beni yok sayan kv ve esimin tavrı?

bu şekilde işler iyice karışır ki nasıl yapayım :)
Sakin böyle birşey yapma arkadaşım.Onun evinde yemek gururunu kırıyorsa ama özür dileyecegi bir atmosfer de oluşması gerekiyorsa eşinin hatrina bir kez de sen hazırlık yap,esin annesini davet etsin.Ordaki tavra göre tavrını belirlersin

günaydın kk.

nerden başlasam bilemedim kısa özet geciyorum kusura bakmayın.
kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.

anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.

aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?

bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.

ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
bende gitmezdim kimse kimsenin derdinden gitmiyor.amann boşver dünya birgünlük ne milleti takıcan ama bahane üreterek gitme senin kocanda senin ailenin yanına gitmez bu sefer ailen üzülür bizi istemiyor anda kötü davranıyor diye

Sakin böyle birşey yapma arkadaşım.Onun evinde yemek gururunu kırıyorsa ama özür dileyecegi bir atmosfer de oluşması gerekiyorsa eşinin hatrina bir kez de sen hazırlık yap,esin annesini davet etsin.Ordaki tavra göre tavrını belirlersin
günüm kalmadı bunun için yemek yarına ayarlanmış:(

bende gitmezdim kimse kimsenin derdinden gitmiyor.amann boşver dünya birgünlük ne milleti takıcan ama bahane üreterek gitme senin kocanda senin ailenin yanına gitmez bu sefer ailen üzülür bizi istemiyor anda kötü davranıyor diye
evet benide düşündüren o.ama bahane üretemiyorum.bahanem belli olacak malesef.çözüm bulamadım

cevap veriyorum.su anki sorumla o konuyu neden bagdastırdınız?eski konumdan yola çıkarak cevap bulsaydım zaten yeni konu açmazdım.
yooooo
insanlar yiyip kalkıyor musunuz vs demiş bende dahil onları görmezden geliyorsunuz sonra bir ikisine koklatma cevap vermişsiniz

sizin yanınızda olanlara koşmuşsunuz hemen

mesela ben sordum gerçekten öyle yapınca rahat edebiliyor musunuz ben edemem mesela diye

Ben konuyu anlamadim. Diger konuda ozur diledi demissiniz bu konuda ozur dilesin demissiniz.
kv benden özür diledi ama başka konu üzerine diledi.ailemle ilgili konustu agır sözler söyledi.onunla alakalı özür dilerim diye mesaj atmış. benim derdim yemege çağırırken ayrıca belirtmesi illa ki özür dilerim degil beni araması bi sorması yemeğe gelin demesi...

b

bakın tartışma bu konu üzerine değildi konunun dışında gelişti ve beni en çok bu sözü acıttı. bende madem bana yemek saatinde geliyosun dedi bidaha yemege çağırırken benden özür dilesin yemek konusuyla ilgili hata ettim sinirle söyledim desin diye incelik bekliyorum.
özür dilediği konu başka bu konu başka.beni arayıp yemege gelmeni istiyorum dese bile özür yerine gecer.
ama benden habersiz yemek ayarlıyor.
Buna incelik denilmez burnunu sürtücem ağzından çıktığına pişman Edicem denir.
Şimdi zorla özür dilesinden size telefon açmasına geçiş yapmışsınız, keskin sirke küpüne zarar hem sizin için hem kv için geçerli bu durum

günüm kalmadı bunun için yemek yarına ayarlanmış:KK43:
Eğer gitmediginde esin senin ailene cephe alacaksa git ama tok git (niyetli değilsen).Tabaga olabildiğince az şey al ve daha çok eşinin biten yemeğine servis yapmakla meskul ol.Cok konuşmadan ama sürat da aşmadan geçir aksamini.Esim bana gitmedigimde cephe almaz diyorsan işe gitme

yooooo
insanlar yiyip kalkıyor musunuz vs demiş bende dahil onları görmezden geliyorsunuz sonra bir ikisine koklatma cevap vermişsiniz

sizin yanınızda olanlara koşmuşsunuz hemen

mesela ben sordum gerçekten öyle yapınca rahat edebiliyor musunuz ben edemem mesela diye
bende buna cevap veriyorum okuyun.yiyip içip kalkmıyorum.yardım ediyorum etmeye çalışıyorum.zateb boş zamanımda uzun uzun yemek yemeye gitmedim hiç ayak üstü okul arasında ya da çıkısında gittim yedik ve sofrayı tabiki kaldırdım.
bulasıkları makineye dizdim.
bunları yaparken yapma dedi hep.
oo kv yaptı hadi yiyip kaçalım demedim yani anlatabiliyor muyum?

Eğer gitmediginde esin senin ailene cephe alacaksa git ama tok git (niyetli değilsen).Tabaga olabildiğince az şey al ve daha çok eşinin biten yemeğine servis yapmakla meskul ol.Cok konuşmadan ama sürat da aşmadan geçir aksamini.Esim bana gitmedigimde cephe almaz diyorsan işe gitme
esim cephe almayabilir ama bozulur eminim ki.
en iyisi dediğiniz gibi yapmak sanırım
az yemek alıp çok konusmadan durmak.

Kayınvalideniz olsam yüzünüze bile bakmam sanırım.
Gelinimin gönlünü alırım demiş siz hala saçma sapan ergen triplerindesiniz yok beni saymıyor da ıvır zıvır.
Sizi fazlasıyla kinci ve egoist buldum.

Ben burda abartılacak bişey görmedimki. Düşünün eşinizle anneniz arasında böyle minicik bişey yaşandı. Eşiniz özür de özür diyor dilenen özürü beğenmiyor. Ailende önüne konulan çayı bile içmiyor. Şimdi söyleyin anneniz arayıpta eşinizi yemeğe çağırır m? Tabini hayır size söyler.

Bence böyle yakın akrabalıklarda bir merhabalık hatır ve yüz olmalı yani. Bu kadar tavırın tek nedeni bence sizin kinci yapınız.

bende buna cevap veriyorum okuyun.yiyip içip kalkmıyorum.yardım ediyorum etmeye çalışıyorum.zateb boş zamanımda uzun uzun yemek yemeye gitmedim hiç ayak üstü okul arasında ya da çıkısında gittim yedik ve sofrayı tabiki kaldırdım.
bulasıkları makineye dizdim.
bunları yaparken yapma dedi hep.
oo kv yaptı hadi yiyip kaçalım demedim yani anlatabiliyor muyum?
anlatabildiniz

yalnız çok kindarsınız siz.. yanlış anlamayın eşiniz de bıkar sizden Allah korusun böyle giderse
yardım almayı düşünmez misiniz

günaydın kk.

kv ile başka konular üzerinden tartışırken( tartışma da görümce yüzünden oluyor.) bana hep sofra saatine geliyosun yemek yiyip gidiyosun yardım etmiyosun gibi şeyler söyledi.bende keske gelmeseydim bundan sonra gelmem diyip kv ile arama mesafe koydum ve uzun süre görüşmedik aramadık sormadık.ta kii anneler gününe kadar.

anneler gününe gittiğimizde bir bardak çay dahi içmedim.bıraktım bilerek çayı öylece..
gecen gün eşimle annesi konuşmuş telefonda. o gün hiç bişey yemediniz içmediniz o günden beri hastayım tansiyom fırladı demiş.
iftara davet edecegim sizi demiş.oysa ben eşime defalarca gidemem de yiyemem de annen bende özür dileyene kadar demiştim.
konuyu bana açtı bende özür dileyince giderim biliyosun dedim.eşim ben nasıl özür dile diyim ima ettim alırım gönlünü gelinimin dedi, dilemiyo ben ne yapabilirim sen gelmezsen ben giderim dedi.bende git o zaman bende adımımı atmam dedim.
ama eşim ciddiye almıyor hiç tartışma olmamış gibi devam ediyor.yani benim gitmem dediğim ciddiye alınmadı biliyorum.

aslında uzatılcak bişey olmayabilir bu özür dileme konusu fakat taktım kafayı beni yok saymasına tahammül edemiyorum.
ben her seyi yaparım söylerim nasılsa oglum gelir o da gelmek zorunda gibi düşünecek diye sinirlerim bozuluyor.
hiç bana sormak da yok cuma günü yemek ayarlamışlar.ben şimdi napıcam?gitsem yok sayıldıgım ve söz söylenen bi sofrada yemek yemek nasıl olcak bilmiyorum. gitmesem eşimin tavrı ne olur?

bunların hepsinden ayrı olarak kendi aileme hiç bişey yansıtmadık haberleri yok onlar anlarsa öğrenirse işin içinden cıkmak daha zor bilmelerini istemiyorum.

ben ne yapmalıyım?gidip kv ye geldim ama daha sonra yüzüme vurmassınız insallah mı desem hiç mi gitmesem? bana yol gösterir misiniz?
ben bu işi anlamıyorum ya bu laf da birr şey yok koskoca kadın sana bunu dediğim için özür dilerim mi diyeck ne kadar gereksiz görmezden gelin bu davranışınızı çok ama çok yanlış buluyorumm . Ayrıca gerçekten dedikleri gibi yapıyorsanız çok yanlışsınız hoş değil biraz özeleştiri yapınız kendinizi sorgulayın derim... Ne yaşarsanız yaşayın o siizin eşininizin annesi .

günaydın kk.

Bence konu çok ciddi değil mübarek aydayız büyüklük sizde kalsın gidin. Sizden özür dilemez ama hareketleriyle belli eder zaten. Aile arasında olur böyle gerginlikler çok büyük olmadığı sürece herkesin bazı şeylere göz yumması gerekir diye düşünüyorum. Tabi öncesi varsa aranızdaki kırgınlığın siz bilirsiniz.

beni düşünüdüren sey kv neden ortalığı yumusatmak adına beni arayıp yemege bekliyorum kızım dememesi.bunu dese yetecek
Belki kadın da bıkmış senden ve seni istemiyor evine. Sadece eşini çağırmış. Ona da karin gelmesin diyememiş kadıncağız. Ve esin seni öyle çağırmış. Sen de kendinin çok önemli olduğunu sandığından bide ayrıca telefon bekliyorsun annesinden :D

Zira kayinvaliden olsam tavrım bu olurdu.
Asla seni evimde istemem ama senin yüzünden oglumdan da vazgeçmezdim.

Back
X