gösterecek olsa erkek kardeşinize gösterirdi bence, Allah yardımcınız olsun. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, kişinin özel hayatını ondan izinsiz yaymak suç olduğu için hapse girersin diyin.
dundenberi yerdemiyim gokteyim bilemedim dun gece facebookuma bi mesaj geldi kizkardesimin facesini pisligin biri calmis bana kardesimle ilgili aklimin duracagi ailemin dagilcagi hatta cinayetin bile islenebilcegi bir seyler soyledi bentabi kizkardesimi savundum yapmaz etmez derken bana bivideo gonderdi cok utaniyorum sizesoylerken ama iste cokileri gitmemekle beraber bayabi uygunsuz goruntuler gordum bizim evde hemde kizkardesim 18yasinda hemde buvideoyu babama veerkek kardesime gosterecegini soyluyor ve bunlar aileme giderse ya kiz kardesim kendini oldurur yada ailemizden biri kesin olur ben biliyorum bunu napacagimi sasirdim kizkardesime hicbisiy soylemedim caktirmadim durumu egerki soylersem kesinlikle kendine bir zarr verir cunku bunu dahaoncebirkere denedi oglani hemen engelledim ama napacagimi bilmiyorum iki taraftanda sikismis durumdayim subatta turkiyeye gidicem ve durumu bisekilde izah edicem ama aslao videodaki kizkardesimdiyemem ama videodaki o eminim hem evimizden dolayi hemde kiyfetinden dolayi sadece yuzu gorunmuyo 30 saniyelik bir video kizkardesimi yanima getirmeyi dusunuyorum hatta istek yaptik ailem oglanin durumundanhaberdar bundan uc ay oncefacesini calip akliniza gelebilicek herturlu pislik seyi soyledi ama ailem hic inanmadilar babam ve erkek kardesim hicbir sekilde oglanla muhattap olmadilar prim vermemek adina daha dune kadar bende inanmazken boyle bisiyin artik gercek oldugunu biliyorum ama ailemin caninin yanmamasi icin nasil bir cozum uretmeliyim nolursunuz banabirfikir verin allahaskina bizcok birbirine tutkun annaeye babaya cok saygi duyan bir aileyken simdi nasil bu duruma geldik anlam veremedim kizkardesim cok degisti buiki sene icinde yalanlara basladi riyalara basladi kotu arkadas edindi ustelik erkek kardesim ve babam okadar cezalarverdigi halde hangi arabu hatayi isledi anlamadim ustelik evimizde internet yok ve kizkardesimin telefonunu almislardi iki sene once kadar bu kadar iletisimsiz kaldigi halde nasil boyle tehlikeli bisiy yapti hala aklim kalmiyo okadar ustune dustugumuz okadarcok deger verdigimiz kizkardesim simdi nehale geldi ben napiyim simdi nasil bir yol izliyim bana bi deyin yapti bi hata biliyorum ama obenim kiymetlim sirdasim en sevdigim bu hatasi yuzunden ondan kopamam cunku eger koparsam biliyorumki okaldiramaz bunu cok seviyorum onu yanlis yapti diye yargilamak istemiyorum aileme ve kizkardesime zarr vermeden nasil cozebilirim bu isi bana bi yontem bulun lutfen
cunku yaptıgı cok buyuk bı suc yanı bundan korkuyodur:26:
amafaceye okadar kotu sozler yazdiki yani bu goruntudekilerin hepsini yazdi birsuru kisi bizde dahil okuduk ondan neden korkmadi pekide bu videodan korkuyo korkacak olsa okadar cok kotu seyleri binlerce kisnin onunde paylasirmiydi sizce
ben cok hakaretler ettim korkmadim hicbir sekilde korktugumu belli etmedim sorunda bu iste cocuk bana beni kucuk gordunuz siz dedi ailenizi mahvedecem bakalim hangimiz kucuk dedi yani gurura bindirdi isi oglan hapisten zaten yeni cikmis abisini bicakladigi icin oyuzden korkusuzbence ben ondan dolayi cok tedirginimÖncelikle kız kardeşiniz dahil kimseye bir şey söylememek ve kişiyi engellemek konusunda çok iyi yapmışsınız. Bunun yanında, kişi bu videoları ailenizden herhangi birine gösterirse, kardeşiniz reşit olsa dahi, bu tür bir tehdit ve tenkit unsuru sebebiyle hakkında savcılığa başvurduğunuz anda tutuklanır ve cezaevine konulur. Kişi muhtemelen bunu göze alamaz. Video'yu en son gösterdi diyorsunuz, bu demek oluyor ki, konuşmalarınızdan sizin oldukça korktuğunuz ve telaşlandığınız izlenimini almış ve sonuç olarak bu video'yu göndermiş. Eğer bağırıp, çağırıp hakaretler yağdırsaydınız ve "hadi gel göster aileme bak başına neler geliyor" tarzı söylemler dile getirseydiniz en başta, eminim kişi ezilir büzülürdü.
Muhtemelen kardeşinizle arasındaki ilişki bozulunca, bu tür bir tenkit unsuruyla öcünü almaya çalışıyor ama sanmıyorum ki, haberleri izlemiyor olsun. Daha çok yeni Gamze Özçelik olayı önümüzde, sadece tecavüzü eden kişi değil, çeken kişi de şuanda hapiste. Bu durumda yapılması gereken en doğru şey, savcılığa başvurmak. Ancak, Türkiye'de değilsiniz sanırım. Dediğim gibi bu çocuk dahi olsa, böyle büyük bir olaylar düğümünü göze alamaz. Video'yu zarfa koyup yollasa dahi, o videonun hangi telefondan çekildiği IMEI numarasına kadar çıkar. O kişi rahatlıkla bulunur. Eğer aklını peynir ekmekle yemediyse, bunu göze alamaz.
Bunun dışında, kardeşinizin neden böyle olduğunu soruyorsunuz, ancak cevabı yine siz kendiniz veriyorsunuz. Ergen dönemlerinde özellikle kızların üzerinde uygulanan baskılar, ters teper. Yapmayacağı şeyi bile, yasak duygusunun ona verdiği hazla yapma niyetine bürünür. Ailenizin baskısını sonlandırması şart ki, en ufak şeyde yalana başvurmasın. Açık olsun. Herkes zihninde belirlediği kalıplar nezdinde çocuğu olsun ister. Ama çocuğunun aslında ne istediğini düşünen kişi çok azdır. Ona değer verdiğinizi üzerinde baskı kurarak değil, salt sevgi vererek gösterin.
ben cok hakaretler ettim korkmadim hicbir sekilde korktugumu belli etmedim sorunda bu iste cocuk bana beni kucuk gordunuz siz dedi ailenizi mahvedecem bakalim hangimiz kucuk dedi yani gurura bindirdi isi oglan hapisten zaten yeni cikmis abisini bicakladigi icin oyuzden korkusuzbence ben ondan dolayi cok tedirginim
peki ben nasil bir yol cozum bulmaliyim yrdim edin bana aklim beynim durduKorkusuz kimse yoktur. Hapse girdiyse, bu her şeyi göze alır demek değil. O muhtemelen orada tecavüz ve benzeri olaylarda gelenlere diğer mahkumların nasıl davrandığını görmüş ya da duymuştur. Sonuçta işlediği adi suç kapsamındaymış, bu tür kişilerle aynı ortamda bulunmuş olması muhtemel. Aynı şeyleri yaşamayı göze alamaz. Orayı ona dar ederler. Gururu genç bir kıza iftira atarak belki temizlenir, ancak parmaklıklar ardında yaşayacakları ona gururunu bile yedirir. Canınızı sıkmayın..
peki ben nasil bir yol cozum bulmaliyim yrdim edin bana aklim beynim durdu
oglanin dahaonce abisini vurup hapiste yatmisligi var dusunun yani ne kadar tehlikedeyiz mahvolduk biz sikayet etmek bir cozum degil suamacta sikayet edildigi takdirde bu video cikar ortaya edemiyorum iste ben burda kizkardesim turkiyede
Ben yanliz amacini hala anlayamadim kizkardesinizle tekrar barismakmi istiyo,parami istiyo ne istiyo ki bak elimde bunlar var yoksa mahfederim diyo ne yaparsan yap ne bekliyon Burda Zaman gecirme git goster ama sonrasi bizim degil senin icin kotu olur de.Hapse girip cikmissin yanlislik oldu sanirim özledin,tabii girmeye vaktin olucagini sanmiyorum de
canım bu işin zor Allah yardımcın olsun.şimdi tam olarak anlamadığım bazı şeyler var önce onları sorayım sonra fikrimi söyliycem.
bu çocuk sizin evi biliyormu babana ailene nasıl ulaşacak internetten mi?
kız kardeşinin face ini çalmış şuan kardeşinin face imi kullanıyor?
bir telefon kadar yakin ulasabilir istese o cok kolay ama niyeduruyo anlamisdegilim kizkardesim benim nisiyler bildigimi biliyo zaten ama internette konustugumuz zaman annem surekli yaninda oldugu icin konusamiyorumsoru soramiyorum hic yanliz yakalayamdim annemden dolayi simdi bunusoyleyemem kesnlikle kendine bi zarr verir cunkubu dediklerinize göre aslinda pek gitmeyede niyeti yok sanirim kardesinizi korkutum iliskiye devam etmek istiyo .Bence Uygun bi dille kardesinizle konusun onun face ini kullandigini ve size sacma seyler anlattigini soyleyin ne yapmis olursa olsun onunla tekrar beraberlik dusunmesin tehlike biri oldugunu soyleyin.Bu cocugun erkek kardesinize babaniza ulasma ihtimali nedir.
Bu durumda ilk mesajımda dediğim gibi yapılması gereken tek şey, savcılığa suç duyurusunda bulunmak. Ama bunu yapmak demek zaten, herkesin olayı öğrenmesi demek ve siz bunu istemiyorsunuz. Kardeşinizin ağzını yoklayın öncelikle, direkt konuya girmeden. Ne kadar ileri gittiği konusunda bir şeyler öğrenmeye çalışın. Bir diğeri ilgili siteye kardeşinizin profilinin çalındığını belirten bir mail atın ve hesabı inaktive etsinler. Kardeşinizle konuşmanızda bu kişiyle konuştuğunuza kadar getirebilirseniz konuyu çok iyi olur. Ama videodan vs. bahsetmeyin. Yalnızca, konu bu kişiye geldiğinde, hiç bir şekilde iletişime geçmemesini ve söyleyeceklerini umursamamasını isteyin.
gurbetin en zor tarafi bu iste...tr de olan olaylara suskun kaliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?