Biz 3 kardeşiz,annemde bizden önce hep düşük yapmış,şimdi 3 çocuğu var.
Siz tedaviyede başlamışsınız,içinizi ferah tutun. Birde kimseyi müdahil etmeyin tedavi aşamanıza. Önce kendinizi düşünün. Gerekirse ara verdik bu dönem,bu konuyu konuşmayalım deyin,tüp bebekten bahsetmeyin kimseye,böylece beklentiyi minimumda tutarsınız. Ayrıca hamile kalsanız dahi belli bir süre kendinize saklayın bu durumu. Biliyorum heyecanlısınız,hatta kendinizin dahi önüne koymuşsunuz aileleri ama yapmayın.
Herşey yolunda gittiğinde,söylersiniz.
Ben ilk 3 ay iş arkadaşlarıma dahi söylememiştim,ki herhangi bir sorun yoktu,ona rağmen.
Sizde söylemeyin. Bu konuyuda şimdilik kapattırın herkese.
Bu kadar stres altında,herkese karşı sorumlu hissederken zorlanırsınız.
Önce kendinizi düşünün lütfen.
Umarım ve dilerim tedaviniz başarılı olur,Rabbim gönlünüze göre verir.[/QUOT
Benim de olmuyor Benimde çevremde herkes sorul duruyor ben de mutsuz ve muzdaribim bu konudan.Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın evlat versin isteyen herkese
İnsallah tutmuştur canm adın ne sana dua edicem gönülden .Bana da Umut oldunuz 2 yıldır uğraşıyorum ben de . Pcos var ve 33 yaşındayım . Paxartesi transfer oldum ama tutmamış gibi hissediyorum olumlu düşünmekte zorlanıyorum.İnşallah tutmuştur .
Allah razi olsun canım benim insallah bende birgün yavruma kavuşurum banada pko teşhisi konuldu hatta özel bir doktora gittik baktı yumurtalarıma hepsi pkolu dedi senin hamileligin kötü bir topraga çicek ekmek gibi birşey dedi. Çiçegi ekersin topragı kötü oldugu için solar dedi bizi böyle yönlendirip bütün yükü üzerime attılar . Her konu gectiginde artık utanmadan sorun bende diyordum ama biri bana evet sorun sende kocanın birşeyi yok dendiginde tokat gibi yüzüme vuruluyordu bu duyguyu yasayan bilir inanki o kadar zorkiYazinizda resmen kendimi hatirladim bende pcoda vardi cok sukur 5. Senemde bi kizim oldu rabbim o aci gunlerimi unuttturdu insallah sizede nasip etsin rabbim burda aslinda 1 senedir uyeydim herkesi okurdum care arardm hayal kurardim icimi dokerdim simdi yeni uyelik aldim tekrar bakayim sayfaya die belki birine bi yol gosteririm bi yardimim dokunur fikir verebilirim hic bisey yapamasamda bi dua ederim die dusundum
İnsallah canım benim insallah tez zamanda hepimizin hasretleri son bulsun. Kac yumurtan toplanmıştı canım keşke dondurulmuşun olsaydı o kadar maddi manevi basa sarmak cok zor manevi hadi eşinin yakınlarının ilgisiyle düzeltebiliyosunda maddi konusuda zor 13bine yakın para harcadık elimizde ne varsa verdik .Çok iyi anlıyorum benimde 4 yıldır olmuyor sorun eşimde sperm degerleri düşük ve morfolojisi 1
Geçen yıl kimseye soylemeden tüp bebek yaptırdık tutmadı malesef.morfolojiden kaynaklı dediler
Seneye yaza kadar normal deniycez olmadı sar bastan tedavi dondurulmuşum yok
Bu yol cok uzun ve stresli..duadan baska elden birsey gelmiyor.Rabbim sana,bana bekleyen herkese hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin.inş bu imtihanımızıda en güzel sekilde veririz
Allah dilerse hersey olur,sabırla ve duayla gelecek bebişler inşallah
Kan pıhtılaşmasına da mutlaka baktır canım.
Canımsın ya insallah öyle konular acıcagım zamanlarda gelir.Üstüste beş kez düşük yaşamak çok yıpratıcı olmuştur. Tüp bebek için karar vermeniz isabetli bir tercih olmuş. Orda zaten size ve eşinize genetik testler yapılmıştır e Pgd de yapılacakmış. Bundan sonrası için sizin stresinizi en aza indirmeniz gerekir. Doktorunuza danışın mutlaka ama yogaya başlayabilirsiniz ya da nefes terapileri alabilirsiniz. Bunlar sizi rahatlatacaktır. Umarım seneye bu zamanlarda sizden süt artırmak için neler yapabilirim bebeğimin gazını nasıl çıkarabilirim gibi konular görürüz.
14 yum toplandı 10 tanesi olgun çıktı sadece 3 tanesi döllendi ve sadece biri iyi kaliteydi diğerleri orta.üçüde transfer edilmiştiİnsallah canım benim insallah tez zamanda hepimizin hasretleri son bulsun. Kac yumurtan toplanmıştı canım keşke dondurulmuşun olsaydı o kadar maddi manevi basa sarmak cok zor manevi hadi eşinin yakınlarının ilgisiyle düzeltebiliyosunda maddi konusuda zor 13bine yakın para harcadık elimizde ne varsa verdik .
Çekildi canım rahmim y şeklinde oldugu söylendi histeroskopi oldum düzeltildi sonra klomenle ilk ayımda hamile kaldım yine düştü bu sefer doktor genetige gitmeli yumurtalar dedi ve tüp bebege basladıkDusuklerinizin sebebine ne dediler ?
Hsg cektirdiniz mi ?
Bizde suan öyleyiz para biriktiriyoruz hiç birşey almıyorum inanki eve yani kenara ne koyarsam kardır diyorum. İnsallah bu sefer cok yumurtan döllenir canm benim hayırlı haberlerini de duyarız bi bakmıssın kendiliginden hamile kalmıssın o ladsr sevinirimki14 yum toplandı 10 tanesi olgun çıktı sadece 3 tanesi döllendi ve sadece biri iyi kaliteydi diğerleri orta.üçüde transfer edilmişti
Eğer sperm de sıkıntı yoksa cok embriyo oluyor boylece dondurabiliyorsun ama bizde yapısal bozukluk var üç tane döllenmesi bile mucize dedi dr
Allah hepimizin yardımcısı olsun
Bizde 10 bin tl harcadık.bir taraftan para biriktiriyoruz tedavi için.
Benim anlamadığım onca düşükten sonra nasıl kan pıhtılaşmasına bakılmazÇekildi canım rahmim y şeklinde oldugu söylendi histeroskopi oldum düzeltildi sonra klomenle ilk ayımda hamile kaldım yine düştü bu sefer doktor genetige gitmeli yumurtalar dedi ve tüp bebege basladık
Aynen canim Rabbim ol dese oluverir hersey bol bol esmaul husna okuyun meryem suresi okurdum salati tefriciyede okumustuk bi kac arkadasla annemgille filan. Bisey anlatayim yanlis olmasin die bi rivayet bu bi peygamber zamaninda ( yanlis olmasin die hangi peygamber oldugunu unuttum galiba.musa peygamberdi ) senelrdir hic cocugu olmayan bi karikoca varmis hep dua ederlermis cocuk icin ama olmiyomus birgun peygambere gitmisler ne yaptysak olmadi cocugumuz dua ediyorz surekli sen peygambersin bizim icin dua edermisin demisler birde sor bizim evladimiz olacakmi die Allaha demisler peygamberde bunun uzerine Allaha sormus dua etmis tabi peygmbere vahiyedilmis gelecekte bu kullar icin cocuk nasip edilmeyecegi hakkinda peygamberde bunu okarikocaya soylemis tabi uzulmusler ama aradan bi kac yil sonra kucaklarinda bi cocukla peygamber hazretlerinin yanina o kari koca gelmis bu bizim cocugumuZ rabbim nasip etti bize sonunda die sevinclerini dilw getrmisler peygmber o aile gittikten sonra Rabbimize saskinlikla nasil oldugunu gelecekte onlarin asla cocuk sahibi olamayacaklari vahiyedilmisti ama simdi kendi kanlarindan bi evlatlari oldugunu dile getrmis Rabbimzden vahiyedilmis onlara cocugu olmayacagini bildirdigimiz halde duaya devm ettiklerini umutsuz davranmayip duada oyle guzel israrci olduklarini ve bunun ustune evlat nasip edildigini bildirmis. Ne guzel deilmi ben bundan etklenmistim hamile kalmaya calisirken yani anlatimim biraz gunluk dilde ben olayi anlatmak maksatli boyle yazdim kelimeliri birebir yazamadim yanlis olmasin die ama olay boyle olmus duada israr etmek bikmadan istemek lazim rabbimizden uzun oldu k bkmayinÇok iyi anlıyorum benimde 4 yıldır olmuyor sorun eşimde sperm degerleri düşük ve morfolojisi 1
Geçen yıl kimseye soylemeden tüp bebek yaptırdık tutmadı malesef.morfolojiden kaynaklı dediler
Seneye yaza kadar normal deniycez olmadı sar bastan tedavi dondurulmuşum yok
Bu yol cok uzun ve stresli..duadan baska elden birsey gelmiyor.Rabbim sana,bana bekleyen herkese hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin.inş bu imtihanımızıda en güzel sekilde veririz
Allah dilerse hersey olur,sabırla ve duayla gelecek bebişler inşallah
Kan pıhtılaşmasına da mutlaka baktır canım.
Haklısın canm bir an yazını okuyunca neler yasadıgını bilmiyorum ama keske annem yanımda olsa diye iç çekiyorsundur eminim. Allah dermansız dert vermesin herkesin bir derdi var bunlar bizim dünya sınavlarımız insallah hakkıyla geceriz insallah seninde dertlerin son bulurbenim beebgm oldu ama cok baska dertlerim var annem yan binamda deyince nasil ic gecirdim. nasil isterdim oyle yasamak bir bilsen evet cocugum var elh ama Pek farkinda olamiyorum baska agir dertlerimden
Amin canim benim Allah razı olsun bende senin güzel haberini bekliyorum Allahım yüzünü güldürsün arkadaşımBizde suan öyleyiz para biriktiriyoruz hiç birşey almıyorum inanki eve yani kenara ne koyarsam kardır diyorum. İnsallah bu sefer cok yumurtan döllenir canm benim hayırlı haberlerini de duyarız bi bakmıssın kendiliginden hamile kalmıssın o ladsr sevinirimki
Ne güzel canm benim Allah ım tamamına erdirsin insallah kucagınada sag salim alırsı bizlere dogumda dua etmeyi unutma olurmuumudunu kesme rabbim isterse olur ..en büyük mucizeyi yaşayan biri olarak söylüyorum nerde böle bi mesaj görsem hemen altına kendimi anlatıyorum ...
9 yıl bekledim son 4 yılda 6 kez tüp bebek yaptık olmadı .doktor bırakın tedaviyi kabullenin cok yıprandınız dedi ama ben kendiliğimden hamileyim şuanda..allahımmm herkese nasip etsin
Sagol canım benim . O zaman burdan ayrılmak ypk madem arkadas olduk herşeyde n haberdar et beniAmin canim benim Allah razı olsun bende senin güzel haberini bekliyorum Allahım yüzünü güldürsün arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?