Beni Kınayın Lütfen!

-BaSkaN-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2016
113
162
53
Adana
BAYANLAR TÜM AĞIR KONUŞANLARDAN TEKRAR ALLAH RAZI OLSUN 2 GÜNDÜR AĞZIMA SÜRMEDİM SİGARAYI. BEN BURAYA KADAR GELDİYSEM GERİSİNİ HER TÜRLÜ GETİRİRİM BEBEĞİM DE BENDE ŞİMDİ ÇOK SAĞLIKLIYIZ

Son düzenleme:
Yeterince kınayacak arkadaşlar gelir birazdan.
Ben de hamile kaldığımda tiryakiydim.
Bırakabildim mi hayır.
Şu slim 0.1 nikotini olan yani sigara olmayanlardan günde 2 tane doktorum müsade etti.
Ki en ağır sigaralardan günde 2 paket içerdim.
İzin vermesinin sebebi, aynı sizin gibi ağlama krizlerine, sinir strese kapılıp bebeğe zarar vermememdi.
Kimi gün 4 içtim, kimi gün hiç içmedim ama o bahsettiğim sigaradan zaten bir şey gelmediği için psikolojik olarak kendinizi içmiş sayıyorsunuz.
Bu durumu kısa zaman önce yaşadığımdan sizi kınamayacağım, sadece en azından bırakmak yolunca bir öneri benimkisi...

Valla ne denilirki size bende suan 16 haftaligim ögrenir ögrenmez birakdim cünkü icimde bi can var düsünsene yeni dogmus bebegine sigara icirseler ne yapardin? ha bide stress bahane degil benim son gebeligimde koca bi hotelin sorumlugunu almisdim sabah 7 aksam 10 a kadar calisiyordum üstelik gebeligim riskliydi kanamam var ha gitti ha gidiyor bebek demekle gecti sonu malesef düsük oldu 2. düsügümdü ona ragmen icmedim yani demek istedigim kendini kandiriyorsn. baslangic icin canin istedikce yak bi sigara iki üc firt cekip söndür öyle öyle azaltirsin belki bari ha bide baya az nikotinli sigaralar vr onlardan al zaten onlari ictinmi tiksinirsin sigara demek icin bin sahit ister örnek philips morris one herhalde yanlis degilsem.

Teşekkür ederim ilginiz için şuan bi sigara var değerleri 1 1 1 ama 1 paket içtikten sonra az olmuş çok olmuş içim hiç rahat değil

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ilginiz için şuan winstn xsnse diye bi sigara var değerleri 1 1 1 ama 1 paket içtikten sonra az olmuş çok olmuş içim hiç rahat değil
İşte ben de tam o sigarayı içiyordum.
Ama bir paket yapmayın.
Çok mu canınız istiyor, yarıda söndürün ve kendinize içtim yeter deyin.
İnanın bazı günler o 1 tane sigarayı yaka söndüre 4 kerede içtiğimi bilirim.
Ve yaşamayan anlamaz durumu.
Kendinize sigara içmek için saat verin, mesela yemek sonrası.
Kendinize bunu şartlayın.
Doktorum her gün kahve içmemi söylemesine rağmen sigara aratıyor diye hiç içmemiştim.
Sigarayı aratan etkenlerden uzaklaşın, bol patlıcan yiyin.

Herşeyi deniyorum bunu da denicem canım çok teşekkürler illa ki bişi yapmam lazım böyle olmuyo hiç olmuyo. Maalesef hamile kalmadan önce antidepresan kafası vardı onları çok rahat bıraktım ama bu zıkkım gitmedi gidemiyo. Tekrar o bozuk ruh haline dönmek istemiyorum

kınamayı gerektiren bir durum yok ne yapacaksın ki ben de hamile kalmadan önce bırakamam gibi geliyordu, sigarayı bıraktım ama irademle olmadı, kokusundan tiksindim,bu arada vitaminlerini tam al hatta demir hapına başlayınca belki bırakırsın, tiksinmesem kendi irademle bırakamayabilirdim bende, canını sıkma ama sayısını azalt kendini strese sokma canım

merhaba, ben seni şiddetle kınayacak kişiyim. kalbi atınca bırakırım demişsin, kalbini duymadan senin annelik , anneliği geçtim insanlık duygun hiç mi yok ?

test yapılsın sağlıklı olduğunu duyayım bırakırım demişsin ? sağlıklı çıkmasaydı ne düşüncektin? amaaann nasılsa sağlıklı değil içmeye devam ediyim mi ? elini ayağını görmüşsün. hiç mi vicdan yapmadın ?

kendine verdiğin zarar kimseyi ilgilendirmez kaç yaşında kadınsın. minicik sana muhtaç bebeği nasıl zehirleyebiliyorsun sen ?

hepimiz stresli işlerde çalıyoruz. hepimizin derdi tasası var. ama bunu bahane ederek sigaraya sarılmıyoruz. hele ki karnında bir can taşırken.

buraya ne yazılırsa yazılsın kanına dokunmayacağına eminim.dokunsa çünkü daha ilk bebek haberini aldığında çıkarır atardın o paketi. sen vicdan rahatlamaya gelmişsin. evet kötüyüm hadi bana kızın diye.

ne denirse densin. sen onu bırakmazsın zaten . Allah sana akıl fikir bebeğine de sağlık versin.

ben bebeğim hasta olucak diye
30sene hiç et yemeğen ben
o kadar çıkartmama rağmen
sabahları kıyma kavurup yedim
hiç vicdanınız yokmu
minnacık
annemin komşusu birşey olmaz deyip içerdi
çok küçüktük ilk bebeği doğdu oğlandı iki ay yaşadı öldü
ikinci hamileliğinde içti
oda 20 yaşında şimdi yılda birkez kanı temizlenir.
üçüncü çocuğunda da 17 yaşında bir şeysi yok şükür
4. hamileliğini hatırlıyorum ozamanda birini söndürüp birini yakardı
kendine göre haklıydı kaynananası vardı başında anne baba küçükken bırakmış gitmiş kendinde dayanacak kişisi yoktu
4. bebeğide minnacık doğdu bir hafta yaşadı. öldü
1 kız bir oğlan bebeği öldü

başka bir tanıdığımızda hem hamileyken sigara içmiş hemde ultrasonlu yere girmiş
ne oldu zeka geriliği olan bir kızı var 15 yaşında ama 7-8 yaşındaki bir coçuk gibi davranır

Eltimde içti yeğen 2 yaşında ne oldu kalbi delik doğdu

YAPMAYIN lütfen minnacık bedene
şuan birşey olmaz ama yarın birgün doğunca sakat doğar
yersin ozaman ayvayı

kendine beddua etme çünkü içinde bir can taşıyorsun. Sen ne kadar iyiysen bebişin de o kadar iyi olur. İş yerinde ikizlerine hamile bir kadın doğuma kadar sigara içiyodu ve sağlıklı ikizleri oldu. Ama ilerleyen zamanlarda herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşabilirler onun bu sorumsuz davranışı yüzünden. Eğer tiryaki ise ki öyle görünüyor kendin bırakamıyorsun tedavi olmanı tavsiye ederim. Hem içip hem de kendini bu yüzden yiyip bitirmen iki kat bebeğine zarar verir. Sigara bıraktırma merkezlerine bi görün derim.

Vicdanımla aynı dili konuşmanız birnin ağzından duymak her şey çok garip..Sanırım yapamıcam ben anneliği beceremicem olmayacak o kadar tanımadığım yavrucağa annelik yaparken kendi yavruma yapamamak çok koyuyo..Sanırım ona bişi olmasını beklemeden kendime bişiler olacak ki oda kurtulacak benim gibi iğenç bi annesi olmasın.

Ya bende içtim...tiksinirim diye beklerken hamilelikte daha iştahla içtim tiksinmek şöyle dursun....
şükür şimdilik bir sorun yok 9 aylık şu an
inşallah ilerde de sorun olmaz...

Biz ne kadar kınasak boş. Herkesin sahip olamadığı, olmak için servet harcadığı mucizeye sahip olmuşsun farkında değilsin. Onu düşünmüyorsan gerçekten ne desek boş!!

Bende içerdim eskiden nişanlanınca yarın öbürgün evlenicem evlat sahibi olacam diye düşünerek bıraktım o dönem. Zorlandım mı ilk üç ay evet sonra ne oldu ölmedim çokta güzel oldu hem bütçem rahatladı hem bedenim saçtan tırnağa misler gibi de oldu

Boş yere bahane üretmeyin stressiz işte Yok hayatta sizinkisi iradesizlik başka bişey değil.

kınamayla bitecek bir iş değil ki bu ahh yazık o bebeğin hakkına nasıl giriyorsunuz Allah korusun ya bir problem çıkartırsa bu bebeğinize nasıl vicdan azabı çekeceksiniz düşünsenize tiryaki olabilirsiniz ama artık bir anne olacaksınız daha şimdiden çocuğunu koruyamazsınız bir sigaradan bile ileride ne olacak? Kendinizi başka şeylere verin dua okuyun Allaha sığının ama gözünüzü seveyim bebeğe o zehiri yüklemeyin yazık günah

Ortamdan uzaklaşmayı denesen? Madem çok streslisin ki anlıyorum seni veliler bir yandan öğretmenler bir yandan amirin bir yandan bunalmış olman çok normal. Bu yüzden biraz rapor alsan ve sana sigara içme isteği uyandırmayacak seyler yapsan? Mesela evini temizle, perdeleri yıka, halıları yıkamaya ver, tüm gardrobu boşalt yıka ve bol bol yumuşatıcı kullan ki sigara kokusu evden gitsin. Çerez al fındık ceviz vs elin ağzın boş durmasın atıştır sürekli. Umarım bu sıkıntını atlatır sigarayı tamamen hayatından çıkartır sağlıkla kavuşursun bebeğine. Hiçbir şey için geç değil yeterki iste yaparsın.

o bebeği hayata 1-0 yenik başlatmaya hakkınız yok o size Allah'ın bir emaneti sizin malınız değil... kalıcı bir rahatsızlıkla doğsa daha mı iyi her gün gözünüzün önünde eriyip giden bir can sigara tiryakiliğinizden daha mı önemsiz olacak birinci sıraya yavrunuzu koymalısınız...

eğitimlisiniz yaptığınız hatanın farkındasınız burada o kadar kınayan çıkar ki hatta ben bile tek başıma yeterim ama bunun çaresi bu değil profesyonel yardım alın doktora gidin ama bir an önce yapın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…