Benim annem neden böyle

Paylaşması normal her anne paylaşır bazısı paylaşmaz sadece dizi izler bu daha kötü bence, paylaştıkları seni olgunlaştırır senin için bir artı bence

Her yaşlı dedikoducu olacak diye bir kural yok. Sen şimdiden ne güzel sakiniyorsun. Çok masumlastirilmis ama aslında en pis günahlardan biri dedikodu.

Annenizi,bir psikiyatra goturmeyi deneyin ,cunku bu bir rahatsizlik ,hem pasif durup sonrasinda sana anlatiyor ,boylelikle seni devamli magdur olduguna inandiriyor ,
Aslinda magdur edebiyati yapmak ,onun hayattaki rolu hep baskalarini suclamak ,
Hayatta verecegin kararlarin icin asla annenden oneri alma ,onun sizlanmalarini dinleme gun gelecek bu yonlerdirmeler sadece onun hayrina cikacak,

Annem de çocukluğum boyunca babamı ve babamın akrabalarını, evliliğindeki çooook eski sorunları anlatıp durdu. Çocukmuşum anlamamışım. Annem beni acayip doldurmuş yıllarca. Bir de enteresan yanı anneme hiç benzemem ne fiziken ne de karakter olarak, tamamen baba tarafa çekmişim:))) Kendimi nasıl koruyorum(koruyabiliyorsam eğer) aralarından çıkarak. Bu kolay olmuyor, canınız epey sıkılıyor ama sabırla uzaklaşın....

Evet ihtiyacı var ona bu konuyu açayım bir ara çünkü hep böyle herkese karşı kuzenlerime durduk yere anneniz küçükken size şöyle kötü davranırdı vs der sanane yani şimdi iyiler çocuğun aklına niye öyle şeyler sokuyorsun. Herkesi birbirine karşı dolduruyor ve bunu bilinçsiz yapıyor dur ortalığı karıştırırayım diyen tiplerden de değil

Aynı evde pek mümkün değil de işe girince uzaktan çok etkilenmem diye düşünüyorum

Aslinda farkedemiyorsun annen fazlasiyla yalniz ve hayati cok monoton yasadigi icin yirmi yillik mevzulari aklina getitiyir belki seninle konudup muhabbet etmek icin senin dedikodu diye dusundugun seyleri konusuyor

Lutfen anneni anlamaya calis sen ve annen ayni cagin insani degilsiniz senin kadar kultur birikimi onu oyalayacak mutlu edecek hicbirseyi yok ki pencereden disariya bakmak gibi basit seylerle oyalaniyor

Onu hicbirzaman tamamiyke anlamayacaksin ama en azindan anlamaya gayret goster belki sen onunla oturup muhabbet etsen kirilip darildigi insanlardan mevzulardan soz acmak aklina bile gelmeyecek

kadıncağız çok çekince diline vurmuş. derdini sana döküp rahatlamaya çalışıyor. dinle anneni sorgulama yargılama onu.

Aynı evde pek mümkün değil de işe girince uzaktan çok etkilenmem diye düşünüyorum

Çalışmak baya iyi. Hem uzak durmuş oluyorsun hem de kafanı meşgul ediyor. Ben işten sonra eve gelmemek için arkadaşlarla kafe kafe geziyordum. Ahh ahhh insanın ayakları eve gitmeli... Güçlü olun lütfen, eğer gündeminizde güzel planlar varsa ailenizden daha az etkilenebilirsiniz. Cidden aynı evde etkilenmemek mümkün değil.

Ben onun kırgınlıklarını hem anladım bu yüzden soğuk davranıyorum zaten kötülediği kişilere annemi üzdüler diye ama annem hiç birşey yapmıyor kızdığım nokta o. Çok istiyorum normal sohbet edelim diye ama çok alakasız bir konuyu bile nerelere çekiyor bende sıkılıyorum senle konuşulmayacak anlaşılan diyorum hepte üzülüyorum sonra

aaaaa benim annemi anlatmis ama bizde bir de halalar var. onlarin Yillar once yaptiklari ben ogrenciyken arkamdan konustuklari 10 sene olcak nerdeyse.
degismiyor evlendim coluga cocuga karistim. elalem ne der halanlar bilmesinler falan filan olmuyor. boyle mutlu ne yapayim

Birde yalnız değil aslında komşuluk çok apartmanda ama o çok samimi olmuyor dışlanmayacak kadar muhabbet kuruyor kendi kendine oturacağına çağırsa komşuyu gel bi kahve içelim diye yok. Onlar gelmek isterse buyur eder .Telefonla çok konuşuyor kardeşleriyle yengelerimle falan onlarla da dedikodunun dibine vuruyorlar :)

Seni anliyorum cunku benimde annemle ortak noktalarimiz yok bende anneme bi ışık yaksam baslayacak babamin ailesinden kaynanasindan kimden kimden neler cektigine ama ben tavrimi koydugum icin artik bu mevzulari acamiyor ama bazen kendi annem icinde cok uzuluyirum neredeyse muhabbet edebilecegimiz tek ortak noktamiz yok ayni evin içinde ikimizde yalniziz anneminde zamaninda yapmis oldugu hatalardan kaynaklaniyor bu durum mesela gostermedigi yakinlik koydugu mesafe falan ama artik istesekte bazi seylerin donusu olmuyor olan olmus

Aslinda bizede yazık onlarada yazık ama benden abla yada kardes tavsiyesi olsun kucucuk bir ortak noktaniz dahi varsa onu degerlendirmeye bak cunku bigun anneni kaybettiginde yasayamadigin beraber geciremediginiz her an her saniye icin icinde bir kor yanacak

Dedikodunun günah olduğunu söyle, sevdiğiniz insanların olumlu taraflarını konuşmayı deneyin ay ne insan filan gibi?

E
Evet en çok korktuğum şeylerden biri. İşe gircem evlencem gitcem doyasıya vakit geçirmek istiyorum ama hiç ortak nokta yok. Zevklerimiz falan herşey farklı . Ben ona kızıyorum oda bana hiç konuşmuyorsun tek başına yaşıyorsun her konuda diyor.

Dedikodunun günah olduğunu söyle, sevdiğiniz insanların olumlu taraflarını konuşmayı deneyin ay ne insan filan gibi?
hep söylerim ki basın kapalı namaz kılıyorsun diye ibadet bitmiştir.Dilini tut seni ilgilendirmez onlar diyorum. Ama tık yok

Ben de anneyim
Anneniz çok da iyiymiş size iyi bakmış diyorsunuz
Çalışkanmış da sürekli evde uğraşırmış bişeylerle
Ben anneye kıyamadım kızamadım da.
Hem siz de o kişilere kızıyormuşsunuz anlattığında
Demek ki kötü anıları da var

Ama onlar benimde akrabalarım ve şimdi yaşanmayan şeyler 20_25 sene öncesinin cahil zihniyeti. Hep geçmişle yaşanmaz ki ya konuşmasın onlarla yada kapatsın mevzuyu

Ama onlar benimde akrabalarım ve şimdi yaşanmayan şeyler 20_25 sene öncesinin cahil zihniyeti. Hep geçmişle yaşanmaz ki ya konuşmasın onlarla yada kapatsın mevzuyu
Benim zamanla anladığım şey şu ki Herkesi olduğu gibi kabul etmek zorundayız. anneniz de böyle. Ne unutabiliyor ne hayatından çıkarabiliyor. Kaç yaşındaki kadın demenizle değişmez ki eminim denemişsinizdir.
Emin olun bu ömür törpüsü muhabbetleri kendi ailemden de biliyorum
Yıllar geçecek, kendi hayatınız kendi kurduğunuz düzende akıp gidecek. Anneniz istese de bu kadar anlatma fırsatı bulamayacak.
Tecrübeyle sabittir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…