Benim de Meleğim Olsun Diyenler Buraya

walla bende bunu neden kullanmam gerek dye sordugumda
ortada pihilasma gbi bi teshis yokken biz onlemimizi alalim demisti pihtilasmaya karsi felan dye
kanini sulandirmak icin yaziyorum demsti...aynen ya bu doktorlarin elinde oyuncak gbiyz
sanki bazen birinin dedgni dgeri onaylamiyo flnn... cok sorgulamicaksin bence
yoksa her biri bse dyo birini gozune kestrp onun dedgni uygulicaksin ben careyi ole buldum
gidince sende bi daha bi sor bakalim etraflica canim...

ben bi keresinde kendi kendime arastrmalar yapmistim benim uyuz bi doktor vardi salak salak yum takibi yapalim dye
sepetleyip duruyodu beni basindan ozensizce bde ise yarasa icim yanmicakti kac ayimi yedi uyuz
bnde rahim filmi istemistim en son bunlar cvp vermiyo
ben zaman kaybetmek istemiyorum dedim bana dyoki kim
onerdi sana bunu bende hiiiccc ben oneriyorum kendi kendime demstim surati bozarmsti walla
ona kalsa "hallederiz ismail hesabi" gelsin muayene ucretleri....
Allah bolelrine dusurmesin ...

sağol arkadaşımmm...evet ama napim dediğin gibi bir ihtimal daha vaaaaaar
şirinlemeye devammmm yuppiii

ay eke tavuk nedir be..?? çok güldüm bizim buralarda eke lafı çok yaygındır..çok bilmiş anlamında kullanılır..

ay eke tavuk nedir be..?? çok güldüm bizim buralarda eke lafı çok yaygındır..çok bilmiş anlamında kullanılır..

yaw kızlar neyce konuşuyonuz siz bakiiim ???
yaa ingilizceyi söktüm de sizin dilinizi sökemedimm heee
neysee iftar yakın beni eke'si falan felan değil de tavuk kısmıı ilgilendirir bu saatten sonraaa

walla bende buraya gelince ogrendim simdiye kadar ictiklerim tarhana filan degilmis
memlekete her gttigimde komsulara bile goturuyorum bi tadan bi daha birakamiyo
artik isi bavul ticaretine doktum yani anlayacagin
oyyyhhh yerim ben seninn "uuuuu" nu...bebikligine gdip yanagini isirasim geldi wallla
bnde etcilimdir kiz pek severim kirmizi eti
ben ciddiyim bak bi tarhananin lafimi olur yollaniarim tadimlik sonra begenirsen fazlasini da ayarlarim
hic poroplem diil yani bitanem tarhanayi ozunde ben yapiyo olsam yorucu tamamda ben sadece
yeme kismiyla ilgileniyorumis bitek kargoya bakar yani

ayyy bu arada benimde ufaktan mutfaga dogru suzulmem lazimmm
dha adi konulmamis yemegimi yapmaya giriscem , napsam kiii:26::26::26:
corbalardan tarhana yapicegim orasi kesin oldu da
icemicem ipekcim onu da sensiz

ben bu doktor olayına çok takığım.. 3 senede 5 doktor değiştirmiş biri olarak söylüyorumki doktorun biraz insancıl olanını bulmak lazım.. insancıldan kasıt.. senin durumunu tam teşhis eden, edemiyosa kafasını kurcalayan bişey varsa bunu hastasıyla paylaşan, muhtemel senaryoları ve olasılıkları anlatan ve seçimi hastasına bırakan doktordan bahsediyorum..misal, hemen ameliyat edelim, keselim biçelim değil, misal hemen şunu yapalım böyle tedavi edelim değil, böyle bi tedavi var ama buda var tercih senin demek gibi..örneğin tüp bebekten önce bi aşılama yapmak gibi..eğer çok olağan üstü bi durum değilse..artık internet çağından kişiler okuyup öğreniyor herşeyi,.. yumurta sağlıklı yumurlama düzenli, erkek faktörü yoksa neden hemen tüp bebek olsun...6 cm lik kist var neden hemen ameliyat olsun..kistinden doğumda haberdar olanlar varsa kist varkende hamile kalınabiliyor demekki.. benim yakın arkadaşım.. pcos lu ve şimdi hamile..hiçte bişiy yapmadı.. anlatmak istediğim buydu.insancıl olmak gerek..zaten uzmanlar konu ne olursa olsun bir hastayı en az iki doktor görmelidir diye kendileri söylüyorlar... bence mühim bir konu bu.. hele kişinin kafası karışıyorsa moreli de bozuluyor..moral yoksa stres var. stres varsa göbiş yokkkk..durum bu

Son düzenleme:
yaw kızlar neyce konuşuyonuz siz bakiiim ???
yaa ingilizceyi söktüm de sizin dilinizi sökemedimm heee
neysee iftar yakın beni eke'si falan felan değil de tavuk kısmıı ilgilendirir bu saatten sonraaa
heeeeheeeheeeeeeee
oda benden bi turkcemize katki yeni bi sifat
eke kelimesinin sozluk anlami cok bilmis demektr evet
ama bu anlamli fakat yetersiz soyleyis benim bu essiz soylemimle
gereken noktaya tasindi eke kismina tavuk eklemek tamamen benim uydurmasyon bir tabirimdir aramayin bosuna kokenini
cok bilmis tavuk istee karistrmayin
senin sipidik yalan misali yani buketcimmm
ayy nasil da bi donanim kazaniyorum burda ufkum nasil da bi genisliyo surda sayenizde cicisler bole
trt bizi eline bi gecrse tek hamlede imha eder walla dil katilleri dye

aynen canimm cok guzel ozetlemissin ben anlatayim desem bundan guzelini yazamazdim herhalde
doktorun alaninda uzman olmasinin yaninda merhametli olmasida kesinlikle aranmali...
bende baya bi gezdim doktor arayisinda en son yasadgmsa donum noktasi oldu
bu hamisligimden onceki dusuk de icimdeki olen bebisim tutunsun dye aptal doktorun yaptigi 3 doz igneyle zehirlencek ve su an aranizda olamayabilcektim.. adam hem cahil hem kasap cikti verilmis sadakam varmis
ama en sonunda dermanim olcak doktorumu buldum cok sukur hem merhametli hem insancil hem uzman
once insan sonra doktor kisacasi.......

aynen canimm cok guzel ozetlemissin ben anlatayim desem bundan guzelini yazamazdim herhalde
doktorun alaninda uzman olmasinin yaninda merhametli olmasida kesinlikle aranmali...
bende baya bi gezdim doktor arayisinda en son yasadgmsa donum noktasi oldu
bu hamisligimden onceki dusuk de icimdeki olen bebisim tutunsun dye aptal doktorun yaptigi 3 doz igneyle zehirlencek ve su an aranizda olamayabilcektim.. adam hem cahil hem kasap cikti verilmis sadakam varmis
ama en sonunda dermanim olcak doktorumu buldum cok sukur hem merhametli hem insancil hem uzman
once insan sonra doktor kisacasi.......

valla bebikken çok tombişmişim ben çok afedersiniz teşbihte hata olmaz ama bulldog köpeklerinin yanakları gibi sarkıyomuşş yanacıklarımm tombişliktenn,o nedenle gülücüğümm ısırmada proplem yaşayabilirdinnn
ayhh şimdi merak ettim tarhananızıı..valla bizimde büyükler yapar bende pişirip yeme kısmıyla ilgileniyorumm
tatlış o zaman konuşuruz yine kargo mevzusunuu bende senin gibi yavaştan kaçıyorum mutfağa...lütfen içç gülcümm hamile hamile canını istettim valla nerden söyledim....
belli mi olur gün gelir beraber de içeriz arkadaşımm tarhanımızı..
ben çok çekinceliyimm sana yemekk adı söylemekte gülcümm..evde hazır olur olmazz..tutki bide bişi söyledimm evde yok o sıra,sen de aşerdinn..suçluluk duyarııım kız

teyzoşlaaaarrr karnınızı bi güzelce doyurunn emiiii sizi çoook seviyorummm akşama inş yine görüşürüz tatlışlaaarr

ayy o zaman yemez direk isirirdim o yanaciklarini bendeee
tamam anlastik o zaman sen bde bizim tarhanamizi dene bakalim muptezel olmadin mi sasarimm
canim istese de nolcak ki kuzum 5 dakikada yaparim simdi hem ben ole cani durup durup bse isteyen hamis grubundan diilim
ole asiri bi istah patlamam bile olmadi aklima gelsede sorun olmuyo yani bitanecimm suclanma hic...
bende cikiyorum zaten fistiklar kendime saat 6 da kalkcam dye sinir koydum yoksa sizden kopamiyorum
simdi bu sozumu tutup mutfagima ait oldugum yere donmeliyim yoksa kendime olan saygimi kaybederim
((((bole de prensip sahibiyimdir antiparantez:)))))
aksam yda gecenin ilerleyen saatlerinde hatta belki sahurda ins denke gelirde gorusrz
hepnizi optuk kizimla teyzoslar en ballisindannn

gülcüm maşallah yine çifter çifter yazıyorsun
geçmişte yaşadığına çok üzüldüm..düşük hikayeni biliyorum ama doktorun yaptığını bilmiyordum.. evet önce insan sonra doktor olacak..benim şimdiki dotorumda öyle..zaten insan olarak iyi bi adam öyle tatlıki..ben ilk gittiğimde ultrasonu taktı bakıyo.. "ooğğ ne güzel çok hoş bi rahmin varr çok saydam felan" diye benim rahmimi sevmişti..çok garibime gitti..önce iyi olanı söyledi..sonra evet kistlerin var dedi.. ama ameliyat etmem dedi..her ameliyatta insan genetiğinden bi parça gider..demişti.. ben daha ilk gittiğide hiç bir doktorun bana söylemediği bişey söyledi..yumurtaların çatlamıyo dedi..bunu söylediğinde adetliydim..yani çatlama gününde felan değildim.. yada yumurtalarımı takip edip çatlatma iğnesi yapmamıştı.. diğer doktorlar bilemedi çünkü onlar sadece kist görüyo du.. maşallah nur topu gibi kistlerim vardı benim..halen daha var..bitkisel çözümleri yapamadığım içinde geçmiyorlar geçemiyorlar..aşılama tedavisinde iki tane üst üste çatlatma iğnesi vuruldum..sonra çatlamadığını gözle gördük..ama buda benim tercihimdi..neyse..anacımm doktor mühim..vicdanlı olmalı..

Evet canim innohep igne igneye hamilelikle basladim 4 dusuk bir olu dogumum var ilk 3unde teshis yok 4,5 tedavi var ama sonuc yok ozel doktorlardan bir hayir gormedim bide kanuni sultan sulayman hastanesine bide yaseminin doktoruna gitcem sende baska bir doktora danis folbiol sadece adi farkli bildigin folik asit doktorun ne verdiyse onu kullan bence

Son düzenleme:

arkadaşım homozigot mutant çıkmış nasıl önemsiz oluyor adam aspirin bile kullan dememiş ilginç geldi bana benim doktor heterezigot mutant çıkmasına rağmen bana coraspin verdi ve folikasite başlattı hatta hergün iç sakın aksatma dedi hamile kaldığında da yeni ilaçlar vericem dedi onlar ne olacak bilmiyorum sonuçlarımızı götürdüğümüzde doktorun bize anlattığı (heterezigot olduğunda düşük riski normal hamileliklere göre 3 kat artıyormuş homozigot olduğunda 7-8 kat artıyormuş doktor bana bu şekilde anlattı ) başka bir doktora görünsen keşke o ne diyecek

çok geçmiş olsun canım kayıpların için çok üzüldüm
allah bir daha yaşatmasın sakın..
herkes farklı bişi söylüyo bu konuda kafam çok karıştı
salı günü gittiğimde çemkirecegim sanırım doktora
ve yeni bi doktordan daha fikir alacağım..

bende anlamadım canım
pıhtı topiginde soruyorum heterezigot olanlara bile iğne verilmiş.
hatta gebe kaldıktan sonra igne sonuç vermeyen aynı bnm gibi homozigot bi arkadaş
ancak gebelik öncesi igneye başlayarak tutabildi 5. bebeğini
bnm homosistein degerimde yüksek çkmıştı ztn o zmn işgillenmiştik pıhtılaşmadan ve trombofilini paneli yaptırdım işte.
coraspin demedi hiçbişey demedi
klomen verdi bana işte bu ay yumurta takibi dedi
halbuki benim yumurtlamayla ilgil bi problemim yokki
döllenme oluşuyor bi şekilde olay yerleşememesi ve erken dönemde atılması.
bu gen için de igneye gerek yok dedi
digerlerini gösterdi bunlarda sorun olsaydı kötüydü bilmem ne dedi
hiçbişey anlamadım şmdi yeni bi doktor arıyorum ama yok yok yok
bu konuda uzman birini nerden bulucam ki.
kadın dogumcuların bu gen mutasyonlarının düşüğe sebeb olmadıgı düşünceleri varmış
kanıtlanmış bişiydi olmadıgı için literatürde buna baglamıyolar düşükleri.
ama bu kadarda tesadüf olmaz heralde...

Son düzenleme:
bu arada mutasyon olan genim MTHFR A1298C bu gende homozigot mutasyon yazıyor.
diger 3 gen normal.
bana dedigi de bu gende olması o kdr mühim değil.
diger üçünden biriisi olsaydı kötüydü.
genetik uzmanı da rahatlattı beni ciddi bi sorun yok fln diye.
bu da böyle rahat konuşunca benim kafam hepten karışıyor..

benimki MTHFR (C677T) heterozigot mutasyon doktor bana bunun çok kötü olmadığını ama yinede normal hamileliklere göre 3 kat düşük riskini artırığını söyledi,yaklaşık 3 aydır coraspin ve folikasit kullanıyorum hamilelik olursa neyle devam edeceğimi bende bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…