Beni çok yordu hayat!!!

Malesef insanlar çok hain olmuş , açık arıyorlar, kendilerini ispatlamak için karşıdakini kırmaya, aşağılamaya hiç çekinmiyorlar. Böylece kendi egolarını tatmin ediyorlar, sen duysaydın bile , o kayınvaliden seni kendini üstün gösterme çabasına devam edecek, başka bahaneler bulacaktı. Benim kendi annem bile (ben çalıştığım halde) ,ilk evlendiğimiz zamanlarda , ben daha temizim, kızım temizlik bilmiyor diye dolandı ortalarda. Yani demem o ki , onlar açık aradığı için yine bulurlardı. Sen onları dinleme, duymaman hiçbirşeye engel değil, aslanlar gibi bakarsın bebeğine. O görümcende gitsin kendi çocuklarına baksın madem bu kadar marifetli ise.
Moralini yüksek tut, takılma kimseye.
Hem daha lohusasın, tam alınganlık zamanın.
Sana katılıyorum kristal,söylenecek bir şey mutlaka bulunuyor,susturulmadıkça...İnce düşünüp bunu yapmak istemiyorsun ama,adeta zorla hak ettiklerini işitmek istiyor gibi bazı insanlar.Ben kızımla otobüste giderken,
kadının biri:Kızın nerede
Ben : Öndeki koltukta oturuyor
Kadın:Aa neden,ben olsam yanımdan ayırmam
Ben:Önde oturmayı seviyor,hem koca kız,ne olacak
Kadın:Aa olsun gene ayırmam,hep yanımda olsun isterim.Cık cık cık...
Bende sabır azalıyor,çocuğun yokta heves ediyorsun,sen de haklısın desem,bana laf soktu olur.Sabır deyip,susuyorum.Böyle bir cümleyi zaten kurmak istemem ama, herkes karşıdaki üzerinden kalitesini ispatlama peşinde ya,ona sinir oluyorum...

Merhaba arkadaşlar konu açmak istemezdim ama beni çok yordu bu hayat?!! Nasıl anlatsam umarım beni anlarsınız?
İşitme engelliyim 2.5 yillik evliyim 38 gün önce doğum yaptım çok şükür mutlu bir evliliğim var. Fakat herşey engellerle dolu... Herşeye içime atmaktan bişey konuşmaktan sıkıldım eziliyorum hep. Engelli olduğumdan mı anlatamıyorum doğru dürüst bilmiyorum eşime dahil oturup konuşasım gelmiyor bilmiyorum içim bı doldu doldu..... Çok şükür bebeğim var. Kızıma anlatıyorum onada anlatasim gelmiyor. Niye böle oldum bilmiyorum doğumdan sonra çok değiştim...
Duymuyorum ya gelen diyor kı çocuğa nasıl bakıyorsunuz zor olmuyor mu??? İşitme kaybim olduğu için duyamazmisim yapamazmisim edemez mısın hiç bişey yapamıyorum arkadaşlar.. izin vermiyorlar ki yapayım ..kaynanamla atlı ustluyum görümcem benden fazlasi annelik yapıyor kızıma.. askimmm diyor kaynanam görümcemin becerikligine ovunuyor x yapar diye senden umudum yok diyor. Ben yapamıyormussum müsaade etmiyorlar kı yapayım.. eziliyormuyum demi arkadaşlar... Engelli olmak suçlu mu? Duymuyorum diye arkamdan neler neler laf ediyorlar. Annem arkamda sağolsun annem beni korumak kollamak için laf ediyor onlara.. annemi sevmiyorlar gelmeleri bile istemiyorlar.. üzülüyorum bu duruma. Eşim bile annemden nefret ediyor onlar yüzünden. Ee napacagiz arkadaşlar.. annemlerin komşusu bile demiş kızım sana derdini anlatamaz orda kafayı yiyecek zaman geçince demiş. Evet anneme hiç anlatamıyorum derdimi çünkü laf edeceğinden korkuyorum. İşte yapamıyorum herşeye tamam diyorum bu evliligimi sıkı tutmak için ağzımı açamıyorum. . İşte hayat beni çok yordu!!! İçimi döktüm umarım anlarsın inşallah!!
Engelli olmakla ne alakasi var bunun?Hem bir anne cocugunun aci çektiğini ya da ne istediğini hisseder?Birakmayin onlara cocugunuzu.

Malesef insanlar çok hain olmuş , açık arıyorlar, kendilerini ispatlamak için karşıdakini kırmaya, aşağılamaya hiç çekinmiyorlar. Böylece kendi egolarını tatmin ediyorlar, sen duysaydın bile , o kayınvaliden seni kendini üstün gösterme çabasına devam edecek, başka bahaneler bulacaktı. Benim kendi annem bile (ben çalıştığım halde) ,ilk evlendiğimiz zamanlarda , ben daha temizim, kızım temizlik bilmiyor diye dolandı ortalarda. Yani demem o ki , onlar açık aradığı için yine bulurlardı. Sen onları dinleme, duymaman hiçbirşeye engel değil, aslanlar gibi bakarsın bebeğine. O görümcende gitsin kendi çocuklarına baksın madem bu kadar marifetli ise.
Moralini yüksek tut, takılma kimseye.
Hem daha lohusasın, tam alınganlık zamanın.
Bende öyle diyorum görümcem bekar evlenince kendi çocuğuna iyi baksın ama öğreniyor kolaylık sağlamak için bebek her geçen gün büyüyor büyüdüğunu görmek beni mutlu ediyor bugun 40a ayak bastı tuzladik yıkadık annemde vardı saolsun neyse . Ağzımdan laf açamıyorum ne konuşuyorlar diye bı daha soramiyorum yok bişey diyorlar sonra da ama içimdeki his şüpheli kalıyor

Konu sahibini cok pasif buldum. Bir defa cihazla duyabiliyormus yani kendisini bu kadar yapamam edemem gormesi beni sasirtti.
Ve baskalari Ben yardım istemedikçe gelip Benim çocuğuma bakamaz. Kapıyı açma uyuyorduk de bunları yapmak bu kadar zor mu Ben anlamıyorum Sen Kendini Bile Bile ezdiriyor gibisin.
Her şeye katlanırsan ister engelli ol ister engelli olma fark etmez kim olursa olsun seni Ezer kendini ezdirmeyecek olan sensin

Komşusundan görümcesine kadar herkes seni kırabiliyor ama sen Onu söyleyemem bunu söyleyemem üzülürler kırılırlar diye düşünüyorsun hala ilginç

Dunde yazmıstım sız engellı degılsınız neden herseyı engele bagladınız.
Cıhazla duyuyormussun , konusabılıyorsunda ben sandım kı ne duyabılıyorsun ne konusabılıyorsun

Sana katılıyorum kristal,söylenecek bir şey mutlaka bulunuyor,susturulmadıkça...İnce düşünüp bunu yapmak istemiyorsun ama,adeta zorla hak ettiklerini işitmek istiyor gibi bazı insanlar.Ben kızımla otobüste giderken,
kadının biri:Kızın nerede
Ben : Öndeki koltukta oturuyor
Kadın:Aa neden,ben olsam yanımdan ayırmam
Ben:Önde oturmayı seviyor,hem koca kız,ne olacak
Kadın:Aa olsun gene ayırmam,hep yanımda olsun isterim.Cık cık cık...
Bende sabır azalıyor,çocuğun yokta heves ediyorsun,sen de haklısın desem,bana laf soktu olur.Sabır deyip,susuyorum.Böyle bir cümleyi zaten kurmak istemem ama, herkes karşıdaki üzerinden kalitesini ispatlama peşinde ya,ona sinir oluyorum...
Kusura bakmayın ama bence çocuğun Yok da hevesleniyorsun yanlış bir yaklaşım onun yerine Sizi ilgilendirmez biz bu şekilde rahatız sorun yaşamıyoruz desen ne olur İlla karşıdakini kırmak mı gerek

Yine cevabını vermiş olursun

Kusura bakmayın ama bence çocuğun Yok da hevesleniyorsun yanlış bir yaklaşım onun yerine Sizi ilgilendirmez biz bu şekilde rahatız sorun yaşamıyoruz desen ne olur İlla karşıdakini kırmak mı gerek

Yine cevabını vermiş olursun
Söylemedim ki canım,söylemekte istemem dedim zaten,ama bunu söyletmek ister gibi sabır zorlamak niye.Bir başkası da çocuklarıma mesela bir kuralı hatırlattığımda,aa,ben eşimin kızına bile BÖYLE demiyorum,ÖYLE yapmıyorum...
Hakettiği söylense son olur,ama ince düşünüp kırmıyoruz ya işte...:işsiz:

Söylemedim ki canım,söylemekte istemem dedim zaten,ama bunu söyletmek ister gibi sabır zorlamak niye.Bir başkası da çocuklarıma mesela bir kuralı hatırlattığımda,aa,ben eşimin kızına bile BÖYLE demiyorum,ÖYLE yapmıyorum...
Hakettiği söylense son olur,ama ince düşünüp kırmıyoruz ya işte...:işsiz:
tabi ki dogru olani yapmissin :KK19:insanlar ve kemiksiz dilleri, muhtesem elestirileri :KK53:

siz cihazla duyabiliyorsunuz anladığım kadarıyla dolayısıyla engeliniz yok. bunu aklınıza yazın. kimsenin sizi üzmesine ezmesine müsaade etmeyin.

biraz silkinin lütfen. kimse annesinden iyi bakamaz çocuğa. size biraz özgüven lazım.

Back
X