- Konu Sahibi haticemavi
-
- #26.781
walla bende bunu neden kullanmam gerek dye sordugumda
zaten her düşük yapana coraspini dayıyolar ya bilmeden etmeden
tamam zararsız bişi ama ne bileyim.
bu doktorları anlamak zor.
doktorların çogu düşük sebebi saymıyor bu mutasyonları
pıhtılaşmayı yani. ama gel görki bir yada bikaç düşüğü olan herkesin bi pıhtılaşma hikayesi çıkıyo.
bana adamın öylediği şuan kullanacagın aspirn vs fayda etmez gebelikte başlıcaz hamile olunca gel diyoda
ben hamileoldugumu görüp gittiğimde iş işten geçmiş oluyo ztn.
o nedenle öncesinde igne tedavisi gerekmiyormu acaba diye düşünrlen ben dün bana hamileykende gerek yok dedi
hepten çorba oldu bu iş ya gidince yine konuşacağım..
folbiol da folic asit ama içinde anırım bi farklılık mı vardı rnedir.
bi araştırıcam bakalım canım.
ahh tipitipimm benimmm
ama bende olsam senin gbi yapardim ne yalan solimmm
ihtimal ihtimaldir sonuctaa... bde o guvenlikci amca bagirmasa tam olcekmis
nyseee sen simdiden ortami hazrladin demektr geriye sadece minnosun gelmesi kaldi ole birden olsa soka
girerdi insanciklar simdi en azindan gereken zemin hazrlanmis oldu rezil olmadin kanimca sirinem durmak yok yola devammm....
ayy sen hic dert etme arkidasimmm ben hepicigini ogretirm sana dune kadar bnde bse bilmiyodum bak
simdi eke tavuk gbiyim her biyere yetisiyorummm fahri doktor gbi
ne demek yaneeee ayipsin adamimmmm sen bi gebis ol sonra top bende
ahh tipitipimm benimmm
ama bende olsam senin gbi yapardim ne yalan solimmm
ihtimal ihtimaldir sonuctaa... bde o guvenlikci amca bagirmasa tam olcekmis
nyseee sen simdiden ortami hazrladin demektr geriye sadece minnosun gelmesi kaldi ole birden olsa soka
girerdi insanciklar simdi en azindan gereken zemin hazrlanmis oldu rezil olmadin kanimca sirinem durmak yok yola devammm....
ayy sen hic dert etme arkidasimmm ben hepicigini ogretirm sana dune kadar bnde bse bilmiyodum bak
simdi eke tavuk gbiyim her biyere yetisiyorummm fahri doktor gbi
ne demek yaneeee ayipsin adamimmmm sen bi gebis ol sonra top bende
ay eke tavuk nedir be..??çok güldüm bizim buralarda eke lafı çok yaygındır..çok bilmiş anlamında kullanılır..
hih hih hiiihhii ayhhh yine çok güldüm yaaa ama napimm kız yeni bi sözcükk buldum çok sevindirik oldummm
aaaa ege bölgesinin tarhanası meşhur mudur bak ilk defa duyuyorumm bitanecimm.
bende bi severim kiiii tarhanayı...babaannem kıymalı yaparmış ben küçücükken,bide ben etçil bi insanım biraz,annem diyo kii içmek istemezdin önce ,sonra içinde 'üü' var ama derdikk,hemen içerdin diyo..(üü=kıyma demek oluyormuş benim lügatımda bebikken)
ahhh canım yaaa vallahi demen,teklif etmen yeter be güzelimm..
mahcup etme benii lütfen
ben o güzel ellerinden içmiş kadar oldum arkadaşımm
walla bende bunu neden kullanmam gerek dye sordugumda
ortada pihilasma gbi bi teshis yokken biz onlemimizi alalim demisti pihtilasmaya karsi felan dye
kanini sulandirmak icin yaziyorum demsti...aynen ya bu doktorlarin elinde oyuncak gbiyz
sanki bazen birinin dedgni dgeri onaylamiyo flnn... cok sorgulamicaksin bence
yoksa her biri bse dyo birini gozune kestrp onun dedgni uygulicaksin ben careyi ole buldum
gidince sende bi daha bi sor bakalim etraflica canim...
ben bi keresinde kendi kendime arastrmalar yapmistim benim uyuz bi doktor vardi salak salak yum takibi yapalim dye
sepetleyip duruyodu beni basindan ozensizce bde ise yarasa icim yanmicakti kac ayimi yedi uyuz
bnde rahim filmi istemistim en son bunlar cvp vermiyo
ben zaman kaybetmek istemiyorum dedim bana dyoki kim
onerdi sana bunu bende hiiiccc ben oneriyorum kendi kendime demstim surati bozarmsti walla
ona kalsa "hallederiz ismail hesabi" gelsin muayene ucretleri....
Allah bolelrine dusurmesin ...
ay eke tavuk nedir be..??çok güldüm bizim buralarda eke lafı çok yaygındır..çok bilmiş anlamında kullanılır..
heeeeheeeheeeeeeeeyaw kızlar neyce konuşuyonuz siz bakiiim ???
yaa ingilizceyi söktüm de sizin dilinizi sökemedimm heee
neysee iftar yakın beni eke'si falan felan değil de tavuk kısmıı ilgilendirir bu saatten sonraaa
aynen canimm cok guzel ozetlemissin ben anlatayim desem bundan guzelini yazamazdim herhaldeben bu doktor olayına çok takığım.. 3 senede 5 doktor değiştirmiş biri olarak söylüyorumki doktorun biraz insancıl olanını bulmak lazım.. insancıldan kasıt.. senin durumunu tam teşhis eden, edemiyosa kafasını kurcalayan bişey varsa bunu hastasıyla paylaşan, muhtemel senaryoları ve olasılıkları anlatan ve seçimi hastasına bırakan doktordan bahsediyorum..misal, hemen ameliyat edelim, keselim biçelim değil, misal hemen şunu yapalım böyle tedavi edelim değil, böyle bi tedavi var ama buda var tercih senin demek gibi..örneğin tüp bebekten önce bi aşılama yapmak gibi..eğer çok olağan üstü bi durum değilse..artık internet çağından kişiler okuyup öğreniyor herşeyi,.. yumurta sağlıklı yumurlama düzenli, erkek faktörü yoksa neden hemen tüp bebek olsun...6 cm lik kist var neden hemen ameliyat olsun..kistinden doğumda haberdar olanlar varsa kist varkende hamile kalınabiliyor demekki.. benim yakın arkadaşım.. pcos lu ve şimdi hamile..hiçte bişiy yapmadı.. anlatmak istediğim buydu.insancıl olmak gerek..zaten uzmanlar konu ne olursa olsun bir hastayı en az iki doktor görmelidir diye kendileri söylüyorlar... bence mühim bir konu bu.. hele kişinin kafası karışıyorsa moreli de bozuluyor..moral yoksa stres var. stres varsa göbiş yokkkk..durum bu
aynen canimm cok guzel ozetlemissin ben anlatayim desem bundan guzelini yazamazdim herhaldeben bu doktor olayına çok takığım.. 3 senede 5 doktor değiştirmiş biri olarak söylüyorumki doktorun biraz insancıl olanını bulmak lazım.. insancıldan kasıt.. senin durumunu tam teşhis eden, edemiyosa kafasını kurcalayan bişey varsa bunu hastasıyla paylaşan, muhtemel senaryoları ve olasılıkları anlatan ve seçimi hastasına bırakan doktordan bahsediyorum..misal, hemen ameliyat edelim, keselim biçelim değil, misal hemen şunu yapalım böyle tedavi edelim değil, böyle bi tedavi var ama buda var tercih senin demek gibi..örneğin tüp bebekten önce bi aşılama yapmak gibi..eğer çok olağan üstü bi durum değilse..artık internet çağından kişiler okuyup öğreniyor herşeyi,.. yumurta sağlıklı yumurlama düzenli, erkek faktörü yoksa neden hemen tüp bebek olsun...6 cm lik kist var neden hemen ameliyat olsun..kistinden doğumda haberdar olanlar varsa kist varkende hamile kalınabiliyor demekki.. benim yakın arkadaşım.. pcos lu ve şimdi hamile..hiçte bişiy yapmadı.. anlatmak istediğim buydu.insancıl olmak gerek..zaten uzmanlar konu ne olursa olsun bir hastayı en az iki doktor görmelidir diye kendileri söylüyorlar... bence mühim bir konu bu.. hele kişinin kafası karışıyorsa moreli de bozuluyor..moral yoksa stres var. stres varsa göbiş yokkkk..durum bu
walla bende buraya gelince ogrendim simdiye kadar ictiklerim tarhana filan degilmis
memlekete her gttigimde komsulara bile goturuyorum bi tadan bi daha birakamiyo
artik isi bavul ticaretine doktum yani anlayacagin
oyyyhhh yerim ben seninn "uuuuu" nu...bebikligine gdip yanagini isirasim geldi wallla
bnde etcilimdir kiz pek severim kirmizi eti
ben ciddiyim bak bi tarhananin lafimi olur yollaniarim tadimlik sonra begenirsen fazlasini da ayarlarim
hic poroplem diil yani bitanem tarhanayi ozunde ben yapiyo olsam yorucu tamamda ben sadece
yeme kismiyla ilgileniyorumis bitek kargoya bakar yani
ayyy bu arada benimde ufaktan mutfaga dogru suzulmem lazimmm
dha adi konulmamis yemegimi yapmaya giriscem , napsam kiii:26::26::26:
corbalardan tarhana yapicegim orasi kesin oldu da
icemicem ipekcim onu da sensiz
valla bebikken çok tombişmişim ben çok afedersiniz teşbihte hata olmaz ama bulldog köpeklerinin yanakları gibi sarkıyomuşş yanacıklarımm tombişliktenn,o nedenle gülücüğümm ısırmada proplem yaşayabilirdinnn
ayhh şimdi merak ettim tarhananızıı..valla bizimde büyükler yapar bende pişirip yeme kısmıyla ilgileniyorumm
tatlış o zaman konuşuruz yine kargo mevzusunuubende senin gibi yavaştan kaçıyorum mutfağa...lütfen içç gülcümm hamile hamile canını istettim valla nerden söyledim....
belli mi olur gün gelir beraber de içeriz arkadaşımm tarhanımızı..
ben çok çekinceliyimm sana yemekk adı söylemekte gülcümm..evde hazır olur olmazz..tutki bide bişi söyledimm evde yok o sıra,sen de aşerdinn..suçluluk duyarııım kız
teyzoşlaaaarrr karnınızı bi güzelce doyurunn emiiiisizi çoook seviyorummm akşama inş yine görüşürüz tatlışlaaarr
innohep dediğin iğne degil mi gebelik öncesi mi iğneyi veerdi?
ya bende homozigot mutant çıktım proteinler fln normal.
ama bana bu önemsiz diyo. iğneye gerek yok fln diyo
diğer genlerde fln bi problem olsaymış daha büyük sorunmuş vs..
sadece yogun folic asit destegi yapcaz diyo.
bu arada bu folbiol in farkı nedir ben şuan solgarın folic asidini kullanıyorum 400 mg günde bi tane.
folbiol dahamı farklı banada dedi onu.
coraspin bile al demedi şmdiden onu ben kendim alıyorum.
fazla mı rahattır nedir..
düşüğün varmı senin?
innohep dediğin iğne degil mi gebelik öncesi mi iğneyi veerdi?
ya bende homozigot mutant çıktım proteinler fln normal.
ama bana bu önemsiz diyo. iğneye gerek yok fln diyo
diğer genlerde fln bi problem olsaymış daha büyük sorunmuş vs..
sadece yogun folic asit destegi yapcaz diyo.
bu arada bu folbiol in farkı nedir ben şuan solgarın folic asidini kullanıyorum 400 mg günde bi tane.
folbiol dahamı farklı banada dedi onu.
coraspin bile al demedi şmdiden onu ben kendim alıyorum.
fazla mı rahattır nedir..
düşüğün varmı senin?
Evet canim innohep igne igneye hamilelikle basladim 4 dusuk bir olu dogumum var ilk 3unde teshis yok 4,5 tedavi var ama sonuc yok ozel doktorlardan bir hayir gormedim bide kanuni sultan sulayman hastanesine bide yaseminin doktoruna gitcem sende baska bir doktora danis folbiol sadece adi farkli bildigin folik asit doktorun ne verdiyse onu kullan bence
arkadaşım homozigot mutant çıkmış nasıl önemsiz oluyor adam aspirin bile kullan dememiş ilginç geldi bana benim doktor heterezigot mutant çıkmasına rağmen bana coraspin verdi ve folikasite başlattı hatta hergün iç sakın aksatma dedi hamile kaldığında da yeni ilaçlar vericem dedi onlar ne olacak bilmiyorum sonuçlarımızı götürdüğümüzde doktorun bize anlattığı (heterezigot olduğunda düşük riski normal hamileliklere göre 3 kat artıyormuş homozigot olduğunda 7-8 kat artıyormuş doktor bana bu şekilde anlattı ) başka bir doktora görünsen keşke o ne diyecek
bu arada mutasyon olan genim MTHFR A1298C bu gende homozigot mutasyon yazıyor.
diger 3 gen normal.
bana dedigi de bu gende olması o kdr mühim değil.
diger üçünden biriisi olsaydı kötüydü.
genetik uzmanı da rahatlattı beni ciddi bi sorun yok fln diye.
bu da böyle rahat konuşunca benim kafam hepten karışıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?