• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim, Arkadaşım ve Eşimin dostluğu hk.

Ben de bir tek ben düşündüm bunu sanıyordum:)) yani adam da hayırlı olsun dememiş. Üstelik annesi vefat etmeden önce bebek doğmuş.
Hayır önce bebek doğmadı. Biz taziye sürecinde iken doğdu ve haliyle eşime mesaj bile atmayınca o da nasıl tebrik için mesaj atabilir ?

Ya yazıp yazıp sildim. Benim yakın arkadaşımın teli niye eşimde olsun. Benim eşimi niye arasın. Arkadaşımın eşinin annesi yıllar önce vefat etti. Eşim, eşine yazdı. Bende telefonu yok bile. Çocukluk arkadaşım, sonradan ben başka sebeplerle iletişimi kestim, onun da telefonunu sildim ama samimi olduğumuz dönemde telefonu yoktu.
Ya bizim arkadaşlığımız böyle değil ama. Niye her arkadaşlık sizinki gibi sanıyorsunuz ? Biz o evlenmeden önce bile samimiydik 3 ümüz, evlendi hala aynı devam ettik sonra böyle oldu.

1 sene hiç görüşmüyormuşsunuz..evli barklı insanlarsınız,kocamı niye aramadı demek doğru değil,siz de eş olarak kocanızı temsil ediyorsunuz zaten,ha sizi aramış ha onu..eşiniz zamanında iyilik yapmışsa yapmış ,her centilmen adamın zor durumdaki bi kadına yardım etmesi normal bir durum..Karşılığında beni neden aradı demek çok erkeksi bir davranış değil...Hele başka numaradan o kadın adına mesaj atmayı düşünmek nasıl bir akıl tutulması öyle ,şaşırdınız mı?Bi de oldu bir gün eşinizin kadını gerçekten arayacağı tutarmış,ya da bir karşılaşmaları..o zaman nolacak..

Kadın senin arkadaşın, kocanın değil ki (yanlış anlamadiysam). Kocan ona hayırlı olsun bebek diye mesaj atmış mı? Sana söylemiş işte ne gerek var ki anlamadım. Kadının kocası kocanı aramaliydi bu işler böyle olur benim bildiğim.

Kadının yeni bebeği olmuş çıkmıştır aklından, ki söylemiş sana zaten.
Biz o evlenmeden bile önce dosttuk. Eşimle de aynı şekilde. Yani mesafeli değildik. 3 müz samimiydik sonra o evlendi eşi de katıldı aramıza.

Biz o evlenmeden bile önce dosttuk. Eşimle de aynı şekilde. Yani mesafeli değildik. 3 müz samimiydik sonra o evlendi eşi de katıldı aramıza.
Kocası aramaliydi onun dışında kadın o aralar doğurmuş sizi gözü görmez. Sana söylemiş işte ne farkı var ki? Kocan hayırdır bu kadar derdine düşmüş kadının?

Herkese merhaba,

En yakın arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz. Aramızda dargınlıklar oldu ve maalesef aramız açıldı. Arkadaşlığımızın devam ettiği süreçte kendisi ile eşim hatta onun işi de iyi anlaşırdı ve beraber görüşürdük. Haliyle bizim aramız açılınca onun da eşimle iletişimi koptu.

Arkadaşım bebek sahibi oldu ben bunu sosyal medyadan öğrenince ona yazdım. Biraz ısındı aramız. Doğum yapınca gelirsin dimi falan dedi. Akabinde doğum yaptı gitmeyi planlıyordum fakat hemen öncesinde eşim annesini kaybetti ve biz taziye ile uğraşıyorduk. Arkadaşıma da (eşimin adı Ali olsun) "Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim tebrik için gelecektim ama Ali annesini kaybetti maalesef, taziye sürecindeyiz" dedim. O da "aa çok üzüldüm Ali'ye taziyelerimi ilet Allah rahmet eylesin" dedi sadece. Açıkcası ben geçmişte yakın olmamızdan, eşimle de arkadaş olmasından dolayı eşimi arar ya da yazar sandım.

Keza arkadaşımın ailesinden birinin rahatsızlığı olmuştu, eşim araç ile getirdi, götürdü tüm gün çok yardımcı olmuştu o süreçte ve genel olarak bu konularda böyledir. (tabi ki olmalı söylemek istediğim bu değil, aramızdaki samimiyeti belirtmek istiyorum) haliyle insan bir taziye mesajı atar diye söylüyorum. Eşimle de yakındı yani, samimiydik.

Eşim de geçen gün otururken "x e çok kırıldım, bir mesaj atmasını beklerdim. İnsanlar bu süreçlerde kimin kim olduğunu daha iyi anlıyor. Bunu söylemek doğru olmaz ama sen eşimsin diye söylüyorum. Ben onun ailesi için o kadar uğraştım canı gönülden. Aradım, sordum, dostluğumuz arkadaşlığımız vardı böyle bir kayıp yaşadım bir taziye mesajı atmasını beklerdim" dedi ve genel olarak taziye süreçlerindeki kişilere olan bu tarz kırgınlıklarını anlattı ben de hak verdim.

Açıkcası arkadaşımı özledim, onunla görüşmek istiyorum ama eşim açısından bakınca da belki içten içe bana gönül koyar. Muhtemelen ben görüşsem de eşim eskisi gibi arkadaşımla da eşiyle de görüşmek istemez ya da mesafelenir. Ben de arkadaşım ile uzun zamandır aramız soğuk olduğu için "bir mesaj at" diyemem. (eskiden olsa çok rahat söylerdim zaten o da gelip gideceği için buna gerek bile kalmazdı).

Acaba arkadaşım adına başka bir numaradan mesaj atıp "Ali telefonum bozuldu şirket hattımdan yazıyorum, başın sağolsun" mu desem. Biliyorum çok saçma ama aklıma da bişi gelmiyor.

Ya da arayıp "Biz taziye ile uğraşıyoruz Ali de kötü bayağı gelen giden oluyor arayan soranlar, gelmeye fırsatım yok o yüzden aradım" mı desem. Belki yazmayı akıl eder.

Kötü niyeti olmadığını biliyorum. Akıl edemiyor ama bu durum onunla ilişkimi yeniden şekillendirmemi biraz engelliyor. Eşim de haliyle acı kaybından dolayı " akıl edemiyor" kısmını çok anlamayacaktır ve değersizlik olarak nitelendiriyor. Ben de olsam böyle düşünürüm. Çünkü sadece benim arkadaşım değil onun da arkadaşı olmuştu. Hatta eşim bizi tekrar bir araya getirmeyi çok istiyordu, severdi arkadaşımı. Böyle süreçlerde bir kere oluyor ve telafisi olmuyor. O kırgınlıklar ya da oluşan algılar yıkılmıyor. Nasıl bir yol izleyeyim bilmiyorum.
Sizin aranız bozulunca eşin arkadaşıyla bağlantıyı hemen koparmış.Şimdi siz kızla barışınca o da arkadaşıyla arkadaş olmaya devam edecek.E şimdi eşin kırılmış sen de arkadaşınla barışmak istiyorsun.Dünya senin etrafında mı dönsün

Sizin aranız bozulunca eşin arkadaşıyla bağlantıyı hemen koparmış.Şimdi siz kızla barışınca o da arkadaşıyla arkadaş olmaya devam edecek.E şimdi eşin kırılmış sen de arkadaşınla barışmak istiyorsun.Dünya senin etrafında mı dönsün
Hayır koparmadı. Ara ara konuşmaya devam ettiler ama haliyle eskisi gibi olmadı. Ben insanı bir şeyden bahsediyorum. Dost olan insanların taziye sürecinde bir mesaj atmasından.

Kocası aramaliydi onun dışında kadın o aralar doğurmuş sizi gözü görmez. Sana söylemiş işte ne farkı var ki? Kocan hayırdır bu kadar derdine düşmüş kadının?
Kocası ile çok samimi değiliz. Aramıza mesafe girdi evlendiklerinde. Adamlık bişi yok yani.

Ya niye derdine düşsün her şeyin altında başka bişi arıyorsunuz. Biz dosttuk. O da benim en yakın arkadaşımdı sonra eşimle de haliyle yakındı. Beraber görüştüğümüz arkadaşımızdı. Yani en azından bir mesaj atacak kadar paylaşmışlık var aramızda.

Sizin bakış açınıza saygı duyarım ama benim için değerli olan eşimdir.Ömrümü geçireceğim kişi de arkadaşım değil eşim.Bu kadar samimiyet varsa araması lazım dı.Eşiniz çok haklı.Ben olsam böyle bir insanla arkadaşlığımı devam ettirmezdim
Yeni doğum yaptı. O yüzden akıl edememiş ya da unutmuş olabilir. Böyle düşünüyorum. Acaba arayıp bebeği ve kendisini sorup, laf arasında taziyeden bahsetsem akıl eder mi diyorum. Yoksa zaten bana söyledi geçti gitti diye mi düşünür emin değilim.

Ya niye derdine düşsün her şeyin altında başka bişi arıyorsunuz. Biz dosttuk. O da benim en yakın arkadaşımdı sonra eşimle de haliyle yakındı. Beraber görüştüğümüz arkadaşımızdı. Yani en azından bir mesaj atacak kadar paylaşmışlık var aramızda.
Tamam işte senin yakın arkadaşın. Kocasıyla mesafeliydik diye bir şey yok eşlerde erkekler erkekleri arar böyle seylerde diyorum.

Her şeyin altında bir şey aramıyorum kocan fazla onemsemis uğruna yalan söylemek isteyecegin kadar, çok saçma değil mi?

eşiniz çok haklı. doğumla ölümü kıyaslamamak lazım bence. insanlar kayıp yaşayınca o zamnlarda kim yanında kim değil hiç unutmuyor. bi mesaj çekebilirdi arkadaşınız ya da kendisi değilse bile eşi arayabilir ya da mesaj atabilirdi.

Kuzenimin eşinin babası ayrıca da köylümüz hastaneye yattı kalp krizi geçirdi. o bir kaç günlük süreçte eşimle hep yanlarında olduk hastanede. yaptım diye değil ama o süreçlerde ne olur ne olmaz lazım olur diye destek oldu elinden geldiğince keza bende kuzenime. sonra rahmetli oldu babası yine hep yanlarındaydık mezarlığa da gittik köye , daha sonra evlerine de gittik başsağlığına. cenazede yemek veriyorlar diye yine destek olduk. aslında olması gerekeni yaptık.

sonrasında eşim ablasının eşini yani eniştesini kaybetti. genç ve ani bir ölümdü. o dediğim kuzenim de eşi de ne geldi ne başsağlığı için aradı. insan kırılıyor. ben yaptım ben ettim diye değil de yine de oyle zamanlarda insanlar bi el bi destek bi hal hatır sorulmak istiyor. konu sahibi haklısınız kırgınlığınızda.
Ben arkadaşımın doğumundan dolayı atladığını akıl edemediğini düşünüyorum. Çünkü doğum yaptığı gün tebrik için aradım ve taziye sürecindeyiz dedim. O gün öğrendi haliyle o da. Yani o telaşla yazamamış olabilir çok normal. Ama sonra yazabilirdi unuttu belki. Ama bana söyledi geçti gitti buna üzüldüm. Mesaj atacak kadar samimiyetleri vardı. Acaba ben yarın bebeği sorup, nasıl oldun desem o arada taziye ile alakalı konu açsam belki akıl eder. Ama hala akıl etmezse daha kırıcı olacak.

Hayır koparmadı. Ara ara konuşmaya devam ettiler ama haliyle eskisi gibi olmadı. Ben insanı bir şeyden bahsediyorum. Dost olan insanların taziye sürecinde bir mesaj atmasından.
Kız yeni doğum yapmış derdi başından aşkın.Düşünememiştir zaten eşinizi arkadaşınızın eşi araması gerekirdi

Tamam işte senin yakın arkadaşın. Kocasıyla mesafeliydik diye bir şey yok eşlerde erkekler erkekleri arar böyle seylerde diyorum.

Her şeyin altında bir şey aramıyorum kocan fazla onemsemis uğruna yalan söylemek isteyecegin kadar, çok saçma değil mi?
Önemsemedi laf arasında söyledi. Ben arkadaşım ile görüşmeye devam edersem eşim bu durumdan dolayı haliyle mesafelenir. Ben de bunun olmasını istemem. Sizde haremlik selamlık olabilir biz öyle değiliz. Zaten arkadaşım evli bile değildi biz dostken.

Ya bizim arkadaşlığımız böyle değil ama. Niye her arkadaşlık sizinki gibi sanıyorsunuz ? Biz o evlenmeden önce bile samimiydik 3 ümüz, evlendi hala aynı devam ettik sonra böyle oldu.

Siz yazdınız bende kendi bakış açımı yazdım.

Ayrıca istemiyorsanız görüşmeyin.

Çocuğunuz varmı ? Doğumdan önceki son günlerinizi ve doğum yaptığınız ilk bir kaç günü hatırlıyormusunuz ? Size baş sağlığı dilemiş zaten kadın o halde bir de eşinizi aramayı düşünememiş olabilir. Yada zaten eşine ilettim diyerek aramamayı tercih etmiş olabilir. İlkokuldan beri hayatımda olan arkadaşım var o benim eşimi ben onun eşini kardeş gibi severiz ama ona rağmen genelde geçmiş olsun başınız sağolsun hayırlı olsun gibi şeyleri o günlerde yüz yüze gelmediysek biz kadınlar telefonda birbirimize söyleriz eşini aramayı düşünmem şahsen. Ancak yan yana gelince söylerim yada arkadaşımda eşime aynı şekilde.

Acaba arkadaşım adına başka bir numaradan mesaj atıp "Ali telefonum bozuldu şirket hattımdan yazıyorum, başın sağolsun" mu desem. Biliyorum çok saçma ama aklıma da bişi gelmiyor.

Ya da arayıp "Biz taziye ile uğraşıyoruz Ali de kötü bayağı gelen giden oluyor arayan soranlar, gelmeye fırsatım yok o yüzden aradım" mı desem. Belki yazmayı akıl eder.

Tabi ki hayır. Sakın böyle bir şey yapmayın. Kimsenin zorla aklına giremezsiniz ya da istemediği bir şeyi yaptıramazsınız. Zorla tekrar arkadaş da olamazsınız. Kurcalamayı ve üzerine düşünmeyi bırakın bence. Karşınızdaki insan da yeni doğum yapmış yani zaten çok yorgun ve yoğundur. Aklına taziye mesajı fln gelmeyebilir. Hadi diyelim bencil bir insan kimseyi umursamıyor kendinden başkasını düşünmüyor. Yine onun tercihi. Zorla güzellik ol-maz.

arkadaşıma hamile olduğumu söyledim, eşiyle de yakınız beni arayıp tebrik etmedi mesela, buluşunca etti. burada bir problem var mı? bence yok.

Back
X