- 3 Haziran 2015
- 36.937
- 119.196
- 798
- 36
Ben cihaz kullanıyorumNiye cihazi kullanmiyorsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben cihaz kullanıyorumNiye cihazi kullanmiyorsun
Kullandiginiz halde yine mi duymuyorsunuzBen cihaz kullanıyorum
Maşallah ben konuşuyorum iki kulağım cok az duyuyorum biri o bana kulağıma yanaşıp normal sesle derse gayet anlıyorum cihazsiz olarak . Cihazla duyuyorum. .eşimin tek kulağı duymuyor gayet güzel konuşuyor. Cihaz kullanmıyor Çok şükür iyi de anlaşıyoruz işaret dil kullanmıyoruz çok şükür çocuğum da normal duyuyor bizi
Annemle eşim arası hala limoni sevmiyor işte. Öyle olunca insan üzülmez mı?Ben de işitme engelliyim. Bana da neleri neleri yapamaz dediler. Bana yapamaz diyenlerin yapamadıklarının çok daha fazlasını yaptım hep. Bizim diğer insanlardan hiç bir farkımız yok. Senin sorunlarının da engelli olmanla alakası yok. Saygısız insanların içinde yaşayan herkes bu tarz sıkıntılar yaşıyor. Mesela eşin, ailesi anneni sevmiyor diye senin annenden nefret ediyormuş. Problemin duymuyor olmak değil, sorunlu bir eşe sahipsin. Eşin yetersiz olduğu için kayınvaliden ve görümcen evliliğine müdehale edebiliyor. Duyuyor olsaydın da aynı problemleri yaşayacaktın, sadece sorunun ismi değişecekti. Kendine acımak yerine eşinle problemleri çözmeye çalışarak başlayabilirsin.
Eee daha ne o zaman ailenle aynı binada otur annenle bak bebeğe seni böyle kısıtlayamazlarMaşallah ben konuşuyorum iki kulağım cok az duyuyorum biri o bana kulağıma yanaşıp normal sesle derse gayet anlıyorum cihazsiz olarak . Cihazla duyuyorum. .eşimin tek kulağı duymuyor gayet güzel konuşuyor. Cihaz kullanmıyor Çok şükür iyi de anlaşıyoruz işaret dil kullanmıyoruz çok şükür çocuğum da normal duyuyor bizi
annemlerle aynı binada değilim kv ile aynı binadayim gelmesini istemiyorlar söylemiyorlar ama hissediyorum annen gelmesin demiyorlar oysa benim anneme çok ihtiyacım var zaten bişey diyemiyorlarEee daha ne o zaman ailenle aynı binada otur annenle bak bebeğe seni böyle kısıtlayamazlar
Üst değiştirmeyi bile kendim yapıyorum zaten. Banyosunu artık yapabilsemZaman içinde savunma mekanizması gelistirirsin onlara karşi, hiç korkma :)) hele bir toparlan, lohusaligin geçsin. Yaşadığını her yeni anne yaşıyor. Aman sen bakamazsini filan hep bana da dediler. Eltim üst katımda, gelip her gün bebeği yıkıyordu. Su dökme şeklimë bile laf ediyordu yapamıyorum diye. Toparlayinca bir yaptım, kendim banyosunu da yaptırdım, her işimi de yaptım.
Biraz zaman ve tecrübe, lohusalik zaten duygusal olarak da hassas bir dönem. Hiç güzel canını sıkma,bebisinin tadını çıkar.
Yavaş yavaş hepsi. Tecrübeli insanlardan yardım almaya çekinme. Bazen sen de alınganlık yapıyor olabilirsin. Bebeğin daha çok taze. Öğrenene kadar yanlarında ol, yardımcı ol ve izle. Bir bakmışsın öğrenmişsin.Üst değiştirmeyi bile kendim yapıyorum zaten. Banyosunu artık yapabilsem
Üst değiştirmeyi bile kendim yapıyorum zaten. Banyosunu artık yapabilsem
mal ya ! duymuyorum deseniz ne yapacak acaba soran kişi ? gelip kendi mi bakacak ,Komşumun biri geldi bana dedi kı sen duyuyor musun çocuğu dedi içime cok oturdu o an.. duyuyom dedim ben duymazsam yüreğim duyuyor yapamazsın dediler. Bide morelimi bozuyorlar![]()
Kendi niye baksın ki kv ve görümce bakarlar diye düşünüyor mahalleyi zaten sevmiyorum mecburum oturmaya.mal ya ! duymuyorum deseniz ne yapacak acaba soran kişi ? gelip kendi mi bakacak ,
Allah yardım ediyor elimden geleni daha fazlasını yapıyorum. Korkum da yok eşim korkuyor bişey olcak diye. Allah bana yardım edince herşeyi halledebiliyorum laf ediyorlar bide hemenOrkıde gözün aydın canım,bebeğin hayırlı evlat olsun.Arkadaşımın kayınvalıdesi hiç duymuyordu.4 çocuk büyütmüş yardımsız.Nasıl da bilirdi herşeyi,zamanla olacak,herşeyi yapabildiğini görecekler onlarda,hiç üzme kendini.
Malesef insanlar çok hain olmuş , açık arıyorlar, kendilerini ispatlamak için karşıdakini kırmaya, aşağılamaya hiç çekinmiyorlar. Böylece kendi egolarını tatmin ediyorlar, sen duysaydın bile , o kayınvaliden seni kendini üstün gösterme çabasına devam edecek, başka bahaneler bulacaktı. Benim kendi annem bile (ben çalıştığım halde) ,ilk evlendiğimiz zamanlarda , ben daha temizim, kızım temizlik bilmiyor diye dolandı ortalarda. Yani demem o ki , onlar açık aradığı için yine bulurlardı. Sen onları dinleme, duymaman hiçbirşeye engel değil, aslanlar gibi bakarsın bebeğine. O görümcende gitsin kendi çocuklarına baksın madem bu kadar marifetli ise.Bı yapmama izin verseler doyasıyla yaparım bebeğim çok şükür sakın bi bebek. Allah yardım ediyor duymuyorum ama bebeğim için elimden geleni yapıyorum işte yaptıkları zoruma gidiyor biseyde demiyorum susuyorum hepeşimle bazı şeyleri uyusmuyoruz.