- 21 Ağustos 2014
- 249
- 97
- 38
- Konu Sahibi TelsizGitar
-
Günaydın. Size konumu anlatmadan önce kendimle ilgili bir şey belirtmek istiyorum. Çok kararsız bir insanım. Sürekli kendi aklımı karıştırıyorum. Bu konuda 1 numarayım. Okulumu bırakmıştım. Yaşadığım ülkede özel bir üniversiteye başlayacağım. Bölümümü bir türlü netleştiremiyorum. Okulum bittikten sonra Türkiye'ye yerleşmeyi ve orada çalışmayı istiyorum. Bunu ailem de biliyor. Yaşadığım ülkede okuyan insan sayısı çok fazla ve her bölümün önü kapalı. Aklımda farklı alanlardan bölümler var. Hepsine de ayrı merakım var. Bu yüzden karar vermekte çok zorluk çekiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Eleştiriye de açığım.
-PDR
-Okul Öncesi Öğretmenliği
Aslında hayalimdeki meslek öğretmenlikti ama iş durumu beni korkutuyor.
-Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
-Beslenme ve Diyetetik: Sağlıklı yaşam ile ilgili araştırma yapmayı, yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum.
-Hukuk: Konuşkan bir insanım. Haksızlığa asla tahammülüm yoktur. Açık sözlüyüm. Sevmediğim bir insan bile olsa eğer haksızlığa uğruyorsa evimdeki kişilerle de olsa tartışır, o kişinin hakkını savunurum.
Yanlarına açıklamalar da yazdım çünkü bunları da görerek yorum yapmanız daha iyi. Lütfen bana yardımcı olun. Elimde olsa hepsini birden okurum. Çünkü hepsine ayrı ayrı ilgim var fakat bir tanesini seçmek zorundayım. Lütfen yardımcı olun bana. İlerde hem benim mutlu olacağım, kariyer yapabileceğim, kazancı iyi olan hem de ailemi mutlu edebileceğim, onların benimle gurur duymasını sağlayabileceğim bir meslek istiyorum. Türkiye şartlarını da göz önünde bulundurursanız sevinirim. Çünkü geleceğimi Türkiye'de kurmak istiyorum.
Günaydın. Size konumu anlatmadan önce kendimle ilgili bir şey belirtmek istiyorum. Çok kararsız bir insanım. Sürekli kendi aklımı karıştırıyorum. Bu konuda 1 numarayım. Okulumu bırakmıştım. Yaşadığım ülkede özel bir üniversiteye başlayacağım. Bölümümü bir türlü netleştiremiyorum. Okulum bittikten sonra Türkiye'ye yerleşmeyi ve orada çalışmayı istiyorum. Bunu ailem de biliyor. Yaşadığım ülkede okuyan insan sayısı çok fazla ve her bölümün önü kapalı. Aklımda farklı alanlardan bölümler var. Hepsine de ayrı merakım var. Bu yüzden karar vermekte çok zorluk çekiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Eleştiriye de açığım.
-PDR
-Beslenme ve Diyetetik: Sağlıklı yaşam ile ilgili araştırma yapmayı, yeni şeyler öğrenmeyi çok seviyorum.
-Hukuk: Konuşkan bir insanım. Haksızlığa asla tahammülüm yoktur. Açık sözlüyüm. Sevmediğim bir insan bile olsa eğer haksızlığa uğruyorsa evimdeki kişilerle de olsa tartışır, o kişinin hakkını savunurum.
Yanlarına açıklamalar da yazdım çünkü bunları da görerek yorum yapmanız daha iyi. Lütfen bana yardımcı olun. Elimde olsa hepsini birden okurum. Çünkü hepsine ayrı ayrı ilgim var fakat bir tanesini seçmek zorundayım. Lütfen yardımcı olun bana. İlerde hem benim mutlu olacağım, kariyer yapabileceğim, kazancı iyi olan hem de ailemi mutlu edebileceğim, onların benimle gurur duymasını sağlayabileceğim bir meslek istiyorum. Türkiye şartlarını da göz önünde bulundurursanız sevinirim. Çünkü geleceğimi Türkiye'de kurmak istiyorum.
PDR: Psikolojik danışmanlık ve rehberlik.PDR nedir?
Orada aldığın Hukuk eğitimi TR'de geçerli olur mu ki?
Listenizden en mantıklı olanları bence sağlık grubu.
Okulunuzun kalitesini sorgulamadım, sonuç olarak kanunlar farklı, yanlış mı düşünüyorum? Bizim mesela hukukçular anayasayı ezbere bilirken, İngilterenin bir anayasası bile yok değil mi?PDR: Psikolojik danışmanlık ve rehberlik.
Okulun eğitiminden şüpheniz olmasın. Türkiye'den de 8 bine yakın öğrenci okuyacağım okula eğitim için geliyorlar. Okulun diploması tüm dünyada geçerli.
-PDR
Okulunuzun kalitesini sorgulamadım, sonuç olarak kanunlar farklı, yanlış mı düşünüyorum? Bizim mesela hukukçular anayasayı ezbere bilirken, İngilterenin bir anayasası bile yok değil mi?
8 bin öğrenci sizin okuldan hukuk diploması alıp TRye dönmek için mi orada?
Saglik sektorunu tavsiye ediyorum. Hem ölmeyecek hem de surekli gelismek icin caba gosteren bir sektor.
beslenme ve diyetetik seçerdim.
para kazanmayan diyetisyen yok gibi...
Devlete atamalar iyi olur mu sizce her zaman?
Doğru söylüyorsunuz. Diyetisyenliğin ve Fizyoterapinin atamalarının her zaman iyi olup olmayacağından dolayı kuşku duyuyorum. Çünkü ilk amacım devlette çalışmak.
ben özel sektör olarak düşündüm.
detaylı bilgim yok maalesef bu bölümün devlet atamasıyla ilgili.
illa devlet mi istiyorsunuz?
Bence bu kadar cok takilma. Ozelde calismak okadar da kotu degil.
Hukuk derim ben.
Pdr okuraan kpss ile ister istemez uğraşacaksın. Eskiden pdr çok az üniverstede vardı şimdi birçok üniverstede var ve mezun sayısı giderek artıyor.
Bence fizik tedavi en mantıklısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?