beni çok sevdiğini biliyorum sizce ne yapmalıyım 🙂

Gönül aldığı falan yok davayı sormuş adam

Üzgünüm ama kendinizi kaldırıyorsunuz, sevgi böyle bir şey değil. Alkol artık bir bağımlılık düzeyine geldiyse yeminle falan bırakılmaz. İstediği kadar yemin etsin... Tedavi olmayı kabul edip gerçekten uzun süre içmediğinden emin olmanız lazım. Bu halde eve dönerseniz yine içeceğini bilerek dönün

Bu arada imam hatip okulları konusunda bana kızmıştınız çünkü bende normal okula gönderilmesi gerektiğini düşünenlerdendim

Alkol alması neden bu kadar sorun? Yani bağımlılık derecesinde değilse, size veya çocuğa zarar verecek kadar ileriye gitmiyorsa arada sırada içmesinde ne gibi bir sakınca var?
Dengeszilik.ve gitgelli davranışlar çok yapıyor alkol.açık açık bir şiddet olmasa da huzursuzluk çikiyor illaki bir şekilde.ben de deneyimledim.ve gerçekten seviyorlar bence de.kendini kandırmak değil.

Bu şekilde bir içme tarzı kastedilmediği kesin

Bence de sıkıntı çıkmasa da bu bir hayat görüşüne ihanettir.

Kendisine uymayan yaşam tarzlarına karışma hakkı yok ama kendisiyle yaşam tarzı uymayan eşiyle boşanma hakkı var tabi ki.
Uymayan bir yaşam tarzından bahsetmiyor, alkol almasından bahsediyor.
Adam nerede akşam orada sabah zil zurna hovarda yaşamıyor.
Biranda eğlencelere düşkün, hanımefendinin katılmak arzusunda olmadığı yerlere giden, masalardan kalkmayan bir tip canlanmadı gözümde.
Alkol almış, evet. Kahve içmesi kadar habersiz olunan bir durum bu, yaşamlarında hiçbir şeyi değiştirmemiş, etkilememiş, gelip kavgası edilmemiş.

Senin tarzındaki düşünce yapıları evlenmemeli zaten.aşırı özgür düşünceler evliliğin mantığına ters zaten.kime ne kime ne diye gezen kişi evlenmesin zaten.evlenen de belli bir çerçevede herşeyin hesabını vermeli.iki seçenek arasında sıkışıp kalanlar sorunlar yaşıyor zaten.her seçim bir vazgeçiştir diye bir laf var.birşeylerden feragat etmeden seçim yapılmıyor maalesef.

Alkol kullanmadığını düşünüp evlendiyseniz ve sonradan başladıysa, siz bu konuda ki hassasiyetinizi dile getirdiyseniz evlenmeden önce tabii ki rahatsız olmakta kabullenmemekte haklısınız. Düzelmeyeceğini düşünüyorsanız devam etmenin manası yok.
İnsanlar evlenirken kendi kriterlerine uygun kişilerle evleniyor, evlendikten sonra eşlerden biri tamamen değişiyorsa diğer tarafında bunu kabul etmeyip ayrılma hakkı var.
Alkol kullanan biriyle evlenmezdim bana ters,aynı şekilde sigaradan da haz etmem evimde kimse içemez kaldı ki eşim içecek. Buna göre bir eş seçtim,böyle yaptım diye kimsenin eleştirme gibi bir lüksü yok hayat benim.

D Dini düşünce tarzına göre içkinin azı çoğu farketmez.konu sahibinin dini görüş seviyesini biomiyorum ama bu durum bazı hayat görüşlerine ters. Illa.sorun yaşanmasına da gerek yok.dindar biri olsam ben de içki içen eşe tepki gösteririm.

Söz konusu eşse seni ilgilendirmez ya da sende iç gibi dalga geçen ifadeler ne kadar manasız bu tarz konular için.

Tam aksi bir konu açılmıştı onu hatırladım. Konuda eş dine yöneliyordu orada yorumların çoğu endişe içerikliydi. Konu sahibinin rahatsızlığına hak veriliyordu.
Dini hassasiyetleri olan birinin eşinin tam tersi yaşamaya başlaması üzerine duyduğu rahatsızlık neden basite indirgenip dalga konusu oluyor?
Cevabı bildiğim sorular ama olsun.

Evet soru acayip hatta bazı konular bu şekilde oluyor şaşırıyorum Tanımadığım 100 kişi bana boşan ya da boşanma diyecek bende ona göre hareket edeceğim saçma …
Bu arada imam hatip okulları konusunda bana kızmıştınız çünkü bende normal okula gönderilmesi gerektiğini düşünenlerdendim
Tam hatırlayamadım ama bende yollamam lisesine belki çok iyiyse orta olabilir . Ogün orada yine böyle okulun arkasından dini küçümseyip alaya almalar vardı o yüzden dahil olmuştum yoksa kadın da davasında haklıydı.

Ama inanın size niye neden yazdım hatırlayamadım, kırdıysam kusura bakmayın iyi forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…