Beni dünyaya getiren insan: Anne mi demeliyim...

Amonra belki üstünme vazife değil ama G-string in anlattığı anne modeli ile senin anlattığın anne arasında dağlar kadar fark gördüm. Neler yaşadığını bilemiyorum belki yanılıyorumdur.

Senin annen sorunları yüzünden annelikte hata yapmış ama yine de evladını sevmiş sadece bunu gösterememiş bir kadın ve sana pişmanlığını hissettirmiş, sevgisini de söylemiş. Ama G-string in annesinde kırıntısını göremedim.

Belki yanılıyorumdur ama anlattıklarınızdan böyle sonuca vardım.

İnşallah G-stringin annesi de hatalarını kabul edip sevgisini ilgisini gösterir, Allah hidayet versin. O zaman acıları azalır unutmaz belki ama insan 50 sine bile gelse annesinin şefkatine muhtaçtır...

Çoğu anne çocuğunu büyütürken hatalar yapar. Bende annemin üzerimde psikolojik ve fiziksel şiddetini gördüm. En ağırı psikolojik olandı, çok sıkardı beni, çok bunalırdım. Ama çok severdi çok bağlıydı elimize kıymık batsa kendini siper ederdi. Sevgisini de gösterirdi öperdi severdi sarılırdı.

Şimdi oda bana itiraf ediyor evladıma bağırdığımda, hata yaptığımda, ben çok pişmanlık duyuyorum sende duyarsın yapma diyor, ben hata ettim cahildim, sen cahil değilsin daha sabırlı ol kızım diye uyarır beni.

Hani bir laf var. Anne olmak ömür boyu vicdan azabı çekmek derler. Gerçekten öyle...

bilmiyorum ne kadar doğru ama ben bazen bazı kadınların canlıların dünyaya gelmesi için vesile olduğuna inanıyorum.

yani duygusal olarak değilde fiziken görevleri varmış gibiler.

Son düzenleme:

Daha kötü olduğu şeyler de oldu ama burada anatamıyorum işte.

Bugün annem aradı.En son geçen hafta aramıştı 1 hafta evve yani.
Annem Esraya çıkmadan evvelki oturduğu evi satılığa çıkarmış.
Annemle kardeşim aynı şehirdelerdi.Ama annem şuan İzmirde.
Anneme dedimki kardeşimi ziyarete gitsen .
O eve adımımı atmam.Ona ne boşan ne.boşanma derim dedi.
Ben de sen desenki kızım ben senin arkandayım sana destek veririm mutsuzsan ayrıl .
Başının çaresine baksın gibisinden konuştu.
Anne diyecek birşey bulamıyorum ben sana dedim.
Öylece kapadık.

Annem esraya çıkmadan evvel kardeşim ve benden habersiz bir adamla (!) mı desem adam bozması mı desem
öyle bir şeyle flört etmiş.1 sene..
8.aylarında öğrendik.Annem anlattıkça içimize kurt düştü.Anne araştır diye diye dilimizde tüy kalmadı.
Artık bizim çenemizden bunaldı araştırmaya kalktı.Adam evli çıktı.Annem o an bıraktı adamı.
Sonra da tv ye çıktı işte.
Bir anne evlatlarından nasıl saklar biriyle beraber olduğunu hadi söyleyin bana.
Siz hiçsiniz demek değil midir bu?

O evli şahsiyet hala rahatsız edermiş annemi.
Şuanki eşinin haberi yok.Babamdan sonra ilk sanıyor kendini.
Adam yalanın olursa brakırım diyormuş.Annem de beni öyle kabul etmez diye saklıyormuş.
Evli olan zat annemin ve annemin eşinin nolarına adreslerine ulaşıyor mesajlar mektuplar yolluyor.
Annem kardşimin eşinin ailesiyle tartışmalıydı.
Bu mesaj yazıp mektup yollayan sapığı kardeşimin eşinin ailesi olarak lanse etmiş.
Düşünün artık....
Dolayısıyla kardeşim de gümbürtüye gitti annemin yalanı yüzünden!

vay anasını demek istiyorum buna. ne kadınmış kadın değil mübarek şeytan... abla ne olur sen ailene ve yavruna sahip çık annene inat mükemmel bi anne ol dündne beri senin yazdıklarını takip ediyorum ve üzüldüm resmen allah yardımcın olsun...

forumda yorumlarını beğenerek okuduğum bi kaç kişiden birisin sen
yorumlarından yola çıkarak sana dair, ayakları yere sağlam basan oldukça güçlü bir kadın profili çizmiştim gözümde
annenle ilgili sıkıntılarını okuduktan sonra bu profil daha da güçlendi bende
yaşadığın bunca şeye rağmen sen kendini gerçekleştirebilmiş bi kadınsın bence

Bu konuyu okuduğumdan beri şoku üstümden atamadım..eşime bile anlattım şu kapıların arkasında neler oluyor haberimiz yok dedim..bir anne böyle olurmu? Kızlarını pazarlayan anneler var ne sanıyorsun dedi bana ..bir an durdum ve Rabb'ime şükrettim..benimde annem soğuktur çok ağırbaşlıdır bu yüzden duygularını fazla belli etmez ama biliriz annemin bize sevgisini.. Hatta ablamla hep annemi eleştiririz bizi hiç bi zaman anlamadı diye.. ( çünkü annem ne kadar ağırbaşlıysa bizde ablamla okadar hoppaydık..annemse hep kendi gibi olmamızı isterdi)
Ama daha bişi demem annem için..tövbe..
Konu sahibini merak ettim.. Daha iyisinizdir inşallah.. Allah eşinizle ve çocuğunuzla mutlu bir ömür nasip etsin..

Canım bilmukabele...
Ben de beğeniyorum senin yorumlarını
Teşekkür ediyorum.

Teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan ötürü :13:
Bu konuyu açtığım gün ciddi anlamda moralim çok bozuktu.Yorumları okudukça ağlayıp duruyordum.
O gün eşim geldiğinde farketti ağladığımı.Gözlerim şişikti çünkü.
Anlattım anneme üzüldüm gene dedim.
Direk naptı gene oldu cevabı.
O bile o kadar alıştı ki annemin davranışlarına olağan karşılar oldu.
Bayramlarda kandillerde zorla arattırıyorum aramak istemiyor.
Benim bile içim atmıyor ama arıyorum işte.

canım senin böyle bir sıkıntın olduğunu bilmiyordum..annen bir tek sana karşı böyle diğer çocuklarının yanında sanırım. hepinize karşı öyle olsa anlamak daha kolay ama şu aşamada anlayamıyorum. sadece aklıma gelen tek bir şey var. sen en büyük çocuk musun? belki annenin çocuk zamanlarında oldun ve bazı sıkıntılar olduğu zamana rast geldi tam motive olamadı sana ve böyle sürüp gitti. küçük çocuklar daima daha şanslıdır. bu kuşağı kastemiyorum ama bizim kuşakta anneden dayak yemeyen yoktur sanırım. ama en büyük çocuklarda idman yaparlar, küçüklere dokunamazlar daha doğrusu dokunmazlar.. her şeyin ilkini büyükler yaşar... ama bence ne olursa olsun o senin annen ve seni seviyor. sen de annesin çocuğunu sevmediğini düşünebiliyor musun? kırlangıç bile gün boyu geziyor da yuvada bekleyen yavrusuna solucan götürüyor sonunda ağzında.

Okurken resmen sarsıldım. Anlamak mümkün değil. Anne olmak bu değil. Bence sen evladına ve eşine sarıl. Rabbim sizi çok çok mutlu etsin hiç ayırmasın inşallah. Bu güne kadar onun (annen diye hitap etmem gerekir biliyorum ama yazmaya içim el vermedi kusura bakma) desteği olmadan gelmişsin bundan sonrada gerekmez. Bu günün yarını da var işin bu kısmını da o düşünsün. Şuanda düşünmüyorsada Allah çok büyük ileride görür.

Son düzenleme:
Sana şunu demek istiyorum :

Anne sevgisini araman çok normal ama oraya takılı kalıp üzme kendini.
Her şerde bir hayır var işte. Annenle bunları yaşadığın için bu denli olgun
ve kararları şu forumda takdir gören birisin. Seni sadece o yorumlarını
görüp seven bir sürü insan var burada.

Çok önemli bir sevgiden mahrum büyüdüğün halde hem evladına hem
bu forumdaki bir çok dertliye, fikirlerinle yardımcı oluyorsun. Oysa
hem aile sevgisinden mahrum kalıp hem katı bir kalp de taşıyabilirdin...

Yüreğin hep böyle büyük kalsın dilerim...

Böyle şeyler paratoneldir kaynananın kayınvaldesinden ne gördüyse gelinine çektirdiği gibi demekki sizin annenizde sevgisiz vahşi ortamda büyüdü yada rabbimin verdiği merhamet duygusu bunu teğet geçti senin başına birşey gelse bu evlat acısıda çekmez ha...
dilim tutuldu walla ne diyeyim büyük bir psikolojik çöküntü...

Evet ipekcim büyük olanım ben.
Zaten iki kardeşiz biz.
Kardeşim hiç ezilmedi desem yeridir inan.
Herşeyi tam noksansız hatta fazla dahi oldu.
Ama şuan onu bile görmüyor annem.
Daha doğrusu sadece ve sadece evliliğini önemsiyor.
Birşey demeye kalksak ben artık evli bir kadınım oluyor yanıtı.

Gülenyelkenim hoşgeldin yorumunla konuma arkadaşım
Senin yormlarını hep gülümseyerek ve kafa sallayarak okurum.
Çok da beğenirim
Teşekkür ediyorum arkadaşım...
Ben de seviyorum burayı ve buradaki arkadaşlarımı.
Göreyim yada görmeyim içimde hepsine yer ayırdım.
Dertlerini okurken empati yaparak yazarım.
Bazen kızarım bazen üzülürüm.Ama dertlerini hep benimserim .
Kalbim bu konuda asla katı değil dediğin gibi...
Burasını seviyorum kafa dağıtmak bazı şeylere ortak olmak arkadaş edinmek gerçekten çok güzel.
Bak şuraya bir derdimi açtım yıllardır içimi beynimi kemirip yiyip duran...
Saolsun hepiniz ortak oldunuz paylaştınız yorumlarınızı yaptınız.
Desteğiniz beni mutlu ediyor.Annemin sevgisi yok ama şurada sizin sevginiz kocaman o yüreğimi dolduruyor.

Kayınvalidesinden değil de ananem ve dedemden şiddet görmüş annem.
Halalarım anlatırdı.
Babamlar ve annemler tam karşılıklı binalarda otururmuş.
Kavgaları patırtıları mahallede duyulurmuş hep.
Annemin babası yani dedem bastonuyla dövermiş dayılarımı ve teyzelerimi ve annemi.
Birgün öyle ki annemin eline çakısını fırlatmş.Ve çakı annemin eline saplanmış.
Annemin ailesi de şiddet yanlısıymış yani.

Evet arkadaşım anne desteği nasıl birşey yaşamadım ben.
Dediğin gibi bundan sonra gerekmez ama hiç değilse bir arayıp soraydı yavrum diyeydi iyiydi.

Kaynak belli oldu

merhaba, öncelikle şunu söyleyeyim yorumlarından hep güçlü bir kadın olduğunu düşünürdüm ki öylesin de muhakkak

şu hayatta hepimizin bir sınavı var canım seni de Rabbim annenle sınıyor. Elbette her canlı gibi seninde benimde bizlerin hepimizin anne şefkatine baba merhametine ihtiyacı var..çok şükür ki eşin sana destek olmuş..sana naçizane tavsiyem geriye dönüp annem niye böyle şöyle demek seni daha çok yaralamaktan başka bir şey yapmaz onun için onu böyle kabul et.. Allah beterinden saklasın ama evladın anneye muhtaçlığı gibi annenin de evlada muhtaç olduğu günler oluyor belki o zaman hatasını kabul eder seni kazanmaya çalışır..
senin için geç olur biraz ama maneviyatını temizler..

Evet arkadaşım anne desteği nasıl birşey yaşamadım ben.
Dediğin gibi bundan sonra gerekmez ama hiç değilse bir arayıp soraydı yavrum diyeydi iyiydi.

O kadar haklısın ki ne yazacağımı bilemedim. Ama ne mutlu ki sana güçlü bir insansın dahada önemlisi annesin. Sen yaşadığın bu eksikliğini evladına mükemmel bir anne olarak gidereceksin canım. Ben görmedim ama yaşattım diyerek mutlu ol.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…