Bilmiyorum ya cehaletle merhamet başka şeyler bence. Komsum anlatiyor cok yaşlı bir kadın simdi 90 yasinda, 10 sene once anlatırdı. Kocasi oyle cok aşıkmış ki, kadin bir misafirliğe gidecegi zaman elbisesini eliyle seçip utulermis bunu giy diye.Bazen diyorum acaba... cehalet ile zalimlik ve merhametsizlik doğru orantılı mı.
Eski insanlar çok çok zalim oluyor da... o sebeple öyle düşündüm bilemiyorum.
Annem hep der ki erken doğduk. Erken doğan sadece annem değilmiş. Konu sahibi ile sizin kv de erken doğmuş bu hesaba göre.
Allah kadınlarımızın yardımcısı olsun.
Bir yere gitmesine izin vermedigi zaman, bir bahaneyle eve gelip kadinin gidip gitmediginu kontrol edermiş, sozumu yere düşürmedin diye bir bilezik takarmış. Kadinin kayınpederi sular donduğu için, gelin bulasik yikamadi diye laf söylemiş, o gun kocasi kolundan tutup o sofradan kaldırmış ve karısına yeni ev açmış. O donemde kayinvalideden ayri oturmak diye birsey hic görülmemiş mesela.
Demem o ki, yureginde merhamet olan sefaletin kucağında da olsa, cehaletin bucağında da olsa yapıyor..
Bunlar doğunun bir köyünde, yoklukta, 70 sene once oluyor..
Bu duzen sadece, kadınların erkek çocuklarını bilinçli yetistirmesiyle değişebilir. Baska hiçbirşey değiştiremez. Ne okumak, ne tahsil..