Benim bir babam var diyemiyecekmiyim!!

tüm bunları yapmasada sadece nefesi olsa ama sadece bedenen de olsa bir babam olsa .. ne çok isterdim .. onun dünyada oluşu bile sana bir teselli canım buna emin ol .. ne kadarda kötü olsada dünyanın en kötü insanıda olsa .. varlıgıyla yoklugu bir ölse en azından öldügüne aglarım dediğin kişi için gün gelir olsa yeterkide tek nefesi olsa diye dua edersin .. ALLAh babana selameti buldursun ..

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.
Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.

kıyamammm..annelerimiz ne kadar da fedakar..benim annem de çalışıp (kadife işlerdi ozamanlar) bize öyle oyuncak falan alırdı istediğimiz şeyleri alırdı pazara giderdi..babaannemde eve bakardı..babamda sevgilisiyleydi..anneme seni delirtcem ben burda dediğini bile hatırlarım..üvey babanın eline bırakıyolar ne kadar iyi olsalarda insan eksiklik çekiyor canım ya..bende elime düşmesini asla ve asla istemem..ha bakarım babamdır derim..ama o durumda görürsem üzülürüm..bunca yaptıklarına rağmen allah uzun ömür ve mutluluk versin..bizi mutlu edemediler ama kendileri mutlu olsunlar nediyelim ki canım benim..

hep diyorum zaten allah uzun ömürler versin diye..bi insanın çocukluğunu yaşamadan anne babasını barıştırmak için uğraşması,yuva yıkanın yuvası olmaz! sözünü daha 5 yaşında öğrenmesi nasıl birşey biliyomusunuz..
yaşıyor olması benim için mutluluk verici..
benim için yaptığı tek şey dünyaya gelmeme vesile olması,ve öğrettiği tek şey bu dünyada babana bile güvenmemeliyim..sağolsun..o orda çocuk gini yattığı yerden bakılıyo..elin adamının yanına bıraktığı çocukları gururla babam var diyemiyo..

Allah başka dert vermesin bi şekilde büyüdük yara aldık ama olsun allahın takdiri diyorum yinede inşallah başka çocuklar bizim yaşadıklarımı yaşamazlar sende üzülme cnm ben daha evlilik yolunda ilerlerken görücem babamı hadi şimdi bunlar ufak tefek şeyler annem ile sorunları yüzünden kıymet bilmedi bizde etkilendik ama (kandırmaca yapıyorum) ben onu evlenirken görücem şimdiden söylüyorum evlencem diye bana para ayarla diye işte o zaman herşey daha bi farklılaşıcak bende düşünüyorum iste işi nasıl olcak babamında yanımda olmasını istiyorum herşeye rağmen üvey babamda o gelcekse annanende istesinler ben gelmem dedi nişanı evde düşünüyorum babam olmucak yine düğüne allah kerim bunlar çok zor hepside çözülmek için beni bekliyor onuda aslında kırmak istemiyorum çok kızıyorum ama o orda yapayalnız dayanmıyor yüreğim

canım senin sayende döktüm tüm dertdimi ilk mesajı yazarken ağlamıştım ama şimdi içim soğudu çok sağol tatlım allah bizim yüzümüzü eşlerimizden yana güldürsün şefkati sevgiyi ilgiyi onlardan görelim bulalım:13:

canım benim elbetteki teklerdir dünyaya geliş sebeblerimizdir ama madem bakamıcaktı niye dünyaya gelmemize sebep oldu canı istediği için bakabilceğinden değil çok sorumsuz evine para getirmez tüm yükü annemin üzerine yıkmış kendi zevki sefası için çalışıp yiyen bizleri bi f..... Için silip atabilen insan benim için kahraman olamaz annemde hata yapsaydı onada tepkimi verir cennet ayaklarının altında demezdim ama allah razı olsun herşeyi bizim için yaptı bırakmadı tartışma olsun diye yazmadım tatlım sende kendi yaşadıklarından yola çıkarak yazıyorsun bende keşke benim babamda bi kahraman olabilseydi

ay canım aynen ya..
bende o isteme olayında tek başına oda kızının kendisinden istenmesini ister diye düşünüyorum..
babannemden istesinler diyorum ama babaannemle küsler oraya gidemez..benim annemin eşi hiç bi şekilde bişey demez buraya gelse babam..ama babam gelmez..e babamın evinde o kadın var..evlenicem kişinin ailesi böyle şeylere çok karşı..resmen dost hayatı!! e ben istemezmiyim babamın dünürlerine düğün şöyle olsun şurda olsun demesini ama susar..bişey demez orda..para yok diye bana der..

ağlama canım hiç ağlama..bi gün mutlaka çözülür..şuan gerçekten aynı durumu yaşıyor ve aynı şeyleri düşünüyoruz..aynı gelecek kaygıları içindeyiz..bakalım ne olucak ama her şey yoluna girer..inşaallah..

aynen katılıyorum sana tatlım..beni dünyaya getirdi diye sağolsun diyemem..madem bakamıycaktı getirmeseydi beni de zor durumda bırakmasaydı..babam baba olmadı e peki annemin ne suçu vardı?? o o...yüzünden annemin hayatı karardı..ama iyi olmuş şimdi çok mutlu kendine yansın..annem o kadını aramıştı bi gün sen benim kocamla mutlu olamazsın bırak benim 2 tane kızım var yapma diye kadın bizim aşkımız yeter dedi! anneside anneme kızım bırak artık onlar birbirini seviyor dedi..sülalecek öyleler..Ama benim annem namusuyla oturdu bize baktı..allahım onu hep güldürsün inşallah..babamın istediği de bizim iyi haberimizi almak haftada bir yanına gidicez kalıcaz yada akşam üstü annemin yanına gidicez yada telefonda arıycak konuşucaz..amaa!yanında temelli kalıcam de bakalım..hiç yoktan kavga çıkarır beni evden çıkarmak için..ah ahhhh..böyle kahraman mı olur be..! üff..içimde o kadar çok şey var ki..

canım gerçekten ne kadar aynı şeyler yaşamışız benim babanede 9 çocuklu olsanda boşucam seni demiş anneme ama şimdi annemi sorarlar bide ilk evlendiğinde annem babannem bana dediki kızım annem kuma gitmiş doğrumu lafa bakın ben öyle bişeye izin verirmiyim dedim allah böyle söyleyenlerin başına versin inşallah kendi oğlu kuma getirdi onu kınamıyorda uyduruk bi laf duymuş ona inanmak istiyor...bide komik bişey anlatıcam aslında ne kadar acı olsada babamın metresi emlakçıda çalışıyordu annem akıllı kadın farketmiş leylaydı adı babamı telde konuşurken salı 11 de yanına gelcem dediğini duymuş e nammede önceden biliyor tabiki emlağın telefonunu birlikte gidip almıştık salı günü geldi çattı annem aradı leyla ile görüştü dediki halil yanında eşim biliyorum o seni kullanıyor benim herşeyden haberim var sen s... kalıcaksın dedi ve kadının elinden ahize düşmüş halil demiş ve bi çok ses gelmiş snr babam geldiğinde yüzünde morluk varmış bişey fırlatmış heralde yaa cnm içimden anlatmak geldi

yaşını çok merak ettim ve nerde yaşadığını ne kadar çok aynı yaşadığımız şeyler malesefki mutlulukları paylaşmak isterdim ..

ben 22 yaşındayım ve balıkesirdeyim tatlım

canım benim annesi dediğim o babamın metresinin annesi..
babaannem allaha şükür her zaman annemin yanında olmuştur ve şuan ne o metresiyle ne de babamla konuşmuyor..
diğer yönlerimiz tıpa tıp aynı ya..çok şaşırdım gerçekten..e bi gün gelicek mutlu şeylerimizide paylaşıcaz mutlaka..

bize bi gün babamın arkadaşı geldi anneme abla ben vicdan azabı çekiyorum artık bunlar benim evimde buluştular anlatmak istedim sana nasıl yardımcı olabilirim dedi..annemde bi gün ayarlayalım buluş onlarla ve kapıyı açık bırak dedi..
ve öyle oldu..kadının evinde babam bi yanda içkkisi bi yanda o kadın..oturuyorlardı..babam şokkkk! o kadın kim bu yiaaa..babam annemi tutmaya çalıştı annem önce o kadına bi tokat attı..sonra da babama baktı yazık..dedi onada bi tokat gittik ordan..babaannemde yanımızdaydı..öyle bir geçer zamanki yi izliyosan o gibi halimiz ya..
neyse sonra eve geldik babamda geldi..
ne yaptı biliyomusun..anneme bağırdı çağırdı..gitti..o gece gelmedi..işte son noktada o oldu zaten..

bende 20 yaşımdayım ve kütahyadayım canım..

Canım benim, konunu yeni gördüm, az önce.
Sen serzenişinde, siteminde çok haklısın.
Ama babanın zaten kendi geçimini sağlayabilme durumu bile yokmuş, sevgilsii ona bakıyormuş. Bu durumda zaten istese de yol parası konusunda eli kolu bağlı sanırım. Sevgilsiinden isteyip sana verecek, eğer vermek isterse.
"Üstüne başına daha çok aldık" demektense parası olmadığını, olsa seve seve vazifesini yapacağını falan söylese daha az üzülürdün belki..
Ama erkekler de bu tür durumlarda aksine asabiyet söz konusu oluyor, eksikliklerini agresiflikle kamufle etmeye çalışıyorlar. Sanki babanın durumu da bu.

Annenin eşi "sana gerek yok, babam götürür" demekten çok zevk alacağın biri de değil, şanslısın ki tanıdığım kadarıyla hem annene hem annen için değerli olan herkese büyük önem veriyor. Ufak paraları önemsemiyor, verici, bonkör bir adam. Ayrıca her sözün peşinden de gitmiyor, dayına bile sonsuz hoşgörü göstermişti.

Canım senin işlerin rast gitsin de, kendi ekmeğini eline alacaksın zaten. Gerek kalmayacak bişeye.
Ama manevi eksiklik kalacak tabi..
Ona malesef çözüm bulmak çok zor..:-(

çok memnun oldum tatlım

ipek ablacımçok teşekkür ederim yorumun için..
evet ablacım babam durumum yok dese inan kırılmam..ama içkisine bile para bulurken neden benim için hayatiolan birşeye para bulamıyor?yada neden çalışmıyor..oturmak daha kolay işte sorumsuzluk..

bugün gittim ablacım ankaraya..allaha çok şükür ki sınavı geçtimmm..çok mutluyum..:):):))
sadece mülakat kaldı çok umutluyum artık..::):)
evet dediğin gibi annemin eşi sağolsun hiç eksik bırakmıyor ne annemi ne de bizi..
kesinlikle işlerim rast gitsinde bunlar sadece küçük bir iz olarak kalıcak zaten ablacım..
benimde senin gibi mutlu bir ailem olucak inşallah:)

tatlım sınavın nasıl geçti merak ettim !!! inşallah güzel geçmiştir...dua ettim senin için

sınavı geçtim canım dakikada 30 kelime yazmam gerekiyodu ben 43 kelime yazdım çok şükür :)
sadece mülakat kaldı gerisi kolay diye düşünüyorum artık en zor kısmı buydu onuda geçtim:)
dualrın için çok sağol canım çoook sağol

Benim annemle babamda ayrı ve babam bir kez olsun aramadı beni ben onu aradım öncelerden fakat o beni merak edip aramadı beni...
Herkeste bi eksiklik var gerçekten.

Benim annemle babamda ayrı ve babam bir kez olsun aramadı beni ben onu aradım öncelerden fakat o beni merak edip aramadı beni...
Herkeste bi eksiklik var gerçekten.

ne çok babasından dert yanan varmış meğer:/
kıyamam..çok üzüldüm..ama onlar bizim üzüldüğümüzü görmüyorlar değil mi..
onlar eksiklik çekmiyorlar..

Canım benim, süpersin..!!
İnşallah mülakatta çok iyi geçer ve hakkında hayırlı ise eğer o işe kabul edilirsin.
Annenin eşinin yaptıklarını, sana annen yapıyormuş gibi düşün. Ki zaten öyle. Sen herhangi biri olduğun için değil, onun eşinin kızı olduğun için karşılıyor bu tür masraflarını. o nedenle "benim babam var, senin yardımına gerek yok" diyememek seni üzmesin nolur, senin bir kabahatin yok.

İşe başladığında baban senden maddi destek bekler mi acaba, kafama takıldı, dikkatli olmalısın.
Ne de olsa baba sevgisine açız biz, benim hatalarımı yapma olur mu.

inşallah..çok istiyorum çok..
rahatlattın yorumunla sağol ablacım..

bilemiyorum..
daha önce bir yerde çalışmadığım için hiç bu tür konular geçmedi aramızda..
ama ben daha öncede söylemiştim ya sana ablacım istemeye gelcekler napcam diye düşünüyorum diye..
birde şu var babamın evinde bikaç yerin tadilata ihtiyaca var..
babama da gitsinler istiyorum..ama her konuda göze batcak bişey var..en azından bari maddi olanları yaptırsam mı ki?diye düşünüyorum.. e babası çalışmıyo,içki içiyo,evi şöyle demesinler istiyorum!! bunun yanında da kızını istemeye gelmişler diye sağdan soldan duymasın direk ondan istesinler istiyorum..
ama babam bunları düşünmüyo yayıyo bi taraflarını yatıyo..
allaha şükür bi hastalığı yok..olsa anlıcam..
ama bu ne keyiftir böyle..
babam 48 yaşında o kadın 29..
ya bi gün o kadın bırakıp giderse ne olucak?

Seni istemeye geldiklerinde hem annen hem baban orada bulunmalı.
baban o kadının evinde mi yaşıyor, kendi evi mi?
eğer kendi evi ise, istemeye geldiklerinde o kadın bulunmasın evde, çünkü hiçbir resmi vasfı-statüsü yok.
ama annenin eşi çok iyi bir adam ve sende hakkı var, ayrıca annenin resmi eşi.
o anlamda annenin eşi isteme faslında bulunabilir, eğer böyle bişey talep ederse annen, karşı taraf için sorun olursa diye düşünme.
peki bu isteme işi sözle birlikte dışarıda bir restoranda olsa nasıl olur, birçok aile böyle yapıyor şimdi, gayet de hoş olabilir.
paranı babanın evinin tadilatına harcamanı hiç ama hiç istemem canım. sana çok gerekecek o para evlenirken ve babandan destek alamayacaksın.
dahası babanı böyle bir desteğe hiç alıştırma bence.

ALLAh baızlarını evlatlarıyla bazılarıda anne babalarıyla sınarmış öyle işte... cidden çok çok zor bişey insanın babası tarafından sınanması.. aynı dert bendede var çünkü..annemle kapı dışarı edelim diyorum ama annem cesaret edemio hala:S:S
kuruldunuz die düşün bence:S geçmiş geçmiş te kaldı..
eşine seçerken dikaktli ol:S o sana baba şevkati verebilir:S
rabbim hepimizin yardımcısı olsun.. bu azapları bol bol sevaba çevirsin

dün kardeşim babama ablamı istemeye gelicekler baba demiş..
annemle babaannemden istiycekler demiş..
buraya gelmezlerse çok kötü olur demiş babamda annene de babaannene de gidilmez direk buraya gelcekler demiş..
yanındaki kadında olurmu öyle şey canım annesinede giderler diyomuş..hey allahım..
kardeşimde neyse sana da gelirler baba demiş..
oda yok kalsın adam yerine koyan yok zaten demiş..

babamın kendi evi..kadın hiç temiz değil.hafta tatili pazar günleri o günde arkadaşıyla gezmeye çıkıyo dışarı..
oturup ne yemek yapar ne de temizlik..babamın hazırladıklarıyla artık..
zaten isteme olsa kadını asla bulundurmam o evde..ama annemle babamın yanyana gelmesi imkansız bu konuda..
dışarıda da yapmayız ablacım ben krarımı verdim..önce anneme gelirler sonra babaanneme gelirler olur biter..

evet ev tadilatı konusunda da haklısın..
ben zaten herşeyimi kendim yapıcam babama ne bu ödül değil mi..

bide o babamın yanındaki kadın bana mesaj falan atsın diye bekliyorum..bir keresinde atmıştı 1 ay önce anne baba bulunmaz babanız çok üzülüyo gel v.s diye bende cevap yazmamıştım..
eminim ki bu konuda da atar..inşallah..

diycem ki:"sen annem zamanında bırak dediğinde bizim aşkımız yeter demeyi biliyodun şimdide için rahat mı gerçekten bana akıl verir gibi mesajlar atıyosun..bu duruma gelmeme sebeb sen değil misin..sen olmasan ben annememi babamamı gidicekler diye düşünmezdim ki..birhaftada gece 1lere kadar gezmede temizliğini yap kadın gibi evin tadilatına bak(madem aşkınız yeter maddiyat senin için önemli değil),sevgilini öyle mutlu et babama da sırf biyolojik babam olduğu için formaliteden istetmeye gönderiyim..bu arada sen orda bulunmıycaksın"

aynen bu mesajı göndericem..mülakatıma da az kaldı..dua et ablacım...yüzüm kara çıkmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…