aksine annem hiç boş durmaz sürekli birşeyler örer yada organiktir biraz yaz kış mutfaktadır bahçeye balkonlara saksılara heryerde bitki eker uğraşır durur onlarla tereyağından salçasına biberine kendi yapar bütün gün ayaktadır evde beş dakika mola verince de gelip benim kafamı ütüleyip gidiyor
Yok Allah korusun nefret ettiğim bir konu annem yaşlanınca senide görcem ben gibi olcan diyor inşallah olmam kendimi korumaya çalışıyorum :) çocuğa yansıtma konusunda aynı fikirdeyim ne olursa olsun baba çocuğa kötü davranmıyorsa kadın kendi derdiyle çocuğu babadan soğutmamalı
Evet ihtiyacı var ona bu konuyu açayım bir ara çünkü hep böyle herkese karşı kuzenlerime durduk yere anneniz küçükken size şöyle kötü davranırdı vs der sanane yani şimdi iyiler çocuğun aklına niye öyle şeyler sokuyorsun. Herkesi birbirine karşı dolduruyor ve bunu bilinçsiz yapıyor dur ortalığı karıştırırayım diyen tiplerden de değilAnnenizi,bir psikiyatra goturmeyi deneyin ,cunku bu bir rahatsizlik ,hem pasif durup sonrasinda sana anlatiyor ,boylelikle seni devamli magdur olduguna inandiriyor ,
Aslinda magdur edebiyati yapmak ,onun hayattaki rolu hep baskalarini suclamak ,
Hayatta verecegin kararlarin icin asla annenden oneri alma ,onun sizlanmalarini dinleme gun gelecek bu yonlerdirmeler sadece onun hayrina cikacak,
Aynı evde pek mümkün değil de işe girince uzaktan çok etkilenmem diye düşünüyorumAnnem de çocukluğum boyunca babamı ve babamın akrabalarını, evliliğindeki çooook eski sorunları anlatıp durdu. Çocukmuşum anlamamışım. Annem beni acayip doldurmuş yıllarca. Bir de enteresan yanı anneme hiç benzemem ne fiziken ne de karakter olarak, tamamen baba tarafa çekmişim:))) Kendimi nasıl koruyorum(koruyabiliyorsam eğer) aralarından çıkarak. Bu kolay olmuyor, canınız epey sıkılıyor ama sabırla uzaklaşın....
Herkese iyi akşamlar kızlar. Sorunum kendimi bildim bileli var annem çok iyi bir annedir Allah razı olsun . Ama bazı şeylerden çok bıktım sürekli beni birilerine karşı dolduruyor. Kendi hatalarına hiç bakmadan hep baban şöyle baban böyle diyor tamam babamın haksız yönü çok ama siz karı kocasınınız ben çocuğunuzum bunları niye yansıtıyorsunuz.bana şunu yaptı yirmi sene önce yok anası şunu dedi babası şunu yaptı oydu buydu bıktım ya madem bu kadar dertlisin görüşme çözülsün ama yokkk hem babam dahil herkese melek gibi davranıyor sonra arkalarindan bana ağlıyor . Ya tepkini koysana kadın sen izin veriyorsun sana öyle davranmalarına. Tepki ver deyince bana kızıyor birde akraba onlar olmaz diyor. Sen de onların akrabasının onlar sana niye yapıyor o zaman.En çok üzüldüğüm sırf bu anlattıkları yüzünden benim problemim olmamasına rağmen babama onun akrabalarına soğuk davranıyorum.hatta bazen annemin akrabalarına bile. Buradaki dertlerin yanında belki benim sorunun hiç ama ben çok üzülüyorum ve nefret ediyorum böyle dedikodudan da birilerini kötülemekten de telefonda böyle şeyler konuştuğunu duysam bile odaya kaçıp kulağıma tıkaç takıyorum duymamak için. Sonra anneme kızıyorum Ben etkileniyorum anlatma böyle şeyler diyorum o üzülüyor kızımla dertleşemem mi sen bu evin insanı değil misin diyor. Ama bende ki de kafa , aklıma takılıyor ders çalışamıyorum sonra. Anneme nasıl yaklaşmalıyım ki birşey deyince kırdım diye ben üzülüyorum sussam da olmuyor . Bütün gün dedikodu peşinde kim ne yapmış komşulara kim gelmiş camdan gözetliyor resmen biri birşey desin hemen şu da şöyle buda böyle ya kadın konuşma sevmiyorsan milletin ağzından laf almaya çalışır. Bütün kadınlar mı böyle ben mi anormalim hiç tahammülüm yok bu tarz şeylere. Yazıp içimi dökmek istedim okuduğunuz için teşekkür ederim.
Aynı evde pek mümkün değil de işe girince uzaktan çok etkilenmem diye düşünüyorum
Ben onun kırgınlıklarını hem anladım bu yüzden soğuk davranıyorum zaten kötülediği kişilere annemi üzdüler diye ama annem hiç birşey yapmıyor kızdığım nokta o. Çok istiyorum normal sohbet edelim diye ama çok alakasız bir konuyu bile nerelere çekiyor bende sıkılıyorum senle konuşulmayacak anlaşılan diyorumAslinda farkedemiyorsun annen fazlasiyla yalniz ve hayati cok monoton yasadigi icin yirmi yillik mevzulari aklina getitiyir belki seninle konudup muhabbet etmek icin senin dedikodu diye dusundugun seyleri konusuyor
Lutfen anneni anlamaya calis sen ve annen ayni cagin insani degilsiniz senin kadar kultur birikimi onu oyalayacak mutlu edecek hicbirseyi yok ki pencereden disariya bakmak gibi basit seylerle oyalaniyor
Onu hicbirzaman tamamiyke anlamayacaksin ama en azindan anlamaya gayret goster belki sen onunla oturup muhabbet etsen kirilip darildigi insanlardan mevzulardan soz acmak aklina bile gelmeyecek
Birde yalnız değil aslında komşuluk çok apartmanda ama o çok samimi olmuyor dışlanmayacak kadar muhabbet kuruyor kendi kendine oturacağına çağırsa komşuyu gel bi kahve içelim diye yok. Onlar gelmek isterse buyur eder .Telefonla çok konuşuyor kardeşleriyle yengelerimle falan onlarla da dedikodunun dibine vuruyorlar :)Aslinda farkedemiyorsun annen fazlasiyla yalniz ve hayati cok monoton yasadigi icin yirmi yillik mevzulari aklina getitiyir belki seninle konudup muhabbet etmek icin senin dedikodu diye dusundugun seyleri konusuyor
Lutfen anneni anlamaya calis sen ve annen ayni cagin insani degilsiniz senin kadar kultur birikimi onu oyalayacak mutlu edecek hicbirseyi yok ki pencereden disariya bakmak gibi basit seylerle oyalaniyor
Onu hicbirzaman tamamiyke anlamayacaksin ama en azindan anlamaya gayret goster belki sen onunla oturup muhabbet etsen kirilip darildigi insanlardan mevzulardan soz acmak aklina bile gelmeyecek
Ben onun kırgınlıklarını hem anladım bu yüzden soğuk davranıyorum zaten kötülediği kişilere annemi üzdüler diye ama annem hiç birşey yapmıyor kızdığım nokta o. Çok istiyorum normal sohbet edelim diye ama çok alakasız bir konuyu bile nerelere çekiyor bende sıkılıyorum senle konuşulmayacak anlaşılan diyorumhepte üzülüyorum sonra
Evet en çok korktuğum şeylerden biri. İşe gircem evlencem gitcem doyasıya vakit geçirmek istiyorum ama hiç ortak nokta yok. Zevklerimiz falan herşey farklı . Ben ona kızıyorum oda bana hiç konuşmuyorsun tek başına yaşıyorsun her konuda diyor.Seni anliyorum cunku benimde annemle ortak noktalarimiz yok bende anneme bi ışık yaksam baslayacak babamin ailesinden kaynanasindan kimden kimden neler cektigine ama ben tavrimi koydugum icin artik bu mevzulari acamiyor ama bazen kendi annem icinde cok uzuluyirum neredeyse muhabbet edebilecegimiz tek ortak noktamiz yok ayni evin içinde ikimizde yalniziz anneminde zamaninda yapmis oldugu hatalardan kaynaklaniyor bu durum mesela gostermedigi yakinlik koydugu mesafe falan ama artik istesekte bazi seylerin donusu olmuyor olan olmus
Aslinda bizede yazık onlarada yazık ama benden abla yada kardes tavsiyesi olsun kucucuk bir ortak noktaniz dahi varsa onu degerlendirmeye bak cunku bigun anneni kaybettiginde yasayamadigin beraber geciremediginiz her an her saniye icin icinde bir kor yanacak
hep söylerim ki basın kapalı namaz kılıyorsun diye ibadet bitmiştir.Dilini tut seni ilgilendirmez onlar diyorum. Ama tık yokDedikodunun günah olduğunu söyle, sevdiğiniz insanların olumlu taraflarını konuşmayı deneyin ay ne insan filan gibi?
Ama onlar benimde akrabalarım ve şimdi yaşanmayan şeyler 20_25 sene öncesinin cahil zihniyeti. Hep geçmişle yaşanmaz ki ya konuşmasın onlarla yada kapatsın mevzuyuBen de anneyim
Anneniz çok da iyiymiş size iyi bakmış diyorsunuz
Çalışkanmış da sürekli evde uğraşırmış bişeylerle
Ben anneye kıyamadım kızamadım da.
Hem siz de o kişilere kızıyormuşsunuz anlattığında
Demek ki kötü anıları da var
Benim zamanla anladığım şey şu ki Herkesi olduğu gibi kabul etmek zorundayız. anneniz de böyle. Ne unutabiliyor ne hayatından çıkarabiliyor. Kaç yaşındaki kadın demenizle değişmez ki eminim denemişsinizdir.Ama onlar benimde akrabalarım ve şimdi yaşanmayan şeyler 20_25 sene öncesinin cahil zihniyeti. Hep geçmişle yaşanmaz ki ya konuşmasın onlarla yada kapatsın mevzuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?