benim bu arkadaş edinememe sorunuma bir çare bulan olsa..

haklısın canım hiç olmazsa böyle avunalım madem

işte bizde uyum sağlama problemi var demek ki. benimde yapım bu yani 24 saat neşeli gezemiyorum. neşeli olsamda bunu bangır bangır belli etmek lüzumsuz geliyor :44:

ne gerek war ki dimi? Birşey içiyorlar galiba öyle gezenler :)

E hadi maadem bizde somurtkan gülenler diye topic açalım kendimize 3 üyesi belli zaten :)
sen , ben , tinny :) ne dersiniz?

ne yiyip ne içiyorlar 24 saatliğine bizede denetseler keşke azcık olsun ona göre davranalım bizde yahu

henüz değil üniversite son sınıftayım. vallahi şimdiden bu kadar problem yaşıyosan çalışınca napcaksın deme bi de onu bana dert edindirme canım gözünü seveyim

Tamam :)
şunları söyleyebilrim sana, bende maalesef çok dışlandığım (aslında dışlanmak değil işte, yüzümün şekli böyle olunca e insanlarda bu suratsız suratıma pek yanaşayamayınca) e bir de ben çekingen olunca (selam vermeye bile utanırdım) muhabbete maydonoz olma sanatını birazcık geliştirmeye çalıştım.

Sende kendini geliştirebilirsin, aşılmayacak şey yoktur...

Etrafımda çok fazla kız vardı benimde, ama ne yapıyım, ne yaptıkları muhabbet bana çekici geliyordu ne ilgi alanlarımız benzerdi.

Her yerde, her ortamda, mutlaka çok konuşan, herşeye maydonoz birileri vardır :) Onları gözlemle, en azından sık karşılaştığıın insanlara onlar selam vermese de sen ver, her zaman hal hatır sor, konuşulan konular ilgini çekse de, çekmese de o konuyla ilgili aklına gelen tüm soruları yani bol bol soru sor, en azından ilgilendiğin izlenimi verirsin. Gündemi sıkı takip et bir şey konuşulduğunda en azından fikrin olsun yada sen soru sorabiliyor ol. Konu konuyu açar bunu da unutma. Kitap oku, kendini geliştir, her gün yeni bir şey öğrenmeye çalış, nette sosyal olmaya çalış, ohooo yapılcak çok şey var canım, dert ettiğin şey aslında bak ne kadar küçük bir şey.

Son düzenleme:

çok kitap okurum genel kültürümde yüksektir ama benden başkasına faydası yoktur en azından maydonoz olmayı denicem bundan sonra çok teşekkr ederim canıım

çok kitap okurum genel kültürümde yüksektir ama benden başkasına faydası yoktur en azından maydonoz olmayı denicem bundan sonra çok teşekkr ederim canıım

Bir dakika :) genel kültürün gerçekten çok yüksekse, zaten olmayanlarla arkadaşlık etmeye çalışmak zordur. Çünkü muhabbetleri, konuştuğu sudan konular v.s seni sıkar. Belki bundan dolayı, yani ilgini çekmediğinden dolayı da, maydonoz olamıyorsun olabilir mi ?

bilemiyorum ki canım ondan mıdır? ben böyle boş dedikodulardan haz etmem kim kiminle ne yapmış ilgimi çekmez. çok kitap okurum gündemle ilgilenirim ödüllü filmleri kaçırmam. dediğin gibi olabilir mi acaba? :44:

ama bundan olacağını zannetmem. çünkü benim kültür seviyesi yüksek olmayan arkadaşlarım da oldu (böbürlenmek için söylemiyorum) ama dediğin gibi sudan şeylerden konuşmadık ama kültürden sanattan gündemden de hiç konuşmadık yani bunun için aslında kültüre ihtiyaç yok kafa yapıma uygun birilerini bulmakta zorlanıyorum galiba

siritmak degil bence yanlis kelime guler yuzlu olma , tabiki bir insanin sInIrI olcak ama asik surat sert ifade yani karsindanki seni tanimiyor ki bilsin senin nasil oldugunu , bilmiyorum benimde kendime gore arkadas cevrem var ah nekadar gercek arkadas 1 tane gerisi duzeysel yapmacik degil altini cizerim yanlis anlasilmasin ama soguk yuz soguk ruzgar gibi yani itici davet etici degil, kim ne derse desin guler yuz tatli dil herseyi yapar , bir arkadasda demis kultur farki ne alaka ben uni mezunuyum yurtdisinda yasiyorum tr geldigimde koyden bir kadinla bile konusabilirim kimseyi kucuk gormemeli o zaman bence kultursuz olursun ki kulturlu aile de bunlari ogretirler tabi sonradan olmaa degilse:)

doğru söylüyorsun canım tatlı dil güler yüzde bitiyor her şey ama bu da zorlayarak olmuyor ki belki biraz daha denersem bende bunu huy edinebilirim teşekkr ederim

başlığını okudum.ben de senin gibiyim... benim sorunumun asıl kaynağı insanlara güvensizlik aslında. çünkü her güvenişimde bir kazık yedim. bir de yaşadıklarım bu hale getirdi diyebilirim. fakat temkini elden bırakmamak şartı ile insanlara azıcık güven kapısı aralayarak bir yerlerden başlayabiliriz. ben öyle yapıyorum. kimi zaman ipleri elden bıraktığım oluyor ama uzun zamandır idare etmeye başladım.

aslında bu konu hakkında sayfalar dolusu yazabilirim. benim konum bu...

ay canım ne güzel özetledin bunların temeli güvensizlik diyorum ya en küçük neden selam verdiğimde agzının ucuyla selam vercek mi diye bile düşünüyorum. insanlara içten bir günaydın dediğimde gördüğüm asık surat beni soğutuyor. ya da daha geniş açıdan çok samimi olduklarım ne oldular ki diyorum. ama dediğin gibi kapıları sonuna kadar kapamak anlamsız bir sınır çizip ötesinde durmak gerekiyor birazda

bütün kapıları kapayınca da olmuyor. bir kitap okuyorum. orada insanlarla olması gereken sınırımızdan bahsediyor. bu sınır öyle olmalı ki delikli bir süzgeç gibi. ne tamamen açık ne tamamen kapalı. ben bunun ayarını tutturamadım hiç. yeni yeni öğreniyorum sınır çizmeyi. hayır diyemeyen biriydim çok sıkıntılar çektim. bencil de olamıyorum. ikisinin arasını bulmak için çabalıyorum işte.

evet benimde en büyük sorunum bu hatta biliyo musun bu gün yemekhane de bir kız yemeğimi istedi bende verdim. ay ne diyeceğimi de şaşırdım. neden istediğini bile sormadım. sonra gittim bir daha aldım

Hayır canımcığım, ben kültür farkından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sadece arkadaş genel kültürünün fazla olduğundan bahsedince, acaba sıkılıyor olabilir mi ? Yada bundan dolayı muhabbetler ilgi çekici gelmiyor olabilir mi ? diye tahminde bulundum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…