- 2 Temmuz 2023
- 13.061
- 39.468
- 528
- Konu Sahibi serotininevi
Belki size taziye mesaji ilettigi icin ayrica esinize yazip yanlis anlasilmak istememistir.Herkese merhaba,
En yakın arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz. Aramızda dargınlıklar oldu ve maalesef aramız açıldı. Arkadaşlığımızın devam ettiği süreçte kendisi ile eşim hatta onun işi de iyi anlaşırdı ve beraber görüşürdük. Haliyle bizim aramız açılınca onun da eşimle iletişimi koptu.
Arkadaşım bebek sahibi oldu ben bunu sosyal medyadan öğrenince ona yazdım. Biraz ısındı aramız. Doğum yapınca gelirsin dimi falan dedi. Akabinde doğum yaptı gitmeyi planlıyordum fakat hemen öncesinde eşim annesini kaybetti ve biz taziye ile uğraşıyorduk. Arkadaşıma da (eşimin adı Ali olsun) "Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim tebrik için gelecektim ama Ali annesini kaybetti maalesef, taziye sürecindeyiz" dedim. O da "aa çok üzüldüm Ali'ye taziyelerimi ilet Allah rahmet eylesin" dedi sadece. Açıkcası ben geçmişte yakın olmamızdan, eşimle de arkadaş olmasından dolayı eşimi arar ya da yazar sandım.
Keza arkadaşımın ailesinden birinin rahatsızlığı olmuştu, eşim araç ile getirdi, götürdü tüm gün çok yardımcı olmuştu o süreçte ve genel olarak bu konularda böyledir. (tabi ki olmalı söylemek istediğim bu değil, aramızdaki samimiyeti belirtmek istiyorum) haliyle insan bir taziye mesajı atar diye söylüyorum. Eşimle de yakındı yani, samimiydik.
Eşim de geçen gün otururken "x e çok kırıldım, bir mesaj atmasını beklerdim. İnsanlar bu süreçlerde kimin kim olduğunu daha iyi anlıyor. Bunu söylemek doğru olmaz ama sen eşimsin diye söylüyorum. Ben onun ailesi için o kadar uğraştım canı gönülden. Aradım, sordum, dostluğumuz arkadaşlığımız vardı böyle bir kayıp yaşadım bir taziye mesajı atmasını beklerdim" dedi ve genel olarak taziye süreçlerindeki kişilere olan bu tarz kırgınlıklarını anlattı ben de hak verdim.
Açıkcası arkadaşımı özledim, onunla görüşmek istiyorum ama eşim açısından bakınca da belki içten içe bana gönül koyar. Muhtemelen ben görüşsem de eşim eskisi gibi arkadaşımla da eşiyle de görüşmek istemez ya da mesafelenir. Ben de arkadaşım ile uzun zamandır aramız soğuk olduğu için "bir mesaj at" diyemem. (eskiden olsa çok rahat söylerdim zaten o da gelip gideceği için buna gerek bile kalmazdı).
Acaba arkadaşım adına başka bir numaradan mesaj atıp "Ali telefonum bozuldu şirket hattımdan yazıyorum, başın sağolsun" mu desem. Biliyorum çok saçma ama aklıma da bişi gelmiyor.
Ya da arayıp "Biz taziye ile uğraşıyoruz Ali de kötü bayağı gelen giden oluyor arayan soranlar, gelmeye fırsatım yok o yüzden aradım" mı desem. Belki yazmayı akıl eder.
Kötü niyeti olmadığını biliyorum. Akıl edemiyor ama bu durum onunla ilişkimi yeniden şekillendirmemi biraz engelliyor. Eşim de haliyle acı kaybından dolayı " akıl edemiyor" kısmını çok anlamayacaktır ve değersizlik olarak nitelendiriyor. Ben de olsam böyle düşünürüm. Çünkü sadece benim arkadaşım değil onun da arkadaşı olmuştu. Hatta eşim bizi tekrar bir araya getirmeyi çok istiyordu, severdi arkadaşımı. Böyle süreçlerde bir kere oluyor ve telafisi olmuyor. O kırgınlıklar ya da oluşan algılar yıkılmıyor. Nasıl bir yol izleyeyim bilmiyorum.
Belki esi, esinizle olan arkadasligini hos karşılayan ya da karsi cinsle arkadasligi hos karsilayan biri değildir.
Yani kizcagiz sucsuz olabilir ayrica kendisi yeni dogum yaptigi icin akli basinda da olmayabilir.