kimse ailesini seçemez ama ne yapacağını kendi bilir. sende karar ver eşini yanına al. durumu anlat ne yapmanız gerektiği hakkında konuşun.
annenin diğerleriyle kıyaslaması çok saçma. evlenen sen, kocayı beğenen sen, gelin olan sen. ona ne? hadi şikayetin olsa neyse de. ayrıca parayı sen biriktiremiyor musun da o senin yerine biriktirecek? ablana da verdiğin parayı ders olarak düşün. bir daha da isterse önce verdiğim parayı öde de. küsüyorlar mı böyle diyince? aman zaten bu lafa küsende seni pek önemsemiyor demektir. aile destek için vardır kösteklik niye?
ben biriktiriyorum ama kocanın haberi olmasın dediler.ilerde boşanırsam ortak olurmuş.öyle dediler.ben boşanmak istemiyorum düşünmüyorumda.haberi olmadan gizli biriktir bize ver biz yatıralım dediler.öyle 1 milyar daha gitti(çok salağım ben kocamda bütün parasını verir bana hiç saklamaz .sen ben yok der.bütün parası bende durur.utanıyorum böyle yaptığım için.nedenini bilmiyorumki ehlimana bir bilsem kardeşim
Sen kaç yaşındasın da bebek gibi evde kalmaktan korkuyorsun? Çocuk gibi davranma da git sıcak evinde otur. Olgunlaş biraz. Annenle aran iyi olsa evi sıcak olsa falan neyse diycem de bu durumda çok mantıksız. Ayrıca annen sobalı evde oturuyor ve yazlığı mı var? Hiç anlamadım.
yazlık evdeler şuan o ev bana yakın. kalorifer yok yeni alındı ev elektrikli ısıtıcı var.kışlık evi kaloriferli zaten.buraya henüz yaptırmadılar.eşimde yalnız kalmamı istemedi annemlerde kal dedi şimdi kalmasam annesini istemiyor demesin diye tamam dedim ne yapayım(arada kalıyorum
ben biriktiriyorum ama kocanın haberi olmasın dediler.ilerde boşanırsam ortak olurmuş.öyle dediler.ben boşanmak istemiyorum düşünmüyorumda.haberi olmadan gizli biriktir bize ver biz yatıralım dediler.öyle 1 milyar daha gitti(çok salağım ben kocamda bütün parasını verir bana hiç saklamaz .sen ben yok der.bütün parası bende durur.utanıyorum böyle yaptığım için.nedenini bilmiyorumki ehlimana bir bilsem kardeşim
Eşin annenlerde kal demiş olabilir ama sen yarım saat yalnız banyoya girmeye bile korkuyorsun normal yaşına uygun bir korku değil bu. Ne bileyim evin zemin kat olur demiri yoktur anlarım ama onun dışında mantıksız bence. Ayrıca eşine gerek yok annemlerde kalmaya ben yalnız daha rahat ederim istediğim kanalı izlerim hem onların evi soğuk oluyor falan diyebilirdin annesini istemiyor diye anlamazdı bence.
ya kocan alsın paranı daha iyi. hiç olmazsa senden birşeyler saklamayan para veren adam, kocan. annene giden paranın karşılığını ancak öbür dünyada alırsın. sen bence hayır demeyi kendini savunmayı öğrenmelisin. cazgırsa ailen sende ol. kendini ezdirme. yoksa daha çok kullanılırsın.şimdiden ailen başlamış kocana karşı güya seni koruyorlar. o zaman geldiğin yere git diyen insanlar şimdi mi seni koruyorlar? ayrıca senin paran olduğunda seni koruyacaklarını söyleyenler acaba paran olmayınca sözlerinde dururlar mı? kendini kandırma sesini yükselt biraz.
görünürde yok ama sevdicek aslında onun sevgisine hep ihtiyacım oldu ama hep yoktu hep yargıladı eleştirdi hiç takdir etmedi.evet ihtiyacım yok haklısın aslında ben bebeğim olursa asla böyle davranmayacağım
Birşey daha söylemek istiyorum eşin neden senin anneni hergün aramak zorunda arkadaşım bunlar normal şeyler değil ben kendi annemi bile hergün aramıyorum bak seni uyarıyorum eşini böyle saçmasapan şeylere zorlarsan onu kaybedebilirsin. Biraz güçlü ol. Bu anneni sevmediğin anlamına gelmez ama anne babamız bile olsa kimseye kendimizi ezdirmemeliyiz. Elbette saygısızlık yapmazsın ama artık işler eşini rahatsız edecek noktaya geldiyse de bunu engellemen gerekir. Sonra başını taşlara vurma.
Canım seni gayet iyi anlıyorum insan annesinin yanında olmak onun sevgisini hissetmek istemez mi ? Tabiki ister ama anlatıklarından yola çıkarak söylüyorum, sevgi değil zarar var ailenle ilişkinin içinde.
Para filan da kesinlikle verme bence "bende de yok" de. Ne onlarla aran kötü olur ne kendi içinde sıkılırsın.
Annenin durumu çok mu kötü bu 50 tlye gerçekten ihtiyacı var mı?
O zaman verme parayı ben biriktiririm anne de altın hesabı aç maaşının yattığı bankada ne bileyim.Hayır demeyi öğren artık arkadaşım ve de doğru evine git orda kal demir yoksa demir taktırın ne bileyim. Eşinle aranın bozulmasını istiyorlar diyorsun hala onların dediğini yapıyorsun yetişkin gibi davran büyü biraz. Hayır demeyi öğren.
Arkadaşım niye boşanasın eşinden ya ben eşimden boşanmayı düşünmüyorum de. Boşansam da sizin yanınıza gelmem ev tutarım de. Evlenen insanlar herşeylerini aileleri üzerine mi yapıyor yani kimse ev araba edinmiyor mu eşiyle elbirliğiyle. Boşanırsan evet seninkinin yarısı eşine gitse bile onunkinin yarısı da sana gelir. Ne biçim bir düşünme tarzı bu.
arkadaşlar yıllarca içimdeki ağırlıktan kurtulmak için yazmaya karar verdim.belki abartıyorum belki haklıyım yada haksızım...öğrenmeyide çok isterim.alkolik bir baba ve ev bir hanımının kızıyım.16yıldır babamı görmüyorum kendi tercihim çünkü bize çok eziyet etti.oda bizi merak edip aramadı zaten.anneme ilk kötü duygularımı 18 yaşında erkek arkadaşımla buluştuğum gün trafik dolayısıyla eve 1 saat geç kalmam sonucunda telefonda bana,bu saate kadar nerdeysen bundan sonrada orada kal demesiyle hissettim.yapayalnızdım.nereye gideceğimi düşünüyordum ağlıyordum sürekli erkek arkadaşımda yanımdaydı ve sokakta bırakamam seni diyerek beni memleketine götürdü.ilk evliliğim bu şekilde oldu.1sene geçmeden ayrıldım.ço zor zamanlar geçirmiştim.aç bile kaldım bazı günler.boşanınca eve döndüm zordu ama başka çarem yoktu.12 yıl böyle geçti anneme para vererek nereye istersem gidiyordum.50 milyon verip arkadaşımda kalabiliyordum.üstü kapalı bi anlaşma gibiydi bunlar.sanki ona şımarıklık yapıp onu ikna etmişim gibi bir hava oluyordu.sonunda şimdiki eşimle evlendim fakat tüm birikimi yazlık evleri için harcamıştım.eşim iyi kötü varını yoğunu önüme koydu ve evimizi kurduk.bu kezde annem ne doğru düzgün bi çeyiz verdi nede destekledi.bir poşet patik başörtüsü gibi şeyler verdi onuda ananem yapmış çoğunu neyse önemli değil onlar.Allaha çok şükür aç açık değilim ama annem sürekli eleştiriyor eşimi beni komşu gelinlerle kıyaslıyor.çok nezaketli vs...ben sende böyle bişiy görmedim diyor.bende onu annesi öyle yetiştirmiş dedim bu sabah.eşim hastanede fizik tedavi görüyor.o nedenle annemlerde kalıyorum iki gündür.ve akşam sobayı yakmıyorlar.ben üşüyorum yinede yakmıyorlar bi battaniye alıp oturuyorlar bende yatmak zorunda kalıyorum bu seferde sen bizimle konuşmuyosun diyorlar ablamla ikisi..sen mutlusun madem biz sana bişiy demeyiz diyor annem.ama sürekli iğneliyor.ayda 50 lira ver bana biriktireyim diyor benim içinmiş.verdiklerim hiç geri gelmedi ama.nişan bohçasını sen yap ben veririm dedi evlendim hala verecek.ablamın bana borcu var söyledim diye 1 hafta konuşmadılar benimle.eşimede yansıyor bunlar.hiç ailem olmamasından görüntüde olması için küsmek istemedim.ama 32 yaşındayım ve komşu gelinle kıyaslanmak incitici geliyor.bendemi sorun var rica ederim yardımcı olun
insan evladına böyle yapar mı?? Yemez yedirir, içmez içirir, çocuğuna yansıtmamak için bütün sıkıntılarla baş etmeye çalışır, evladının mutlu olmasını ister.. Kusura bakmayın ama sizde sorun yok tek sorun ailenizin farklı olması..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?