- 19 Ekim 2014
- 16
- 37
- 8
- 29
- Konu Sahibi bayannurella
-
Teslim olmak tabirine ben hiç takılmadım cunku burada yaşadığı bir tecrübeden çıkardığı dersi anlatan, bunu bizimle paylaşan, ağır stres yasamış bir kızın derdine ortak olacağına "oh iyi olmus" "kaldıramıyorsanız yasamayın" "cahil" "erkeği elinde tutmak icin yapıyor" "evlenmeden olmaz zaten günah" "o test yanlıştır" diye yorum yapan kadınların anlayışı zaten "teslim olmak". Toplumda kullanılan genel bir tabir degil mi zaten? Kadına evlenene kadar kendisini tutması gereken, cinsel dürtülerini bastırması gereken bir varlık gözüyle bakılırken teslim olmak demesin de ne desin? Zaten bizim ülkemizde evlenmenin amacı hukuki koruma altında (yani mahalle baskısı bloke edilerek) yaşanılan özgür cinsellik olmus. Kızcağız o an istemiş bir şeyler yaşamış sonra pişman olmuş belki de aynı durumda olan bir sürü kararsız genc kıza ibret olacak bir tecrubesini paylaşıyor, sonuçta sevdigiyle özgürce bir seyler yasama cesaretini cogu insan gösteremez. Isterseniz ahlaksızlık deyin veya baska bir sey; ama bu bilimsel bir olgu, hormon diye bir sey var herkes sevdigiyle olmak ister bu da bir cesarettir. Sonucuna katlanır veya katlanamaz, o da denemiş ama pisman olmus ağır gelmis. Kimse yasamadan sonucunu bilemez, yasamış tecrübe etmiş işte. Yapılan yorumlar cok acımasız, bu neyin hırsı anlamadım.
Herkesin kendi düşüncesi, kendi hayatı saygı duymak gerekir. Kimse kimseyi yargılayamaz... Buraya icimizi dökmek icin yazıyoruz, paylaşmak icin. Birbirimize destek olmayacaksak bir anlamı yok
Ben de kargo konusunda konusunda tavsiye vereyim; daha çok kişinin işine yarayacağını düşündüm. İmza atmadan önce ürününüzün paketini açarak, herhangi bir hasar olup olmadığına, ürünün eksiksiz bir şekilde teslim edildiğinden emin olun. Eğer ürün eksiksiz ve hasarsız bir şekildeyse o zaman kargo görevlisinin uzattığı belgeyi imzalayabilirsiniz. Kargo görevlisi acelesi olduğunu ve hemen gitmesi gerektiğini söylese bile bunun sizin yasal hakkınız olduğunu unutmayın.
Benden de herkese tavsiye; senin için sonrasında ''kayıp'' olarak göreceğin hiç bir şeyi gözden kolay çıkarma.
Ama çooooook sevdim ama evlencektik söz vermişti, ama o da bana çokkkk aşıktı diye seve isteye yatıp,
terkedilince ah vahh diye karalar bağlayacaksan eğer, hayatta hiç bir şeyin garantisi yok babana bile güvenme diye boşa dememişler.
Altından kalkamayacağın yükü geçici zevkler uğruna omuzlamayacaksın.
Omuzlarsan da ağlamayacaksın..
Karşına geçip kendi düşen ağlamaz derler sonra. Onlara da vicdansızlar demeyeceksin..
benim Allaha'a dua etmem, tövbe etmem seni zerre kadar ilgilendirmez. Benim inancımın ne boyutta olduğunu ne zaman dua edip etmediğimi bilmeden bu şekilde yorum yapman hadsizlik. Allahla kulu arasındaki bağı kimse bilemez. Haddini bil her şekilde yorum eleştiri yapabilirsin ama inanç boyutuma laf edemezsin.
Hemen araya giriyorum, dini konu ve yorumlar yasaktır.
Ayet, hadis vb paylaşmayınız, konu tavsiye ve tecrübe aktarımı olduğuna göre rica ediyorum bu kriterin dışına çıkmasın.
Hayır size değildi geneldi, ayet, hadis paylaşılan yorumlar varmış, bildirimler geldi ama sizde yorum yaptıysanız üstünüze alınmanız iyi olurbu uyarı aslında banaydı dimi yok yok yapmıcam
Ayet veya hadis paylaşmak neden yasak bunu merak ettim. Yüzde doksan Müslüman bir ülkede yaşayıp bir konuda yorum yaparken dinimizden niçin örnek vermeyelim. Insanların dindarlığını sorgulayıp yargılamak elbette yanlış. Ancak ayet hadis paylaşmanın yasak olması kabul edilecek şey değil.
Bu kuralları baştan kabul ederek buraya paylaşımda bulunuyoruz. Kurallar açıkça belirtilmiş. Herkes Müslüman değil, kurallar da sadece İslamiyet'e yönelik değil. Bakın ne yazıyor; her türlü dini yorum yasaktır. Yani İncil'den de bir parça alıp koyamıyoruz buraya.Ayet veya hadis paylaşmak neden yasak bunu merak ettim. Yüzde doksan Müslüman bir ülkede yaşayıp bir konuda yorum yaparken dinimizden niçin örnek vermeyelim. Insanların dindarlığını sorgulayıp yargılamak elbette yanlış. Ancak ayet hadis paylaşmanın yasak olması kabul edilecek şey değil.
O zaman özel mesaj gönderin, burada herkes herkese yorum yapabilir çünkü, muhattap alsanız da almasanız da.Sizi muhatap almıyorum. Mesajım sadeceMune yi ilgilendiriyor.
Ayet veya hadis paylaşmak neden yasak bunu merak ettim. Yüzde doksan Müslüman bir ülkede yaşayıp bir konuda yorum yaparken dinimizden niçin örnek vermeyelim. Insanların dindarlığını sorgulayıp yargılamak elbette yanlış. Ancak ayet hadis paylaşmanın yasak olması kabul edilecek şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?