• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni hizmetçi gibi gören kayınvalidem ve kocam:(

Kesinlikle yapma bende 3 yıllık evliyim. Hiç yapmadım. Bayram temizliğine çağırdı bir kere gitmedim bekar görümce var benden büyük. Az yesinler kendilerine hizmetçi tutsunlar. Hizmetçi değilim ki ben neden yapayım kim ki o kim ? Benden değerli yok . Kimse kimseye değer vermez herkes kendi değerini korusun. Baştan hata etmişsiniz aman aram bozulmasın filan derseniz başınıza çıkarlar taviz vermek gol yemektir.
çok haklısın valla.daha 3 aylık evliyken piknik olayı olunca çok kortktum bu sebepten kocamla aram bozulacak diye hep yaptım ama tak etti artık.daha okadar öçok hazmedemediğim şey varki.dur senin için bi olay daha yazayım:)

bir arkadaşın dedini okudum ve yorum attım başımdan geçenleri.sonra dedim ben niye konu açıpta içimi dökmüyorum.ve sonuç ortada.sadece özetlenmiş bir 3 yıllık evlilik hayatı bu kadar uzun sürdü.evlendiğimizin ilk senesi kayınvalidemler ve eltim (herkesin kocasıda var) toplaşıp pikniğe gittik.piknikten döndük dönerkende eşime dedim dondurma da alalım annemlerde yiyelim oyle gecelim dedim eve neyse hepbirlikte yedik içtik kalkıyoruz.tam kapıdan çıkarken kayınvalidem eşimin ve kaynımın suratına tükürdü.bi erkek olup karılarınıza piknik sepetini boşalttıramadınız dedi.şok oldum sonra eltim le bana da döndü.sizin ikinizide toplasak bi gelin etmezsiniz dedi.eve geldik tabi eşim benimle konuşmadı.polan alerji yapmıştı herhalde yüzüm gözüm şişti istifra ediyorum sürekli heryerimde kırmızı lekeler çıktı ama eşim dönüp bakmadı bile.ertesi gün gittim annesinden özür diledim.çünkü kayınvalidem hep iş bekleyen bi insan.daha ben nişanlıyken anneme bayram temizliğine git dedi.kesin kayınvalidem söylemiştir.iş çıkışı giitim gece on ikiye kadar bayram temizliğini yaptım.evlenincede tabi bu değişmedi.bayram temizliklerinin yanında her misafiri geldiğinde öncesinde temizliği yiyecekleri,işten çıkınca gidip misafirin tabaklarını toplamak.akşam yemeği servisler falan kabus gibiydi.sesimi çıkartamıyordum çünkü biliyordum yapmasam kocamla aram bozulacak.3 senelik evliyim 3 senemde boyle geçti.normal oturmaya bile gitsek ben işten erken çıkıyorumeşim benden iki saat sonra gelirdi.gittigimde kayınvalıdem temizliğe başlamış olurdu alırdım elinden ben supurur silerdim.yemeği hazırlardım.sofrayı kurardım.ama diyemezdim be kadın sen bizim geleceğimizi biliyorsun.butun gun ne yaptın.onlara gitmediğimiz zaman da kayınvalidemi çağırırdım o da bütün kız kardeşlerini toplar bütün gece servis yapardım.ertesi gün yataktan kazınarak eve giderdim.her bayram saat altıda eşim beni annesine bırakırdı namaza giderdi ben kahvaltı hazırlayayım diye.kahvaltıyı hazırlardım saat 11 de gidip kocası eltimi de alır gelirdi hazır sofraya.onlar kahvaltılarını yapıp eltimin annesine giderlerdi.ben sofrayı toplamadan hiç bir yere gidemezdim.kayınvalideme bir bayram sordum.kahvaltı hazırlamaya eltim niye gelmiyo diye.onun çocuğu var dedi bana.bende 3 kere düşük yaptım,cocugum olmuyor.bari bunu soyleme bana.eltim okadar çok kıymetli ki.anlatamam.kayınvalidem kandil akşamı oh kayın validen yazlıga gitmiş kandilleşmekten yırttın dedi.(annemin yazlığı arabayla 15 dk)okadar ağrıma gitti ki.ama şaka yapmış meğersem.eşim bu konuda bile annem hakkında konuşma dedi.benim yaptıklarım hiçe sayıldı hep.daha okadar çok şey varki.anlatmakla bitmez.en sonunda topladım çantamı gittim annemin evine.sonra geldiler beni almaya.herşeyi anlattım ben bunlarımı hakediyorum size bunları yaparken dedim.bi bardak çayın lafını yapıyorsan hiç yapma iş bana ben sizden iş falan bekleyen bi insan değilim zaten dedi.şok geçirdim.neyse eve döndüm eşimle şimdi iyiyiz ama bende de bir korku şimdi bayram yaklaşıyor,bir bomba bekliyorum.çünkü artık iş miş yapmayı kesinlikle düşünmüyorummmmm.eşimin yine suratına tükürür erkek olupta karınıza bi bayram temizliği yaptıramadınız diye.eşimde annesine nasıl bi erkek olduğunu göstermek için gelir benimle kavga eder yapacaksın diye.ama papaz hergün pilav yemez.evliliğim bitecekse bitsin yeter artık ben hiç kimsenin hizmetçisi değilim.bakalım bundan sonra ne olacak.yorumlarınız benim için çok önemli çünkü çıldırmak üzeriyim arkadaşlar.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm... Ama sizde de hata var.. Baştan çok yüz vermişsiniz.. Nişanlılık dönemindeyken kayınvalidenizin bayram temizliğini yapmak nedir? allah aşkına.. Kayınvalidenin eli ayağı tutmuyor mu? Hem kayınvalidenize hem de eşinize kendinizi çok ezdirmişsiniz.. Kendinizden fazla ödün vermeyin.. Bayramda sabahın 6 sında kayınvalidenin evinde ne işin var. Eşine diyemiyor musun , ben bayramlaşmaya gidiyorum, senin annenin kahvaltısını hazırlamaya değil, diye.. Yani taviz tavizi doğurmuş canım benim.. Eşine de annesine de çok yüz vermişsin.. Keskin ve net sınırınız çizginiz olsun.. Eğer eşin uymuyorsa, kendi çekip gitsin.. Bu nedir böyle..

Benim annem nişanlıyken eşimin evine göndermezdi öyle sık sık gidersen seni kullanırlar derdi. Bende onu dinlerdim tabi. ama sonradan herkes birbirini tanıyınca anladık kimin ne oludğunu şimdi herkes rahat. bu yorumu okuyan evlilik adayı varsa dikkate alsın.
evet iş ennede de bitiyor aslında.benim annemde aynı benim gibidir.saflığımıza doymayalım işte.''aman kızım yap kızım eline yapışmaz kızım'' ama şimdi oda uzuluyor.

eltin akıllı kadın vesselam bence o da ortak olsun diyene kadar sende onun gibi olmaya bak..

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm... Ama sizde de hata var.. Baştan çok yüz vermişsiniz.. Nişanlılık dönemindeyken kayınvalidenizin bayram temizliğini yapmak nedir? allah aşkına.. Kayınvalidenin eli ayağı tutmuyor mu? Hem kayınvalidenize hem de eşinize kendinizi çok ezdirmişsiniz.. Kendinizden fazla ödün vermeyin.. Bayramda sabahın 6 sında kayınvalidenin evinde ne işin var. Eşine diyemiyor musun , ben bayramlaşmaya gidiyorum, senin annenin kahvaltısını hazırlamaya değil, diye.. Yani taviz tavizi doğurmuş canım benim.. Eşine de annesine de çok yüz vermişsin.. Keskin ve net sınırınız çizginiz olsun.. Eğer eşin uymuyorsa, kendi çekip gitsin.. Bu nedir böyle..
işte kesinlikle oyle bişey diyemedim çünkü kötü olamak istemedim hiç bir zaman.eşim bana hadi kalk kahvaltı hazırla diyince onu kayınvalidemin dediğini çok iyi biliyordum.annesinin ağzına bukadar bakmayıpta beni biraz düşüneceğini bilsem derdim zaten.hep huzurum bozulmasın dedim.

bazen konu açılıyor,bende cok yoruluyorum hiç birşeye yetişemiyorum diyince ben bunca sene temizlikçi tutmadım.siz evde iki kişisiniz siizn ne işiniz olur diyor.boyle boyle eşimi gazlıyor işte.ama bundan sonra beni sadece kendi evim ilgilendirir.senin dediğin gibi temizlikçi tutmak yerine, kocamla kaynıma acıtasyon yapar iki tane gelinim var ben yapıyorum hala bu yaşımda diye.sizi ben boşuna doğurmuşum.sizde erkekmisiniz be karılarınıza bir söz geçiremiyorsunuz diye gaza getirir.konuşmalar hep bu tarzda 3 senede herşeyiyle çok iyi tanıdım kayınvalidemi.ama işin ilginç yanı eltimle kocası bizim yan dairede oturuyor kocası hep eltimi tutarken ona hiç bişey demezken,olan bana oluyor benim kocam çok çabuk gaza gelip benimle tartışıyor.ve sonuç olarak yine ben yuvam dağılmasın diye gidip tek başıma eşşek gibi yapıyorum.

Canım benim eşin hata ergenlikten çıkamamış, kişiliğini oturtamamış bir kişi.. Nedir annesinin gazına gelmesi, sende keskin ve net olman lazım.. Burada yazdıklarını, duygularını düşüncelerini eşinle paylaşabiliyor musun? Her kim olursa olsun, isterse padişah olsun, kendinden fazla ödün verme. Kendini kullandırma, enayi yerine koydurma. Kime yaranacaksın ki.. Bunları yapıyorsun da ne oluyor? Kayınvalide çok mu kıymetini biliyor.. Lütfen kendinize değer kıymet verin, siz vermezseniz, kimse vermez..

eltin akıllı kadın vesselam bence o da ortak olsun diyene kadar sende onun gibi olmaya bak..
ben nasıl onun gibi olabilirim ki.onun kocası hiç bişey yokmuş gibi davranıyor mutlular.ama benimki annemi ezdirmem derdinde beni ezdiriyor.annesi çünkü erkekliğin anca böyle olacağını aşılıyor benim saftirik kocama.

çok haklısın valla.daha 3 aylık evliyken piknik olayı olunca çok kortktum bu sebepten kocamla aram bozulacak diye hep yaptım ama tak etti artık.daha okadar öçok hazmedemediğim şey varki.dur senin için bi olay daha yazayım:)
Yaz canim :D bende sıkıntılar yaşadım ama taviz yok ben değil onlar bana uymak zorunda kaldı. Ben çalışmıyorum evdeyim ilerde çalışırım belki

bazen konu açılıyor,bende cok yoruluyorum hiç birşeye yetişemiyorum diyince ben bunca sene temizlikçi tutmadım.siz evde iki kişisiniz siizn ne işiniz olur diyor.boyle boyle eşimi gazlıyor işte.ama bundan sonra beni sadece kendi evim ilgilendirir.senin dediğin gibi temizlikçi tutmak yerine, kocamla kaynıma acıtasyon yapar iki tane gelinim var ben yapıyorum hala bu yaşımda diye.sizi ben boşuna doğurmuşum.sizde erkekmisiniz be karılarınıza bir söz geçiremiyorsunuz diye gaza getirir.konuşmalar hep bu tarzda 3 senede herşeyiyle çok iyi tanıdım kayınvalidemi.ama işin ilginç yanı eltimle kocası bizim yan dairede oturuyor kocası hep eltimi tutarken ona hiç bişey demezken,olan bana oluyor benim kocam çok çabuk gaza gelip benimle tartışıyor.ve sonuç olarak yine ben yuvam dağılmasın diye gidip tek başıma eşşek gibi yapıyorum.
is kocada biter.. kocan adam gbi arkanda durup annesine de 'dur' demedikce, sen huysuz ve sirret gelin olursun sadece.. bosuna sesini cikardiginla kalirsin..
ne demek ogullarimi bosuna dogurmusum ya? ileriye yatirim miydi acaba yaptigi? e sizin anneler kizlarini bu arsiz kadina boyun egsin diye mi dogurdu? adaletsiz, empatisiz, bencil seyler..

Hasta olur vs. yapılır tabiki ama durduk yere çalışan insanın bu kadar ezilmesini anlamıyorum.
hatta örnekte vereyim eşimle evlendiğimiz ilk sene ( kv başka şehirde yaşıyor.) gittik tatile.Eşime biraz gezelim dedim bana gelinlik yap dedi.
Bende seninle bak anlaışyoruz değilmi?,Benimle mutlumusun dedim ?
Evet dedi.
İyi o zaman ben oğullarını mutlu etmekle gelinliğimi yapıyorum zaten dedim.Konu kapandı.Dahada böyle diyemedi.

Canım benim eşin hata ergenlikten çıkamamış, kişiliğini oturtamamış bir kişi.. Nedir annesinin gazına gelmesi, sende keskin ve net olman lazım.. Burada yazdıklarını, duygularını düşüncelerini eşinle paylaşabiliyor musun? Her kim olursa olsun, isterse padişah olsun, kendinden fazla ödün verme. Kendini kullandırma, enayi yerine koydurma. Kime yaranacaksın ki.. Bunları yapıyorsun da ne oluyor? Kayınvalide çok mu kıymetini biliyor.. Lütfen kendinize değer kıymet verin, siz vermezseniz, kimse vermez..
evet canım cok haklısın şimdi oyle yapmayı planladım ama ne olacak bakalım.son kavgamızda herseyi yüzlerine vurdum tüm rahatsızlıklarımı anlattım.abartıyorsun demekten başka bişey demediler.en sonunda annem çıldırdı yeter be nankörlük yapmayın bu kızın yaptıklarını ben görüyorum siz hiçmi görmüyorsunuz diyince geri vites yaptılar.eşim ben karımı çok seviyorum boyle olmasında hep hata benim demeye başladı.kayın validemde dumur oldu tabi.bu sefer o da döndü ben kızım gibi seviyorum onu.demeye başladı.ben onlardan iş beklemiyorum evlerinde mutlu olsunlar demeye başladı.sahipsiz sandıkları için boyle yapıyorlarmış galiba.

ben nasıl onun gibi olabilirim ki.onun kocası hiç bişey yokmuş gibi davranıyor mutlular.ama benimki annemi ezdirmem derdinde beni ezdiriyor.annesi çünkü erkekliğin anca böyle olacağını aşılıyor benim saftirik kocama.
Senin eşin hiç de saf değil. annemi ezdirmem derken, karısını ezdiriyor... Bu daha acı bir olay.. Gece koynuna girdiği hayat arkadaşını ezdiriyor.. Valla güzelim, senin eşin seninle sırf annesinin evinin temizliğini yapsın, anneme yardım etsin diye evlenmiş seninle..
Bu temizliğe yardım etme işi, insanın içinden gelmesi gereken bir durumdur.. Ama sana resmen dayatıyorlar..

Hasta olur vs. yapılır tabiki ama durduk yere çalışan insanın bu kadar ezilmesini anlamıyorum.
hatta örnekte vereyim eşimle evlendiğimiz ilk sene ( kv başka şehirde yaşıyor.) gittik tatile.Eşime biraz gezelim dedim bana gelinlik yap dedi.
Bende seninle bak anlaışyoruz değilmi?,Benimle mutlumusun dedim ?
Evet dedi.
İyi o zaman ben oğullarını mutlu etmekle gelinliğimi yapıyorum zaten dedim.Konu kapandı.Dahada böyle diyemedi.
aaa bizde bu 3 gün surat sebebi

bir süre kocanı ve kocanın tavırlarını yok sayarak başlayabilirsin..vereceği tepkilere karşılık dahi verme..senin değerini anlayana kadar kocana da hizmet etme ..senin onun hayatındaki yerini bilsin..kardeşinin hanımına davranışlarını gözüne sok..baktın anlmıyor bir süre çek git..hemen terket demem kesinlikle herşeyin kıstası var..kocana önce hak yolunda sağlam bir ders ver..dersten anlamıyorsa zaten hayatını rezil etme yaşın gençtir önüne bak sana değer verecek birilerini illaki bulursun ..saygılarımla.

evet canım cok haklısın şimdi oyle yapmayı planladım ama ne olacak bakalım.son kavgamızda herseyi yüzlerine vurdum tüm rahatsızlıklarımı anlattım.abartıyorsun demekten başka bişey demediler.en sonunda annem çıldırdı yeter be nankörlük yapmayın bu kızın yaptıklarını ben görüyorum siz hiçmi görmüyorsunuz diyince geri vites yaptılar.eşim ben karımı çok seviyorum boyle olmasında hep hata benim demeye başladı.kayın validemde dumur oldu tabi.bu sefer o da döndü ben kızım gibi seviyorum onu.demeye başladı.ben onlardan iş beklemiyorum evlerinde mutlu olsunlar demeye başladı.sahipsiz sandıkları için boyle yapıyorlarmış galiba.
Çok güzel yapmış annen . Bu durumlar seni sahipsiz sandıkları için değil, senin kendinden fazla ödün vermek ve de sesini çıkarmamandan kaynaklı bir durum.. Olan sana oluyor güzelim.. Kendini hiç kimse için ezdirme.. Bırak yapma konuşursa konuşsun.. Tınla.. Senin kayınvaliden gibilerine bu gerek..

Diğer yazdığınız konuda da yazmıştım, buraya ayrı konu açmışsınız buraya da yazayım.
Çok zor zamanlar geçirmişsiniz, bebeğinizi de düşürmüşsünüz geçmiş olsun. Maalesef iş eşinizde bitiyor. Yapılmaz ama , eşinizin suratına tükürme sırası size çoktan gelmiş te geçiyor.

3 yıl boyunca kendinizi ezdirmek neden eşim ile aram bozulur susayım dediklerini yapayım demişsiniz ki emin olun şuan boşanmış olsanız daha stressiz ve daha iyi yaşarsınız sonuçta çalışıyorsunuz da ne güzel :) çok üzüldüm adınıza benden tavsiye kesinlikle ama kesinlikle taviz vermeyin net olun kararlı olun bayram yaklaşıyor evet ufakta ufaktan açılırsa yine bu mevzu tavrınızı koyun yapmayın tutsun bir kadın temizlesin :KK12: Bu arada kocanızada Allah akıl fikir versin ne tuhaf kendi abisinin karısı el üstünde kıymetli kendi karısını hizmetçi gibi ordan oraya savuruyor annesi suratına tükürmüş peh :KK11:

bir günde kayınvalidem taşınıyor.eltim o gün izinli.ben sabah yedide eski evine gittim eşyaları topladık nakliyeci aldı götürdü.yeni evine gittim evi süpürdüm sildim eşyalar yerleşiyor.koliler açıldı onları mutfaga yatak odasına kaldırıyorum.kayın validemde kız kardeşleriyle hala o burada olmadımı boyle mi çeksek falan filan derdinde.eltım gelmiyormu dedim o bugun çalışıyor dedi.eltımın kocası da yanımızdaydı hiç sesini çıkarmadı.saat beşte eltim geldi.''aaa erkenmi çıktın dedim'' ''yooo bugun izinliydim evimin işini yaptım geldim'' dedi.ya sabır dedim içimden.benim annem bile ondan once geldi yardıma.sankı bizim hiç işimiz yok evimizde.kayınvalidem gıkını bile cıkarmadı çünkü çalışmadığını çok iyi biliyor.gayet iyi konuştular ikisi.kendimi çok kullanılmış hissetim.sekizde eşim geldi annemi evine bırakıp bizde evimize gececez.annem''kızım yarında git kayınvalidene daha işi bitmedi o kadının yardım edin dedi'' bende ''ben cok yoruldum anne dedim birazda saat beşte gelenler gitsin'' dedim.eşim benimle sırf bunu dedim diye 3 gün konuşmadı.

Back
X