Beni çok yordu hayat!!!

Yeni doğum yaptığın için biraz daha hassassın galiba. Böyle düşünmen çook normal.
Öncelikle çocuk bakamayacak bir engelin yok bunu bil. Yeri geldiği zaman kv ve görümcenin davranışından rahatsız olduğunda bunu direk kendin söyle.
Annesi sensin. Kimse annelik tecrübesine sahip bir şekilde doğmuyor. Zamanla yapa yapa kazanıyorsun o tecrübeyi. Sağlıkla büyütün evladınızı

Arkadaşım sen çocuğa çok rahat bakabilirsin tek problem uykuda agladiginda duymaman onun içinde teknoloji çok gelişti bebek Telsizi senin imdadina yetişir titreşimli telsiz var mı bilmiyorum ama bu teknolojide olacağını düşünüyorum zaten ekran görüntüsünde agaldigi falan görülüyor bi arastirin derim kimseye eyvallahiniz olmaz gerek kalmaz çevredekiler de alisir

Herşey den önce eşine mesafe koyma derim canım iyi biri demişsin onu uzaklaştırma kendinden eşinle ne kadar yakın olursan bence o kadar az yara alırsın eşim yanımda dersin diğerlerine gelince az da olsa laf sok dur yani onu ben doğurdun falan de elim ayağım tutuyor de takma kafana ya en büyük engelli onlar kalpleri kararmış yazık onlara canım benim sen kendini üzme az da olsa lafını esirgeme derim

Engelli olan sen değilsin senin evladına bakma hakkına engel olmaya çalışan o kişiler asıl engelli..
Benim bir arkadaşım hem duyamiyor hemde konuşamıyor buna rağmen iki çocuk büyüttü. Evlatlariyla gayet güzel anlaşıyor sohbet bile ediyor,onlarda işaret dilini öğrendiler herkes çok mutlu..
Ne anneler çocuklarına bakabiliyor..sende yaparsın elbette. Onlara diyeceğin tek şey şu;bırakın çocuğuma ben bakayım ihtiyaç olursa yardım isterim.
Üzülme..:KK200:

bana ilginç gelen esin sana bu lafları nasıl getiriyor ya esin hiç masum değil engelli bir insana ki o senin karın işaret diliyle (muhtemelen) nasıl annem seninle ilgili şunu şunu söylüyor kardeşim bunu söylüyor diye onu üzecek şeyleri anlarabiliyor pessss
herşeyi geçtim hiç mi vicdanı sizlamiyor acaba

Bir arkadasim var işitme engelli yani duyuyor ama cok az evlendi çocuğu oldu simdi 2 yaşında. Gecenlerde 2 arkadaş misafirlige gittik ona. Çocuğunu uyuttu oturuyoruz iste sohbet muhabbet aradan 1 saat gecti kizlar cocuk aglarsa soyleyin bana dedi biz de tamam dedik aradan 5 dk gecti kosa kosa cocugun yanina gitti meğer cocuk uyanmış ağlıyormuş biz duymadik ama o duymus.
Annelik cok başka bisey. Kimse sizden daha iyi bakamaz. Takıntı yapmayın lütfen kim ne derse desin.

Niye bakamayasin onlar dusunce engeliymis bence.
Bizim bir komsunun oglu hem isitme hem konusma engeliydi eside oyle isaret dili ile anlasiyorlar.
Iki tane cocuklari oldu gayette guzel buyuttuler.

Herşey den önce eşine mesafe koyma derim canım iyi biri demişsin onu uzaklaştırma kendinden eşinle ne kadar yakın olursan bence o kadar az yara alırsın eşim yanımda dersin diğerlerine gelince az da olsa laf sok dur yani onu ben doğurdun falan de elim ayağım tutuyor de takma kafana ya en büyük engelli onlar kalpleri kararmış yazık onlara canım benim sen kendini üzme az da olsa lafını esirgeme derim
Çok şükür eşimden memnunum ama lohusalık beni inanılmaz etkiledi mesela görümcemi kıskaniyorum o benden fazla annelik yapıyor onu kiramiyom ya

Bizim bir komsunun oglu hem isitme hem konusma engeliydi eside oyle isaret dili ile anlasiyorlar.
Maşallah ben konuşuyorum iki kulağım cok az duyuyorum biri o bana kulağıma yanaşıp normal sesle derse gayet anlıyorum cihazsiz olarak . Cihazla duyuyorum. .eşimin tek kulağı duymuyor gayet güzel konuşuyor. Cihaz kullanmıyor Çok şükür iyi de anlaşıyoruz işaret dil kullanmıyoruz çok şükür çocuğum da normal duyuyor bizi

bunların hepsi çocuk doğduktan sonra mı oldu?
bu insanlara bi evlat, bi torun neden...

bence size öyle geliyor. yani engelim var ondan bunlar diye. ama öyle değil. lohusalığı kadınlar genel olarak iğren yaşarlar. herkes göze batar her laf sinir eder. hele azıcık da arada problem varsa daha da artar. şimdi düşünüyorum da ne salakmışım diyorum kendime. aşkım desin toruna nolacak ki?? benim annem de annesi diye sever oğlumu. benim daha çok hoşuma gidiyor. kayınvalidem dese o da hoşuma gider. hep sahiplenmeden diyorlar diye düşünürüm ben. sen herşeyi boşver. yazık yavrucuğun bir damla sütünden bile olmasın bunlar için ;)

Komşumun biri geldi bana dedi kı sen duyuyor musun çocuğu dedi içime cok oturdu o an.. duyuyom dedim ben duymazsam yüreğim duyuyor yapamazsın dediler. Bide morelimi bozuyorlar:(

bence size öyle geliyor. yani engelim var ondan bunlar diye. ama öyle değil. lohusalığı kadınlar genel olarak iğren yaşarlar. herkes göze batar her laf sinir eder. hele azıcık da arada problem varsa daha da artar. şimdi düşünüyorum da ne salakmışım diyorum kendime. aşkım desin toruna nolacak ki?? benim annem de annesi diye sever oğlumu. benim daha çok hoşuma gidiyor. kayınvalidem dese o da hoşuma gider. hep sahiplenmeden diyorlar diye düşünürüm ben. sen herşeyi boşver. yazık yavrucuğun bir damla sütünden bile olmasın bunlar için :KK66:
Aşkım desin ben bişey demiyorum işte lohusalık insanı kıskandırıyor takmiyom kafama da işte.

Komşumun biri geldi bana dedi kı sen duyuyor musun çocuğu dedi içime cok oturdu o an.. duyuyom dedim ben duymazsam yüreğim duyuyor yapamazsın dediler. Bide morelimi bozuyorlar:KK43:

ya neden içine oturuyor boşver. ağzı olan konuşur. ben işe gidip gelirken bir abiyle tanıştım. görmüyor kendisi. ben hergün hayran oluyorum ona. önce kendi başına işe gidip geliyor diye ona saygı duydum, sonra çocuğuyla hafta sonu tek kalıyor diye, şimdi de çocuğunu kreşten alıp eve gidiyor diye. yeter ki beynimiz de ve kalbimiz de engel olmasın ;)

Maşallah ben konuşuyorum iki kulağım cok az duyuyorum biri o bana kulağıma yanaşıp normal sesle derse gayet anlıyorum cihazsiz olarak . Cihazla duyuyorum. .eşimin tek kulağı duymuyor gayet güzel konuşuyor. Cihaz kullanmıyor Çok şükür iyi de anlaşıyoruz işaret dil kullanmıyoruz çok şükür çocuğum da normal duyuyor bizi
Bence konusmalisin onlarla bebeğinle kendin ilgilenmek istediğini artık ailene karismamalari gerektiğini anlatmalısınız onlara yoksa burunlari hep senin evinde olur karaktersiz insanlar ya tobe tobe

Bence sen işitme engelli olduğum için kusur buluyorlar sanıyorsun ama öyle değil..
Genelde her kvalide kızını gelinden marifetli görür.
Sana has durum değil. takılma :KK54:

Back
X