• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni hizmetçi gibi gören kayınvalidem ve kocam:(

O adetler eskide kalmis artik yok gelin kapi esiginde bekler yok temizlik yapar annen seni bu isleri yap diye dogurmadi. Alttan altan ver mesajini usul usul geri cek kendini az da mesafeli dur bakalim yapiyo mu. Sen yokken nasil yapiyosa bu isleri simdi de yapsin. Kimsenin egosunu tatmin etmek zorunda degilsin kurs saatlerim degisti de yada baska bahaneler uydur gelemem demek bu kadar zor degil bence.. birak karni agriyan agrisin kendileri düşünsün. .
 
O zaman siz de gene eşyalarınızı alıp döneceksiniz annenizin evine! Ve bu kez kararlı olacak hemen dönmeyeceksiniz şartlarınız tamamen kabul edilmeden. Anneniz sizi hizmet edin diye mi doğurdu ? O zaman madem oğlu o kadar erkek (!) sizi çalıştırmasın, hem eve ekmek getiricem hem de iş yapıcam! Bunca sene ses çıkartmamakta sizin hatanız ama zararın neresinden dönülse kardır, tavrınızı almaya bakın.
çok doğru söylüyorsun canım benim hatam okadar cok ki.baştan dizginleri verdim ellerine.ama şimdi derler manymun gözünü açtı
 
Ne varsa anada var. Bu zülum elbet hesabı sorulur vicdansız kadın. Huzur bozmak insanları üzmek ne kadar günah . Eminim çok sıkıntı çekmiştirsin. Namaz kılıyorsan her namazın ardından bolca dua et kocan içinde et sadece seni düşünsün gözü açılsın saf olmasın annesinin yaptıklarını farketsin kendine gelsin
çok saol canım.buradan bu yorumları gördükçe okadar rahatladım ki.hep sorunu kendimde aradım.ama şimdi içim çok rahat
 
aynen kuzum
yardım etmek ayrı
ama seninki düpe düz kullanılmak olmuş
otur yapma
hatta kendi evinin işini bile yapma
gündelikçi tut
bu nedir böyle ya hu
kadına bak evine gelin değil
toz bezi almış
gundelikçi tutacak olsa niye çalişsin oturur kendi temizligini kendi yapar çalişip kazandgi parayıda onami versin bi gundelikçi kaça geliyor bilmiyorsunuz heralde
 
eşin iyi bir dersi hak ediyor. Üzülerek söylüyorum ki böyle hayat geçmez. Eşinin değişmesi yıllarını alır, sen senlikten çıkarsın. Bu bayram hiçbir şey yapma sabah bırak kim hazırlarsa hazırlasın kahvaltıyı eğer sorun çıkarırlarsa sen gitme evden yolla kocan olacak ana kuzusu gitsin. Sakın evini terketme
 
Keske benim evliligimdeki sorun da bu tarz bisey olsaydi.. o kaynananin hakkindan gelmesini bilirdim .. ama malesef sorunum kocamla.. kaynanamla hicbi derdim Yok ... Agzini acip tek kelime edemez bana..
 
çocugun olana kadar idare et bak kndimden biliyorum sen dedgimi yap burda yağılan olumsuz yorumlar seni iyi yola çikartmaz iyi duşun ayrıca neden duşuk oluyr hep
 
Canım bugüne kadar kendini çok ezdirmişsin gerçekten. Şimdi bundan sonrasına bakmalısın çünkü eşinden ayrılmak istemiyorsun anladığım kadarıyla.

Neden kayınvaliden den daha önce olaya el atmayı hiç düşünmüyorsun? Mesela eşine bu bayram annenin evine bir temizlikçi alalım o da yorulmamış olur desen? Eşin bu kadar annesine düşkünse sen annesinden bir adım önde olmak zorundasın. Eşin iyi niyetini görmüş ve senin gitmeyeceğini anlamış olur böylelikle. Eltinler de paranın yarısını verir belki.


Eğer buna rağmen bir sorun çıkarsa ben kendi evime almıyorum senin anneni o kadar düşünüyorum yine de yaranamıyorum der eşinin kafasında bir soru işareti bırakmış olursun.
 
3 yil boyunca 'isten yorgun, argin gelip kendi evimin islerini yapmazken kayinvalidenin misafiri gelecek diye temizlik, pasta, borek niye yapiyorum' diye hic dusunmediniz mi? Bunu kendinize niye gorev olarak gordunuz?
Nisanliyken annenizin kayinvalidene bayram temizligine git demesi de hic dogru degil.
Esimin ailesi bana da bu sekilde imalar yaptilar ama aldirmadim. Calisiyorum, kendi islerimi yetistiremiyorum. Baskasinin isini yapamam.
Siz de yapmayin. Esinizle konusun durumu. O da annesinin tutumu nedeniyle arada kalmis.
 
O adetler eskide kalmis artik yok gelin kapi esiginde bekler yok temizlik yapar annen seni bu isleri yap diye dogurmadi. Alttan altan ver mesajini usul usul geri cek kendini az da mesafeli dur bakalim yapiyo mu. Sen yokken nasil yapiyosa bu isleri simdi de yapsin. Kimsenin egosunu tatmin etmek zorunda degilsin kurs saatlerim degisti de yada baska bahaneler uydur gelemem demek bu kadar zor degil bence.. birak karni agriyan agrisin kendileri düşünsün. .
kısa bir süre işsiz kamıştım bu süre zarfında kursa gittim.şimdi çalışıyorum zaten ama çalışmak onlara sökmüyor.oysaki ben cahil bi kızda değilim.üniversite mezunuyum iyi bi işim var,iyi bi maaşım var,ama niye bukadar salaklık etmişim anlayamıyorum.niye bukadar kocasının ve kayınvalidesinin yanında sığıntı bir kız gibi yaşamışım.akıllandım galiba ''çekilmezbirkız'' ne dersin:KK48: yok yok buna akıllanmak denmez delirttiler beni iyice delirttiler:KK47:
 
Bir de namaz kiliyor boyle adamlar sen karinin gönlünü hoş etme ona değer verme kalbini kir sonra namaz kil çok ilginç gerçekten nasil bu kadar duyarsiz olunabiliyor anlamiyorum ben hamileyim diye eltimle KV bayramda bana hic is yaptirmadilar onlar öyle yapinca ben kendim kalkip yardim ettim aslında biz kkadınlar is yapmaktan bunalmiuoruz insanların tavrindan bikiyoruz tatli söz güler yüz yap bi allah razi olsun de yeter de anlayana
 
Tavriniz en dogru suanda, dahada mutsuz olmayin, calisan bi insansiniz kendi eviniz var onun misafirleriyle ev temizligiyle ugrasmakta ne oluyormus, is sizde bitiyor hayir demeyi kendinizi kullandirmamayi bileceksiniz, 3 sene yeterince yapmissiniz zaten, artik kendi hayatinizi yasayin...:ssz:
 
iyi ki çocuğun olmamış allahın sevgili kuluymuşsun canım benim..boşan gitsin bitsin o yoluna sen yoluna ..ne bu be sen hizmetçi değilsin eşsin eş.. kocan senin yerini bilmiyor daha ..
 
Canım bugüne kadar kendini çok ezdirmişsin gerçekten. Şimdi bundan sonrasına bakmalısın çünkü eşinden ayrılmak istemiyorsun anladığım kadarıyla.

Neden kayınvaliden den daha önce olaya el atmayı hiç düşünmüyorsun? Mesela eşine bu bayram annenin evine bir temizlikçi alalım o da yorulmamış olur desen? Eşin bu kadar annesine düşkünse sen annesinden bir adım önde olmak zorundasın. Eşin iyi niyetini görmüş ve senin gitmeyeceğini anlamış olur böylelikle. Eltinler de paranın yarısını verir belki.


Eğer buna rağmen bir sorun çıkarsa ben kendi evime almıyorum senin anneni o kadar düşünüyorum yine de yaranamıyorum der eşinin kafasında bir soru işareti bırakmış olursun.
bucum29 okadar güzel anlatmışsın ki.eşim bu teklifi annesine götürünce annesi yine erkekliğinden girecek benim karılığımdan çıkacak biliyorum.eşimde gelecek herzamanki gibi annesi haklı olduğu için benimle kavga edecek.çünkü en baştaki piknik olayında ve diğer olaylarda da böyle yapıyor.erkek olup karınıza iş yaptıramıyorsunuz diyor.çattık valla ki ne çattık
 
kısa bir süre işsiz kamıştım bu süre zarfında kursa gittim.şimdi çalışıyorum zaten ama çalışmak onlara sökmüyor.oysaki ben cahil bi kızda değilim.üniversite mezunuyum iyi bi işim var,iyi bi maaşım var,ama niye bukadar salaklık etmişim anlayamıyorum.niye bukadar kocasının ve kayınvalidesinin yanında sığıntı bir kız gibi yaşamışım.akıllandım galiba ''çekilmezbirkız'' ne dersin:KK48: yok yok buna akıllanmak denmezdelirttiler beni iyice delirttiler:KK47:
tumblr_mgfj9yp9431rzckxoo1_500.jpg
delirmek iyidir.. hayır demeyi öğren. her çağırdıklarında koşmazsan kararlı olursan bundan sonra kaynana hazretleri de susar biraz diye düşünüyorum. yüz göz olma eşinede şikayet etme madem savunuyo annesini sürekli kendi başına hallet. inan HAYIR demek kadar güzel birşey yok şu dünya da :KK71:
 
çok saol canım.buradan bu yorumları gördükçe okadar rahatladım ki.hep sorunu kendimde aradım.ama şimdi içim çok rahat

Yahu çalışıyorsunuz hem de saygıda kusur etmeyip her şeye koşuyorsunuz bir de sorun sizde mi ? Saçmalamayın :)
 
iyi ki çocuğun olmamış allahın sevgili kuluymuşsun canım benim..boşan gitsin bitsin o yoluna sen yoluna ..ne bu be sen hizmetçi değilsin eşsin eş.. kocan senin yerini bilmiyor daha ..
canım öyle diyorsunda annesi bişey demese gercekten bizim hiç bir problemimiz yok okadar mutluyuz ki.cocuk için de okadar doktorlara gittik.sonuç hep sıfır 3 senede 3 düşük.bunca strese çocukmu dayanır tabi.eşim binlerce kez özür diledi hatasını anladığını söyledi.eski mutlu günlerimize döndük ama annesi hala benim içimde yara.bundan sonra samimiyet yok hizmetçilik yok.söz verdi bana.kavga ettiğimiz gün hsg çekilmeye gidecektik doktora.tabi işler böyle olunca kaldı.sen önce bana koca olda sonra baba olmayı düşün dedim.koca olmadan baba olunmaz.ben senin karınsan bunu bana beni ezdirerek gösterme dedim.binlerce kez töve etti.özür diledi.birdahaki ay hsg çekilmeye gidecem bakalım.
 
Siz yapilanlari anlatirken beni sinir basti gercekten bu nasil yuzsuzluk, kendine bi gundelikci tutsun madem elin kizina kiymak kolay, esiniz de su anneci tiplerden olsa gerek anne duskunu erkeklerden nefret ediyorum gercekten gelmissin kac yasina hala annenin agzinin icine bak olur sey degil, hic mi kiymiyor karisinin halini gorup cok ayip. Ayni sizin durumunuzda benim kuzenim var ve o ayni apartmanda yasiyor dusunun bir de kayinvalidesi diger aile bireyleri falan kendi aralarinda bazen farkli dille konusuyorlarmis anlamiyor cildiriyordu kuzenim bir gun halama acmis durumu boyle boyle valla hizmet etmekten bezdim diye bir de kiza hamile haliyle eve kat cikarken tugla tasitmislar inanir misin dusuk yapti kiz, halamda gidip agizlarinin payini vermis bi daha kizimin evine gelmeyeceksiniz onu cagirmayacaksiniz diye kavga etmis falan simdi daha iyi gibi durumlar. Etraftan boyle gordukce ben de korkuyorum benim kayinvalide de cok sirret bi seye benziyor tanismaya cekiniyorum..

Bence tutumunuzu hic degistirip yuz vermeyin, siz kendi ailenizden ve kendi evinizden sorumlusunuz kimsenin hizmetcisi yok isini yapamayan isci tutsun. Biraz sert olun.
 
tumblr_mgfj9yp9431rzckxoo1_500.jpg
delirmek iyidir.. hayır demeyi öğren. her çağırdıklarında koşmazsan kararlı olursan bundan sonra kaynana hazretleri de susar biraz diye düşünüyorum. yüz göz olma eşinede şikayet etme madem savunuyo annesini sürekli kendi başına hallet. inan HAYIR demek kadar güzel birşey yok şu dünya da :KK71:
evveeeetttt çok güzel.HAYIR HAYIR HAYIR. bundan sonra BEN varım.
 
bizde olaylar bitmez kizlar daha birsürü bomba var bende.iyice kafama dank ettiği zamanlar dedim kendi kendime .''millete kölelik yapacağına git kursa kafa dağıt''başladım kursa.sabah gidip 1 de çıkıyordum.kayınvalidem aradı kırmızı alarmı verdi.MİSAFİR GELİYOR..tamam anne yarın gelirim dedim.sabah eltim geldi bana ablası taşınıyormuş oraya temizliğe gideceğini telefonumu kullanmak istediğini soyledi.neyse ablasını aradı bişey lazımmı diye.çamaşırsuyu cif siparişlerini aldı.kayınvalidem taşınırken 5 te gelen kız ablasına sabah 8 de gitti.bende kursa gittim oradan da saat 1:30 da kayınvalideme geçtim.''hayırsız gelin misafir gelecek bu saatte mi gelinir'' dedi.bende'' kurstaydım anne şimdi çıktım heee kısırmı yapacaktın dur ben yapayım'' diyip konuyu değiştirdim''ne bileyim ben seni sabahtan bekliyordum'' diyince bende'' eltim nerede anne'' dedim.''ay onu ablası çağırdı kahvaltıya,buraya gelmeyi çok istiyordu ama kısmet işte'' dedi.ve adım gibi de biliyorum eltimin ona yalan soylemediğini çünkü benim eltim çok dobradır kimseden korkusu olmadığı için yalan söyleme gereği duymaz.''he sana oylemi dedi,banada sabah ablam taşınıyor temizliğe gidiyorum dedi'' dedim.busefer kayınvalidem hemen konuyu değiştirdi'' ay dur turşuda koyalım''.gülermisin ağlarmısın. sırf o yapmıyorda ben niye yapıyorum demeyeyim diye onu savunuyor.pes dedim valla.

Canım sen bizden yardım istemişsin, konu açmışsın tamam da; ama senin çözümün burnunun dibinde eltin. Kendin yazıyorsun gelmiyor, etmiyor; ama senden değerli, lafta edemiyor kayınvaliden. Tamam yardım etmek güzel; ama sen kullanılıyorsun. eşin 3 gün mü küsüyor, sen 5 gün küs. K.validen surat mı asıyor, sende surat as. ya da umursama, haksız çünkü. bir bakmışsın senden kıymetlisi, senden değerlisi yok. yoksa hastalık hastası olursun.
 
Back
X