Benden başka birinde var mıdır nu dert bilmiyorum

17 yaşında evlenmeyi değil üniversiteyi kazanmayı düşünüyordum çok şükür kazandım ve bitirdim. 17 yaşındaki kızların cinsellikten tükendiğini de sayende öğrenmiş oldum

Okumuşsunuz bitirmişsiniz ne güzel. Demek ki yaşınız görgünüz sağlıklı bir kadının cinsellik istemesi gerektiğini bilecek kadar var. 17 yaşında hayatı hiç tanımamış bir kız bunu bilmeyebilirdi ama sizin bilmeniz gerekiyor. Cinselliği neden istemiyorsunuz, yetiştirilme tarzınızda bir baskılama mı var, yoksa başka bir şey mi? Evliliğin çok önemli bir kısmını oluşturur cinsellik. Öpüşmek bile istemeyeceğiniz adamla evlenmek yerine kafa dengi bir arkadaşınızla eve çıkın yani. Aşık olduğunuz adamla tensel bir temas istemiyorsanız o aşk değildir bence.
Bu adam olur başkası olur siz kendinizdeki sorunu çözmeden mutlu olamazsınız. Bir terapiste gitmenizi öneririm. Çünkü dediğim gibi sağlıklı olan cinselliği istemeniz.

ben de düşünce yapını çok sağlıksız buldum.
ileride büyük sıkıntılar yaşarsın.
evlilik sadece cinsellik değildir.
bu sığ düşünceye nereden kapıldın bilmiyorum ama hayat herşeyiyle bir bütündür.
evlilikte öyle.
bir uzman yardımı almanda fayda var.
ve bu duygularla evlenmeni de asla tavsiye etmem.
bak senin gibi düşüncede olan kadınlar büyük oranda vajinusmus yaşıyorlar ve evlilik hayatları çok sıkıntılı.
sevgilinin bu duygularından haberi var mı peki?

evliliği cinsellik olarak algıladığımızı nerden çıkardın? biz zaten böyle algılamıyoruz , sen de rahatsızsan çık o algıdan. zira sadece aşık olduğum adamla her günüm birlikte geçsin diye evlendim.

Onu genel anlamda söyledim. Çamaşırı ütüsü bulaşığı yemeği vs.

1- cinsellik yaşamak için evlilik şart değil
2- ten uyumun ve tecrübeli ve tabiki düşünceli bir partnerin varsa cinsellik kadar zevkli birşey yok
3-evlilik demek bir haaytı paylaşmak zamanla aile olmak demek yani gezmek tozmak yemek yemek ve sekste bunun bir parçası elbette ama bence en güzel yanı ebeveyn olmak ....
4-bence sizce bastırılmış duygularınızdan ve toplumun tü kaka günah yaklaşımından ötürü vajinismus oluşmuş gibime geldi...

Ayıp olarak gösterildiği o şekil yetiştirildiğim için de olabilir sevmemek değil sebep

Valla burdaki konuları okuyunca evlilikten bile soğur oldum yıllarca sevdikleri adamların yapmadıkları kalmıyor insan gerçek yüzünü evlenince mi gösteriyor bilemedim

Ayıp olarak gösterildiği o şekil yetiştirildiğim için de olabilir sevmemek değil sebep

Bakın bu durum vajinismusa bile sebep olan bir şey. Cinselliği istememeniz normal değil. Bunun için yardım almalısınız. Bunu ne bir erkek için, ne de evlilik için yapmalısınız. Bunu kendiniz için, kendi mutluluğunuz için yapmalısınız.

Mune hanım bu şahısa gereken uyarı ve cezayı verir misiniz? Resmen hakaret etmiş. Hem konuma kendi yorum yapıyor hem de gelip hakarette bulunuyor
Yahu hem kendin dikleniyorsun
Sen tadını aldıysan anlat diyorsun pişkin pişkin
Hem de sen şikayet ediyorsun...@Mune..bu şahıstan bende şikayetçiyim...

Akli basinda hicbir insan evladi cinsellik icin evlenmez. Ama eger ki cinsellige karsi soguksaniz da evlenip adamin da basini yakmayin. Ozel durumlar ve hastalik vs haric cinselligin olmadigi bir evlilik olamaz cunku

pufff geleceğin vajinismusu. cinsellik sadece erkekler için vardır. kadın öylece uzanıp bitmesini beklemeli ve bu işkenceye katlanmalıdır. zevk almak falan iğrenç şeylerdir. hatta suudi arabistandaki gibi kadınlara da sünnet uygulanmalıdır. hatta kadın olmak suçtur. ölelim biz.

Evlilikte cinselliğin sadece minik bir parça olduğunu düşünmüyorum. Tamam çok mükemmel bir cinsel uyum olmasa da olur ama burda karşısındaki insanla öpüşmek bile istemeyecek noktada biri var.
Cinsellik evililiği ev arkadaşlığından ayıran çok önemli bir faktör. Çiftlerin birbirini istemesi çok çok önemli. Arada istek olması, cinsel bir çekim olması çok çok önemli. Her akşam sevişilmeli, evliliğin %60ı cinsellik demiyorum ama beraber paylaşılan diğer şeylerden de bir tık önde. Adam ev kuşudur, kadın gezip tozmak ister gene bir orta yol bulunur ve mutlu bir evililik de olur ama adam her sağlıklı erkek gibi cinsellik ister kadın öpüşmek bile istemezse orta yol bulunamaz. Ve mutlu bir evlilik hayaldir.

Son düzenleme:
bence siz bir psikoloğa görünün. çünkü evlilik cinsellikten ibaret olmasa da bel kemiğidir. olmazsa olmaz yani.
ama onun haricinde karşındaki insan senin anahtar kilit ilişkini sağlıyorsa evlilik hayattaki en güzel şeyler arasına girer.
ve burda cinselliğe bu gözle bakıp evlenen kadın da erkek de karşısındakini kandırarak evlenmiş olur. lütfen bunu ne kendine yap ne karşındakine. önce psikologla görüş. sorun çözülebilecek derecedeyse sevgilinle konuş o da destek versin. hem herşeyi de anlatmış olursun. ama sorun içinden çıkılamayacak gibiyse yine konuş onunla ama yolları ayırın. çünkü bu ciddi bir sorun. maalesef ki eşcinsel erkeklerin kadınları kandırıp paravan evlilik yapmasından pek farklı değil durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…