• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim, Arkadaşım ve Eşimin dostluğu hk.

Herkese merhaba,

En yakın arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz. Aramızda dargınlıklar oldu ve maalesef aramız açıldı. Arkadaşlığımızın devam ettiği süreçte kendisi ile eşim hatta onun işi de iyi anlaşırdı ve beraber görüşürdük. Haliyle bizim aramız açılınca onun da eşimle iletişimi koptu.

Arkadaşım bebek sahibi oldu ben bunu sosyal medyadan öğrenince ona yazdım. Biraz ısındı aramız. Doğum yapınca gelirsin dimi falan dedi. Akabinde doğum yaptı gitmeyi planlıyordum fakat hemen öncesinde eşim annesini kaybetti ve biz taziye ile uğraşıyorduk. Arkadaşıma da (eşimin adı Ali olsun) "Hayırlı uğurlu olsun çok sevindim tebrik için gelecektim ama Ali annesini kaybetti maalesef, taziye sürecindeyiz" dedim. O da "aa çok üzüldüm Ali'ye taziyelerimi ilet Allah rahmet eylesin" dedi sadece. Açıkcası ben geçmişte yakın olmamızdan, eşimle de arkadaş olmasından dolayı eşimi arar ya da yazar sandım.

Keza arkadaşımın ailesinden birinin rahatsızlığı olmuştu, eşim araç ile getirdi, götürdü tüm gün çok yardımcı olmuştu o süreçte ve genel olarak bu konularda böyledir. (tabi ki olmalı söylemek istediğim bu değil, aramızdaki samimiyeti belirtmek istiyorum) haliyle insan bir taziye mesajı atar diye söylüyorum. Eşimle de yakındı yani, samimiydik.

Eşim de geçen gün otururken "x e çok kırıldım, bir mesaj atmasını beklerdim. İnsanlar bu süreçlerde kimin kim olduğunu daha iyi anlıyor. Bunu söylemek doğru olmaz ama sen eşimsin diye söylüyorum. Ben onun ailesi için o kadar uğraştım canı gönülden. Aradım, sordum, dostluğumuz arkadaşlığımız vardı böyle bir kayıp yaşadım bir taziye mesajı atmasını beklerdim" dedi ve genel olarak taziye süreçlerindeki kişilere olan bu tarz kırgınlıklarını anlattı ben de hak verdim.

Açıkcası arkadaşımı özledim, onunla görüşmek istiyorum ama eşim açısından bakınca da belki içten içe bana gönül koyar. Muhtemelen ben görüşsem de eşim eskisi gibi arkadaşımla da eşiyle de görüşmek istemez ya da mesafelenir. Ben de arkadaşım ile uzun zamandır aramız soğuk olduğu için "bir mesaj at" diyemem. (eskiden olsa çok rahat söylerdim zaten o da gelip gideceği için buna gerek bile kalmazdı).

Acaba arkadaşım adına başka bir numaradan mesaj atıp "Ali telefonum bozuldu şirket hattımdan yazıyorum, başın sağolsun" mu desem. Biliyorum çok saçma ama aklıma da bişi gelmiyor.

Ya da arayıp "Biz taziye ile uğraşıyoruz Ali de kötü bayağı gelen giden oluyor arayan soranlar, gelmeye fırsatım yok o yüzden aradım" mı desem. Belki yazmayı akıl eder.

Kötü niyeti olmadığını biliyorum. Akıl edemiyor ama bu durum onunla ilişkimi yeniden şekillendirmemi biraz engelliyor. Eşim de haliyle acı kaybından dolayı " akıl edemiyor" kısmını çok anlamayacaktır ve değersizlik olarak nitelendiriyor. Ben de olsam böyle düşünürüm. Çünkü sadece benim arkadaşım değil onun da arkadaşı olmuştu. Hatta eşim bizi tekrar bir araya getirmeyi çok istiyordu, severdi arkadaşımı. Böyle süreçlerde bir kere oluyor ve telafisi olmuyor. O kırgınlıklar ya da oluşan algılar yıkılmıyor. Nasıl bir yol izleyeyim bilmiyorum.

Eşiniz annesini kaybetmiş bu hayatındaki en stresli üzüntülü durum büyük ihtimalle. Siz 1 senedir görüşülmediğiniz insan için eşinizi kandırmaya yönelik plan yapıyorsunuz yapmayın ya yazıktır. Bana göre bu eşimin de değerini düşürmek oluyor. Bende soğuduğum arkadaşlarımla iyi günde kötü günde yazışıp haberleşiyorum ama eşimin başına bir şey gelince yazıp sormayanı aramız iyi bile olsa yazıp sormuyorum. Herkes her şeyi düşünüyor bh arada, herkesin eşi dostuyla konuşuluyor bu konular yapmak istemiyorlar.

Eşim küsmedi ama haliyle eskisi gibi de çok konuşamadılar. Eşim aramadı çünkü annesi daha önce vefat etti haliyle taziye için bir mesaj atsaydı biz de onu ziyarete giderdik. Evet ben doğum için yazdım ve taziyemiz var dedim. O anda öğrenmiş oldu vefatı. Eşim “ annem öldü “ diye haber veremez ya. Benden duydu tabiki ama eşime de bir mesaj atabilirdi. Size taziyeniz için bir mesaj bile atmayan birini doğum için arayıp tebrik eder misiniz ?
Sizin ısrarla görüşmek istemeniz, eşinize onların adına mesaj atmayı düşünmeniz daha garip. Bu kadar çok mu seviyorsunuz veya muhteşem, bulunmaz bir dostluk mu? Öyle olsa zaten araya mesafeler girmezdi.

Arkadaşım bebek sahibi oldu ben bunu sosyal medyadan öğrenince ona yazdım. Biraz ısındı aramız.
Arası ısınan sizmişsiniz.
Arkadaşınızda o sıcaklık yok gibi.
İstese 3 kelimeyle eşinize br taziye mesajı yazabilirdi. Demek ki istememiş.

Acaba arkadaşım adına başka bir numaradan mesaj atıp "Ali telefonum bozuldu şirket hattımdan yazıyorum, başın sağolsun" mu desem. Biliyorum çok saçma ama aklıma da bişi gelmiyor.
Şunu da kesinlikle yapmayın,
ne münasebet yani?
Eşiniz öğrense, arkadaş merakınız için, eşinizin gözünde ne konumuna düşeceğinizi hiç hesap etmiyorsunuz sanırım

Lohusa kafasıyla kadın nelerle uğraşıyor bilmeden böyle düşüncelere kapılmayın derim.
Yani sizin aranız niye açılmıştı bilmiyorum. O konular unutuldu da mevzu taziyeye mi kaldı.
İnsanların telaşı varken böyle şeyleri dert etmeyin.

Zaten anlıyorum. Gelmeli demiyorum anında aramalı mesaj atmalı da demiyorum. Ama üzerinden geçti nerdeyse 20 gün. Hani bir ara da eline telefonu almıştır bu 20 günde ve bir mesaj da atılır hatır gönül için. Bunu söylüyorum. Unuttu belki de bunu da anlarım hatırlatmak için ne yapmam lazım diye sordum.

20 günde insan iyileşiyor mu? En kötü zamanlar oralar :)
Eline elbette telefon alıyor ancak kafa gidik muhtemelen ve size söylediği için de atmıştır kafasından o konuyu. Şu an hormon dengesizllikleri ve evindeki yepyeni bir bireyle uğraşan bir kadından eşinize empati yapmasını bekleyemezsiniz. Hayatımın psikolojik olarak en kötü dönemi lohusalıktı. İlk 10 gün zaten bulutlardasın bir şey anlamıyorsun. Sonra çöküyor depresyon :)
Siz arkadaşınızı arayıp nasıl gidiyor yardıma ihtiyacınız var mı dediniz mi mesela?
Sizin arkadaşınız doğum yapan sadece mesajlaşmışsınız.
Ama bu kadın eşinizin arkadaşı değil. Sizin aracılığınızla taziye iletmiş geçmiş.

Ben ablamı kaybettiğim de sildiğim insanlar oldu.30 yıllık arkadaşım telefonda baş sağlığı diledi.Hiç samimiyetim olmamasına rağmen arayıp baş sağlığı dileyenlere minnet duydum.Bu öyle bir psikoloji ki ancak başinıza geldiginde anlayabilirsiniz.Sizin eşinizi çignememeniz lazım.Onun cocuğunun doğması kadar önemli eşinizin annesi ölmesi.Ben olsam asla gitmem taziye dilenene kadar.Eşinize ve size önem vermiyor o arkadaşiniz
Ben de kayıp, doğum, düğün gibi süreçleri önemserim. Arkadaşım ile aramız açık olmasına rağmen hamile olduğunu duyar duymaz yazdım. Doğum yaptı yazdım ve gelemediğim için özür diledim ve taziyemiz var dedim. Haliyle bu adımların karşısında insan bir adım bekliyor ki eşim de arkadaşımla arkadaştı. Unuttu belki haklı, ben de bugün arayıp halini hatırımı soracağım zaten. Acaba o esna da hatırlatır gibi söylesem mi diyorum ama hala daha bir mesaj bile atmazsa kırılıcam.

Ben de kayıp, doğum, düğün gibi süreçleri önemserim. Arkadaşım ile aramız açık olmasına rağmen hamile olduğunu duyar duymaz yazdım. Doğum yaptı yazdım ve gelemediğim için özür diledim ve taziyemiz var dedim. Haliyle bu adımların karşısında insan bir adım bekliyor ki eşim de arkadaşımla arkadaştı. Unuttu belki haklı, ben de bugün arayıp halini hatırımı soracağım zaten. Acaba o esna da hatırlatır gibi söylesem mi diyorum ama hala daha bir mesaj bile atmazsa kırılıcam.
Sizin yerinizde olsam asla aramam arkadasligimi da bitiririm

Kadın sizden uzak durmak istiyor işte .

Gerçekten hala neden arama sorma peşindesiniz. Bazen de bazı insanları tozlu raflar arasına göndermek gerekir.

Bu arkadaş merakınız başınıza iş açacak haberiniz olsun.

Ayrıca bırakın arkadaşı da kocanızla ilgilenin adam annesini kaybetmiş. Karısı arkadaşını özlüyor? Sırası mı şimdi?

Hiç alakası bile yok. Siz yaşamışsınız anlarım da bizim konunun bununla alakası yok. Ben çok basit bir şeyden bahsediyorum. Zaten kalksın gelsin ya da hemen yazsın demedim. Unutmuş da olabilir. Hatırlatmak amaçlı ne yapabilirim diye soruyorum.

Yeni doğum yaptı. O yüzden akıl edememiş ya da unutmuş olabilir. Böyle düşünüyorum. Acaba arayıp bebeği ve kendisini sorup, laf arasında taziyeden bahsetsem akıl eder mi diyorum. Yoksa zaten bana söyledi geçti gitti diye mi düşünür emin değilim.

Herkesin vereceği tepkiyi atacağı mesajı ve alacağı taziye aramalarını yönetmeye çalışmayı derhal birakmalisiniz.

Vefat haberi hatirlatilacak bir şey mi? Siz arayıp anlatmazsaniz o kişi taziye evinin nasıl olacağını, eşinizin üzgün olup olmadigini bilmiyor mu?

Back
X