2 yıldır kimseyi hayatıma alamadım. Önceki ilişkimden kalma yaralarım cok geç iyileşiyor. Hâlâ zaman zaman kendime üzülüp gözyaşı döktüğüm bile oluyor. Eski ilişkimi tekrar yaşamak için değil de anılarım yıllarım ve de verdiğim emeklere üzülüyorum. Bu süreçte duygularımı belli ermeden tek başıma yaşamaya çalıştım üzüntümü. Giderek artan bir üzüntü sonucunda alkol almaya başladım. Kendimi kötü hissettiğim zamanlarda içiyorum ve daha da üzülüyor olarak buluyorum kendimi.
Hayatıma birini almak değer görmek doğru kişiyle karşılaşmak istiyorum ama olmuyor birini alamıyorum cesaret edemiyorum bana değer verenlere karşı bir şey hissetmediğim için de kendimi suçlu hissediyorum fakat duygu besleyemiyorum napayım çok uzun ya da saçma olabilir sadece bu durum normal mı ya da ne yapmalıyım? (

Kaç yıllık bir ilişkiyi ne şekilde bitirdiniz? Zamanına ve bitirme şekline göre iyileşme süreciniz uzamış olabilir. Yine de iki sene sanırım uzun bir süre. Psikolojik destek almayı düşünür müsünüz?

2 yıl eski ilişkiyi aklinizda tutarken caniniz sıkılmıyor mu yahu?
En uzun ilişkimden sonra bile 3 ay sonra yeni insanlarla tanisip, milletle flört filan ediyordum, geziyordum. Simdi boyle diyince aşık olmamişsin diyebilirsin ama alakasi yok gayet aşıktım hemde ergen aşkiydi boyle duygularin en çoskun oldugu aşkimizin herkeslerden farkli oldugunu sanmalı yoğun zamanlardi ilk 1 ay ağladim zirladim yemek yiyemedim filan sonra toparlanıyorsun işte. Ondan sonra kimse icin 1 ay dahi ağlamadim o ilk sondu.

Surecin bu kadar uzamasi sizin toparlanamamaniz değil aslinda, toparlanmak istememeniz dram sevmeniz gibi geldi bana.

8 senelik bir ilişkim,düşünüyorum fakat kendimi bu sürece hazır hissetmiyorum. Eski ilişkimle tamamen iletişimim yok ya da olmasını istemiyorum sadece uzun zamandır güvensizlik yüzünden kimseyle olamıyorum...

Ya da siz çok umursamazsiniz

Eski ilişkinize yıllarınızı vermişsiniz. Gelecek yıllarınızı size kalsın.
Aklınıza gelince hemen kalkın yerinizden alakasız bir şey yapın, alakasız birşey düşünün. İnanılmaz faydasını görürsünüz.

Hayır tabi ki sadece hayatıma birini almakta zorlanıyorum yaşadıklarım için
Demek ki henüz hazır değilsiniz. İyice her şeyi sindirip kafanız rahat edince sağlıklı bir ilişkiye başlarsınız. 2 yıl birini unutamamak için uzun süre ama hayatınıza kimseyi almamak için normal

Benim kuzenim yaşadı aynen bu durumu .2 3 yıl ara geçmesine rağmen hala daha fotolar ve videoları sakliyordu Tlfnunda.alkol alırdi sık sık hıçkıra hıçkıra ağlardı.hickimseyi alamadı hayatına uzuuunca bir süre.. yani benim bildiğim en az 3 yıla yakın.sonra biriyle başladı olmadı yani eskisini unuttu tabi ama yeniyi sevemedi ve bitirdi. Bir iki kişi daha oldu hayatında sonraki zamanlarda ama onlarla da mutlu olamadi.simdi bekar bekar takiliyor ve gayet mutlu çok şükür

Ya da siz çok umursamazsiniz

Niye umursamaz olayim yahu, umursamasam 3 ay da beklemezdim. Herkes 3 ayda toplayamaz kişiye göre değisir o ben sadece kendimden ornek verdim ama 2 sene de çok fazla şimdi.

Bu ilişki bitmiş gitmiş neticede, ileride geriye dönüp baktiginizda 2 seneyi neden boyle gecirmişim diyeceksiniz muhtemelen.
Gunun birinde akliniza geldiğinde icinizde hic bir duygu kipirtisi hissetmeyeceginiz biri için 2 sene çok, hayatinin kiymetini bilen için çok yani.

8 sene gerçekten uzun bir süre. Birkaç ayda toparlanamamanız normaldir ama sizde süre uzamış maalesef. Lütfen destek almayı ertelemeyin, inanın çekineceğiniz bir şey yok. Konuştukça rahatlayacaksınız ve bu durumunuzu zamanla çözdüğünüzü fark edeceksiniz.

Hiçbir ilişkinin yasını, 2 koca sene tutamam.

Zaten ayrılığa yas tutulacak bir durum olarak bakmamak lazim.

O kişi hayatınızdaki gorevini tamamladi, siz de onun hayatindaki görevinizi tamamladiniz.

Onunla artmıyordunuz, o yokken de eksilmediniz.

Önünüze bakın.

Bakamıyorsaniz psikolog bakın.

Alkolden daha etkili bir çözüm.

sorun sizde. bu yazdıklarınız normal değil. işin ucunda sorunlarınıza alkolik olma da eklenebilir,
psikolojik destek alın

Umarım her şey güzel olur toparlanmak uzun zaman alıyor gerçekten

8 yıl. Dile kolay.
2 yıl da ama dile kolay.
Çok sevmişsiniz ama artık kendi hayatınızı da çok sevin lütfen.
Zaman su gibi akıp gitmiş işte.
Herkes yolunda ilerleyecek ve siz hala aynı yerde sayıp duracaksınız. Kendinize çok zarar verecekseniz her açıdan.
Bu yüzden sizde artık önünüze bakın.
Kimse vazgeçilmez değildir.
Belki birinle tanışıp 8 değil 50 yıl geçireceksiniz.

Normal ya da değil buna kimse karar veremez. Ama alkol e başvurmak yerine terapi alın. Ayrıca kendinizi sevmiyor gibisiniz. Başkasına bişi hissedemediğiniz için kendinizi suçluyorsunuz. Duygular zorla yaşanmaz. Ayrıca bir başkasının size değer vermesini istiyorsunuz, önce kendiniz size değer verin ki başkasının değişken vicdanına muhtaç kalmayın aksi halde bi kere gördüğünüz değeri kaybetmemek için katlanılmayacak şeylere katlanmak zorunda kalırsınız:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…